Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-18-18, 07:36 PM   #3601
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
追加相互MISSION,TALES果邊好似多好多人打,第2日已經8億派左3個MISSION俾女神果邊,女神果邊而家仲係得2個MISSION派左過黎 @@

追加果2個MISSION加既比例都好大分別 @@

唔知係D人刷得快定點,不過又好似唔見隻GAME有水呢樣野,唔知點解可以好似不停刷咁﹖唔會爆石刷掛﹖

而家已經18億,我都係尋日先知有得屈死最難果版3萬戰力LEZARD,我得萬5戰力,50AP每場3千幾分咁刷,而家先得4萬2分 @@

此篇文章於 05-18-18 07:42 PM 被 ShinDou 編輯。
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 07:27 AM   #3602
minazuki
Insane Gamer

註冊日期: Nov 2004
送得果少少野,根本多餘
最少整張AF確定券黎啦

我見你果面個人報酬天井係一千萬分 (即係有80個癲佬到頂已經達成8億)
你而加先4萬2係咪你打得太慢

我呢度一日自然回480AP,twitter回復327AP
加埋一日807AP
auto刷挑戰2,一場36AP,一日最多刷到22.4場
根據過往ev,其實刷5-6日交換所較重要既垃圾其實都已經換得晒
基本上我亦好耐都冇爆過水刷ev (細水長期999)
計刷足7日,7x22.4=156.8場(正常人肯定到頂)
40萬除返156.8,要2551個人
minazuki 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-19-18, 09:02 AM   #3603
ShinDou

我岩岩開局梗係慢啦,人都未升晒 XD

不過我凸爆晒LENNETH BONUS加成38%應該唔算少,我見條街都好少同我1樣38%,AP如果自然回既話應該個個1樣,如果冇水爆都咁快唔通超多人打﹖最衰冇RANKING睇下有幾多人

不過可能D課長抽埋特效POOL 4隻凸爆特角咁刷﹖我淨係用LENNETH同佢派果條女,但冇抽佢D武器打

其實呢邊派果3張LENNETH"確定"飛都係普通冇保底既飛黎,只係成個POOL得LENNETH先叫確定 XD

你果邊平時防衛戰記得都唔少人衝喎﹖2千幾人應該好易﹖

此篇文章於 05-19-18 09:05 AM 被 ShinDou 編輯。
舊 05-20-18, 01:45 AM   #3604
superworm12
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDLEO_JUDAS
引用:
作者: ShinDou 查看文章
追加相互MISSION,TALES果邊好似多好多人打,第2日已經8億派左3個MISSION俾女神果邊,女神果邊而家仲係得2個MISSION派左過黎 @@

追加果2個MISSION加既比例都好大分別 @@

唔知係D人刷得快定點,不過又好似唔見隻GAME有水呢樣野,唔知點解可以好似不停刷咁﹖唔會爆石刷掛﹖

而家已經18億,我都係尋日先知有得屈死最難果版3萬戰力LEZARD,我得萬5戰力,50AP每場3千幾分咁刷,而家先得4萬2分 @@
最少Tales 果邊已經課到動畫化了
superworm12 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-20-18, 01:26 PM   #3605
ShinDou

1周年已經動畫化好似好堅 @@ 應該好多課長OR好多人打,不過好似TORAYS國際版已經執左 XD 仲遲過日版開
舊 05-21-18, 04:51 PM   #3606
minazuki

傳說ff record keeper同va合作
FFRK果面好似只出武器,冇角色
呢面唔知
舊 05-24-18, 09:36 PM   #3607
minazuki

塔已完

※ 前回(原生林)からの変更等
 新層 57,58(旧73,71強化版), 報酬通常版(前々回同様)

57 スイーツ同盟・○○ 無形3 防抗6,894 - / 炎氷雷聖闇(-0.50) [毒麻呪暗]
 イチゴ 《 C → A → B 》 チョコ 《 B → D → A 》 みかん 《 A → B → E 》
  A 回転 / B 全体プレス / C シュガーパウダー 全体デバフ全20%3T
  D カカオパウダー 全体暗闇 / E カビスポォール 全体毒

陣形
創乙護廷技3
白麗冚包技5
F劍buff劍技4
貞光冰buff技4

打法
Turn 1   普攻
Turn 2   buff後普攻
Turn 3   普攻
Turn 4   全爆技秒苺,其餘兩隻剩四分一血
Turn 5打後 buff、普攻、pf完

