Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-31-18, 10:24 PM   #2401
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
黃雙槍,就算碌完中2發先死,而且彈速唔快,至少聽到 "噠"噠"2聲
但頭先遇到一場一碌一發就死,究竟係我LAG 定佢彈速快到我唔覺?

(太震驚唔記得 save 片)
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-18, 11:02 PM   #2402
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
碌完52.5 攻.. 如果本身有傷好易一槍死..
或者真係lag, 我都覺有時比人一槍殺, 實質中晒

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-18, 09:15 AM   #2403
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
玩完新場真格塗場,係大場標準,由起點到中場都要八至十秒,所以有冇死剩種幫人jump會好大分別,雖然有一段矮牆可以爬,但戰區主要圍繞在四個入口,所以火力好重要。

BTW,,機械人真係好多
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-01-18, 09:40 AM   #2404
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
新場要壓... 個zone 太細
兩款rapid pro都好好發揮

舊 06-01-18, 01:55 PM   #2405
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
黃雙槍,就算碌完中2發先死,而且彈速唔快,至少聽到 "噠"噠"2聲
但頭先遇到一場一碌一發就死,究竟係我LAG 定佢彈速快到我唔覺?

(太震驚唔記得 save 片)
引用:
作者: 信長 查看文章
碌完52.5 攻.. 如果本身有傷好易一槍死..
或者真係lag, 我都覺有時比人一槍殺, 實質中晒
會唔會係踩左人地墨+本身有傷?
(冇安全鞋下係敵方墨上有40傷...諗真D其實都算幾多..)

舊 06-01-18, 06:46 PM   #2406
信長
The Flash

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...78754508128262

八爪魚髮型, 爆炸頭

舊 06-02-18, 01:06 AM   #2407
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: ROCAS 查看文章
會唔會係踩左人地墨+本身有傷?
(冇安全鞋下係敵方墨上有40傷...諗真D其實都算幾多..)
重生起點應該係無傷狀況
而且明知佢仲係附近伏擊 特別小心
有無可能前堆 可以減到中彈間隔? 印象中每次佢都係前堆
舊 06-02-18, 01:23 AM   #2408
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
重生起點應該係無傷狀況
而且明知佢仲係附近伏擊 特別小心
有無可能前堆 可以減到中彈間隔? 印象中每次佢都係前堆
咁就應該係中左大部分武共通特點,距離越近傷害越大
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-18, 11:47 PM   #2409
信長
The Flash

Smash 'n' Splash 4
https://www.twitch.tv/endgametv1

見到隊日本女子隊... Kacho Fugetsu 花鳥風月... 仲要有sponsor 的esport team
之前睇日本比賽,知有呢隊,真係唔知原來係全女班

舊 06-03-18, 04:53 PM   #2410
leungky1

遊樂場摸蜆變左任何方向同高低點都係進攻防守位,好刺激

新紅雙實際玩落好過支輕滾
同埋都好多人唔識拍打攻
由手機版發出

此篇文章於 06-03-18 04:56 PM 被 leungky1 編輯。
舊 06-03-18, 09:26 PM   #2411
信長
The Flash

遊樂場CB 中間最好有人camp... 好多蜆
鬥快入波,solo真係好易甩位.. 見好多人比兜口兜面扭過

此篇文章於 06-03-18 09:29 PM 被 信長 編輯。
舊 06-04-18, 01:57 PM   #2412
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

見到啲隊友玩龍頭,
擺住個龍頭行返轉頭去避人,
真係 ......

對家真係多謝你,
佢哋一爆個波,就自動領先。

我點死都會向前死。

行返轉頭,
一係改路線,一係時間就到,自己隊領先先好用(等 time up)。

新手唔識都算,
玩緊 S+ 級都仲咁,
真係嘔血。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 02:06 PM   #2413
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
引用:
作者: 八仙果 查看文章
見到啲隊友玩龍頭,
擺住個龍頭行返轉頭去避人,
真係 ......

對家真係多謝你,
佢哋一爆個波,就自動領先。

我點死都會向前死。

行返轉頭,
一係改路線,一係時間就到,自己隊領先先好用(等 time up)。

新手唔識都算,
玩緊 S+ 級都仲咁,
真係嘔血。
但公平d咁講,好多難處都係龍頭果個先知,好多時個個走晒去開路,結果對手大則一個水彈,小則一條水柱就斷左你條路

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
舊 06-05-18, 01:23 PM   #2414
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
龍頭一係人數有利時拎, 直衝
人數差唔多時, 拎龍頭哥位都好靠隊友cover...
見隊友死左時就盡量hold住,等隊友復活跳黎

低rank好多人就係無人護住頭...
一睇map見隊友散曬就大約哥場9成都.....

