Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 03-12-18, 08:14 PM   #2201
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: ROCAS 查看文章
見人用儲sp量up 3.3開左13次.....
13 次,可能放技比人反殺,先有咁多...幾多殺先.
尋晚都TC遇到導彈狗,一次隊友,一次敵人, (佢Tenacity,SP up2.0)
同隊時, 就遠遠油地,完全唔接近塔,打少個咁.我用遠程都要硬上前,好辛苦先打贏
敵人時比我針對咁搵佢殺,快快手推爆對面

不過支新喇叭 無冰壺那支咁有侵略性.打前唔得,flanking 又做唔到,防守又唔得
同樣kit .毛掃好好多,係sp 值分別, 差個大技,用紅牙刷都唔大分別

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-13-18, 12:22 PM   #2202
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: 信長 查看文章
13 次,可能放技比人反殺,先有咁多...幾多殺先.
尋晚都TC遇到導彈狗,一次隊友,一次敵人, (佢Tenacity,SP up2.0)

不過支新喇叭 無冰壺那支咁有侵略性.打前唔得,flanking 又做唔到,防守又唔得
同樣kit .毛掃好好多,係sp 值分別, 差個大技,用紅牙刷都唔大分別
睇apps係: K5, D2, SP13

近日愛上左用雷達, 我都諗緊主力玩新喇叭還是紅牙刷
(毛掃可能真係好D, 但手好攰同個制好似易壞D咁就放棄左常用)
新喇叭比紅牙刷好的一點是SP係導彈可以遠距支援
紅牙刷頂多長按拋遠D...但都係冇導彈咁方便

所以決定自己打rank用紅牙刷
打league隊友有返咁上下實力就用喇叭

舊 03-13-18, 01:40 PM   #2203
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
睇apps係: K5, D2, SP13

近日愛上左用雷達, 我都諗緊主力玩新喇叭還是紅牙刷
(毛掃可能真係好D, 但手好攰同個制好似易壞D咁就放棄左常用)
新喇叭比紅牙刷好的一點是SP係導彈可以遠距支援
紅牙刷頂多長按拋遠D...但都係冇導彈咁方便

所以決定自己打rank用紅牙刷
打league隊友有返咁上下實力就用喇叭
講起雷達,好似又回歸早期大部分都鍾意Set左中右再向目標推進
遇著籃球場嗰啲唔易左右行嘅都係咁
唔係暗角放嘅,相對Sensor同地雷啱入門用好多
真係兼到推進同擺野嘅好隊友少之又少
由手機版發出

此篇文章於 03-13-18 02:17 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-14-18, 12:10 PM   #2204
ROCAS

引用:
作者: leungky1 查看文章
講起雷達,好似又回歸早期大部分都鍾意Set左中右再向目標推進
遇著籃球場嗰啲唔易左右行嘅都係咁
唔係暗角放嘅,相對Sensor同地雷啱入門用好多
真係兼到推進同擺野嘅好隊友少之又少
由手機版發出
雷達同frd打league真係好好用

野團時真係好睇隊友知唔知放個雷達黎做咩..
最簡單打蜆時放個係龍門附近, 叫極come on都唔會用
(家下睇到埋跳時有冇敵人附近跟本已經安全好多)
有時放係戰線後少少安全區, 隊友都係要跳係戰區的隊友度
(又唔係sp落地, 結果睇住佢一落地就死左...)

不過有時見野團隊友用完個雷達跟住比個nice黎, 又幾開心

舊 03-14-18, 08:01 PM   #2205
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
其實做導彈狗都玩得幾開心

加埋新喇叭雷達真心好用
推前/重返戰線/奇襲
成鬼日偷放對面陣

裝備用sp回復up + 副武威力up
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-15-18, 01:03 AM   #2206
leungky1

引用:
雷達同frd打league真係好好用

野團時真係好睇隊友知唔知放個雷達黎做咩..
最簡單打蜆時放個係龍門附近, 叫極come on都唔會用
(家下睇到埋跳時有冇敵人附近跟本已經安全好多)
有時放係戰線後少少安全區, 隊友都係要跳係戰區的隊友度
(又唔係sp落地, 結果睇住佢一落地就死左...)

不過有時見野團隊友用完個雷達跟住比個nice黎, 又幾開心
放雷達我都只係超市練得較多
都試過擺好左上角同右上角俾人跳後Nice
由手機版發出
舊 03-15-18, 04:12 AM   #2207
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Rank X info
https://www.nintendo.co.jp/switch/aab6a/rank/index.html
https://splatoonus.tumblr.com/post/1...rt-from-our-hq

原來S+10 以上得1 %
咁rank X lobby 會唔會等好耐, 真係到時先知

此篇文章於 03-15-18 04:14 AM 被 信長 編輯。
舊 03-15-18, 08:35 AM   #2208
leungky1

力推電競化
限得8個場應該係想系統確保啲場每日都出到一節兩個鐘
由手機版發出
舊 03-16-18, 12:19 AM   #2209
迪安大叔
Crazy Gamer

https://twitter.com/DeonYu4/status/974316802942541824

自己beacon 自己用
玩上癮
舊 03-16-18, 01:34 PM   #2210
ROCAS

仲記得一開始玩splatoon時覺得beacon真係最廢的副武, 消耗又大
但家下最鍾意就係佢
可以將成個戰場變得好有策略性
但遇到成日清BC同一樣係BC敵方用家就覺得好煩

舊 03-16-18, 01:37 PM   #2211
信長
The Flash

フェスの開催が告げられた。
お題は「どっちが欲しい? 最新モデル vs 人気モデル」。
ナイキ様のご協力でお送りする。
まだ誰も持っていない最新モデルと、みんなに愛されている人気モデル、手に入れたいのはどっち?
期間は 3 月 24 日(土)15:00~3 月 25 日(日)15:00 だ。