因為有buff加持同補血,血基本上可以一直維持7成以上,係Turn 3要S/L唔中盲。

58 美しき災花 植物 防抗6,973 聖闇(+0.30) / 炎氷雷無(-0.70) [毒麻呪暗]
 《 A×4 → B×2 》 A 異常花粉(毒・凍結・麻痺・呪い・石化・暗闇) / B 4連打

陣形
創乙晶劍技3
白麗冚包技5
退魔裁劍技3
貞光冰buff技4

打法
Turn 1   buff後普攻
Turn 2   buff後普攻
Turn 3   全爆技
Turn 4   普攻WIN

要S/L唔中狀態。

舊有複數Boss應該已出完,今次雖然3隻,但仍然都係46雙巨人更有威脅…
雖然冇弱點屬,但除無屬外都係減0.5,如果有兩把任意超絕大技5,應該可以輕鬆硬秒
而且真係唔夠打仲可以S/L雷法上狀態,46想S/L都唔得
舊 05-26-18, 07:04 PM   #3608
minazuki

FFRK合作呢面派主角デシ,應該係雷魔
仲有新版石抽meltina,闇魔
舊 05-26-18, 07:16 PM   #3609
ShinDou

咁得意﹖FFRK個細路好似係用黎開罩上BUFF架咋喎 XD 佢識雷魔架咩﹖
舊 06-01-18, 07:35 PM   #3610
minazuki

出花嫁アリーシャ,無屬
https://www.gamer.ne.jp/news/201806010099/
劍、大劍定弓呢
舊 06-02-18, 08:46 AM   #3611
minazuki

335張金紙
垃圾榮劍
裁劍(技4)
凍弓(物理超絕2下)
雷帝(技4)
魔術師杖(炎超特)
佰杖

得把裁劍比較岩心水
2018中旬特大武仲係我主力
但距離派物理特大3下光劍應該不遠已
雷帝話咁快就技4,成日中buff,冰buff同宝弓都技4,當然仲有舊buff劍
舊 06-04-18, 11:09 AM   #3612
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: minazuki 查看文章
出花嫁アリーシャ,無屬
https://www.gamer.ne.jp/news/201806010099/
劍、大劍定弓呢
應該係劍啩。

AF PICK UP銀券第一次心想事成有聖誕負利,
不過今次抽晒冇第二把=冇ORB…

舊 06-04-18, 05:15 PM   #3613
神人ではない!新人だ

係劍,不過又係雷,到底佢想出幾多雷劍?

舊 06-05-18, 12:44 AM   #3614
minazuki

之前睇片唔覺有雷icon,仲以為無屬

廿萬戰力加個十九新系統減boss戰力
不過睇5ch好似會中麻同盲,咁應該點都過到

7月尾先出泳衣
前後仲有成大半個月
唔計花婿Rufus,當佢7月頭出防衛戰orb (出粒垃圾orb都要等咁耐,垃圾營運思維真係唔係一般人可以理解到)
都應該最少仲有2個新ev=2個新角色出

btw
百日券AF原來每樣只能換1個,想要F劍orb睇黎要等多100日
舊 06-11-18, 06:05 PM   #3615
minazuki

究竟要出幾多把魔雷弓
舊 06-12-18, 10:53 AM   #3616
神人ではない!新人だ

引用:
究竟要出幾多把魔雷弓
基本上班友已經放棄咗諗屬性平衡,只係跟返劍‧大劍就物,弓‧杖就魔去出
165連終於有新角色玩,特效劍夠合兩把技5有凸

舊 06-13-18, 10:02 AM   #3617
神人ではない!新人だ

花嫁+特效劍技5,開特效強化同BOSS弱化X2,1 TURN就完咗200K能量戰士

舊 06-15-18, 11:38 PM   #3618
minazuki

出Silmeria
https://www.gamer.ne.jp/news/201806150076/
想抽
不過好可能係魔,而且係炎屬,pf係buff

5ch傳係大劍
因為天魔覆滅

此篇文章於 06-15-18 11:41 PM 被 minazuki 編輯。
舊 06-19-18, 06:41 AM   #3619
minazuki

副acc一號
STEP 1 使劍
STEP 2 AF、智杖
STEP 3 死龍、嫉弓、使劍
STEP 4 AF、炎超絕劍
STEP 5 冰超絕劍、冥雷弓
STEP 6 炎特大劍
STEP 7 炎超絕杖、智杖、使劍
STEP 8 使劍、闇縛

加埋券換1把特效有技5收得工,仲淨37000石
點解主acc唔可以抽返次咁既樣俾我
過多半年副acc又夠7萬3石抽多個新人AF+技5肯定會比主acc勁(淨返個人拎buff冇所謂)

