Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 02-13-18, 07:12 PM   #2151
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
官方版

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-16-18, 03:40 AM   #2152
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226

終於有星

舊 02-17-18, 07:06 AM   #2153
信長
The Flash

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...23820806258688

明日 2 月 17 日午前 11 時、新しいブキ「スクリュースロッシャーネオ」が追加される。
スクリュースロッシャー同様に地形に隠れた相手を追撃しやすいメインの特性を、サブの「ポイントセンサー」がさらに引き立てるぞ。
スペシャルの「スプラッシュボムピッチャー」でナワバリの確保も可能だ。
------------

洗衣機NEO
senor , bomb rush

舊 02-17-18, 08:00 PM   #2154
信長
The Flash

激死...

RM 前面無人,就快超前,又斷
CB 隔場斷, 無斷都輸 = 連輸, S+2 都快爆bar
玩幾個鐘都無事, 一斷就連續

舊 02-19-18, 04:05 AM   #2155
信長
The Flash

https://clips.twitch.tv/CarefulHeadstrongWitchBrainSlug

1槍3隻

舊 02-20-18, 03:23 PM   #2156
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: 信長 查看文章
激死...

RM 前面無人,就快超前,又斷
CB 隔場斷, 無斷都輸 = 連輸, S+2 都快爆bar
玩幾個鐘都無事, 一斷就連續
我LAN線,對上一次斷係幾個月前
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-20-18, 04:06 PM   #2157
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 新月 查看文章
我LAN線,對上一次斷係幾個月前
我都係用LAN,
平時就好小斷,
但一到FES,
最小斷幾次
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 08:18 AM   #2158
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
連續4場響TC A區遇到下下都衝向敵陣嘅金噴
(無錯,老任個系統一小啲人玩就亂嚟)
幾次差啲贏全員叫死都堅持唔過番嚟幫手推
結果輸番轉頭
仲要幾次睇住地圖,見佢真係欺善怕惡,俾人推嗰陣一路後退志在唔死,但又唔轉去堵敵人衝前
連扔灑水器開路儲SP都唔識

俾佢搞到跌落B+
我就想知依家B 係咪真係咁易升上A
由手機版發出

此篇文章於 02-21-18 08:31 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 03:44 PM   #2159
衰仔包
Insane Gamer

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
引用:
作者: leungky1 查看文章
連續4場響TC A區遇到下下都衝向敵陣嘅金噴
(無錯,老任個系統一小啲人玩就亂嚟)
幾次差啲贏全員叫死都堅持唔過番嚟幫手推
結果輸番轉頭
仲要幾次睇住地圖,見佢真係欺善怕惡,俾人推嗰陣一路後退志在唔死,但又唔轉去堵敵人衝前
連扔灑水器開路儲SP都唔識

俾佢搞到跌落B+
我就想知依家B 係咪真係咁易升上A
由手機版發出
升A-真係唔難,
我3個月冇玩依家玩返發現A區d人好似勁左,
見到連Rank 8x-9x都有A- ,另外A去A+最尾2場都難左好多咁,
依家都係keep住係全A, 少數A+,
執蜆仲係學緊正確玩法同所有可投擲既路線,
最後想講油碌好似勁左咁...同好多人用
由手機版發出
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-21-18, 04:01 PM   #2160
信長
The Flash

唯有打上去,高分好好多, feel 到S+ 1900 分,已少好多雷隊友,
S都有雷....
有次遇到超勁人. 有場RM 拍到個叫KU (白雙槍), 當時仲睇緊openrec 佢個台
佢係前面壓制無雙, 佢有19 殺

蜆mode 敵我都好保守...
其實油地+ 主動殺人已易嬴
有個問題係好多人守龍都太後.miss 左就比人爆藍,
以攻代守都係最好.
用若葉狂油地炸彈,開甲都搵到食, 開甲格硬入唔少波, 之後睇隊友追加分

舊 02-21-18, 04:12 PM   #2161
衰仔包

講起雙槍又係勁,見人沖入敵陣連續橫碌3下去投攬,
同碌後既連射唔知係咪都會快左(2個對準變1個對準)
由手機版發出
舊 02-21-18, 04:21 PM   #2162
信長
The Flash

碌完射速係會快左(唔肯定)
平常- 左右左右射
碌完集中一槍出

講開呢D .好多時同人打都係差一槍飲恨死先,隊友唔龜的話,就好易補槍殺番佢, 好大分別

舊 02-21-18, 09:59 PM   #2163
leungky1

引用:
作者: 衰仔包 查看文章
講起雙槍又係勁,見人沖入敵陣連續橫碌3下去投攬,
同碌後既連射唔知係咪都會快左(2個對準變1個對準)
由手機版發出
個人都偏好雙針
遠距加碌加大左對陣生還率
響邊種規距下都有著數
由手機版發出
舊 02-22-18, 05:19 PM   #2164
信長
The Flash

