Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 03-01-17, 10:01 AM   #151
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
我又唔係要人企定定讚嘆d 風景設定插畫
但真係有人第日就賣 (可能唔岩玩啦)
我又會諗,買game乜唔係睇岩先買?
thats why 我覺得有時d 人真係好攪笑

利申:唔計買左相同,重來唔賣game 的人路過。
你成日見有D鬧open world game周圍走唔知做乜, 就知道有D人只鍾意一步一步限住你, 叫你去東就冇得去西的電子小說la.

舊 03-01-17, 10:49 AM   #152
hkpm
Junior Member

註冊日期: Nov 2010
開very hard玩, 真係唔易玩
開頭打隻sawtooth同corruptor死勁多次先過到
最難係個weak point好難瞄, 用埋R3都難, 又無sensitivity較
自問打COD唔差, 但呢隻真係難攪

另外拉弓儲力係唔係只影響準確度? 傷害一樣?
hkpm 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 11:19 AM   #153
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
引用:
作者: wing 查看文章
你成日見有D鬧open world game周圍走唔知做乜, 就知道有D人只鍾意一步一步限住你, 叫你去東就冇得去西的電子小說la.
其實哩個現象我覺得香港幾嚴重
睇外國forum成日都鬧D game唔好咁多hand holding, 拖住你隻手教你玩咁, 不停彈D教學出黎煩住晒
但香港反而學你話齋, 成日有人問唔知點玩...
依家D game有晒教學, 肯定班友乜都skip skip skip
以前冇中文就話啫, 依家咁多中文化都仲係咁, 真係冇野好講, 打學都要用下腦架...
反觀台灣, 大陸, 出晒攻略, 超多分享, 唉...

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 11:54 AM   #154
神名レオ
Game Master
紅蓮團

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDleoayu
引用:
作者: whassupbun 查看文章
睇外國forum成日都鬧D game唔好咁多hand holding, 拖住你隻手教你玩咁, 不停彈D教學出黎煩住晒
依家D game有晒教學, 肯定班友乜都skip skip skip
以前冇中文就話啫, 依家咁多中文化都仲係咁, 真係冇野好講, 打學都要用下腦架...
香港係咁
打機唔知為乜,機戰一出對白就skip
出教學skip,出劇情skip,冇得skip個啲就變左廁所位
打完就話隻game唔知玩乜,唔知故事up乜
問心,身邊朋友10個買gta返嚟8個都係為左行出街殺下人搶下車
有幾多個玩過主線劇情....

舊 03-01-17, 11:58 AM   #155
kakajit
Game Master

註冊日期: Aug 2008
識人連劇情播片未睇過都SKIP
kakajit 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 12:17 PM   #156
holsety
http://www

註冊日期: Oct 2003
所以光榮d game 甘多人玩。。。

舊 03-01-17, 12:32 PM   #157
wing
格鬥低手

引用:
hand holding呢個問題有商榷, 因為就算一個系列出到19集, 總有D新手係未玩過前作或未玩過呢類game.

舊 03-01-17, 12:37 PM   #158
wai2408
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2008
引用:
作者: kakajit 查看文章
識人連劇情播片未睇過都SKIP
而家D 人打機 第一時間問唔係遊戲性唔係故事 而係有無ONLINE 先...
wai2408 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 12:47 PM   #159
wing
格鬥低手

引用:
作者: wai2408 查看文章
而家D 人打機 第一時間問唔係遊戲性唔係故事 而係有無ONLINE 先...
呢d還好, 第一句問 "易唔易白金" 先至無言.

