Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-28-14, 09:41 PM   #1
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
2014香港動漫節丨首度舉行声優簽名會

木棉花香港

<動漫節最新消息!>

今年將會首度邀請到聲優舉辦簽名會喔!!
而且還會有豐富的連動活動呢~~~
相關消息陸續公佈! 大家密切留意~~!(*゚▽゚)ノ

先來猜猜這位會是誰.....?(≧∇≦)/~

舊 05-29-14, 10:09 AM   #2
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
日笠?
唔使再羨慕台灣果邊啦~
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 10:13 AM   #3
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
money大有冇D 咩IDEA?
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 10:24 AM   #4
小嘉
The One

註冊日期: Jan 2002
上年邊個去過台灣
木棉花有代理咩精品
我無責任地估到邊個
小嘉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 11:36 AM   #5
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
佢搵到Y.AOI過黎我就去
由手機版發出
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 11:54 AM   #6
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
若果張圖唔係玩野嘅話
特徵有以下兩點
1.長頭髮
2.腳應該唔長

個人願望:伊藤靜
(上年台灣個邊木棉花搵過米卡莎石川由衣,所以係石川嘅可能性有....)

此篇文章於 05-29-14 11:59 AM 被 仁飛 編輯。
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 12:28 PM   #7
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
靜御前既話我要請假架

舊 05-29-14, 12:38 PM   #8
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
係既我又要請

怪盜小G 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 12:47 PM   #9
小嘉
The One

引用:
作者: 仁飛 查看文章
(上年台灣個邊木棉花搵過米卡莎石川由衣,所以係石川嘅可能性有....)
朋友你見到真相了
舊 05-29-14, 12:58 PM   #10
仁飛
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2004
XBox Live GamertagAlexnt1hk
引用:
作者: 小嘉 查看文章
朋友你見到真相了
我都係見到你提開先去搵一搵~
不過本身唔好石川,係真嘅話就唔關我事囉~
仁飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 01:19 PM   #11
money
◆.西野司命.◆

引用:
作者: ouki 查看文章
money大有冇D 咩IDEA?
引用:
作者: 仁飛 查看文章
若果張圖唔係玩野嘅話
特徵有以下兩點
1.長頭髮
2.腳應該唔長

個人願望:伊藤靜
冇責任估

石川由依
戸松遥
茅野愛衣

舊 05-29-14, 02:12 PM   #12
ComeLOLoh

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
今年藍井會黎,對比台灣個次,一樣係有藍井。
睇身形真係似乎係石川由衣既機會好大。

舊 05-29-14, 02:39 PM   #13
鐵之侍

註冊日期: Apr 2005
是愛衣的話請假都要去
鐵之侍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 02:40 PM   #14
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: money 查看文章
冇責任估

石川由依
戸松遙
茅野愛衣
這2個都不錯

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 08:51 PM   #15
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
動漫節本來已經多人⋯⋯⋯仲要咁一搞

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 09:20 PM   #16
ouki
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
有戸松就請假都死去
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 09:21 PM   #17
~Sau~
Game Master
WA2深度中毒者

註冊日期: Feb 2008
PSN  IDSauWong2015
如果真係戸松遙 / 茅野愛衣嚟

應該都會出現暴動情況

引用:
作者: ouki 查看文章
有戸松就請假都死去
同感
當然夠唔夠人排隊就另一回事
~Sau~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 09:25 PM   #18
dieci_GA
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
3DS Friend Code4081 5549 0842
拉光張圖來看
dieci_GA 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 09:26 PM   #19
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
唔使入去逼

anyone 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-29-14, 09:28 PM   #20
小嘉
The One

木棉花我估係買野再抽簽名券

有印象唔記得邊年好似買野送唔知咩要抽
舊 06-03-14, 05:50 PM   #21
money
◆.西野司命.◆

進擊旋風襲港!
《進擊的巨人》米卡莎聲優-石川由依
7月香港動漫電玩節來港舉辦簽名會!

7月27,木棉花首度邀請聲優來港舉辦簽名會。進擊的熱潮再度掀起!

2013年動漫市場最火熱的作品─《進擊的巨人》,動畫播出後,由於巨人吃人的劇情話題性十足,加上製作品質精良,引起相當熱烈的討論,日本漫畫銷售量更在短短兩個月內追加印製870萬冊,瞬間從1000多萬冊急速增加至2000萬冊; 2014年1月到第12卷為止累計突破3100萬冊,業界人士更將此作稱為「10年一度等級的大作」!而即將在7月舉辦的香港動漫電玩節,動畫代理商木棉花邀請到本作女主角「米卡莎」的聲優─「石川由依」來港舉辦簽名會,勢必在香港再引發強大「進擊」效應!

1989年出生的「石川由依」14歲時出道,活躍於電視劇及舞台劇的演出,2007年首度擔任動畫聲優,便擔綱演出《英雄時代》的主角狄亞奈拉,《進擊的巨人》中擔綱女主角「米卡莎」,其優異的表現,讓她受到廣大動漫愛好者的注目及討論,可說是聲優界的明日之星。簽名資格取得方式,近期即將公佈,喜歡石川由依的朋友請密切注意木棉花官網的消息公開!

舊 06-03-14, 08:13 PM   #22
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
拎隻熊霸III 去簽啦
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 03:38 AM   #23
葉老頭
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2010
Oh....估錯~
去唔到都唔使失望
葉老頭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-14, 07:43 AM   #24
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
完全不明白巨人有什麼好看.......
高達班長更有代表性吧

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-14, 02:17 AM   #25
money
◆.西野司命.◆

結城アイラ、初の海外イベントが決定しました。

◎香港第16回ACG アニメ漫画ゲーム展 2014(香港16thACGHK2014動漫電玩節)
アジア最大級アニメフェスティバル(AnimeFestival)、昨年約73万人入場。

16年目の開催となります。

日程:2014年7月25日~7月29日 毎日10時~21時
    (7月29日のみ20時閉館)
HP: http://www.ani-com.hk/2014ver/
会場: Hall 1, Hong Kong Convention & Exhibition Centre, Wanchai, HK
会場への入場料28HK$が必要です。

結城アイラ出演日 ◆7月25日(金)◆

・16:00-16:45 サイン会
・18:00-18:30 ミニライブ メインステージにて
    (会場へ入場されている方は自由に閲覧できます。)

論壇跳轉

現在的時間是 07:17 AM

手機版 | APP版