Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-30-17, 10:24 AM   #626
minolta
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: mrk 查看文章
有↓+O=180°轉身,又心跳手錶,又刀仔,
主要係BIO5班底製作,
玩左咁多集正傳o既我都覺得好有BH感覺!
我都覺得呢隻好有bio feel!
minolta 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 12:31 PM   #627
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
我又評下

用pro + vr玩
個人算小暈,一玩玩2,3個鐘
仲未爆,只玩Easy(太驚XD)不過一早劇透咗

出色地方係緊張感,其實只要收起D武器就會好緊張,哩個點解隻demo咁出色,而正game後段會無咁驚

另外都讚後一段一個兩層嘅boss戰,因為都係射點為主,佢就好運用到VR要上下左右咁望去玩,最深刻係要望頭頂射點,好置身其中,有一刻感覺去咗環球影城玩機動遊戲咁,好高質

此外,感覺上好似demo有心思過正game,結局多D(仲要全世界估觸發點「聽唔聽電話」、先後次序等),而正game就一本道,之前話嗰道德決責系統好似無乜用(其實無得揀至真),另外物件有D要樽低、係D好邊位置先見到,正game我唔係好覺,定一話Easy無,完我發現唔到

最後點解好似無再講女鬼嘅?demo有出,正game唔見又無人講?好似鬼隱咗咁

有冇bio味,我覺得有,最正係按密碼D聲XD

Pro & non pro嘅分別
我用舊機玩唔耐,純感覺係pro會清小小,真係好小,點發現?個人覺得因爲清咗,VR嘅網紋出咗(似之前話HTC咁),而整體graphic就好似清DD,而順咗,我諗係?我相信係,我唔太識分。不過有一點就係就算pro行VR,中似你出屋去中庭都會325有rend唔切graphic而見到低解象情況,我諗優化仍有待進步(但唔太影響嘅)

最後,隻game係正嘅!

Sent from my iPhone using Gaforum
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 12:50 PM   #628
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
作者: rubyyu 查看文章
最後點解好似無再講女鬼嘅?demo有出,正game唔見又無人講?好似鬼隱咗咁

Sent from my iPhone using Gaforum

demo女鬼?kitchen?
唔係Mia黎咩?

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo

此篇文章於 01-30-17 01:05 PM 被 ycyleo 編輯。
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 01:02 PM   #629
rubyyu

引用:
作者: ycyleo 查看文章
demo女鬼?kitchen?

唔係Mia黎咩?

Demo嗰隻

係Mia??唔明

舊 01-30-17, 01:05 PM   #630
ycyleo
Game Master

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDycyleo07
XBox Live Gamertagycyleo
引用:
Demo嗰隻

係Mia??唔明

如果係話demo倒釣果隻
照老外wiki講,都係mia黎
http://residentevil.wikia.com/wiki/Mia_Winters

直播網(有同我打EXVS隨時入鏡,請注意):
http://zh-tw.twitch.tv/ycyleo
ycyleo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 01:08 PM   #631
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
想為BIO7出VR..但感覺家下/公佈左用得VR玩的game不多...
(怕成3,4千蚊買左返黎結果只係用黎玩得BIO...)

舊 01-30-17, 01:10 PM   #632
daihamlop
Ultimate Gamer
頭像就係我隻新貓仔

註冊日期: May 2005
PSN  IDdaihamlop
引用:
http://residentevil.wikia.com/wiki/Mia_Winters
唔係……
係beginning hours入面用手指引發死亡地點嗰隻女鬼
你完成咗會拎到coin過落Bio7度

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
自己啱玩嘅games就二千都買, 唔啱嘅兩舊都唔俾
daihamlop 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 01:25 PM   #633
rubyyu

バイオハザード 7 ︱Biohazard 7 (VR 完全對應)(團年飯預埋你)

引用:

就咁睇,篇文好似無解釋,而且同Mia衣著唔同,似Eveline?

希望DLC解釋一下

舊 01-30-17, 01:47 PM   #634
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
我又評下

此外,感覺上好似demo有心思過正game,結局多D(仲要全世界估觸發點「聽唔聽電話」、先後次序等),而正game就一本道,之前話嗰道德決責系統好似無乜用(其實無得揀至真),另外物件有D要樽低、係D好邊位置先見到,正game我唔係好覺,定一話Easy無,完我發現唔到

最後,隻game係正嘅!

引用:
就咁睇,篇文好似無解釋,而且同Mia衣著唔同,似Eveline?

