Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-27-18, 03:31 AM   #2176
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://streamable.com/x5852

一次3個

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-27-18, 06:55 PM   #2177
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://twitter.com/SplatoonJP/statu...11965503651846
https://support.nintendo.co.jp/app/a...ail/a_id/34680
https://www.reddit.com/r/splatoon/co..._pst_tomorrow/

用導彈時可潛

舊 02-27-18, 07:22 PM   #2178
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
意思係描時到發射前可潛? 係的話buff左唔少..

特務傘全方面加油地範圍..
呢把本身其實射完地下都會仲有敵方墨...跟本係本身就未調教好..

B控 (大跳雷達) 可以用埋黎探測敵人位置...

輕滾大強化?

舊 02-28-18, 01:44 AM   #2179
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
但其實特務遮開波已經好護到我呢種會衝得較前嘅人
公開PV嗰陣嘅擋住4確完全係正常發揮,唔似藍雙嗰種理想瞄準
當然Buff 佢係無任歡迎

銀金噴應該會好用番少少
L3射速本身其實唔弱,不過係喇叭同手槍特別快比下去
4K又加速,但用嘅人唔慣充滿快射都無咩用
Jetpack移動方向更敏捷應該會感受到,波波就想像唔到
但少有地只郁Deco個SP要求......個波波真係Buff 得咁勁?
三文魚有多四級,仲學埋ARMS出警告,應該更刺激
由手機版發出

此篇文章於 02-28-18 01:50 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-28-18, 06:55 PM   #2180
ROCAS

B控 (大跳雷達)真係勁左好多
一黎跳時防到有冇人伏你 (雖防唔到狙..)
二黎可以用黎睇對手位置都係一流

舊 03-01-18, 01:14 AM   #2181
leungky1

個系統連續七場派豬隊友俾我
連要啲人行出去同識Jump都成問題
RM B左
由手機版發出

此篇文章於 03-01-18 01:54 AM 被 leungky1 編輯。
舊 03-02-18, 01:48 AM   #2182
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
依家先發現APP可以睇埋死數...自己係屬於多殺同多死型

SZ 打返上S+了
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-03-18, 11:36 PM   #2183
信長
The Flash

新Fest 好好玩
1:30 左右封, 最後中間,同敵人困獸鬥, 贏左攞晒地

舊 03-03-18, 11:51 PM   #2184
leungky1

引用:
作者: 信長 查看文章
新Fest 好好玩
1:30 左右封, 最後中間,同敵人困獸鬥, 贏左攞晒地
不過都睇隊友響出面推進如何
唔識守自陣嘅都好易跳唔切番去輸番突
舊 03-04-18, 11:11 AM   #2185
ROCAS

新Fest場我一開始就衝去右邊放雷達
然後專心偷人地哥邊...
點知比豬隊友用左黎跳....而且仲唔油曬就走左..

舊 03-04-18, 07:34 PM   #2186
信長
The Flash

Splatoon2 第 3 回 DAIOU CUP day2
https://www.openrec.tv/live/MBz9MuQcDUK

舊 03-06-18, 04:23 PM   #2187
信長
The Flash

睇唔透. 明明佔左zone, 已殺清對手, 都2-3人 在黃格..又唔係遠程
有金執??...
行上兩步油地camp 死對手都唔做
輸多幾場,個分一低都係比呢類隊友我
好彩就5分鐘都贏, 下下儲必,專心殺人就唔洗被佔
要出盡力先贏,不如camp 完企前壓, 2-3 分鍾KO好過

舊 03-07-18, 12:04 AM   #2188
leungky1

引用:

睇唔透. 明明佔左zone, 已殺清對手, 都2-3人 在黃格..又唔係遠程
有金執??...
行上兩步油地camp 死對手都唔做
輸多幾場,個分一低都係比呢類隊友我
好彩就5分鐘都贏, 下下儲必,專心殺人就唔洗被佔
要出盡力先贏,不如camp 完企前壓, 2-3 分鍾KO好過
企前Camp嗰班就通常恃著後面嗰班夠打
就算人地就Lead都堅持唔回頭
Stop(人地Lose Control) 完後無概念要搶計時

有感Rank底層應該更多人周圍亂行
搞到Camp嗰班咁易升哂上嚟......
由手機版發出

此篇文章於 03-07-18 12:06 AM 被 leungky1 編輯。
舊 03-07-18, 02:28 AM   #2189
信長
The Flash

引用:
作者: leungky1 查看文章
企前Camp嗰班就通常恃著後面嗰班夠打
就算人地就Lead都堅持唔回頭
Stop(人地Lose Control) 完後無概念要搶計時

