Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 12  ... 最後
日本動漫畫討論版>臼井儀人「クレヨンしんちゃん(蠟筆小新)」総合THREAD
信長 10:31 AM 09-16-09
好驚
希望佢無事
小光 10:36 AM 09-16-09
酒井失蹤我真係冇乜feel
呢個真係希望唔好有事呀
aoi-加賀 10:36 AM 09-16-09
有中國小新頂上.......
三刀流路飛 11:05 AM 09-16-09
行山出事?
唔係呀化
hkprague 01:15 PM 09-16-09
作者: mikemike:
死無全屍即是未確定死左
作者連松板老師點振作都畫左,好難吐番個便當出來po....
本搞笑漫突然有咁現實的橋段,唔知係咪作者今次出走的先兆。

(斷估) 作者想"出去"一下,看清現實,再畫一個小新的"沒有家的男孩"版?

點都好,希望作者唔好有事呀。都追左套野差不多50期啦。
hkprague 01:17 PM 09-16-09
作者: Rance:
....
廣志返黎呀,你間屋重有卅十幾年供款未供完架
哎呀,笑左tim
exiazero 02:04 PM 09-16-09
【商台互動娛樂組】長青漫畫《蠟筆小新》(日文:クレヨンしんちゃん)中的主角野原新之助(小新)在故事內常常做出令人感到難堪的搞笑行為,令父母無時無刻都感到非常擔心。不幸地,《蠟筆小新》之父臼井儀人(真名:臼井義人),最近都成為一個「令人擔心」的人,據日本警方在今日表示,臼井儀人在上星期五(9月11日)起已經失蹤,希望一眾國民可以幫手尋人!

現年51歲、與小新「同住」於埼玉縣春日部市的臼井儀人,於上星期五早上向家人表示,將會一人獨自到附近的群馬縣登山遠足,但在預定時間內都未有回家,臼井的妻子不禁焦急萬分,並立即在丈夫失蹤翌日發出尋人啟事。據了解,臼井儀人在出門前帶有手提電話,但是家人與警方一直未能聯絡上,電話一直是維持著無人接聽的狀態。由於事件已經發生接近一個星期,埼玉縣警署已經發出尋人啟事之餘,同時亦與群馬及長野縣的警方保持聯絡,在進行搜索活動外,亦會嘗試找尋當日在附近遠足的目擊者。據朝日新聞社透露,登山遠足是臼井儀人日常的活動習慣,而且通常都是一人前往。

漫畫《蠟筆小新》一直是風靡日本、香港、甚至是台灣的人氣漫畫,更被改編成動畫。然而一直屬喜劇性質的《蠟筆小新》,竟然在數期之前發生主要角色死亡、令人傷感的情節,令一眾習慣歡笑的Fans感到非常錯愕,令外界對臼井儀人目前的心情引起了懷疑,到底臼井儀人在近年的心境出現了甚麼的變化?而他為何在漫畫題材起變化後突然失蹤?一切都充滿未解的疑雲。
Rance 02:09 PM 09-16-09
德郎都唔係咩主要角色o者....
Akira 明 02:37 PM 09-16-09
作者: Rance:
德郎都唔係咩主要角色o者....
但對松板老師緊要ma佢已經獨身30年了

希望快d搵到臼井老師
IDGAF 02:38 PM 09-16-09
黠會咁…
唔通佢又炒KILL U LATER、吸毒等等…
Rance 02:40 PM 09-16-09
你話佢寫到廣志美冴阿爺阿公呢d瓜左我就信佢心境有變化...應該都係純粹意外o者....
Diana 02:47 PM 09-16-09
作者: 怪盜小G:
畫左十幾年終於頂唔順放大假咋話
我都覺得似...
不過唔覺唔覺,有無10年啦???
ゆり 02:50 PM 09-16-09
作者: 戀戀芭比:
我都覺得似...
有啦

我3,4歲果時已經睇緊小新漫畫
埃及使者 02:52 PM 09-16-09
希望佢乜事都冇
YALIU 03:26 PM 09-16-09
作者: 戀戀芭比:
我都覺得似...
有啦....
我記得我6,7歲開始睇到而家
都14先囉......

我聽到我都覺得好驚....
真係希望佢唔好有事啦.....
Sgodkyo 03:29 PM 09-16-09
連載期 1990年夏天至今

廿年都黎緊
smalltung 04:59 PM 09-16-09

預言?
irismong 05:05 PM 09-16-09
德郎死果陣... 好傷心啊
kwsyeung 05:13 PM 09-16-09
作者: irismong:
之前係atv版仲係度同松板老師大放閃光彈,
點知轉過頭竟然

講起來atv版真是lag得太勁了

作者: :
現年51歲、與小新「同住」於埼玉縣春日部市的臼井儀人,於上星期五早上向家人表示,將會一人獨自到附近的群馬縣登山遠足,但在預定時間內都未有回家,臼井的妻子不禁焦急萬分,並立即在丈夫失蹤翌日發出尋人啟事。據了解,臼井儀人在出門前帶有手提電話,但是家人與警方一直未能聯絡上,電話一直是維持著無人接聽的狀態。由於事件已經發生接近一個星期,埼玉縣警署已經發出尋人啟事之餘,同時亦與群馬及長野縣的警方保持聯絡,在進行搜索活動外,亦會嘗試找尋當日在附近遠足的目擊者。據朝日新聞社透露,登山遠足是臼井儀人日常的活動習慣,而且通常都是一人前往。
我承認我幾悲觀的...
當我睇到呢段的時候
aoi-加賀 05:41 PM 09-16-09
作者: irismong:
我有個女性朋友係巴士站睇到哭
Nelly 05:42 PM 09-16-09
作者: 怪盜小G:
畫左十幾年終於頂唔順放大假咋話
同意,
家陣佢一年出一本

可能冇題材..出去散下心