Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 01-03-18, 01:53 AM   #2051
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
用特務傘打真劍打到好有失敗感...
正面1對1還好,陷阱+2槍算基本組合
但一面對多人真係好冇力,特別對遠距武更冇咩做到...
求buff XD

舊 01-03-18, 07:00 AM   #2052
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: ROCAS 查看文章
用特務傘打真劍打到好有失敗感...
正面1對1還好,陷阱+2槍算基本組合
但一面對多人真係好冇力,特別對遠距武更冇咩做到...
求buff XD
咁易對到多人就俾未Nerf嘅普通遮仲強
老任應該唔會咁整

可以試下盡早去遠少少嘅位落陷阱
同埋爽快咁保住場內長期有兩個,唔好浪費Quota
亦要確保自己附近有隊友支援
由手機版發出

此篇文章於 01-03-18 07:05 AM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-03-18, 12:20 PM   #2053
ROCAS

引用:
作者: leungky1 查看文章
咁易對到多人就俾未Nerf嘅普通遮仲強
老任應該唔會咁整

可以試下盡早去遠少少嘅位落陷阱
同埋爽快咁保住場內長期有兩個,唔好浪費Quota
亦要確保自己附近有隊友支援
由手機版發出
對被圍只有sp落地有效果,跳完都殺唔到就唯有走佬
陷阱有放,去到邊基本都keep住自己身邊有兩個
確保自己附近有隊友支援呢點打真劍時有點難...不過嘗試緊

話說陷阱算唔算現況最弱副武之一...
消約半條墨,計攻得20-35 ,再看看水球同飯團...
計索敵效果,索敵球可以掉同不停放
陷阱乜效果都有d, 但就......
而且仲只可放2個... (雖可能3個做到殺人效果,老任唔想)

舊 01-04-18, 10:20 PM   #2054
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
陷阱好似35 攻...
用黎當警報器, 中左會mark 位 .. RM,蜆有D 用
殺到人當bonus

https://twitter.com/LeoShih_DC/statu...22198638514176
我得左啦,登頂

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-05-18, 08:00 AM   #2055
leungky1

今朝搶塔A有場前線得番一人
結果佢選擇跳番屋企......
連個SP都唔係導彈,試都唔試下捱到我地跳過嚟就送領先比人
理解不能

貌似好多日本玩家都有唔知邊度嚟嘅自信
見到領先就唔會去塔附近幫你或者補位續推
由手機版發出

此篇文章於 01-05-18 08:09 AM 被 leungky1 編輯。
舊 01-05-18, 06:00 PM   #2056
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://twitter.com/LeoShih_DC/statu...19309384998913

板場RM ,登山封門

舊 01-05-18, 06:17 PM   #2057
leungky1

https://twitter.com/SplatoonJP/statu...054034435?s=17

明日10:00AM
L3リールガンD/L-3 Nozzlenose D
副武水袋,SP Inkjet

宣傳圖附帶新場背景
由手機版發出
舊 01-05-18, 06:40 PM   #2058
信長
The Flash

那時inkjet 未neff ,就係等尼支有水袋
inkjet buff 番少少, 係L3支槍幾難用,要練

舊 01-06-18, 12:18 AM   #2059
信長
The Flash

用番支大blaster 玩蜆
中小型場,毒彈截偷襲,控場一流,一確殺射手

可以試試半場爬牆射波
下面平台跳起放泡泡掩護,應該可以咁得分

此篇文章於 01-06-18 01:18 AM 被 信長 編輯。
舊 01-06-18, 09:08 AM   #2060
leungky1

波波入城嘅策略試過
但B級叫Come On後依然太多人仲未知咩事
唔夠掩護
由手機版發出
舊 01-06-18, 10:58 AM   #2061
ROCAS

A,B帶現今都係好兩極
一班游魂鬼,一班仲未升曬上去GE勁人..