-------------
Nike Fest
app 有兩件山寨偽物

此篇文章於 03-16-18 01:43 PM 被 信長 編輯。
舊 03-16-18, 03:33 PM   #2212
ROCAS

會唔會搞個買實體鞋送gear活動XD

舊 03-16-18, 05:14 PM   #2213
信長
The Flash

Walleye CB
對手都集中中路
我見毛筆隊友有7蜆, 我立即丟幾粒去右路2 樓比佢上去執做波,想佢右路直接入波
佢上左去有波, 之後佢落番黎去中路,之後比人殺

舊 03-16-18, 06:59 PM   #2214
信長
The Flash

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...71192630755328

明日 3 月 17 日午前 11 時、新しいブキ「H3 リールガン D」が追加される。
1 トリガーで発射される 3 発の弾を命中させれば相手を倒せる H3 リールガンの性能はそのままに、サブの「キューバンボム」とスペシャルの「インクアーマー」で、これまでより柔軟な戦いができるぞ。

H3D, 炸筒,甲

舊 03-17-18, 12:16 AM   #2215
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
仲記得一開始玩splatoon時覺得beacon真係最廢的副武, 消耗又大
但家下最鍾意就係佢
可以將成個戰場變得好有策略性
但遇到成日清BC同一樣係BC敵方用家就覺得好煩

試左幾場A zone 守塔
明明有雷達係前面唔用,自己慢慢游過去,連輸3場
隊友真係好重要...
舊 03-17-18, 02:46 PM   #2216
ROCAS

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
試左幾場A zone 守塔
明明有雷達係前面唔用,自己慢慢游過去,連輸3場
隊友真係好重要...
無計, BC可以話有一半效益係睇隊友..(另一半係自己吧)
昨日有場, 我係咁放, 隊友係咁用黎跳 ,會用都算係好事
但原來三個隊友都係用完即衝落場即比人殺...
(哥場我都好好奇點解成場放完無耐咁快唔見曬...)
最後敵方都殺到屋企附近, 都見住有個係都要飛去敵方陣個BC..都唔即時黎救陣..

舊 03-17-18, 11:20 PM   #2217
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
無計, BC可以話有一半效益係睇隊友..(另一半係自己吧)
昨日有場, 我係咁放, 隊友係咁用黎跳 ,會用都算係好事
但原來三個隊友都係用完即衝落場即比人殺...
(哥場我都好好奇點解成場放完無耐咁快唔見曬...)
最後敵方都殺到屋企附近, 都見住有個係都要飛去敵方陣個BC..都唔即時黎救陣..

痴膠線,係咁分呢D隊友俾我
55波果D 硬係輸幾分
由A過左安全線一直 跌到A-
舊 03-18-18, 12:18 AM   #2218
ROCAS

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章

痴膠線,係咁分呢D隊友俾我
55波果D 硬係輸幾分
由A過左安全線一直 跌到A-
通常連輸都係時候換下武XD

舊 03-18-18, 07:05 AM   #2219
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

最近又玩返呢隻 game,
有時真係好睇隊友,同街外人玩冇得用 voice chat。

最佳助攻,來個合照。

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-18-18, 09:55 AM   #2220
信長
The Flash

引用:
作者: 八仙果 查看文章
最近又玩返呢隻 game,
有時真係好睇隊友,同街外人玩冇得用 voice chat。

最佳助攻,來個合照。
blackberry TC
呢個場只要過左第一個 checkpoint , 就好好打, 因為之後都係直路,又有牆包圍,路程又短
係一開場搶車,同checkpoint 位狙擊位要留意
仲有好似所有大絕都合適
我成日用laser 護最後一段路食糊

舊 03-18-18, 11:07 AM   #2221
leungky1

快左嘅蠟筆槍響搶蜆同推塔好用唔少
向前推一般都做到助攻殺
防守遇著短程對手時,都有番啲空間玩退後前射
確保到節時間隊友唔伏嘅,會再用多啲
由手機版發出
舊 03-20-18, 10:05 AM   #2222
信長
The Flash

https://streamable.com/xson6
我只係雙槍新手, 又唔識碌,係要撞埋黎死

舊 03-21-18, 05:00 AM   #2223
信長
The Flash

https://streamable.com/h92s4

隊友食幾分鍾花生,要攻時又做到野
支clash blaster 當人傻,你狂射個位,會有人執咩

https://streamable.com/3ysav
jr spawn comp.. 銀噴仔做得好

https://streamable.com/249ye
水管移位,優勢逆轉
成功率都好高

此篇文章於 03-21-18 05:55 AM 被 信長 編輯。
舊 03-22-18, 12:49 AM   #2224
迪安大叔
Crazy Gamer

https://twitter.com/DeonYu4/status/976496278287757312
容許我繼續為beacon 傳教
當時我笑晒出黎,隊友應該心諗咩仇都報晒

依家見對面放 beacon 要即拆
試過拆少一個, 突然跳左3個人過黎火燒後欄

此篇文章於 03-22-18 12:52 AM 被 迪安大叔 編輯。
舊 03-22-18, 03:21 AM   #2225
信長
The Flash

快跳其實用0.1-0.2 已有明顯分別
尤其TC,RM,CB

QR 就1.0 -1.2都唔錯

整件衫QR 1.1 + QSJ 0.2 ,都幾實用
QR 對RM揸炮有用,反正都係用條命推炮

此篇文章於 03-22-18 03:25 AM 被 信長 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 03:39 PM

手機版 | APP版