Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-21-18, 09:33 PM   #2351
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
剛剛入左美版....(日版真心唔識睇...好多平假名, 雖然我識睇少少...但更想明隻GAME講乜)
想問隻GAME係咪要刷裝先勁???
完全唔知做乜...聯機成日好似幫不到手....
有沒心得呀??
補充
多玩 salmon有好處,可以練到走位同武器基本功
(特別油牆飛跳呢D動作)
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 09:39 PM   #2352
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
補充
多玩 salmon有好處,可以練到走位同武器基本功
(特別油牆飛跳呢D動作)
老實講我鍾意玩salmon run多d, 不過場地太少同限時
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-18, 02:31 PM   #2353
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
呢隻game唔似mh類, 裝唔算重點...(重點其實係隊友)
x rank好多人d裝跟本亂砌
當然有合適的裝係好過無ge...

我諗新手應該:
習慣控制
多打
入關前自己行下個場先...
油地到B-開真劍mode (等著你的又是另一個世界了...)

舊 05-22-18, 10:37 PM   #2354
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://clips.twitch.tv/AmericanPleasantOxLitFam

... 兩條水管開晒.原來跳到

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-22-18, 11:45 PM   #2355
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
剛剛入左美版....(日版真心唔識睇...好多平假名, 雖然我識睇少少...但更想明隻GAME講乜)
想問隻GAME係咪要刷裝先勁???
完全唔知做乜...聯機成日好似幫不到手....
有沒心得呀??
1.想有實在貢獻感覺可以攞實Splattershot Jr., Aerospray, Sploosh o matic,N-ZAP呢啲油地較有保證嘅武
2.習慣未用盡油都要ZL變墨魚補油同衝前,同敵人對打分分鐘用得多過油地
3.個菇除左推向前仲有得拉退後,個B可以不停按。見到敵人唔好怕到覺得一定要訓身向前搏,可以退住射油同跳住避油
4. Charger同Blaster要練
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 11:24 AM   #2356
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: leungky1 查看文章
1.想有實在貢獻感覺可以攞實Splattershot Jr., Aerospray, Sploosh o matic,N-ZAP呢啲油地較有保證嘅武
2.習慣未用盡油都要ZL變墨魚補油同衝前,同敵人對打分分鐘用得多過油地
3.個菇除左推向前仲有得拉退後,個B可以不停按。見到敵人唔好怕到覺得一定要訓身向前搏,可以退住射油同跳住避油
4. Charger同Blaster要練
由手機版發出
THX, 我會試多d...暫時rank好低..初初玩, 被人輪x的感覺...
1.而加用Splattershot Jr多...感覺簡單易上手...掃和筆都好用...但主攻近攻對我新手有d難...
2.成日死係呢part...打打下互射沒油要走佬=_=""""
3.跳射好似好慢咁...要練多d...
4.會試多d....呢兩種都勁難用...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-23-18, 12:13 PM   #2357
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
inkjet 愈用愈上手,
次次開都殺1,2個

最煩係視點,有時我個人遮左敵人,真係睇唔到
水平射遠都明顯易中左.咁樣同對面charger 鬥快射,好鬼刺激

舊 05-25-18, 09:22 AM   #2358
信長
The Flash

舊 05-26-18, 11:17 AM   #2359
leungky1

啲日本仔用狙/長距玩TC真係伏爆
以為殺到人就有貢獻
問題係次次反Lead都見到企響射唔到任何人嘅位置
老任個計分排名又似乎令佢地覺得自己係「高手」......
由手機版發出

此篇文章於 05-26-18 11:24 AM 被 leungky1 編輯。
舊 05-26-18, 01:54 PM   #2360
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
作者: leungky1 查看文章
啲日本仔用狙/長距玩TC真係伏爆
以為殺到人就有貢獻
問題係次次反Lead都見到企響射唔到任何人嘅位置
老任個計分排名又似乎令佢地覺得自己係「高手」......
由手機版發出
一開始都有諗過依類問題,但如果反方向咁諗
有冇人可以只靠隊友就上到去X ,我諗應該冇咩可能,
以依個方向去諗,對方同自己同級(C,B,A,S,X)應該實力差距唔會太大,
有時對方既打法咁啱克到自己,或者果日水準唔好,
又或者啱開機第一場未熱身,再或者好耐冇玩要時間習慣返,有好多因素,
隊友每場都唔同,唯有磨練自己做好自己,
令自己可以有能力幫自己隊增加機會率去贏就算,

以上係玩左700幾個鐘既感覺

========================================
另外想問下你地習慣到人地放Splashdown 時向上射味...
成日人地一放...好自然就想游走...正常應該向上射佢落黎
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-18, 02:07 PM   #2361
ROCAS

但同級下, 都有D係剛剛一升上黎哥種
(有時自己都會一升上去就雷左隊友)

對住SP落地時射定係走呢個問題..
我個人就偏向走, 再睇武器,
比如自己用緊喇叭或牙刷呢D明知手短類...好大機會誤判距離入唔到射程就一定走左先算..