舊 01-06-18, 12:19 PM   #2062
leungky1

新年全世界聯合計分Splatfest
13/1 2:00PM-14/1 2:00PM
動作Vs喜劇
由手機版發出
由手機版發出
舊 01-06-18, 07:20 PM   #2063
信長
The Flash

https://twitter.com/LeoShih_DC/statu...01654348824577

怒跑.... 好彩有安全鞋

舊 01-06-18, 09:37 PM   #2064
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
gun fight互射十次輸八九次
可以點?
我可以搶到地擺到分
有時放超必d炸彈自己跣住去爆咁都殺到人
分數上可以係第一名
但一到槍戰就成日死

光明頂講左膠

此篇文章於 01-06-18 09:42 PM 被 女裝少年 編輯。
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-18, 09:45 PM   #2065
信長
The Flash

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
gun fight互射十次輸八九次
可以點?
我可以搶到地擺到分
有時放超必d炸彈自己跣住去爆咁都殺到人
分數上可以係第一名
但一到槍戰就成日死
你咩槍?超必d炸彈?
銀噴? <--- 尼支最下位咁濟,所有槍屈射程都可殺佢

此篇文章於 01-06-18 09:49 PM 被 信長 編輯。
舊 01-06-18, 09:53 PM   #2066
lodoss
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2012
引用:
作者: 信長 查看文章
你咩槍?超必d炸彈?
銀噴? <--- 尼支最下位咁濟,所有槍屈射程都可殺佢
應該唔係銀噴, 超必係冰壺,
不過銀噴用來油地來講係好野
lodoss 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-18, 09:58 PM   #2067
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
プロモデラーMG
而且d衫都係著緊最初果件
雖然係首發買, 但最近先開始玩

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-06-18, 10:07 PM   #2068
信長
The Flash

你那枝是銀噴,只有SP 可殺人... 本身技槍令人玩壞手勢,得SP 時威,之後無貨,一場戰鬥9成時間都係無大技. 個場有高低位已對應唔到
新手槍(若葉),NZap (黑)--- NZap 有人速,可以好屈
若葉同銀噴射程差唔多,不過有甲. 難死D, 炸彈>開甲>炸彈..好多時都殺到人,個甲又全隊受惠
兩支壽司,都係可用上S+
有射程splatter shot pro(泡泡/雨雲)都係唔錯

你用以上幾支有殺人感覺,再用銀噴都可殺人(到時應唔想用銀噴)
都係走位,潛,跳,瞄準

你咁講,應未LV10 打RANK, 打上去A 區已無銀噴,因為殺人優先,慢慢你就明

此篇文章於 01-06-18 10:16 PM 被 信長 編輯。
舊 01-06-18, 10:09 PM   #2069
leungky1

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
プロモデラーMG
而且d衫都係著緊最初果件
雖然係首發買, 但最近先開始玩
呢隻就係銀噴
想有啲能力殺人就用番わかばシューター(新手槍)或スプラマニューバー(雙槍)
等級夠就用N ZAP85(手槍)

銀噴同金噴想殺人嘅潛游移位要非常敏捷
不過都係ナワバリバトル同ガチエリア有啲用

都係覺得自己落場唔得就入單人模式浸下
由手機版發出

此篇文章於 01-06-18 10:22 PM 被 leungky1 編輯。
舊 01-06-18, 10:32 PM   #2070
信長
The Flash

新手多走位... 打側擊, 一眼關七, 愈清楚敵人位置愈有利, 多D 潛,減少比人發現
你一上RANK ,肯側擊兜後已可以滅人團

舊 01-06-18, 11:29 PM   #2071
ROCAS

新手用最殺得人多唔係rapid咩?
只要保持一定距離就輕易殺死對手
瞄準要求低,連射遠爆破

自己新手時虐人同被虐都係呢支多XD

舊 01-06-18, 11:39 PM   #2072
信長
The Flash

rapid 當然... 又可以封位

舊 01-07-18, 07:09 PM   #2073
leungky1

用到Rapid都唔算新手了......
由手機版發出
舊 01-08-18, 04:35 AM   #2074
信長
The Flash

用左大技power up ,inkjet 粒彈大左,好好用

空中擊殺
https://twitter.com/LeoShih_DC/statu...06798312235008

此篇文章於 01-08-18 04:47 AM 被 信長 編輯。
舊 01-08-18, 04:42 PM   #2075
信長
The Flash

河川SZ ....
基本個zone 都係戰火最密,同比人睇得...
可以的話,都是左右路包晒.迫開對手. 分散對方火力+側擊
個zone 自然佔領

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 07:52 PM

手機版 | APP版