Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 09-01-09, 09:37 PM   #276
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: Seppie 查看文章
我仲唔係一味要佢出離ar
我都已經成日入佢住果頭搵佢架喇
但我收工過去, 都要多d時間同交通費又貴d 啦

上排我就係日日都係聽到佢果句"冇$出離"真係火都離埋
唔清楚咁多,不過都係一句結論:睇開d啦。

舊 09-01-09, 11:03 PM   #277
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
我仲唔係一味要佢出離ar
我都已經成日入佢住果頭搵佢架喇
但我收工過去, 都要多d時間同交通費又貴d 啦

上排我就係日日都係聽到佢果句"冇$出離"真係火都離埋
完全明白你感受,如果對方一早知呢樣野,又或者有人教育一下佢,話唔定你地關係重有得救

舊 09-02-09, 12:10 AM   #278
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
唔清楚咁多,不過都係一句結論:睇開d啦。
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
完全明白你感受,如果對方一早知呢樣野,又或者有人教育一下佢,話唔定你地關係重有得救
我會努力試下同佢傾....

舊 09-02-09, 12:22 AM   #279
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
有乜鬼工都做住先啦, 一邊做一邊搵啦
冇錢到咁的地步都好嚴重

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 09-02-09, 12:38 AM   #280
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
有乜鬼工都做住先啦, 一邊做一邊搵啦
冇錢到咁的地步都好嚴重
過幾日睇下傾到咩野出離啦

舊 09-02-09, 06:47 PM   #281
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
人肉衣架

7.

經過一道又一道保安關卡之後, 三人終於穿過長長的走郎, 進入一個房間.

偌大的房間滿佈一個又一個用布幕間隔的工作間. 內裏的人都在忙碌著: 或整理服, 或梳理頭髮, 或修補粧容.

工作間把房間分割出一條又一條峽窄的通道. 好些人在其中往返, 熙來攘往. 剛走進來的三位客人, 幾乎擠不進去.

"保安很嚴密, 一般記者也沒法進來吧?" 疤髀在讚賞著.

"維護紀律可是我最擅長的." 寶寶龍一臉自豪的領著兩位美女穿過縱橫交錯的通道.

"這裏是參賽者跟模特兒準備的地方.你看他們都在埋頭苦幹..... " 此時, 一位架著眼鏡的男子沖沖迎面而來. 穿著短袖汗衫的他圍了一條頸巾, 裝扮獨特. 當他來到三人面前時, 頭稍稍點了一下, 腳步卻沒有停下來, 迅速越過他們離開了.

" 為了挑戰龍次青, 就連 Mr. Matthew 也緊張起來嗎? 從沒見過他這般認真忙碌的啊." 寶寶龍一臉興奮.

"他便是 Mr. Matthew 嗎? 我想跟他要簽名啊." 藍妹妹雙眼閃閃發亮, 幾乎要飛奔過去. 一道尖銳的叫罵聲在她起跑以前, 吸引了她的注意.

"就這點爛膠布有舍鳥用? 都是你這天剎的廢人, 要我穿這雙爛鞋子是想毁了我的腿嗎?" 一位大眼美人朝著一對男女咆哮.

"啊! 是高羚!" 疤髀認出了那位怒火中燒的美人.

"這樣近的距離看過去才能真正體會她的無暇." 藍妹妹驚為天人.

"高小姐, 請不要怪龍先生吧, 準備不週是我的過失, 原諒我吧." 那被罵的女子低著頭在認錯. 似乎是高羚的助手.

"誰錯誰對你決定嗎? 去你的." 打過女助手一記耳光之後, 高羚轉而向那男的繼續咆哮: "你就是沒長進, 每次也有紕漏. 要不就是頭飾, 要不就是鞋子! 若非如此你也不用老困在香港, 可以挑戰國外市場了. 若我肯露半邊奶的話, 又怎會只是香港首席模特兒!? 你道外國的所謂超模會比我好嗎? 若不是要照看你, 我早已是頂級世界超模了! 你就不能夠認真一點嗎?"

