Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 05-02-18, 01:23 PM   #2301
ROCAS
Insane Gamer

註冊日期: Sep 2010
引用:
作者: 信長 查看文章
CB 最白痴係比人入完一大輪,隊友用免費波後場推去前場想入,99% 死+浪費
呢個又真係死罪黎...
好多都一有就拎, 直衝....
通常見到隊友有咁GE行動哥場都打定輸數....

舊 05-02-18, 02:36 PM   #2302
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
引用:
CB 最白痴係比人入完一大輪,隊友用免費波後場推去前場想入,99% 死+浪費
大佬, map control 都無,點行??
比人入左十幾秒, 敵人都重生晒

另一類係,後場做波又係報晒位比人知... 持9 蜆你隨時做波都得, 長方形場,你要推好遠大風險
仲有見過支4K 唔覺意hi 左個波,之後左閃右避,真係爆粗,
佢真係推去中場再左閃右避, 推又推唔到, 我come on 都唔明, A制交波呀4K
推又無能力又唔交, 你難做唔到攻勢就交比條件的隊友,XXX
所以之前兩三場靠雙釘槍呢啲Map Control弱嘅武贏
都真係幾意外
嗰陣真係點都算遇到好隊友

仲有表面上攻擊弱嘅噴同針頭槍
反而容易支援隊友衝向射波位置
自己游墨速度夠快,甚至可以避爆風入波
由手機版發出
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-18, 11:07 AM   #2303
信長
God of Gamer
The Flash

註冊日期: Nov 2004
Nintendo Switch ID6287 6181 7226
sp saver 1.3 真係好勁,死完門口油少少我再跳返塔揼地\/

信長 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-03-18, 12:55 PM   #2304
leungky1

引用:
sp saver 1.3 真係好勁,死完門口油少少我再跳返塔揼地\/
加埋油碌打TC/CB,直頭OP
由手機版發出
舊 05-03-18, 01:35 PM   #2305
信長
The Flash

Nintendo Switch ID6287 6181 7226
引用:
作者: leungky1 查看文章
加埋油碌打TC/CB,直頭OP
由手機版發出
講開油碌, 最近比幾個碌殺到好慘
我潛在牆的垂直面,我知上面有碌,佢又知我潛, 大家等機會
佢一下前墮,180度回身,一拍,我爆到一牆都係血

呢D 邊緣位,真係碌好殺食

舊 05-03-18, 01:57 PM   #2306
信長
The Flash

3.0 gear
http://leanny.github.io/splat2/new_gear2/index.html

別注版gear 大全
https://docs.google.com/spreadsheets...gid=2098693071

舊 05-03-18, 07:04 PM   #2307
leungky1

引用:
講開油碌, 最近比幾個碌殺到好慘
我潛在牆的垂直面,我知上面有碌,佢又知我潛, 大家等機會
佢一下前墮,180度回身,一拍,我爆到一牆都係血

呢D 邊緣位,真係碌好殺食
通常啲高級油碌打Rank開場同尾段都睇死你唔玩後退戰術,盡情伏殺
只有企啱位嘅中長距可以完全壓制佢地
單對單時係應該打得保守番啲
由手機版發出
舊 05-05-18, 11:42 PM   #2308
信長
The Flash

S+2 條bar ,
10 場輸8 場, 其中6場比狙我
隊友下下都一齊死...
其中一場好好笑, 幾個隊友比支遮牽住走,又甩晒位比人入波

舊 05-07-18, 12:47 AM   #2309
信長
The Flash

app 有comeback 防毒面罩

舊 05-08-18, 08:13 PM   #2310
leungky1

估唔到推塔升到S先
Clash Neo 響前場對奕往往做到關鍵支援
由手機版發出
舊 05-10-18, 12:06 PM   #2311
迪安大叔
Crazy Gamer

註冊日期: May 2004
https://topics.nintendo.co.jp/c/arti...b7ac45a6d.html
呢個月特別忙
3次fes
迪安大叔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-18, 12:17 PM   #2312
ROCAS

變左三個星期六都冇得打真劍 (雖成日都升唔到上去)

近排想試下主力玩大傘, 但遇到機動力高或連射快的真係好無力...
作為相反的大劍重滾, 雖都係攻擊硬直大, 但副武SP配搭下又唔覺得有咩問題..

舊 05-10-18, 12:36 PM   #2313
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

https://www.facebook.com/myTVgames/p...20205538240187

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-18, 12:41 PM   #2314
信長
The Flash

痴線, 咁密

舊 05-10-18, 01:28 PM   #2315
leungky1

引用:
痴線, 咁密
美國嗰邊都玩緊,三星期忍者龜

似乎會翻炒最少兩個限定場
舊 05-10-18, 06:23 PM   #2316
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
第一場要揀玉桂犬⋯Hello Kitty不嬲最受歡迎肯定係人多果邊兼且豬隊友都多⋯

此篇文章於 05-10-18 07:01 PM 被 張飛後代 編輯。
張飛後代 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-10-18, 08:50 PM   #2317
leungky1

引用:
作者: 張飛後代 查看文章
第一場要揀玉桂犬⋯Hello Kitty不嬲最受歡迎肯定係人多果邊兼且豬隊友都多⋯
不過煩在玉桂狗兩輪都唔會係上風
呢方面揀可能又有啲策略
由手機版發出
舊 05-11-18, 02:43 PM   #2318
ROCAS

公主成日輸的前例下..係咪買對家好D

舊 05-13-18, 09:54 PM   #2319
leungky1

今日啲NZAP好水皮, 個個遇到敵人都退後俾人殺死,又儲唔到SP
搞到S似打緊A ,A 似打緊B
不過都預左未坐穩S
希望平日會好番啲
由手機版發出
舊 05-13-18, 09:55 PM   #2320
leungky1

今日啲NZAP好水皮, 個個遇到敵人都退後俾人殺死,又儲唔到SP,MAP CONTROL左都可以俾人無事推哂大半條路
搞到S似打緊A ,A 似打緊B
不過都預左未坐穩S
希望平日會好番啲
由手機版發出
舊 05-13-18, 11:41 PM   #2321
迪安大叔
Crazy Gamer

引用:
即係咁
2017 總選 第1名 係肉桂狗
2名布丁, 3係Melody,第4名先到 無口貓

不過我都係揀左肉桂狗
舊 05-14-18, 12:34 AM   #2322
張飛後代
V-MAX

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: 迪安大叔 查看文章
即係咁
2017 總選 第1名 係肉桂狗
2名布丁, 3係Melody,第4名先到 無口貓

不過我都係揀左肉桂狗
點解會有其他角色超越無口貓...ありえん(笑)

舊 05-14-18, 12:39 AM   #2323
信長
The Flash

引用:
點解會有其他角色超越無口貓...ありえん(笑)
應該無口貓無嗌告急

舊 05-18-18, 10:30 AM   #2324
信長
The Flash

刷齊左blaster 裝,好快復活,同快跳回再打過

舊 05-18-18, 10:31 PM   #2325
迪安大叔
Crazy Gamer

想問 agent 4 有無攻略網?
想完成埋D 魚乾同本書

搵左幾個都無提點收集
thanks

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 (發售中) 信長 電視遊戲討論版 1026 08-01-19 05:54 AM
[WiiU] Splatoon | 已售 | enishi 電視遊戲討論版 515 10-25-16 06:39 PM
[多機種] [攻略區]Metal Gear Solid V: The Phantom Pain 攻略專區 鐵之侍 攻略及心得交流區 1394 03-17-16 12:24 PM

現在的時間是 06:04 PM

手機版 | APP版