Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 07-03-18, 02:23 PM   #2551
TRU
Junior Member

註冊日期: May 2004
引用:
作者: 信長 查看文章
無以上情況, 會唔會你個體感敏感度太高??
我郁完隻手都係回歸番未郁前的位置, 再射 loop, 好少戰鬥時用Y reset
定你隻手未慣去番之前位置, 我以前新手時都試過

叫法唔同 總之就係X 會見到
敏感度 -1,-1

我都諗過係咪手勢問題,所以先一開始用張枱水平reset左先,再望上天(手制90度),之後放返係枱面,跟著鏡頭就望地啦,我都R哂頭。

師兄如果得閒放唔放便幫手實驗一下 ?

睇下我使唔使拎部機去整

English Company LTD.
TRU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 04:30 PM   #2552
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: TRU 查看文章
敏感度 -1,-1

我都諗過係咪手勢問題,所以先一開始用張枱水平reset左先,再望上天(手制90度),之後放返係枱面,跟著鏡頭就望地啦,我都R哂頭。

師兄如果得閒放唔放便幫手實驗一下 ?

睇下我使唔使拎部機去整
試左..我同你一樣, 係正常
要拉去上最盡唔洗90度, 大約60度至75度就已可..
我相信係任天堂咁set ,唔係1:1... 手制90度,隻手係唔自然
手制拉上60度,人物視點最盡,已係無得再拉
你現實垂直90度,再放下90度, 係over 左,視點係向下

等於你上下60度咁郁係最理想

此篇文章於 07-03-18 04:32 PM 被 信長 編輯。
信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-03-18, 04:51 PM   #2553
TRU
Junior Member

引用:
試左..我同你一樣, 係正常
要拉去上最盡唔洗90度, 大約60度至75度就已可..
我相信係任天堂咁set ,唔係1:1... 手制90度,隻手係唔自然
手制拉上60度,人物視點最盡,已係無得再拉
你現實垂直90度,再放下90度, 係over 左,視點係向下

等於你上下60度咁郁係最理想
Thanks 師兄

咁應該係玩既時候我心急/緊張,隻手郁太多

要改改

Thanks

English Company LTD.
TRU 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-04-18, 07:24 PM   #2554
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
新桶又勁又廢 (未上手...)
一比人近身真係好睇自己瞄準力..

舊 07-06-18, 07:29 PM   #2555
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
https://twitter.com/SplatoonJP/statu...58087034867712

amiibo 裝.
cute

舊 07-06-18, 09:43 PM   #2556
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
RM場場都配啲雲遊客俾我
魚都無爆過剩係不停開路
清哂場仲唔知原地轉圈做咩
行過敵人身邊繼續向前游都有

真係我都想有咁幸運俾人Carry到A+囉

由手機版發出

此篇文章於 07-06-18 09:53 PM 被 leungky1 編輯。
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 12:44 AM   #2557
新月
Game Master

註冊日期: May 2005
PSN  IDSURYC_KO
引用:
作者: leungky1 查看文章
魚都無爆過剩係不停開路

由手機版發出
rank 好似係要練CARRY人o既能力
新月 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 01:06 AM   #2558
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
魚都無爆過剩係不停開路

由手機版發出
https://www.youtube.com/watch?v=WbJbgAEdwjo
試下新tent 幫唔幫到你 carry 人

真正既硬推
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 01:08 AM   #2559
信長
The Flash

所以用blaster +QR 打, 見人就射 ,殺人優先
爛打就贏

舊 07-07-18, 09:47 AM   #2560
leungky1

引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
https://www.youtube.com/watch?v=WbJbgAEdwjo
試下新tent 幫唔幫到你 carry 人

真正既硬推
試左用嚟打蜆,都算拉到距離
任何人包括自己有波進攻嗰陣
連續向籃放水簾,射遮,放地彈SP
確實係硬推
由手機版發出

此篇文章於 07-07-18 09:50 AM 被 leungky1 編輯。
舊 07-07-18, 01:03 PM   #2561
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
好耐無對人,近幾個PATCH有無nerf或者buff到格靈同sp支水喉?

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-18, 02:23 PM   #2562
信長
The Flash

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
好耐無對人,近幾個PATCH有無nerf或者buff到格靈同sp支水喉?
格靈好似無大變
sting ray 攻勢力弱左10%, 不過合理
同跳回重生點開炮,會迫番出護罩外,
即係如果對面有人開sting ray,可以後手sting ray反擊佢

舊 07-07-18, 02:36 PM   #2563
leungky1

RM依然係遇著隊友問題
佢地攞住咩都係信心爆棚咁衝前射人,唔滾唔潛唔退
又或者明明爆完舊魚響隔離都選擇敬佢三丈遠
咁我就算攞咩清左場都無用
佢地都只會響度自Nerf機動性,浪費機會
由手機版發出

