Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-19-18, 03:37 AM   #2326
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
想問 agent 4 有無攻略網?
想完成埋D 魚乾同本書

搵左幾個都無提點收集
thanks

http://www.ign.com/wikis/splatoon-2/...roll_Locations

http://www.ign.com/wikis/splatoon-2/Sardinium_Locations

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 07:47 AM   #2327
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
SZ 已一星期A區..... 一上番S 又係比狙同低能友,一係無戰鬥力..
已經數唔到幾多次有3個人企zone都可以比人搶
最大獲係S區一輸就一裂, 所以S區只可輸4 次... 點玩

此篇文章於 05-19-18 07:53 AM 被 信長 編輯。
舊 05-19-18, 08:43 AM   #2328
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
SZ 已一星期A區..... 一上番S 又係比狙同低能友,一係無戰鬥力..
已經數唔到幾多次有3個人企zone都可以比人搶
最大獲係S區一輸就一裂, 所以S區只可輸4 次... 點玩
仲有一種...head緊果陣有隊友斷線
連續2-3場
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 01:55 PM   #2329
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
今日早左開始? 都未2點
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 02:58 PM   #2330
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
Fes 場又嚟成班唔識先搶中間
足證平日老任啲設計幾合家歡

明知油地都仲攞知Blaster, Luna同露營遮漫遊屋企
真係成班都累人唔駛本
由手機版發出

此篇文章於 05-19-18 03:40 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 05:02 PM   #2331
衰仔包

引用:
作者: leungky1 查看文章
Fes 場又嚟成班唔識先搶中間
足證平日老任啲設計幾合家歡

明知油地都仲攞知Blaster, Luna同露營遮漫遊屋企
真係成班都累人唔駛本
由手機版發出
或者你可以當佢地諗住自己夠能力殺晒對面場,
如果真係殺得晒 就幫到手了

------------------------------------------------

啱啱真係清到一次...但打少個人輸左

此篇文章於 05-19-18 05:52 PM 被 衰仔包 編輯。
舊 05-19-18, 07:01 PM   #2332
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
今次最高2088.6,
完場2073.6
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 07:30 PM   #2333
衰仔包

最高2067.8,
完場2065.1
舊 05-19-18, 08:31 PM   #2334
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
滿畜力冰壺屢見奇功
特別係呢個死人FES 場
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-18, 08:37 AM   #2335
信長
The Flash

咪再用狙呀... 用rapid 得唔得....
狙唔係勝利必需因素,不過係輸因素其中之一,你用一支狙,仲有機會比多支狙.. 無可能贏

差幾場,不過係2分2 分... 好慘

此篇文章於 05-20-18 08:42 AM 被 信長 編輯。
舊 05-20-18, 09:16 AM   #2336
信長
The Flash

2000 分場... 隊中個重滾同blaster 慢慢油屋企

舊 05-20-18, 10:04 AM   #2337
信長
The Flash

油地mode ,好多人唔人知點反擊... 激死我

比人大壓制時, 真係殺到對方時(殺到1-2個) .. 就係機會,不過好多人選擇逐吋逐吋油先激死...

確認個base 冇敵人,最少要快快油到條路油中場... 仲有機會反壓對手,50%地以上

如果逐吋逐吋油出去,
1) 錯失反擊> 又比人有機再壓,對方個base 根本無少過地
2)逐吋逐吋油幾時都得, 反壓/重奪中場機會唔係咁多次,佔優時,你用一個人都可油番晒靚自陣
比人油左的屋企,點油都唔會cover 晒100%..不如用多D力油對面抵銷番.
唔好花多大多時間油靚,集中精神防同攻<睇見隊友不斷屋企想油番所有位真係燥, 行出去幫手得唔得

多個人分散對方攻勢同補槍好重要, 我fest 都係若葉多,好多差少少比人殺左先,差一槍,如果有隊友之後再補就可以打和

此篇文章於 05-20-18 10:32 AM 被 信長 編輯。
舊 05-20-18, 12:11 PM   #2338
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
第三勢力參上。(其實我本身就好鍾意可洛比⋯)
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

成朝勁斷線啊⋯
玉桂狗隊成日都會連番自己人,看似係人多既一方⋯

此篇文章於 05-20-18 12:18 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-18, 02:26 PM   #2339
leungky1

高級嘅純Fes Player都幾多
跌落去嗰班反而更識合作去中間
====
玩多幾次先留意到翻炒Fes場啲軌道有修正
仲有中間啲海綿都比到多少少空間打掩護反擊
打足三分鐘總算有番啲意思
===
其實支野叫得Charger
本質唔係得瞄好先射呢個用法
叉滿快放根本唔難上千
但老任好似由推出開始已經將呢種顯易而見嘅野定位做隱藏招數.....
由手機版發出
舊 05-20-18, 04:01 PM   #2340
leungky1