希望DLC解釋一下

其實將之前兩個demo串埋都講得通……
Kitchen見到Mia個人係拍鬼屋個主角,即係喺beginning hours話自己著靚鞋嗰個人
而Bio7屋頂個窗係封咗,因為beginning hours個主角由嗰度逃走成功,於是封咗佢
Bio7下水道浮出嚟嗰個人就係個製作人

要樽低、邊位嘅嘢通常係揾coins同mr. Everywhere,有啲位真係要側晒頭先見到。

Beginning hours入面搵死亡地點同女鬼個謎真係好難解,我諗爆頭都攪唔掂,最後要睇攻略

講咁多把鬼咩, 整個PSN Portable ID見人先講, 用PS3睇BD無Trophy, 阿毛
舊 01-30-17, 01:53 PM   #635
rubyyu

引用:
作者: daihamlop 查看文章
其實將之前兩個demo串埋都講得通……

Kitchen見到Mia個人係拍鬼屋個主角,即係喺beginning hours話自己著靚鞋嗰個人

而Bio7屋頂個窗係封咗,因為beginning hours個主角由嗰度逃走成功,於是封咗佢

Bio7下水道浮出嚟嗰個人就係個製作人

要樽低、邊位嘅嘢通常係揾coins同mr. Everywhere,有啲位真係要側晒頭先見到。

Beginning hours入面搵死亡地點同女鬼個謎真係好難解,我諗爆頭都攪唔掂,最後要睇攻略

Kitchen同beginning hour 係串得咪,仲可以話因爲beginning hour個主角走佬而有小李飛刀 係女鬼嘅真實身份同幻象未解釋到?

舊 01-30-17, 02:12 PM   #636
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
Kitchen同beginning hour 係串得咪,仲可以話因爲beginning hour個主角走佬而有小李飛刀 係女鬼嘅真實身份同幻象未解釋到?

女鬼同幻象應該Eveline

舊 01-30-17, 05:55 PM   #637
gingq7
God of Gamer

註冊日期: May 2008
原來兩個demo的劇情在bio7無得玩番? 等我仲特登唔玩demo....
睇黎要download番黎玩...
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 07:03 PM   #638
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

註冊日期: Jun 2002
Nintendo Switch ID8287-9006-2513
PSN  IDGAF_SETH
XBox Live GamertagSeth HK
引用:

依家本篇故事都勁多矛盾同BUG,希望DLC真係解釋得晒

ハイスピードロボットアクションゲームの金字塔

ANUBIS ZONE OF THE ENDERS
BLADE SHOT GRAB
赤兵尉SETH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 08:07 PM   #639
ゆり

註冊日期: Nov 2004
女鬼大約係比eveline控制後出來既精神錯亂反應

而bug什麼的就用病毒既效果解釋就得

舊 01-30-17, 09:14 PM   #640
rubyyu

引用:
作者: ゆり 查看文章
女鬼大約係比eveline控制後出來既精神錯亂反應

而bug什麼的就用病毒既效果解釋就得
我意思係點解到咗正game女鬼會消失咗,之前仲話有女鬼就一D都唔bio,我仲係正game諗住理解下,點之無出現過又好似無乜人討論

Btw,剛爆,好想知男角落船後女角嘅故事,希望not a hero會補番
舊 01-30-17, 09:20 PM   #641
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
我意思係點解到咗正game女鬼會消失咗,之前仲話有女鬼就一D都唔bio,我仲係正game諗住理解下,點之無出現過又好似無乜人討論

Btw,剛爆,好想知男角落船後女角嘅故事,希望not a hero會補番

其實所有都係中病毒後的幻覺,故事有解釋

yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-17, 11:01 PM   #642
rubyyu

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
其實所有都係中病毒後的幻覺,故事有解釋

純討論
都可以係其中一個假設
但另一方面,印象3個cam man未入屋已見鬼,即係未入屋已感染?
同時正game主角幻象同cam man唔同,當然如果話各人見嘅幻象都不同都可解釋
不過女鬼造型只出現係demo比較奇怪
舊 01-30-17, 11:21 PM   #643
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

Nintendo Switch ID8287-9006-2513
現階段E黴菌個解釋, 我感覺係為左叫Biohazard夾硬將巫術同詛咒寫做生化武器....

