Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 娛樂資訊潮流頻道 > 電影版

主題工具 顯示模式
舊 05-27-17, 08:01 PM   #26
C.Ryo
Game Master

註冊日期: Dec 2007
Wii U IDCRYO.HK
Nintendo Switch ID4426 5495 5212
PSN  IDCRyoHK
XBox Live GamertagCRYO HK
今集都合格啦,叫做收咗舊幾集線又開始新世代故事,出碟又可以炸吓機 不過Sir Paul McCartney個角色好似齋為客串而硬加咁
無睇彩蛋,有乜野講?
C.Ryo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-27-17, 08:45 PM   #27
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: C.Ryo 查看文章
今集都合格啦,叫做收咗舊幾集線又開始新世代故事,出碟又可以炸吓機 不過Sir Paul McCartney個角色好似齋為客串而硬加咁
無睇彩蛋,有乜野講?
彩蛋

Orlando Bloom 同 Keira Knightly 嚮屋企訓覺, 半夜有個觸鬚黑影入左佢地房
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 08:50 AM   #28
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
冇偷?定比左錢?

http://chinese.engadget.com/2017/05/...er-not-hacked/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-28-17, 05:55 PM   #29
Sgodkyo
God of Gamer
the one

註冊日期: Jan 2003
中規中距
感覺上畫面比上集靚
但係劇情一樣兀突
所謂舊角回歸完全係客串
不過以現今荷里活大片水準全體插水嘅情況下
我覺得今集算係唔錯
個人覺得
1>2>5>4>3

第一集真係超經典無法超越

舊 05-28-17, 08:43 PM   #30
Fungfelix
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagfelix110
3 d 效果如何?IMAX ?

舊 06-04-17, 03:03 AM   #31
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
今日終於睇咗

感想

可能上集做得太爛,今集叫做回復返水準,同埋睇嚟佢想收咗以前啲舊伏線為系列嚟一個終結。

不過臨尾個段彩蛋又感覺迪迪尼都仍然希望有幾耐拍幾耐,唔好掛。
Orlando Bloom同Keira Knightly肯抽身出嚟客串俾你收第3集嘅伏線已經夠俾面,就算飾演Barbossa嘅Geoffrey Rush都決定今次見好就收,真係好好咁食咗件便當,而唔會再嘔返出嚟。

就算得返Johnny Depp一個獨自擔正,佢遲早都會拍到厭啦。如果真係想繼續搶錢,迪迪尼可以考慮由年輕版嘅Jack Sparrow嚟拍前傳都唔錯。

Barbossa船長為女主角嘅老竇未免有少少牽強,不過可以比Geoffrey Rush盡顯金像影帝實力。到最後為咗救個女而同大反派同歸於盡都有少少唔捨得。

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-17, 05:12 PM   #32
大破人間
God of Gamer

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
剛睇完,其實都幾拖劇情下同幾吃書下…

布沙一開始駛咩特登自投羅網搵班西班牙佬投降
你直接用指南針去搵JACK咪仲好?

西班牙佬離開到魔鬼三角是因為JACK放棄左指南針,放棄指南針會指擁有者恐懼既野釋放出來…
問題係JACK唔係第一次將指南針轉讓出去了吧…

還有就係想搵海神件寶物駛鬼海圖……
佢地完全無人諗過用指南針去搵…

這次去海神墓條件又低,比起世界盡頭同不老泉要容易多了
靠指南針完全可行,那海底也不算太深海,潛唔到都可以叫荷蘭人號幫手啦。

英國佬D戲完全DEL哂都得,又係監獄發現女主角畫的海圖,結果一出場就被秒…

布沙死得又無聊,同個女繼續向上爬不就好了。
黑珍珠上面自己人多勢眾,西班牙佬又變返人類,駛鬼同佢攬炒

鄧維廉解除不能上岸的詛咒就可以唔駛做?
D海難者亡靈又無左引路人……

詛咒解除了,戴維瓊斯復活都叫合理,但詛咒解除了就唔應該係海鮮了吧……

大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-07-19, 05:52 PM   #33
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
係Netflix睇咗,
今次居然有提供HD Dolby Vision畫質,
(iTunes果邊賣的數碼版都係得HD咋…)

不過套戲的內容都幾悶同幾胡鬧,
係動作場面比較值得睇下,
睇到我訓著分兩次先勉強睇埋佢…

同埋Captain Jack Sparrow今集好路人,
可能因為佢唔係爸爸啦,
見個故事都係圍繞兩個爸爸發展的。

英國海軍又係負責出嚟做炮灰咁,
完全無需要出場的,
成套戲剪短d會好睇好多囉~!

舊 04-29-19, 02:52 PM   #34
david
The One

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: LEGOCAPTOR 查看文章
係Netflix睇咗,
今次居然有提供HD Dolby Vision畫質,
(iTunes果邊賣的數碼版都係得HD咋…)

不過套戲的內容都幾悶同幾胡鬧,
係動作場面比較值得睇下,
睇到我訓著分兩次先勉強睇埋佢…

同埋Captain Jack Sparrow今集好路人,
可能因為佢唔係爸爸啦,
見個故事都係圍繞兩個爸爸發展的。

英國海軍又係負責出嚟做炮灰咁,
完全無需要出場的,
成套戲剪短d會好睇好多囉~!
PotC除佐第一集,睇都瞓著係好正常...

---
NS CC:Morphus X300
david 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Lego Pirates of the Caribbean david 電視遊戲討論版 30 12-19-12 05:09 PM
[多機種] LEGO Pirates of the Caribbean Netnet 手提遊戲機討論版 1 02-28-12 12:09 PM
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest -加勒比海盜:決戰魔盜王- Metal Gear NT 電影版 106 01-04-08 02:04 PM
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest Raymondz 電影版 5 12-08-05 09:27 PM
did anyone see Pirates Of The Caribbean: The Curse of the Black Pearl? GimGim Neo Entertainment TREND 7 08-19-03 08:55 PM

現在的時間是 02:16 AM

手機版 | APP版