Hello Kitty Cinnamoroll
39.24% 60.76%
50.96% 49.04%
54.39% 45.61%
2-1
由手機版發出

此篇文章於 05-20-18 08:55 PM 被 leungky1 編輯。
舊 05-21-18, 03:49 AM   #2341
信長
The Flash

Sorin Tier list

舊 05-21-18, 12:22 PM   #2342
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
剛剛入左美版....(日版真心唔識睇...好多平假名, 雖然我識睇少少...但更想明隻GAME講乜)
想問隻GAME係咪要刷裝先勁???
完全唔知做乜...聯機成日好似幫不到手....
有沒心得呀??
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 12:48 PM   #2343
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
剛剛入左美版....(日版真心唔識睇...好多平假名, 雖然我識睇少少...但更想明隻GAME講乜)
想問隻GAME係咪要刷裝先勁???
完全唔知做乜...聯機成日好似幫不到手....
有沒心得呀??
唔好咁心急玩刷裝,
我個人覺得刷裝幫助不大,
最緊要揾返啱邊種武器啱自己用。

開頭玩,一定死咗都唔知咩事。
會好氣餒。
建議玩吓 offline story mode,
試吓控制同不同武器先。

再睇吓各種 online mode 係點玩法,
又上吓 youtube 偷吓師先啦。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 01:20 PM   #2344
信長
The Flash

刷裝小心得....
三文魚碎片同錢對新手好有用
個人建議最少兩個細游速已好好用... (直接要一件主技游速最簡單)

https://splatoonwiki.org/wiki/Ability

你睇下頭,身,鞋都有專有技
頭真係comeback 好用,盡力刷多幾件,再配唔同細技
鞋都係隱身跳同物攻 ...
身 得ninja squid 好用... (刷到全游速先最好)<-- 不過我唔用

簡單D 講,個人長期用comeback, 鞋睇情況要隱身跳或物攻為主
身無技好用,ninja squid 我唔用, 所以都係以身做萬能key.. 咩配搭盡力刷唔同組合

舊 05-21-18, 04:28 PM   #2345
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
痴線~~買邊隊輸邊隊,玩左咁耐,只係WIN過一次。。。。

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 04:34 PM   #2346
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: 八仙果 查看文章
唔好咁心急玩刷裝,
我個人覺得刷裝幫助不大,
最緊要揾返啱邊種武器啱自己用。

開頭玩,一定死咗都唔知咩事。
會好氣餒。
建議玩吓 offline story mode,
試吓控制同不同武器先。

再睇吓各種 online mode 係點玩法,
又上吓 youtube 偷吓師先啦。
引用:
作者: 信長 查看文章
刷裝小心得....
三文魚碎片同錢對新手好有用
個人建議最少兩個細游速已好好用... (直接要一件主技游速最簡單)

https://splatoonwiki.org/wiki/Ability

你睇下頭,身,鞋都有專有技
頭真係comeback 好用,盡力刷多幾件,再配唔同細技
鞋都係隱身跳同物攻 ...
身 得ninja squid 好用... (刷到全游速先最好)<-- 不過我唔用

簡單D 講,個人長期用comeback, 鞋睇情況要隱身跳或物攻為主
身無技好用,ninja squid 我唔用, 所以都係以身做萬能key.. 咩配搭盡力刷唔同組合
THX大家...我而加試下手感先...
呢隻GAME好易沉迷...好易玩玩下就2小時...要節制...否則我其他GAME都不用玩了...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 06:36 PM   #2347
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 天空 查看文章
痴線~~買邊隊輸邊隊,玩左咁耐,只係WIN過一次。。。。
通常都係多人投票果邊輸
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-21-18, 06:58 PM   #2348
leungky1

今次Fes投票差大,似乎暴露左伺服器較錯野
日本出現左1680 Cinnamoroll 對 2390 Hello Kitty

[おしらせ]
サーバー設定の変更の誤りにより、5月19日~5月20日に開催されたフェスで、両方の陣営で、本来よりもフェスパワーの差が大きい相手と対戦することがありました。
この問題は、次回のフェスでは修正されます。
ご迷惑をおかけし、申し訳ございませんでした。

https://mobile.twitter.com/makegumi_...ite=switchsoku
由手機版發出

此篇文章於 05-21-18 07:09 PM 被 leungky1 編輯。
舊 05-21-18, 07:01 PM   #2349
leungky1

Delete

此篇文章於 05-21-18 07:08 PM 被 leungky1 編輯。
舊 05-21-18, 08:14 PM   #2350
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
作者: lodoss 查看文章
通常都係多人投票果邊輸
係~~好奇怪

估唔到HELLO 貓 唔夠玉狗 受歡迎

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 12:42 PM

手機版 | APP版