此篇文章於 07-07-18 04:13 PM 被 leungky1 編輯。
舊 07-07-18, 07:46 PM   #2564
信長
The Flash

CB 比人秒兩場....
幾個隊友鬥快死咁

之後兩場又秒番人... 隊友game

此篇文章於 07-07-18 07:54 PM 被 信長 編輯。
舊 07-07-18, 09:19 PM   #2565
leungky1

新桶Gym SZ
因為幾乎無對手會兜右路上高台從後襲擊
所以可以響鐵網路前倚住左邊牆Camp
向Zone內小台左同右嘅空位不停射
當然前提係無人正面衝來
同夠隊友響Zone左右角力
由手機版發出
舊 07-07-18, 09:42 PM   #2566
信長
The Flash

新桶真係打地形,camp 高位
一定要企去隊友後面,有掩護, 要死佢死先
適當咁壓, 真係令對手好討厭

個技真係儲得快
TC 同RM 都表現唔錯,SZ 就簡地形多高低差, 同單zone
泡泡對雙zone 都係差D

Arowana Mall 贏左幾場,都係企兩邊射,泡泡入zone ,
留意有無人挑戰你,佢地未埋身就炸死佢 XD
打得夠龜,等隊友carry 我

此篇文章於 07-07-18 09:47 PM 被 信長 編輯。
舊 07-07-18, 11:28 PM   #2567
leungky1

個熱風桶打TC都算穩
酒店遇著地圖大,對手容易睇漏眼
打好一確並唔難,致命嗰下就睇個人技術/隊友支援

===
https://twitter.com/SplatoonJP/statu...35459076722689

個特典似乎預告緊一個新場......

由手機版發出

此篇文章於 07-07-18 11:37 PM 被 leungky1 編輯。
舊 07-08-18, 09:04 AM   #2568
leungky1

RM真係唔好怪我又要呻,連續三場俾人反吸跌A-
完全唔明班隊友第一衝/重生後玩油地Mode做咩
之後又無見過SP幫手推前線(對手無明顯失位)

下下用Tenta 推死人,其他三個都仲響後排唔知做乜
攪到我好似下下都太早攞個魚,要等佢地十秒衝左前,或者送條魚俾人,先叫做團結合作咁
去到延長戰又怕死格咁,腳軟後Camp到送埋達陣/領先俾人地

個心態係輸左都無所謂嘅
皆因我都唔想Carry啲咁嘅隊友上去再累人
私心當然怕跌埋落B+,但阻唔到嘅野就由得佢阻唔到
由手機版發出

此篇文章於 07-08-18 09:17 AM 被 leungky1 編輯。
舊 07-08-18, 09:34 AM   #2569
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
想問下大家會入邊個陣營?我估計章魚會高票當選。
慶典宣傳品:
http://m.tw.weibo.com/2144748081/4257656656554689

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 11:08 AM   #2570
leungky1

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
想問下大家會入邊個陣營?我估計章魚會高票當選。
慶典宣傳品:
http://m.tw.weibo.com/2144748081/4257656656554689

從我的iPad使用Tapatalk 發送
覺得試章魚嘅人會好多,所以揀番魷魚
由手機版發出
舊 07-08-18, 12:05 PM   #2571
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
大ナワバリバトルになってるじゃねえかw

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-08-18, 12:50 PM   #2572
ROCAS

註冊日期: Sep 2010
引用:
RM真係唔好怪我又要呻,連續三場俾人反吸跌A-
完全唔明班隊友第一衝/重生後玩油地Mode做咩
之後又無見過SP幫手推前線(對手無明顯失位)

下下用Tenta 推死人,其他三個都仲響後排唔知做乜
攪到我好似下下都太早攞個魚,要等佢地十秒衝左前,或者送條魚俾人,先叫做團結合作咁
去到延長戰又怕死格咁,腳軟後Camp到送埋達陣/領先俾人地

個心態係輸左都無所謂嘅
皆因我都唔想Carry啲咁嘅隊友上去再累人
私心當然怕跌埋落B+,但阻唔到嘅野就由得佢阻唔到
由手機版發出
我覺得未到S+或X都唔好用大傘幫人做輔助 ..
好多隊友冇哥種意識...
就算X區都見人係自己放傘再自己拎魚頭向前(唔可以太睇隊友...)
低rank區就同上面講一樣係練carry力...

舊 07-09-18, 01:47 AM   #2573
天空

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDTEKxPHOENIX
引用:
必買~~ 希望唔好炒

新CG一張
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=196278
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=189365
天空 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 02:05 AM   #2574
衰仔包

註冊日期: Jul 2006
3DS Friend Code4167 4468 6601
S+係咪其實同S+1 S+2 S+3 S+4....全部S+ 混埋黎打?
衰仔包 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-09-18, 08:06 AM   #2575
leungky1

Gym SZ新桶玩到3打4居然都反擊到
可惜嗰場尾段變2打4
不過都叫守到1死,4人齊時就通常都0死
個油地範圍應該有空間似大遮咁Nerf

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 10:05 AM

手機版 | APP版