Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 10-17-12, 03:30 PM   #1
skydream
Insane Gamer
死野

註冊日期: Jul 2005
大家會否介意自己既女朋友搵錢/生活質素比自己好?

1)如標題,大家會唔會介意呢?

2)小弟煩惱
話說小弟識左個女仔幾個月,日日都wtsapp,有時會傾電話,一傾就成粒鐘,
從中發覺自己鍾意左佢,但亦都發現佢家裡都算有錢
我係唔會用名牌,而佢成身係。。。
我有時會講下掛住你,佢都唔會抗拒咁,會比番個笑樣我,我又會畫畫比佢,佢又會好開心咁收
諗住想試下追佢果時,發覺原來佢有男朋友,又係d有錢之人。
但佢永遠唔會講自己男朋友d野,會話同fd出去,同屋企人去旅行,其實係同男朋友

諗起自己無乜錢,同埋有男朋友,係米應該放棄呢?

此篇文章於 11-02-12 04:07 PM 被 skydream 編輯。
skydream 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 04:47 PM   #2
雷帝.嘉芙
God of Gamer
直路王 彎路亡

註冊日期: Sep 2003
PSN  IDgabrielaznable
XBox Live Gamertaggabrielaznable
標題同你ge問題明明係兩回事黎

我女朋友搵錢多我一倍, 不過我同佢都唔介意
雷帝.嘉芙 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 04:56 PM   #3
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
問題明明是她介唔介意男友冇錢....
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 05:30 PM   #4
bomber
Crazy Gamer
失業大王

註冊日期: Mar 2005
引用:
作者: skydream 查看文章
話說小弟識左個女仔幾個月,日日都wtsapp,有時會傾電話,一傾就成粒鐘,
從中發覺自己鍾意左佢,但亦都發現佢家裡都算有錢
我係唔會用名牌,而佢成身係。。。
我有時會講下掛住你,佢都唔會抗拒咁,會比番個笑樣我,我又會畫畫比佢,佢又會好開心咁收
諗住想試下追佢果時,發覺原來佢有男朋友,又係d有錢之人。
但佢永遠唔會講自己男朋友d野,會話同fd出去,同屋企人去旅行,其實係同男朋友

諗起自己無乜錢,同埋有男朋友,係米應該放棄呢?
Out of Heading...
首先你唔係佢男朋友
呢D野追到先再諗啦

パズドラCombo ,最強コンボ for パズドラ, Big Combo
我要努力向上
妒忌別人風光一面,卻不會嘗試理解別人背後的辛酸……
PS轉用GIMP啦, https://zh.wikipedia.org/wiki/GIMP
AI轉用Inkscape啦, http://zh.wikipedia.org/wiki/Inkscape
bomber 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 05:31 PM   #5
wir

註冊日期: Apr 2011
你追左佢先講啦
wir 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 05:41 PM   #6
HIM

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhim927
放棄啦, 價值觀一定好大分歧!

HIM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 06:00 PM   #7
now_loading
VanHelsing

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDN0W_L0ADlNG
XBox Live Gamertagdiabloex2
咪照去追law...
錢你又冇,又怕失去希望...

唔係睇少你,我自己都覺得自己係冇錢的...
now_loading 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 07:36 PM   #8
凍檸茶
The One
青龍使用者

註冊日期: Dec 2002
佢比你既咪只係

PAD: 229 362 054
凍檸茶 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 07:56 PM   #9
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
去啦,試左都未必得,但唔試就多數唔得,最多連朋友都冇得做之嘛,唔係唔去下嘩

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 08:49 PM   #10
肥雞
Crazy Gamer

註冊日期: Feb 2005
放棄啦,你同佢生活嚮唔同的世界,
你會捱唔住架

舊 10-17-12, 09:56 PM   #11
lancersea
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
我真心覺得係樓主你諗多左喎

你唔係覺得佢對你有好感嘛?