有感Rank底層應該更多人周圍亂行
搞到Camp嗰班咁易升哂上嚟......
由手機版發出

尼個場壓爆對手就得, 除非佢地有高機動冰壺類武器
佢地企黃格己阻唔到人地油zone...
我camp 完必油對面,最少成個藍區好穩.. 不過都係3個隊友長期黃格, 呢面長期頂1-2 敵人,無隊友幫
有經驗就幫上綠區, 封上層.. <--如果有人做,就穩好多
有人守綠區.. 就對手已接近唔到zone
睇對手實力,對手真係得紅區可出, 一落地就收割

SZ 真係可以少殺而贏,不過要做到守到人地無位入,只企黃格唔郁真係好多位比人反cup

此篇文章於 03-07-18 02:43 AM 被 信長 編輯。
舊 03-08-18, 12:15 AM   #2190
ROCAS

企黃區唔係問題,有實力就得XD
睇對面有冇新手行為:
乜都唔理被殺復活後死衝去zone區諗住整停
點知射幾下就被守zone的人圍XD

Btw,想問大家用隊友雷達時,會唔會留意有些雷達是用黎探測對手位置而唔用?

舊 03-08-18, 02:43 AM   #2191
信長
The Flash

引用:
作者: ROCAS 查看文章
企黃區唔係問題,有實力就得XD
睇對面有冇新手行為:
乜都唔理被殺復活後死衝去zone區諗住整停
點知射幾下就被守zone的人圍XD

Btw,想問大家用隊友雷達時,會唔會留意有些雷達是用黎探測對手位置而唔用?
要用就用... 始終個場少一個..
試過放雷達的隊友,有裝sub power up
跳入時去超快 (自己無jump up都受惠)

舊 03-08-18, 02:14 PM   #2192
ROCAS

引用:
要用就用... 始終個場少一個..
試過放雷達的隊友,有裝sub power up
跳入時去超快 (自己無jump up都受惠)
近排用緊2.6 副武效能up,
本黎用1.3都覺得OK快, 但用過2.6又返唔到轉頭

有時我放係屋企前少少, 怕隊友冇留意一出屋企時有敵人埋伏
點知咁近都有人用黎跳...

放雷達夠數量同範圍可以知曬對手位置
但一定要開地圖睇, 當然冇索敵咁方便就是...

此篇文章於 03-08-18 02:21 PM 被 ROCAS 編輯。
ROCAS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 03-08-18, 04:00 PM   #2193
信長
The Flash

斷2次, 再加幾次唔搶中場隊友
S+3 CB 就咁去番S+0

隊友萬歲\/... 都用番jr. 最穩陣

此篇文章於 03-08-18 04:46 PM 被 信長 編輯。
舊 03-09-18, 07:19 AM   #2194
信長
The Flash

4月
ver.3.0.
100件以上 gear
Rank X
Callie 回歸

地圖
Camp Triggerfish , Piranha Pit Returns
Wahoo World(new)

收費 DLC Octo Expansion (夏)
Octoling 單人關
可使用Octoling

此篇文章於 03-09-18 07:26 AM 被 信長 編輯。
舊 03-09-18, 11:56 AM   #2195
ROCAS

片中新武有品牌合作傘同水球副武蠟筆槍

舊 03-10-18, 01:07 PM   #2196
leungky1

喇叭槍新組合油地有啲導彈Farm咁(Rank 正常)
應該要調下SP要求
由手機版發出
舊 03-10-18, 08:11 PM   #2197
信長
The Flash

https://streamable.com/1fmlj

無人教你支stingRay 係射人,唔係射膜咩
比你射爆膜,人數不變,都唔一定搶到

舊 03-11-18, 01:53 AM   #2198
信長
The Flash

Beakon: A New York Splatoon 2 Major

https://www.twitch.tv/aonstreams

舊 03-11-18, 04:40 AM   #2199
信長
The Flash

https://clips.twitch.tv/MoldyHappyAyeayePrimeMe

CB 隱形射手

舊 03-12-18, 02:21 AM   #2200
ROCAS

引用:
作者: leungky1 查看文章
喇叭槍新組合油地有啲導彈Farm咁(Rank 正常)
應該要調下SP要求
由手機版發出
見人用儲sp量up 3.3開左13次.....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 03:57 PM

手機版 | APP版