AF確定pool真係好伏
上次已經忍手冇抽,今次見加多左咁多個新人,加上又total派6500石
點知又係中埋的一周年以內既垃圾舊人…

此篇文章於 06-19-18 06:47 AM 被 minazuki 編輯。
舊 06-19-18, 10:27 AM   #3620
神人ではない!新人だ

引用:
AF確定pool真係好伏
上次已經忍手冇抽,今次見加多左咁多個新人,加上又total派6500石
點知又係中埋的一周年以內既垃圾舊人…
無茶しやがって……

舊 06-26-18, 03:04 AM   #3621
minazuki

塔已完

新層 59 (旧81強化版), 60 (新敵 旧85改)

59 バジリスク ドラゴン 防抗7,052 雷(+0.20) / 聖闇(-0.10) 炎氷(-0.20) [毒麻呪暗]
 《 A+B+C → D+C+B+A → B+E 》 追加行動 +F (石化状態がいない)
  A 尾撃 / B 多段闇ブレス / C 旋風 / D 多段炎ブレス / E 全体旋風 / F 石化

陣形
創乙晶劍技3
白麗冚包技5
貞光冰B技4
雷法命杖技5

打法
同之前果隻差唔多,今次屬性耐性亦唔強,用麻痺封左佢石化就完。

60 ファントムナイト(魂1) (デバフ攻魔耐性) 悪魔 HP30,000k(15,000k/本) 防抗7,131 [毒麻呪暗]
 雷炎(+0.10/+0.05) / 氷聖闇(-0.60) 《 A+B+C+B → D+E+C → B+C+E+B 》
  A 封印の儀 全体封印 / B 斬り / C 連撃 / D プロテクトアーマー 回復750k+バフ防30%3T / E 炎

陣形
創乙派雷技5
白麗魔雷技4
傭兵雷帝技4
雷法命杖技5

打法
就算滿pf,白麗turn up到頂,雷帝加持,創乙+白麗LS再加攻,爆晒技都遠不能秒到佢一隻魂…
所以又係無限S/L上麻大法
隻野超大力,冇buff加持下既Aluze俾佢最廢果招單斬都扣萬4以上,如果係連擊最少x2,炎係魔攻扣兩萬尾
其他人就打得再多的,雷法更加慘情
所以每次最好S/L到佢只出到一招單斬,如果係D+E+C就三招都封晒佢就最perfect
一個唔小心麻唔到又唔記得S/L既話,九成九會俾佢即秒
不過基於敵人只有一隻,S/L上麻都唔算太麻煩
只係要花好很長既時間……
下個月應該會上到萬7戰力
希望繼續係單隻+上到麻
舊 06-29-18, 07:43 PM   #3622
cat722
Senior Gamer
雪凝騎士

註冊日期: Sep 2003
同自家新game crossover lol https://youtu.be/3nqoeusgmaI
由手機版發出
cat722 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-29-18, 11:12 PM   #3623
minazuki

繼2B後另一隻光速colabo
舊 07-03-18, 04:24 PM   #3624
神人ではない!新人だ

AF確真係中咗女,有D想抽…
隻GAME本身在下幾有性趣,可惜冇NS…

舊 07-06-18, 02:05 AM   #3625
minazuki

今次真係派個2018石抽級既新角俾人
以呢個營運以往既作風,真係最佛心既一次
但基於呢個超賤既ORB商法,能力都係要打個七折以上

其實2017前果堆真係可以常設放出黎俾人抽啦
能力差而加成截,抽中一個仲要抽多個先完全體,真係抽中左都要喊三聲先,佢肯出我都未必敢抽
2017前果堆我認為比較適合用odin幣+碎片俾人直接換
但而加仲要當係寶咁不定出日替同壓制戰黎出的舊AF

任意武升技又到而加都唔肯出
真係到執果日都唔會改

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PSV] [PS4] Ys Origin 安安 手提遊戲機討論版 8 08-30-17 06:07 PM
徵求:漫畫gundam the origin 安西教練 買賣專區 0 10-31-13 01:46 PM
F.E.A.R. 2: Project Origin 神祕人1號 電視遊戲討論版 98 09-04-09 09:50 AM
Gundam the Origin一問... Metal Gear NT 日本動漫畫討論版 13 05-04-05 11:37 AM
gundam the origin問題 Thursday 日本動漫畫討論版 6 02-08-05 07:41 PM

現在的時間是 08:20 PM

手機版 | APP版