那男的驚惶失措, 不敢正視他的女主人 "是我不對. 以後會找人試穿過, 確認沒有問題才給你穿."

"你當我是甚麽? 要我穿別人的舊鞋子!!!!!??" 高羚勃然大怒, 抓起一隻高跟鞋, 往那男的甩了過去.

然而, 似乎是使勁過度, 準頭有點偏了. 鞋子朝寶寶龍三人直飛過去...

<未完待續>

此篇文章於 09-03-09 10:20 AM 被 loser 編輯。
loser 目前離線  
舊 09-03-09, 02:55 PM   #282
mmssm
Game Master

引用:
我已經同過弱勢過我既男仔一齊
不過真係唔work 架

我整整下會覺大家真係有距離, 會整整下溝通不到

我都唔求強過我喇
同我差唔多都好難搵lor
其實每個人有不同長短處, 每個男仔實有d 特點係強過你
會唔會一開始就認定左冇咩人強過你而忽略左去發現男仔個強處?
mmssm 目前離線  
舊 09-03-09, 03:21 PM   #283
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: mmssm 查看文章
其實每個人有不同長短處, 每個男仔實有d 特點係強過你
會唔會一開始就認定左冇咩人強過你而忽略左去發現男仔個強處?

幾2星期好好想過
我的確犯左呢個錯誤

都返得到轉頭既

舊 09-05-09, 12:11 AM   #284
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
七月十五

農曆十五日的月圓, 本有"團圓"之意

但今晚的月圓, 總覺得有點來的不合時 (雖然發文時間已是七月十七)

一個人躺在雙人床上, 總覺得床很大, 但感覺很怪
月圓代表"團圓", 但身邊偏偏卻一個人也沒有
渾圓的月亮, 卻勾起不想想起的往事

諷刺極了

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線  
舊 09-13-09, 07:52 PM   #285
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
你甘願做個好朋友嗎...?

"你呀...你甘願同佢做朋友嗎...?佢咁對你...!!"

"我都唔知...但我根本冇辦法去講我喜歡佢...

更何況佢都唔會鍾意我...我只好默默同佢做[好朋友]...咁樣就足夠啦...

我迷失過好多次...今次咁好彩可以再一次同佢傾計...我唔想再失去..."

"......,咁..."

"你由我去啦...放心啦,今次再係冇結果我就放棄啦...冇謂浪費大家既時間..."

"但願如此啦......"

我就係咁天真~

舊 09-14-09, 03:00 AM   #286
綾小路雷太

引用:
作者: Orage 查看文章
"你呀...你甘願同佢做朋友嗎...?佢咁對你...!!"

"我都唔知...但我根本冇辦法去講我喜歡佢...

更何況佢都唔會鍾意我...我只好默默同佢做[好朋友]...咁樣就足夠啦...

我迷失過好多次...今次咁好彩可以再一次同佢傾計...我唔想再失去..."

"......,咁..."

"你由我去啦...放心啦,今次再係冇結果我就放棄啦...冇謂浪費大家既時間..."

"但願如此啦......"

我就係咁天真~
你終於明白何謂LOOP的真義了

舊 09-14-09, 10:14 PM   #287
Orage
Game Master
ディバゲ,ありがとう

註冊日期: Nov 2002
PSN  IDIris02320
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
你終於明白何謂LOOP的真義了
咁多年都唔知死左算啦~~~~

舊 09-16-09, 07:39 PM   #288
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
10月放火瘀奴團...
密謀中...
Diana 目前離線  
舊 09-16-09, 11:50 PM   #289
綾小路雷太

何謂『瘀奴』?

舊 09-17-09, 09:06 AM   #290
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

UNO???

舊 09-17-09, 01:49 PM   #291
Diana

瘀奴計分大懲罰ge變態群體遊戲...嘿嘿嘿嘿...
Diana 目前離線  
舊 09-21-09, 04:18 PM   #292
loser
Game Master
......

人肉衣架

8.

一條龐然巨物慢慢迫近那鮮紅色的櫻唇.