舊 03-01-17, 12:51 PM   #160
iscanpro
Junior Member

註冊日期: Feb 2010
HI, 請問知唔知道日版有無中文字幕?Thanks
iscanpro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 01:39 PM   #161
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
其實d game 如果無demo
玩上手唔岩玩即放都無可厚非
反正係人地既自由
外人又有咩好批評

況且無理由將寶貴時間花係隻自己唔岩玩既game度
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 01:47 PM   #162
KA版柯柏文
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2006
引用:
作者: wai2408 查看文章
前日玩srw v , 今集大和號劇情有中文都幾正· 班同事見到: 下?你真係睇㗎?
KA版柯柏文 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 01:55 PM   #163
wing
格鬥低手

引用:
作者: KA版柯柏文 查看文章
前日玩srw v , 今集大和號劇情有中文都幾正· 班同事見到: 下?你真係睇㗎?
老老實實, 機戰果d所謂戰略真係得啖笑, 玩果d主要都係玩過情懷, 見到鍾意的作品/機體/人物就滿足.... 戰鬥畫面睇十次八次都好高興, 睇到第二十三十次冇理由唔想飛. 但d故事同對話好多時好好笑, 以前日文睇唔明就冇法子, 依家中文, 冇理由唔睇LAW.

舊 03-01-17, 02:24 PM   #164
whassupbun

引用:
呢d還好, 第一句問 "易唔易白金" 先至無言.
有個friend係咁, 打杯打上腦, 隻隻game都要白金
介紹佢玩The Last of Us, 佢見有MP mode驚白金唔到
我叫佢照玩啦, 正野黎架
跟住佢一玩就試左個MP先, 解左一個杯, 知自己白金唔到就冇玩, 仲好意思話我整花佢個獎杯profile
食屎啦以後唔介紹game比佢玩, 因為白金唔到而唔玩D必玩既經典, 佢自己既損失, 根本稱不上gamer

引用:
作者: 雷火武 查看文章
其實d game 如果無demo
玩上手唔岩玩即放都無可厚非
反正係人地既自由
外人又有咩好批評

況且無理由將寶貴時間花係隻自己唔岩玩既game度
哩D另計啦, 如果佢真係比左機會隻game, 但都係唔岩玩, 咁當然有權放
依家批評緊D根本冇用心玩既人, 隻game所有野講解晒, 但佢自己唔留心, 所有野skip, 倒頭來唔識玩, 反指隻game唔好玩既人
即係我煮餐九大簋你食, 你剩係食伴碟果片莞茜, 然後同我講唔岩食, 我錯定你錯?

舊 03-01-17, 02:31 PM   #165
wing
格鬥低手

引用:
介紹佢玩The Last of Us, 佢見有MP mode驚白金唔到
跟住佢一玩就試左個MP先, 解左一個杯, 知自己白金唔到就冇玩, 仲好意思話我整花佢個獎杯profile
食屎啦以後唔介紹game比佢玩, 因為白金唔到而唔玩D必玩既經典, 佢自己既損失, 根本稱不上gamer

哩D另計啦, 如果佢真係比左機會隻game, 但都係唔岩玩, 咁當然有權放
依家批評緊D根本冇用心玩既人, 隻game所有野講解晒, 但佢自己唔留心, 所有野skip, 倒頭來唔識玩, 反指隻game唔好玩既人
即係我煮餐九大簋你食, 你剩係食伴碟果片莞茜, 然後同我講唔岩食, 我錯定你錯?
呢D唔係gamer係 "杯er", 由佢la

舊 03-01-17, 02:36 PM   #166
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
番咗貨未?

Sent from my iPhone using Gaforum
rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 02:41 PM   #167
whassupbun

引用:
作者: rubyyu 查看文章
番咗貨未?

Sent from my iPhone using Gaforum
琴日出, 大家已經玩緊喇喎
不過你如果依家出去搵應該炒價架喇
我琴晚去藍店買, 同老闆吹下水, 一路D人入黎都係買哩隻, 一個接一個冇停過, 我諗我吹水期間都有十個人買左, 真係好賣得

舊 03-01-17, 02:54 PM   #168
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
係咪好多人見好似好紅就玩,自己都唔了解自己玩緊咩GAME
睇某些花生谷, 有客想玩大作要中文,sales 推佢玩witcher 3... 之後幾日後個客返鋪頭小佢,
話唔知點玩

比晒中文都玩唔到真係咩人都有

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 02:55 PM   #169
wing
格鬥低手

引用:
作者: 信長 查看文章
係咪好多人見好似好紅就玩,自己都唔了解自己玩緊咩GAME
睇某些花生谷, 有客想玩大作要中文,sales 推佢玩witcher 3... 之後幾日後個客返鋪頭小佢,
話唔知點玩

比晒中文都玩唔到真係咩人都有
witcher 3呢D已經係goty品質, 又中文, 又易上手, 個tutor又夠, 咁都......

