Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-15-17, 11:52 AM   #1051
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: qwe 查看文章
好似日文名隊友伏D, 是錯覺嗎
我覺得寫著xxxxxJP果班最伏

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 12:02 PM   #1052
野良猫
God of Gamer
肥倫

註冊日期: Feb 2008
伏唔伏我覺得係用行為去決定,技術就個人問題冇得講

油兩層油
用狙唔殺人
唔係狙但neet一個位置等敵人自己過嚟
用近武同把中遠武駁火

等等…
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 12:56 PM   #1053
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
我覺得寫著xxxxxJP果班最伏
唔記得左利申,用緊xxxxxxx JP

雖然13lv新手,但見著班2x油村口想掟制,打左咁飄少少常識都無想點⋯
但發現個制一掟實GG後忍下了(老任呢個制真係好易忍唔住掟⋯)
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 01:04 PM   #1054
任仔
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2005
Nintendo Switch ID3331-5879-8302
點解 36 lv 都可以係伏
琴日打停車場, 冇人佔中, 我一個係中間 KO 3 件
有個 36 lv 日文名玩左 over 100 hr, 仲係咁係高位油第 2 層油
係咁叫 come on 都吾理我
任仔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 03:14 PM   #1055
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
其實LV暫時都只可以話代表玩左幾耐
LV1哥D都隨時係神人

啱啱又連續幾場遇到唔上車GE隊友..
明明上面無人, 驚成為攻擊目標的話 其實上完即落返黎咪得...

舊 08-15-17, 03:15 PM   #1056
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
作者: 野良猫 查看文章
伏唔伏我覺得係用行為去決定,技術就個人問題冇得講

油兩層油
用狙唔殺人
唔係狙但neet一個位置等敵人自己過嚟
用近武同把中遠武駁火

等等…
先利申我名叫トXX☆

用近武同把中遠武駁火→呢樣有時會犯(用銀噴太多累事)
狙從來唔敢用(太難掌握)
唔會等人黎,反而鍾意到處油歷同開路

舊 08-15-17, 04:01 PM   #1057
信長
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226

由A+ 時轉武就開始輸. 之後A 級開始都係好多A-遮/狙/銀噴
已跌到B+了

尋日一場1 take 過, 應該大約1 分鍾

此篇文章於 08-15-17 04:34 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 05:42 PM   #1058
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
Splatoon2 gear 效能檢測
http://nandroid.xilab.org/blog/?p=648
想整個爆風輕減1.2

舊 08-15-17, 06:47 PM   #1059
信長
The Flash

2wave斷. 1 wave 斷兩個... 狂跌
170% 了..

大炮肥魚暴走. 隊友拉晒D 怪去炮後面, 叫人點打. 企都無位
UFO 吸魚春都叫晒都無人理...
150%中....

此篇文章於 08-15-17 07:39 PM 被 信長 編輯。
舊 08-15-17, 07:25 PM   #1060
ROCAS

其實用傘而gear有爆風輕減的話會會唔會開傘時都可以頂多D?

舊 08-15-17, 07:48 PM   #1061
信長
The Flash

引用:
作者: ROCAS 查看文章
其實用傘而gear有爆風輕減的話會會唔會開傘時都可以頂多D?
唔關事吧,
我估爆風輕減加個人.. 把遮固定...

今日見有人用遮擋LASER.. 都係射死左... 唔知有無透遮直接傷害

舊 08-15-17, 08:06 PM   #1062
ROCAS

引用:
作者: 信長 查看文章
唔關事吧,
我估爆風輕減加個人.. 把遮固定...

今日見有人用遮擋LASER.. 都係射死左... 唔知有無透遮直接傷害
係因為招sp串牆
見過d片 laser射落已射出的傘度,把傘冇爛XD

舊 08-15-17, 09:09 PM   #1063
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
先利申我名叫トXX☆

用近武同把中遠武駁火→呢樣有時會犯(用銀噴太多累事)
狙從來唔敢用(太難掌握)
唔會等人黎,反而鍾意到處油歷同開路
狙都係三文魚秒殺頭頂個波先有啲滿足感

試左幾次4K 嘅感覺係
支野會令你賽後更怪責隊友唔識守地盤
但自己又其實無咩建樹咁
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 09:26 PM   #1064
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:

baller 番兜炸背 b
補充上面少少.. 如果都幾確定支炮一定攞到,又有隊友,
可以留比佢攞炮,自己早D 上前油地,殺敵,唔好大家都停留同一個位
睇完片試玩左2場.....
個波會俾人射爆
要偷襲唔係咁易既 葉師傅
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 10:30 PM   #1065
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
一場用金槍殺到6個人,都幾經典

斷線斷到變左2v1......
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 10:46 PM   #1066
野良猫
肥倫

引用:
作者: leungky1 查看文章
一場用金槍殺到6個人,都幾經典

斷線斷到變左2v1......
由手機版發出
我淨係知我啲隊友成日斷,成日都要三打四輸真係好冇癮
搵次人哋斷下得唔得架
舊 08-15-17, 11:00 PM   #1067
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
根本個波而家整得太廢 特別係上集明明你見到變身做大王尤魚咁爽
而家成個廢波你真係好唔氛氣
我覺得最起碼一樣 唔好咁易比人射爆個波先啦.......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 08-15-17 11:08 PM 被 鈴蘭 編輯。
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-17, 11:54 PM   #1068
信長
The Flash

引用:
搵次人哋斷下得唔得架
我頭先都連斷3次 ,斷開都係咁, 等下又好D
都係要買LAN頭, 成日雷人

舊 08-16-17, 12:14 AM   #1069
qwe
Game Master

註冊日期: Oct 2008
PSN  IDTCShing
有時手風唔順起黎真係訓覺好過,漸完涼連輸⋯

有咩武器對綠油筒好d? 銀噴無好下場⋯
qwe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 12:22 AM   #1070
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
作者: qwe 查看文章
有時手風唔順起黎真係訓覺好過,漸完涼連輸⋯

有咩武器對綠油筒好d? 銀噴無好下場⋯
除非想博相殺
點都拉左後 同兜去佢左右

有番D 射程既槍都夠用

終於有 2個ranking 上到 B-...
最近D 人無咁雷
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-17, 01:14 AM   #1071
ROCAS

啱啱拎傘去打魚頭
唔知點解清曬對方但都無人拎魚頭...
想問一下其實用傘應該做cover好還是做運哥個較好?

(仲摸索緊把傘...)

舊 08-16-17, 01:38 AM   #1072
信長
The Flash

引用:
作者: ROCAS 查看文章
啱啱拎傘去打魚頭
唔知點解清曬對方但都無人拎魚頭...
想問一下其實用傘應該做cover好還是做運哥個較好?

(仲摸索緊把傘...)
是但.. 尼D 可能係五分鐘共識,想你拎吧,
或者人地有技,選擇開路

舊 08-16-17, 08:54 AM   #1073
野良猫
肥倫

引用:
我已經用lan線了
不過斷係幾個人一齊斷,應該係老任問題
Lan線單獨斷就未試過
舊 08-16-17, 09:10 AM   #1074
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
原來尋晚差唔多時間成日斷線唔係得我一個only
我已經用lan

等我仲以為router或者HKBN有事,咁睇黎係老任問題或者香港網絡出海問題機會大d

BTW12點之後就無再斷了

舊 08-16-17, 10:00 AM   #1075
Ginji
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2006
引用:
搵次人哋斷下得唔得架

不過自己嗰邊斷兩個

我試過

きっと 彼らがのぞいてる
Ginji 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 04:07 PM

手機版 | APP版