Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版

主題工具 顯示模式
舊 11-04-16, 10:07 PM   #76
6eo
God of Gamer
美波様!

註冊日期: Nov 2005
https://youtu.be/33VR4vd0ql0?t=4m12s
一人一野
6eo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-16, 01:16 PM   #77
Penny仔

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDair_penny2002
係勇士未揾到一個ok既內線backup 之前
呢d 情況應該會經常發生
Penny仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-05-16, 03:14 PM   #78
JMi

註冊日期: Feb 2011
其實可以睇做WALTON知道晒佢地D路數咁 XD

舊 11-06-16, 03:01 PM   #79
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

註冊日期: Dec 2004
今日Embiid封LBJ果球真係精彩
kin~kin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-06-16, 03:39 PM   #80
Penny仔

引用:
作者: kin~kin 查看文章
今日Embiid封LBJ果球真係精彩
值得等2季....
速度快,腳步靈活,一流進攻footwork,仲有一定射程
而且相比起towns, embiid skill set 比較似一個中鋒
早幾年仲話中鋒慌, 但呢1-2年已經有一班上位/等上位

Btw, 今日howard 終於出返啖氣
舊 11-07-16, 12:22 AM   #81
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: Penny仔 查看文章
值得等2季....
速度快,腳步靈活,一流進攻footwork,仲有一定射程
而且相比起towns, embiid skill set 比較似一個中鋒
早幾年仲話中鋒慌, 但呢1-2年已經有一班上位/等上位

Btw, 今日howard 終於出返啖氣
其實中鋒荒已經多年,終於出一堆勁人…而家輪到SG荒

Pelicans真心黑,Stephenson都傷埋
舊 11-07-16, 02:36 PM   #82
Penny仔

引用:
其實中鋒荒已經多年,終於出一堆勁人…而家輪到SG荒

Pelicans真心黑,Stephenson都傷埋
而家轉型變晒combo guard, 或者3D
...反而呢個位置真係有機會絕種

Pelicans即刻簽左Suns 個Goodwin, 不過幫唔幫到手就.....

Lakers 有幾耐未試過3連勝+勝率過50%?

此篇文章於 11-07-16 02:38 PM 被 Penny仔 編輯。
舊 11-08-16, 10:24 AM   #83
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Pacers今年暫時麻麻地…
舊 11-08-16, 01:42 PM   #84
搖搖
Eternal Flame™
永遠的毛毛王子↓

註冊日期: Apr 2002
PSN  IDARMY_Momo
CURRY破單場3分紀錄...

舊 11-08-16, 02:39 PM   #85
sunnypigdog
Ultimate Gamer
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
上場斷157場紀錄, 今場破單場紀錄......雖然好勁但太反覆, 目標係冠軍的話唔太work

舊 11-08-16, 04:45 PM   #86
JMi

註冊日期: Feb 2011
唔怪得上年贏唔到champ啦 10中10又試過 10中1又試過 唔夠穩定

個紀錄係要多謝angry bird
上年d隊被curry入得10球 都已經唔洗打第4節
係angry bird今次戰到最後 lol

舊 11-08-16, 10:22 PM   #87
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
http://www.espn.com/nba/story/_/id/1...iangle-offense

三角算吧啦唔係隊隊岩用

舊 11-08-16, 11:12 PM   #88
sunnypigdog
滅絕小五郎

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: JMi 查看文章
唔怪得上年贏唔到champ啦 10中10又試過 10中1又試過 唔夠穩定

其實今場都好大鑊, 打到一半領先成20分, 但第三節俾人反超返, 前年同上年拉開左就好少話俾人追到咁緊, 內線能力不足同後備兵源都係大問題.........

舊 11-08-16, 11:18 PM   #89
Penny仔

引用:
作者: POISON 查看文章
唔識變通既老屎忽....
舊 11-08-16, 11:23 PM   #90
Penny仔

引用:
作者: JMi 查看文章

又比curry撚雀......
AD: Why always me?
舊 11-09-16, 11:53 AM   #91
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

暫時來講Wolves都幾令人失望,今日連Nets都贏唔到。

Thibs來到都改善唔到佢地d end game situations
舊 11-10-16, 09:58 AM   #92
Penny仔

引用:
暫時來講Wolves都幾令人失望,今日連Nets都贏唔到。

Thibs來到都改善唔到佢地d end game situations
都幾失望下...原本諗住今季會起飛
隊波可能太後生,小左個老鬼帶住班細
舊 11-10-16, 12:14 PM   #93
Penny仔

Klay 終於回魂.....

Spurs 簽Gasol 可能係錯誤...如果用Gasol打正選,而要佢守波的話
舊 11-10-16, 12:20 PM   #94
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Clippers 50 - Blazers 20
舊 11-10-16, 12:26 PM   #95
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
Klay 終於回魂.....

Spurs 簽Gasol 可能係錯誤...如果用Gasol打正選,而要佢守波的話
其實咁多年來,Gasol都唔係防守type 球員…

佢嘅功能同TD倒轉…(TD去到尾無晒進攻但防守非常ok)
舊 11-10-16, 12:29 PM   #96
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

Clippers vs Blazers

Warriors vs Mavs

呢兩場波都係成30分差距
舊 11-10-16, 12:42 PM   #97
Penny仔

引用:
其實咁多年來,Gasol都唔係防守type 球員…

佢嘅功能同TD倒轉…(TD去到尾無晒進攻但防守非常ok)
但又搵唔到一個可以策應同打防守長人
Parker 睇黎真係應付唔到正選
今年睇怕都係過渡期, 繼續Kawhi 育成計劃
舊 11-10-16, 01:08 PM   #98
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
但又搵唔到一個可以策應同打防守長人
Parker 睇黎真係應付唔到正選
今年睇怕都係過渡期, 繼續Kawhi 育成計劃
以Rebuild黎講算好好,起碼真係有件巨星級(Leonard),而且keep住有返咁上下競爭力…

今年Pacers同Celtics暫時都係令人失望,反而Hornets令人眼前一亮
舊 11-10-16, 05:24 PM   #99
HEAD_HUNTER
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
以Rebuild黎講算好好,起碼真係有件巨星級(Leonard),而且keep住有返咁上下競爭力…

今年Pacers同Celtics暫時都係令人失望,反而Hornets令人眼前一亮
維持左個班底係有用的,今年更加成熟,
不過暫時頭7場都無咩大考驗 (係得Jazz同Heat叫有啲實力)

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-10-16, 10:50 PM   #100
kin~kin
霹靂無敵閃電俠

引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
維持左個班底係有用的,今年更加成熟,
不過暫時頭7場都無咩大考驗 (係得Jazz同Heat叫有啲實力)
我覺得Hornets無可能keep得住,但會覺得佢地有驚喜0嘅原因係因為佢地都流失左幾個主力…Lin, Big Al, Courtney Lee(雖然只係幾十場)等等…

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
NBA 討論區 VOL. 40 - CLOSED 阿聰 體育版 1001 11-05-16 12:48 PM
NBA 討論區 VOL. 38 - CLOSED 阿聰 體育版 1002 11-25-15 01:38 PM
NBA 討論區 VOL. 36 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 07-04-14 01:36 PM
NBA 討論區 VOL. 34 - CLOSED 阿聰 體育版 1000 06-14-13 08:04 PM
NBA 討論區 VOL. 33 - 開波了 阿聰 體育版 998 01-04-13 10:04 PM

現在的時間是 06:16 AM

手機版 | APP版