舊 03-01-17, 03:10 PM   #170
rubyyu
Senior Gamer

註冊日期: Mar 2005
引用:
琴日出, 大家已經玩緊喇喎
不過你如果依家出去搵應該炒價架喇
我琴晚去藍店買, 同老闆吹下水, 一路D人入黎都係買哩隻, 一個接一個冇停過, 我諗我吹水期間都有十個人買左, 真係好賣得

謝謝,我知吖,琴日2點SSP都買唔到
咪諗住問下幾時番新貨

rubyyu 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 03:45 PM   #171
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
引用:

呢啲真係火都滾

舊 03-01-17, 03:50 PM   #172
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
引用:

可能佢儲d杯 用黎key落份CV 度

證明自己做人perfect

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 03:59 PM   #173
風間鈴木仁

註冊日期: Sep 2007
Wii U ID任天堂 Fans
Nintendo Switch ID任天堂超級 Fans
3DS Friend Code2017 5200 8860
PSN  IDs813leon
XBox Live Gamertags813 g
引用:

引用:
呢D唔係gamer係 "杯er", 由佢la
兩位 Gaf 版友 我都十分認同

自己感受隻game白金就隨緣了,最緊要是享受隻game的內容
我自己盡量爆左隻game先評價,之後再想一想 keep or 不保存!

PS系總共 5826隻GAME,PSN LV602
PSN HK暫時排名 318,341
全球最佳排名10771,11717 ,https://asia.playstation.com/cht-hk/
SONY PS NEW GAME http://psnprofiles.com/games
CAPCOM:http://www.capcom.co.jp/ MINI NEOGEO
SEGA:https://sega.jp/soft/ + DSi GBA GB MINI/MD
任天堂:https://www.nintendo.co.jp/sp/index.html

此篇文章於 03-01-17 04:19 PM 被 風間鈴木仁 編輯。
風間鈴木仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:02 PM   #174
mouseccy
Game Master
老鼠仔

註冊日期: May 2010
PSN  IDMOUSECCY
引用:
作者: rokuna 查看文章
可能佢儲d杯 用黎key落份CV 度

證明自己做人perfect
跟住俾人問有冇玩咩GAME呀
跟住佢答: 無呀, 咁難白金, 唔玩啦
HR: 咁你即係有困難做唔惦就會唔做?
mouseccy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-01-17, 04:11 PM   #175
wing
格鬥低手

引用:
作者: 風間鈴木仁 查看文章
兩位 Gaf 版友 我都十分認同

自己感受隻game白金就隨緣了,最緊要是享受隻game的內容
我自己盡量爆左隻game先評價,之後再想一想 keep or 不留住!
有d好奇, 當年360/PS3未有盃/成就之前, 果d友仔打唔打機?

當年360初初出成就是, 我都有d想追下, 當然唔係要1000g, 而係睇下個LIST, 如果只要花多少少時間就開到的成就,都會開埋佢..... 又會八下FRIEND LIST上朋友仔D成就勁唔勁.... 但過得幾年, 呢D野真係好浮雲....................... 尤其是有D game的成就真係player打得好唔好係完全無關...好似鐵拳6, 大多數成就集中在個附加action game mode, 就算完全唔識對戰, 根本未入門, 都唔難1000G.

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] Until Dawn 《直到黎明》 ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 99 02-01-24 09:04 PM
sound horizon 総合THREAD fancylala Neo Music UNIVERSE 215 05-24-15 07:10 PM
Forza Horizon D-Joe 電視遊戲討論版 149 12-19-13 07:35 PM
Horizon Perfekt + SX - 70 lange_why 照相館 0 03-22-07 11:04 PM
Sound Horizon .. heco Cosplay同人MIX討論區 11 04-24-06 02:01 AM

現在的時間是 05:39 PM

手機版 | APP版