CB 連輸中
幾場都係嬴果少少分,就3 個縮晒, 中場前場唔去爭,所有蜆都比人拎晒, 人地有SP 實入啦,
一野輸晒

遇到個最廢毛筆, hold 住個免費波死都唔出, 無油地無殺人無搶蜆
有隊友埋門先跳入入波之後死
你唔搶蜆就咪用毛筆, 垃圾.... block list 都block 都滿

此篇文章於 02-22-18 05:29 PM 被 信長 編輯。
舊 02-22-18, 06:43 PM   #2165
leungky1

引用:
作者: 信長 查看文章
CB 連輸中
幾場都係嬴果少少分,就3 個縮晒, 中場前場唔去爭,所有蜆都比人拎晒, 人地有SP 實入啦,
一野輸晒

遇到個最廢毛筆, hold 住個免費波死都唔出, 無油地無殺人無搶蜆
有隊友埋門先跳入入波之後死
你唔搶蜆就咪用毛筆, 垃圾.... block list 都block 都滿
CB依家去到邊級都係抽隊友......

支毛筆都叫好過啲Splatling同Charger攞住波
有時幫佢地開哂路都唔識游前咁.....
由手機版發出

此篇文章於 02-22-18 11:41 PM 被 leungky1 編輯。
舊 02-22-18, 09:38 PM   #2166
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
我到家下都唔係好敢打蜆mode...

舊 02-22-18, 10:18 PM   #2167
信長
The Flash

walleye 本身唔太識玩
有人提點過, 控晒兩邊,就好易mark 死對手打
果然係work
我用綠長槍... 次次都開場搶左路, 封巷仔,貼住大高牆,左面+中路睇晒, 射程射到貨櫃頂, 都處理到狙

舊 02-23-18, 04:59 PM   #2168
信長
The Flash

明日 2 月 24 日午前 11 時、新しいブキ「ノヴァブラスターネオ」が追加される。
ノヴァブラスターと同様の接近戦での爆発力と、サブの「トラップ」で周囲を固めつつ、スペシャルの「キューバンボムピッチャー」で一気に相手を追い払おう。

LUNA NEO, 地雷,炸筒RUSH

舊 02-24-18, 10:15 AM   #2169
leungky1

3月3日2:00PM-3月4日2:00PM
花vs糰子

====

依家先諗到
套野中文化唔到
可能亦在於計唔到每星期都更新嘅預算.....
由手機版發出

此篇文章於 02-24-18 10:17 AM 被 leungky1 編輯。
舊 02-24-18, 05:51 PM   #2170
信長
The Flash

https://streamable.com/3iilv

剛好前面死兩個,開始有劣勢
唯有右路開技,補多個毒無得走補槍

舊 02-25-18, 02:08 AM   #2171
衰仔包

轉用N-ZAP85幫人加下甲 強化下自己同隊友之下,
變到3(A+) 1(A)

此篇文章於 02-25-18 02:34 AM 被 衰仔包 編輯。
舊 02-25-18, 07:48 AM   #2172
信長
The Flash

https://streamable.com/xnt59

個台一定丟炸彈.. 好好彩殺到兩個
支狙好慘

舊 02-26-18, 12:26 AM   #2173
信長
The Flash

CB 都係睇隊友智商....
1)有一場係 領先少少... 有個隊友自陣藍底hold 波成分鍾... 死都唔郁
咩事,誘敵你去另一面啦. 你自陣藍底... 人地點都都係全力攻..最後Laser + 泡泡咁比人反勝
hold 波不如比你隊友拉開敵人

2)有一場又有人後場hold 波...
兩邊都有波都係睇邊面入先.. 咁我去偷地... 對方個藍底根本無人, 係條友無膽去...
狂按上叫佢jump.. 十幾秒都唔jump... 開X 睇,佢仲係自陣hold 波
之後我地那面被爆藍 又輸

舊 02-26-18, 12:39 AM   #2174
信長
The Flash

https://streamable.com/q5352

有個好隊友探路,有隊友會意, 我加多球, KO

https://streamable.com/62hhz
尼場佢地支52, pro都幾勁, 控完都殺唔清佢.. 同個泡泡+laser combo 又搶到
都係控到再Flank.. 唔比佢地入ZONE, 拉開火力都好
最後比我捉到佢出laser..

此篇文章於 02-26-18 12:44 AM 被 信長 編輯。
舊 02-27-18, 02:35 AM   #2175
leungky1

大學SZ
大量人Camp響高台度唔知做乜
攞咩武都無用,場場都三個人唔去中間油,無意思
由手機版發出

此篇文章於 02-27-18 02:40 AM 被 leungky1 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 03:49 PM

手機版 | APP版