(利申: 非rank x 玩家)

舊 05-26-18, 04:50 PM   #2362
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
打完2061.8最高 1941.4完...今次輸好多...
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-18, 05:52 PM   #2363
leungky1

引用:
作者: 衰仔包 查看文章
一開始都有諗過依類問題,但如果反方向咁諗
有冇人可以只靠隊友就上到去X ,我諗應該冇咩可能,
以依個方向去諗,對方同自己同級(C,B,A,S,X)應該實力差距唔會太大,
有時對方既打法咁啱克到自己,或者果日水準唔好,
又或者啱開機第一場未熱身,再或者好耐冇玩要時間習慣返,有好多因素,
隊友每場都唔同,唯有磨練自己做好自己,
令自己可以有能力幫自己隊增加機會率去贏就算,

以上係玩左700幾個鐘既感覺

========================================
另外想問下你地習慣到人地放Splashdown 時向上射味...
成日人地一放...好自然就想游走...正常應該向上射佢落黎
可以攞住支狙衝到去人地中場/屋企
緊係有實力
只係佢完全唔知人地座塔都推到自己屋中場咁解......
===
上射中止Splashdown
通常都係確定個人已經有傷
或者諗唔到點走
先至會博一博去做
===
今次Fes開得靚
暫時最高2042
由手機版發出

此篇文章於 05-26-18 05:58 PM 被 leungky1 編輯。
舊 05-26-18, 09:37 PM   #2364
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
最高: 2026.0
最後: 1935.1
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-26-18, 09:41 PM   #2365
信長
The Flash

仲未打.....
愈夜愈雷, 希望唔洗磨

舊 05-26-18, 09:48 PM   #2366
leungky1

引用:
作者: 信長 查看文章
仲未打.....
愈夜愈雷, 希望唔洗磨
係,越嚟越多人攞住支油地勁嘅野都唔識守地
覺得自己一定要做後防死士
有個交叉響自己半場先叫貢獻.......
都唔知點解會入到1900-2000場累人跌分
連續五場自己邊Power高都可以輸30:60
睇嚟布甸狗今次俾班Fes Player煮死
埋單1855 今朝連贏後今晚輸番突
由手機版發出

此篇文章於 05-26-18 10:37 PM 被 leungky1 編輯。
舊 05-26-18, 10:33 PM   #2367
信長
The Flash

頂你... 次次 carry 到兩分鐘都佔優, 跟住幾個一齊死...
比人圍死我,油地大技,無得追
我開段幫你殺, 令佢地有錯覺真係勁過對面,之後瀨野
D人狂甩位比人 flank 入黎...

7場暫時輸6場. 殺人能力好低
又比支4K 我

此篇文章於 05-26-18 10:38 PM 被 信長 編輯。
舊 05-26-18, 10:36 PM   #2368
leungky1

引用:
頂你... 次次 carry 到兩分鐘都佔優, 跟住幾個一齊死...

7場暫時輸5場
又比支4K 我
依家好似成堆Fes Player飯後開打
搞到個計分反映唔到平日水平

己方隊友表現仲衰過上星期打1500-1600嗰陣
由手機版發出
舊 05-26-18, 10:45 PM   #2369
信長
The Flash

以前次次fest 7 場一定過2000 ...

依家打 7輸6.... 多謝..
17XX 新低.............

舊 05-26-18, 11:03 PM   #2370
信長
The Flash

又斷兩場.... 唔關我事,對手lag到斷
- 80 分再等5分鐘

好燥
難玩過dark soul
轉玩法,只油地唔殺人...

此篇文章於 05-26-18 11:06 PM 被 信長 編輯。
舊 05-26-18, 11:28 PM   #2371
迪安大叔
Crazy Gamer

差唔多場場都係贏kill數輸油地 或者 輸kill數輸油地
好少贏kill數又贏埋塊地

打到發脾四

此篇文章於 05-26-18 11:33 PM 被 迪安大叔 編輯。
舊 05-27-18, 01:07 AM   #2372
ROCAS

算啦,fes同平時油地mode一樣都係開心play啫~
之前點殺點守都好,最後哥十幾秒被人攻到都係完...

舊 05-27-18, 02:07 AM   #2373
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:

7場暫時輸6場. 殺人能力好低
又比支4K 我
遇到4k.... 仲要0kill都算

停一陣再番入去都係見番同1個0kill 4k 果下 真心

===============================
https://twitter.com/DeonYu4/status/1000443122541719552
基本上 見 Splashdown 都係避開好D, 除非神之手cut 到就話
唔會刻意同佢硬拼

此篇文章於 05-27-18 02:25 AM 被 迪安大叔 編輯。
舊 05-27-18, 08:29 AM   #2374
信長
The Flash

之後1700 地獄打到上2000 ,收工了
用blaster 打fest 咁有效

舊 05-27-18, 10:06 AM   #2375
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
聞說隨著NS破解有人玩作弊?
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 11:32 AM

手機版 | APP版