舊 01-31-17, 12:11 AM   #644
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

溫馨提示
有版友未玩未買未爆
如果太過關連到人物、事件、劇透嘅
請自行反白,以免影響未玩嘅版友

舊 01-31-17, 01:19 AM   #645
gingq7

註冊日期: May 2008
引用:
作者: 赤兵尉SETH 查看文章
現階段E黴菌個解釋, 我感覺係為左叫Biohazard夾硬將巫術同詛咒寫做生化武器....
真要說的話, 喪屍的"起源", 都係巫術/詛咒,
既然bio1可以將喪屍解釋為細菌(生化武器), 咁而家將巫術/詛咒=細菌/生化武器其實唔算夾硬

[少少OT] 其實幾十年前倪匡的小說已經係巫術/詛咒=細菌
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 10:59 AM   #646
赤兵尉SETH
✌(´◓q◓`)✌

港服Banned Footage Vol. 1 出左
要1.4gb

舊 01-31-17, 02:43 PM   #647
mrk

註冊日期: Mar 2009
Wii U IDmrk_us_1st
Nintendo Switch ID美國Acc-7963-3777-4483
3DS Friend Code3050 7594 0791
PSN  IDmrk1us
XBox Live Gamertagmrk hk
引用:
作者: sunhikari 查看文章
玩左VR....玩一個鐘真係好頭暈

但真係堅恐怖下.....
我好你少少,每玩1.5hrs就開始感不適,暫時個人極限係2hrs左右!

PS:睇左設定書,裡面寫原來為左「製作不會讓人頭暈的恐怖遊戲」,
平時探索時,行走速度會減慢至4.2km/h,遇怪時先會正常番個行走速度6.1km/h!
所以我覺得好奇怪點解某D人兄7hrs多就爆到機!
但玩PSVR版的我用左6hrs多先離開到第1間屋!

switch日服Acc_2707-3945-3492(HK*mrk_jp1)
switch美國Acc_7963-3777-4483(HK*mrk_us1)
switch港服Acc_6669-1669-8277(HK*mrk_hk1)
switch英服Acc_3093-4099-7614(HK*mrk_uk1)
mrk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 03:08 PM   #648
daihamlop
頭像就係我隻新貓仔

引用:
作者: mrk 查看文章
我好你少少,每玩1.5hrs就開始感不適,暫時個人極限係2hrs左右!

PS:睇左設定書,裡面寫原來為左「製作不會讓人頭暈的恐怖遊戲」,
平時探索時,行走速度會減慢至4.2km/h,遇怪時先會正常番個行走速度6.1km/h!
所以我覺得好奇怪點解某D人兄7hrs多就爆到機!
但玩PSVR版的我用左6hrs多先離開到第1間屋!
如果要揾齊coins,file同Mr. Everywhere絕對止咁嘅時間,有啲公仔個位真係陰濕到呢……

我係之後睇youtube先知唔睇第一餅帶係拎唔到第一個coins
於是又由頭玩過晒

舊 01-31-17, 04:23 PM   #649
莎月美希
Game Master

註冊日期: Nov 2003
買左隻GAME一星期左右就出左個成80蚊的DLC..本身隻GAME已經唔係便宜,只係一個星期左右就出左DLC,
即係其實早就準備好左,只係想分開賣,感覺真係好搵笨,不過我咁講實有人話冇人迫你買,唔玩冇影響之類的說話,
其實我個人認為這些DLC應該設計成隱藏關,家下就分開賣,真係好無良.好快以後的遊戲只有第一關同尾二果關,
想知道中間的劇情就一關一關咁買,要知埋個結局再俾錢買...
純個人感受,不喜勿回.

此篇文章於 01-31-17 04:29 PM 被 莎月美希 編輯。
莎月美希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-17, 04:28 PM   #650
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 莎月美希 查看文章
買左隻GAME一星期左右就出左個成80蚊的DLC..本身隻GAME已經唔係便宜,感覺
真係好搵笨,不過我咁講實有人話冇人迫你買,唔玩冇影響之類的說話,其實我個人認為
這些DLC應該設計成隱藏關,家下就分開賣,真係好無良.好快以後的遊戲只有第一關同尾二果關,
想知道中間的劇情就一關一關咁買,要知埋個結局再俾錢買...
純個人感受,不喜勿回.
哩啲嘢,上網睇就得啦

尋日我都係睇咗4粒鐘內爆機嘅片當玩咗算
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
Biohazard 7, Resident Evil 7, バイオハザード 7, 惡靈古堡7, 生化危機7

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
收 Biohazard 攻略書 arceela 買賣專區 5 03-12-13 12:48 AM
收 ps 3 game - biohazard orc , chronicle hd selection, biohazard 4+cv, dragon's dogma gameky2012 買賣專區 4 01-05-13 11:37 AM
Biohazard: Miami ahleung ~清談館~ 101 11-26-12 04:12 PM
biohazard outbreak 村雨末子 電視遊戲討論版 1 12-14-03 04:45 PM

現在的時間是 06:00 AM

手機版 | APP版