Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

主題工具 顯示模式
舊 01-27-15, 02:53 PM   #76
ouki
God of Gamer
戸松控

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDouki_keith
東京站巴士LO=.=
ouki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 07:17 PM   #77
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
某D百貨公司只要SHOW 銀聯
照可以用現金俾錢+DISCOUNT
非常求奇

我試過是OIOI

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 07:34 PM   #78
four
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: cloud 查看文章
因酒店係成田機場附近

要成日由東京返成田

想問下除左NARITA EXPRESS, 仲有咩CHOICE?
梨木津巴士,因為可以免費。
就算你不買野,食住都要錢吧?
用job 信用卡簽夠五萬日元就可以送一張梨木津
車票
four 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-15, 07:35 PM   #79
four
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2002
Jcb card
four 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-28-15, 11:47 AM   #80
朔望~
Game Master
妹控

註冊日期: Oct 2007
東京有邊間食鰻魚飯可以推薦下

D3: Enhance#3299
CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
朔望~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-15, 11:28 PM   #81
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

在輕井澤車站得一兩個便當可選~焗買呢個
後尾BLOG友指出呢個便當好出名...但我唔識欣賞佢GE味道 QAQ

MORE : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/...ing-plaza.html

舊 01-31-15, 07:01 PM   #82
clanyuen1
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2002
XBox Live Gamertagclan3
今日明天大後日,道東暴風雪,
E mail左酒店想改日期但未有回覆,
我好唔好book訂另一問好?

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
住戶是神,不得反抗...
clanyuen1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-15, 10:17 AM   #83
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
引用:
作者: clanyuen1 查看文章
今日明天大後日,道東暴風雪,
E mail左酒店想改日期但未有回覆,
我好唔好book訂另一問好?
BOOK啦
2手準備

舊 02-01-15, 10:17 AM   #84
BOYBOYBOY

引用:
作者: Hitomi 查看文章

後尾BLOG友指出呢個便當好出名...但我唔識欣賞佢GE味道 QAQ

MORE : http://hitomi-kong.blogspot.hk/2015/...ing-plaza.html

呢個堅出名,節目有介紹

舊 02-01-15, 12:21 PM   #85
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
呢個堅出名,節目有介紹
有時口味夾就係唔夾
好似超大熱既いかめし我覺得一般
http://www.ikameshi.co.jp/

不過有D駅弁就真係唔錯, 好似
http://www.ekiben.or.jp/shoyokan/typ...08/000916.html
b

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-15, 06:51 PM   #86
T.S
君だけを…

註冊日期: Sep 2002
下月頭會同老婆去東京玩4日3夜,因為得幾日所以佢想全stay係橫濱 (之前未去過)
而家稔住去的地方有八景島同杯麵博物館
請問有去過的版友可以比下意見嗎

例如酒店(預算大約一日$800內)同必去景點等,謝謝

「人不要臉,天下無敵。」

「鋒芒太露,樹大招風。」
T.S 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-03-15, 07:09 PM   #87
朔望~
Game Master
妹控

引用:

等緊大大個富士五湖BLOG做參考

CC: 144,917,878 主掛強運/田村 另80貓娘/60姬劍/65青山(放置中)
舊 02-03-15, 09:26 PM   #88
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: leotam3 查看文章
有時口味夾就係唔夾

http://www.ekiben.or.jp/shoyokan/typ...08/000916.html
b
BLOG友話叫我十幾廿年後再試過XD
(我堅係覺得果款似老人家食品...............)

引用:
作者: T.S 查看文章
下月頭會同老婆去東京玩4日3夜,因為得幾日所以佢想全stay係橫濱 (之前未去過)

鐮倉+江之島應該夠磨一日

引用:
作者: 朔望~ 查看文章
等緊大大個富士五湖BLOG做參考
多謝你GE期待~下一篇遊記終於到富士五湖~
實際上我只去左山中湖+河口湖+唔小心坐錯車而繞左西湖一周

舊 02-04-15, 02:10 AM   #89
clanyuen1
Crazy Gamer

又要改行情,已經冇咩大風雪,但JR仍然繼續停駛,
今晚釧路第4日,明天去埋阿寒湖如果仲未開返JR去網走就返旭川算....
北海道冬天真係不太適合旅行,D天氣成日變,
尤其是道東&道北,有幾多手準備都冇用,一係就唔去....
仲有張JR5天都完全冇用過(係已經用佢Book哂仲出埋車票,雖然已經開通左但JR停駛完全冇機會去用)浪費哂