輕輕的親過它以後, 嘴巴慢慢張開, 把那龐然巨物, 用豐滿的紅唇緊緊包裹著. 邊感受著它的溫度, 邊除除的送進口內....

"疤髀, 你真的這麽喜歡吃腸嗎?" 藍妹妹咬了一小口火腿雞蛋三明治.

"你感受不到司華力腸的魅力嗎? 我.... 幾乎不能自拔." 說罷, 疤髀再度把司華力腸放進嘴巴, 享受那令人陶醉的美味.

"即使喜歡吃, 也不用這樣一臉陶醉吧? 不怕嚇壞人嗎?" 藍妹妹使個眼色. 疤髀遁那方向看去, 見到一個洋人, 目瞪口呆的瞧著自己.

嘴巴一使勁, 疤髀將司華力腸咬下一截. 幾乎同一時間, 那洋人露出驚愕, 且帶點點痛苦的表情. "我吃我的, 要他管?"

"她想做甚麽也由她吧." 寶寶龍呷了一口咖啡, 臉帶微笑. "她額頭上的那一擊也不是說笑的. 要吃多少隨便點, 我請客. 就當我向你們賠罪吧"

"也不能怪你吧? 都怪那瘋女人在亂丟東西." 藍妹妹邊眨著明亮的大眼晴, 邊吸著紅豆冰.

"好歹也是在我的地方出的亂子. 實在難辭其疚." 寶寶龍倒抽了一口涼氣 "沒注意到她的危險性真的太疏忽了. 來屆在位置安排上要花一點心思吧...."

"算是我倒霉吧. 那女人發瘋, 又怎能怪到的你頭上? 其實那個龍次青更該打, 竟然連自己的模特兒也管不好."

"這似乎已經不是管與不管的問題了. 剛才他那副被打罵使喚的模樣, 應該反過來說他是高羚的僕人吧!? 實在無法想像被冠以 <時裝之神> 的名設計師, 竟然會是這樣的窩囊廢."

"見慣不怪. 你可知道他花了多少力氣才把高羚弄到手上? 高羚是把他使喚摜了的." 寶寶龍冷笑了一下.

"外間竟然還把他們這對情侶搭擋比作神仙眷侶. 現在想起來, 簡直令人作嘔." 疤髀越說越怒, 狠狠的把巨腸咬下了一大截.

"這也不難理解吧!? 妙齡美女被苦苦追求, 再加上她是當今本地模特兒的第一把交椅, 炙手可熱, 也難怪她會恃寵生驕的呢."

"她只是好運生得漂亮罷了, 神氣甚麼!? 看她何時人老珠黃, 被攀下來!!!" 疤髀再咬了一大口司華力腸.

"這樣說對她可不是太公平啊. 除了漂亮, 她亦付出了很大努力才得到今天的成就." 寶寶龍一派老行尊的神氣.

"鬼才會相信. 看她的咀臉, 就只會使喚別人吧!?" 疤髀不以為然.

"她可真的是排除萬難才成功的. 當年她初出道時的碓令人眼前一亮. 可是走天橋技巧欠佳, 模特兒氣質又不足, 令她很快便給同期出道的 Steppie 蓋過了." 寶寶龍慢慢解說著.

"Steppie... 好像的確出現過這樣一號人物."

"當時 Steppie 氣勢淩厲, 幾乎一口氣登上首席模特兒之位. 可是後來高羚不辭勞苦的去拜師學藝, 從步法, 外形, 談吐, 儀態等都改造過來, 終於給她絶地反擊, 成功趕過 Steppie, 成為香港首席模特兒." 寶寶龍的解說非常詳盡.

"可是, 那個 Steppie 好像從此消失了. 若不是你提起, 我幾乎想不起此人." 藍妹妹有點不解.

"成王敗寇. Steppie 也不是甘心居於人下的人. 她後來到東南亞發展, 以汶萊為基地, 大展拳腳. 現今在那邊很吃得開, 全東南亞也有她的踪影."

"果然一山不能藏二虎....." 藍妹妹有點感慨.

"今天亦言吧? 也不知道 Mr. Matthew 跟龍次青鹿死誰手." 疤髀終於把那巨腸吃完了.