留返少少幻想比自己好過啦
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 10:30 PM   #12
stephen1980
Game Master

註冊日期: Feb 2003
覺得可以試下,但唔好抱禁大希望
stephen1980 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 11:21 PM   #13
基路亞
The One
LUCKY☆STAR

註冊日期: Aug 2002
PSN  ID各位可以問我拎ID
有仔都扮唔係, 即係收兵啦

有時有D 野可能係唔試過唔心熄, 又唔會阻止你
只不過~ 現實9 成時候都係殘酷的...

KEEP 住朋友, 搵過第二個好過啦

歷代「ギタドラ」スキルセット
XG3 (v3 UID=g21774, v4 UID=g14465, v5 UID=g8309, v6 UID=g8674)
GFV3 Complete Skill Set (203 FC, 10 EX, 2 HZD)
V Series Complete Skill Set (WIP)

PS プラチナコレクション (PS4: 9, PS3: 21, PSV: 1)
UC, BH5, KZ2, BOP, 塊魂Tribute, UC2, FFXIII, Dead Space, ガンダム無双3, KZ3, BioShock, SOCOM4, UC3, ガンダムExtreme VS, TOX, BH6, KZ, MGR, TR, TLoU, ガンダムExtreme VS FB, KZM, Destiny, The Order: 1886, MGSV:GZ, MGSV:TPP, BH0, UC4, Gravity Daze, Rise of TR, Gundam VS
基路亞 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-17-12, 11:24 PM   #14
sgouki
gakky奸爸dee

註冊日期: Jul 2002
請看 LEGAL HIGH 第三集.

舊 10-17-12, 11:31 PM   #15
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
路過......

樓主是不是腦內補完

舊 10-17-12, 11:34 PM   #16
咩Feel
Game Master
脫線一族

註冊日期: May 2003
PSN  IDMaTTheWHk01
XBox Live GamertagMaTTheW Hk01
對方Player黎,竟然收埋仔仔

佢真面目你未見到
唔好留戀太多啦

其實佢好開心咁收你D野,個"開心"係咪你FF?

舊 10-17-12, 11:46 PM   #17
skydream
死野

註冊日期: Jul 2005
咁又係~價值觀唔同就算而家唔係問題~將來都係問題既~
學各位話~衰既成數咁大~咁都係唔去好過去~
都係選擇抽身出黎~做番朋友算~暫時唔搵佢住~
close file先

舊 10-19-12, 07:00 PM   #18
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
呢DCASE,唔好太上心

舊 10-19-12, 11:33 PM   #19
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
淨係呢樣嘢我諗你可以放棄

引用:

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-19-12, 11:37 PM   #20
二伍

註冊日期: Sep 2002
你諗下點賺錢好過啦
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 09:27 PM   #21
Diana

註冊日期: Aug 2002
真係要竹門對竹門,木門對木門先好呀...
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 09:59 PM   #22
Tano
嫑憅

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: skydream 查看文章
諗住想試下追佢果時,發覺原來佢有男朋友,又係d有錢之人
有理由比機會去自尋其辱嗎?

エースは3つに分けられる

強さを求める奴、
プライドに生きる奴、
戦況を読める奴、

この3つだ
Tano 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-25-12, 11:33 PM   #23
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
睇標題以為你係佢男友,點知係第三者....仲要出身差咁遠...唔好FF啦.....佢根本就玩緊你...

舊 10-25-12, 11:52 PM   #24
Dangerous-boy
D-boy

註冊日期: May 2011
如果女方唔介意,食軟飯都係一個好出路!
Dangerous-boy 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 10-26-12, 09:16 AM   #25
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
內文與主題不符
關你咩有錢無錢咩事姐
人地都有男友...
你話掛住人地, 人地都只係俾個笑樣你就已經知咩事啦
咁你send野過到黎, 咁緊係表示多謝啦
唔通爆粗鬧你咩

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:09 AM

手機版 | APP版