放心!高空工作,1人工作,10號風球出事你都有份,但公司唔保,
舊 02-04-15, 04:21 AM   #90
BOYBOYBOY

引用:
作者: leotam3 查看文章
有時口味夾就係唔夾

b
魷魚飯本身勁香魷魚味,鐘意就好LIKE
我就一般,嫌佢太濃味
我打包左真空裝返HK送朋友,D朋友就勁LIKE

舊 02-04-15, 04:24 AM   #91
BOYBOYBOY

引用:
又要改行情,已經冇咩大風雪,但JR仍然繼續停駛,
今晚釧路第4日,明天去埋阿寒湖如果仲未開返JR去網走就返旭川算....
北海道冬天真係不太適合旅行,D天氣成日變,
尤其是道東&道北,有幾多手準備都冇用,一係就唔去....
仲有張JR5天都完全冇用過(係已經用佢Book哂仲出埋車票,雖然已經開通左但JR停駛完全冇機會去用)浪費哂
冬天去得北海道就要預左打大風雪
除非11月個時去就好D

舊 02-04-15, 06:16 PM   #92
朔望~
Game Master
妹控

引用:
BLOG友話叫我十幾廿年後再試過XD
(我堅係覺得果款似老人家食品...............)

鐮倉+江之島應該夠磨一日

多謝你GE期待~下一篇遊記終於到富士五湖~
實際上我只去左山中湖+河口湖+唔小心坐錯車而繞左西湖一周
夠晒
我都係果到3日2夜
仲有1日係去富士急

另 大大有無食鰻魚飯既店(東京)推介

舊 02-05-15, 12:40 AM   #93
BOYBOYBOY

引用:
作者: T.S 查看文章

橫濱好細,無乜野做,4日好悶wor
橫濱酒店好平

舊 02-05-15, 07:47 AM   #94
clanyuen1
Crazy Gamer

橫濱其實只夠我玩一日多D,行到冇野好行走去坐左2次摩天輪......
不過點都好過釧路3天,層雲峽2天,仲悶....
今日JR終於正常運行返,我可以去網走了。

舊 02-05-15, 08:34 AM   #95
leotam3

註冊日期: Oct 2003
引用:
橫濱其實只夠我玩一日多D,行到冇野好行走去坐左2次摩天輪......
不過點都好過釧路3天,層雲峽2天,仲悶....
今日JR終於正常運行返,我可以去網走了。
釧路3日?睇鶴半日,市內hea半日,去根室1日,小火車大半日,好悶?
由手機版發出
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-05-15, 09:08 AM   #96
clanyuen1
Crazy Gamer

呢幾日暴風雪下,封哂路冇JR冇巴士,
我book左2架小火車日日改時間,直到今朝先至恢復正常,不過,我已經要去網走了。
原本半天釧路做落腳點,跟住去道東三湖接住去網走知床
或者去睇鶴&濕原+小火車,
咁就可以2日,
層雲峽冬天只有冰曝祭+纜車,所以朝早出發住一晚,然後第2朝走,夾埋一日半左右...

此篇文章於 02-05-15 09:28 AM 被 clanyuen1 編輯。
舊 02-05-15, 10:04 PM   #97
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
呢幾日暴風雪下,封哂路冇JR冇巴士,
我book左2架小火車日日改時間,直到今朝先至恢復正常,不過,我已經要去網走了。
原本半天釧路做落腳點,跟住去道東三湖接住去網走知床
或者去睇鶴&濕原+小火車,
咁就可以2日,
層雲峽冬天只有冰曝祭+纜車,所以朝早出發住一晚,然後第2朝走,夾埋一日半左右...
SL冬の湿原号+流氷ノロッコ?
今年是週年記念呀~~~

舊 02-05-15, 11:13 PM   #98
clanyuen1
Crazy Gamer

引用:
作者: Squaresoft 查看文章
SL冬の湿原号+流氷ノロッコ?
今年是週年記念呀~~~
已經沒有了,昨天才開始開通。
其實佢地各有一班接駁觀光巴士,俾你搭完小火車再接住去景點,
我全部都有book,但全部玩唔到,
留意要在買票地點先可以辦理退票手續。

明天旭川雪祭,其實夠唔夠玩一日?
唸住去埋雪之美術館先至去。

舊 02-06-15, 02:58 PM   #99
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
作者: BOYBOYBOY 查看文章
係,去櫃位畫票

好似開到夜晚9點定10點

朝早7點去都已經開左
當然PLAN晒行程第一日換晒佢最好

可以同佢講靠左定右,佢識DO
博多站個度換PASS位 仲有個翻譯員企係度,中英日普佢都識,香港人黎
thanks 兩位解答,
不過我想問, 如果我開左張PASS, 一次過換晒之後幾日要坐既飛
咁換個張飛我都要經櫃位先入得閘, 定係可以好似普通閘機就咁入?
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-15, 04:18 PM   #100
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
果張飛係過唔到閘,出入要經有人閘口
如果過到我開返幾百張半價賣出去XD
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 11:56 PM

手機版 | APP版