"我也很想知道 Mr. Matthew 能否重奪冠軍寶座." 寶寶龍帶點興奮.

"重奪!? Mr. Matthew 不是今年才參賽嗎? " 藍妹妹一臉愕然.

"龍次青五連霸之前, 冠軍是那個甚麼..... 甚麼....." 疤髀幾乎想破了頭也記不起那個名字. "是中間分界吧!? 並不是 Mr. Matthew 啊."

"是宗間輝介才對. 不要給別人亂改名字好嗎!?" 寶寶龍沒好氣的道. "真巧. 白天不要胡亂說人啊."

寶寶龍站起身來, 朝著前方大聲招乎著: "宗間先生, 很久不見了."

"あっ、ボンボンさん、こんにちは。” 一位頭載鴨舌帽, 身穿格仔恤衫外套的男子邊說著日語, 邊朝寶寶龍走過來."

<未完待續>

此篇文章於 10-06-09 04:34 PM 被 loser 編輯。
loser 目前離線  
舊 09-21-09, 04:30 PM   #293
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Nintendo Switch ID4565-6477-0890
寶寶龍??
依家先見到,係寫我嗎?
唔好意思,平時無睇開,等我依家睇下你寫咩先,你應該通知一下我麻
~加油~

舊 09-21-09, 04:38 PM   #294
loser
Game Master
......

引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
寶寶龍??
依家先見到,係寫我嗎?
唔好意思,平時無睇開,等我依家睇下你寫咩先,你應該通知一下我麻
~加油~
thx
本故事純屬亂嗡. 如有類同, 實屬對號入座.

此篇文章於 09-21-09 04:43 PM 被 loser 編輯。
loser 目前離線  
舊 09-21-09, 04:55 PM   #295
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

引用:
作者: loser 查看文章
thx
本故事純屬亂嗡. 如有類同, 實屬對號入座.
我覺得係真人真事,寫得好真實,希望個故事唔好比人左右你,我想知我有咩下場,加油

舊 09-21-09, 05:22 PM   #296
Diana

司華力腸唔好食>.<.....
德國白肉腸先係正...再配啖麥味啤酒~~絶配~~^o^~~
Diana 目前離線  
舊 09-21-09, 05:25 PM   #297
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: 戀戀芭比 查看文章
司華力腸唔好食>.<.....
德國白肉腸先係正...再配啖麥味啤酒~~絶配~~^o^~~
德國啤酒節!!!

舊 09-21-09, 06:46 PM   #298
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
笑到裂開......咩宗間輝介........唔得, 好辛苦......

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線  
舊 09-29-09, 03:44 AM   #299
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
多謝你令我知道自己有幾天真同白痴,令我知道比人玩成年,比人玩感情,一冇所有既感覺。更加多謝你比我知道唔好同女人講金,同唔好玩單戀。你比我知道我可以為女人唔要錢,第一次,都係最後一次。比我知道自己清楚自己有幾愛錢同可以係人地身上冼幾多,電腦、手機、手袋、鏡頭x4、ring,哈哈,寫完先知我有心的話一年可以儲唔少,原來我禁大洗。咩叫做自願比錢比人洗,咩叫願者上吊。打禁多做咩,清醒下la,冇心便冇心,用幾多時間同錢都一樣,有心的話根本唔洗想禁多個月,比人玩左禁耐都唔知,人地根本唔會同你一齊。我家下好恨你,係,我家下係好少氣,係到發脾氣。
stephen1980 目前離線  
舊 10-01-09, 01:06 AM   #300
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
或許

或許, 飛鳥以為自己已經成熟了; 或許, 飛鳥自己其實還未成熟

或許, 飛鳥以為自己甚麼也不在乎; 或許, 飛鳥自己其實最在意身邊的人和事

或許, 飛鳥以為自己不停步地往前進; 或許, 飛鳥自己其實最想回到過去

或許, 飛鳥以為自己無慾無求; 或許, 飛鳥自己其實甚麼也渴求

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:03 AM

手機版 | APP版