另外, 感覺好多玩家都唔太拎龍頭...
一拎左就唔知要點做...

舊 06-05-18, 02:18 PM   #2415
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
但公平d咁講,好多難處都係龍頭果個先知,好多時個個走晒去開路,結果對手大則一個水彈,小則一條水柱就斷左你條路

我從使用 Tapatalk 的 SM-G9287 發送
所以咪話死都要向前死囉,
(可以嘅話)再唔係咪原地爆一嘢,
尤其是周圍隊友死晒,
得返我自己係龍頭嘅時候。

引用:

呢個真係要睇人,
玩兩三舖,唔對路就出返去再入 lobby 好過。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-05-18, 07:08 PM   #2416
leungky1

引用:

RM同TC低Rank通常係場內相對郁動唔夠多
遇著攞狙或重型武(包括個龍頭)就會明顯睇到佢地變活耙
兼且做唔到Map Control

同埋一個唔好嘅心態係場賽事有5分鐘追落後
但達陣過程其實唔駛半分鐘
更唔駛講最後爭尾輪領先可以更短時間
所以有時真係理唔到人地護唔護,推前先算
由手機版發出
舊 06-05-18, 09:58 PM   #2417
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
魚炮使用方法

新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-18, 09:24 AM   #2418
信長
The Flash

係呀, 有D 真係唔識揸炮, 殺到對面2 down, 叫佢去,仲係中場望
直路無人,好心就死衝, 死咪死囉, 隊友有bombrush 可接力
勝負有時就係猶疑果幾秒,
睇時間, 最後一攻就話冷靜推, 其他時間真係有得去時,冒險都要死推
所以揸炮用QR 有幫助

此篇文章於 06-06-18 09:28 AM 被 信長 編輯。
舊 06-06-18, 10:31 AM   #2419
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
唔敢打落去
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-06-18, 09:00 PM   #2420
迪安大叔
Crazy Gamer

今日打zone 由連續好幾場逆境波,一直倒數到尾 knock out對手果下超熱血

重點是新牌子的紅雙槍 超好用
舊 06-06-18, 09:16 PM   #2421
leungky1

引用:
今日打zone 由連續好幾場逆境波,一直倒數到尾 knock out對手果下超熱血

重點是新牌子的紅雙槍 超好用
主要係炸彈傷害助攻又得,遠近補位都得
本身識埋幾時放雨雲嘅,事半功倍
由手機版發出
舊 06-06-18, 09:24 PM   #2422
信長
The Flash

舊 06-06-18, 10:32 PM   #2423
AKIRA桑
Splatoon中

引用:
作者: leungky1 查看文章
主要係炸彈傷害助攻又得,遠近補位都得
本身識埋幾時放雨雲嘅,事半功倍
由手機版發出
Regular 時常出現兩隊有四支紅雙,但我都係喜歡nzap89,有雞仔捉鬼仔,又有火箭可以發涉下。

終於忍唔住手買左expansion,但想講件章魚衫真係好求其,成件盪畫衫咁,貼張貼紙起心口就算

最近改變了玩法,之前一直獨行俠去走支路去敵方後方打,狀況好可以一個打兩個纏着對方,又可以幫手開路,但而家多數時間係隊友去邊,自己就去邊,不單止幫手打對方側翼,仲可以同隊友睇住後面。

此篇文章於 06-06-18 10:35 PM 被 AKIRA桑 編輯。
舊 06-07-18, 07:54 PM   #2424
信長
The Flash

[throw the game]
TC S+3 ... 開始有雷隊友了...
籃球場,比足兩個雷, 唔落中場.. 得我同支狙係中場...
打4 分半鐘,打得好辛苦.. 最尾我重生點掛機算, 完場我同支狙各十幾Kill.
兩個雷隊友各3 殺, 佢地點上S+

舊 06-07-18, 08:26 PM   #2425
leungky1

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
Regular 時常出現兩隊有四支紅雙,但我都係喜歡nzap89,有雞仔捉鬼仔,又有火箭可以發涉下。

終於忍唔住手買左expansion,但想講件章魚衫真係好求其,成件盪畫衫咁,貼張貼紙起心口就算

最近改變了玩法,之前一直獨行俠去走支路去敵方後方打,狀況好可以一個打兩個纏着對方,又可以幫手開路,但而家多數時間係隊友去邊,自己就去邊,不單止幫手打對方側翼,仲可以同隊友睇住後面。
Expansion特典其實就係對應預訂正傳特典
加個八爪魚印

敵陣突入去到S或者聯賽可能風險低啲
但A遇著十個有九個都會係送分俾人
通常呢啲最後都係殺數最多,但實際目標貢獻最少
由手機版發出

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 07:21 PM

手機版 | APP版