Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > ~清談館~

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 03-20-13, 02:52 PM   #76
Paptimus
Ultimate Gamer

註冊日期: Aug 2005
PSN  IDpaptimuslun
今年櫻花早成半個月-.-

舊 03-20-13, 04:23 PM   #77
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
東京 1-20%
ammms 目前離線  
舊 03-20-13, 07:02 PM   #78
安東尼さん
Game Master
好人

註冊日期: Oct 2004
XBox Live Gamertagantony617
想問下,三鷹之森博物館除左官網之外,仲有邊度買到飛?太遲先知要一早訂,月底嘅飛都賣哂…

安東尼さん 目前離線  
舊 03-20-13, 09:50 PM   #79
Metal Gear NT
Moderator
核搭載二足步行戰車

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDjasonpoon
引用:
作者: 安東尼さん 查看文章
想問下,三鷹之森博物館除左官網之外,仲有邊度買到飛?太遲先知要一早訂,月底嘅飛都賣哂…
Lawson便利店啲自助機仔有
不過都未必有位
上次我都買唔到

Metal Gear NT 目前離線  
舊 03-20-13, 11:17 PM   #80
小草
(╬ ̄皿 ̄)=○

註冊日期: Feb 2004
引用:
http://www.jalselect.com.hk/upload/p...8071177727.pdf

你可以打去問下有無,係香港買的

舊 03-20-13, 11:45 PM   #81
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: Paptimus 查看文章
今年櫻花早成半個月-.-
有紀錄以來最早開......

舊 03-20-13, 11:55 PM   #82
Paptimus

引用:
作者: Squaresoft 查看文章

睇黎要cancel晒hotel再book過

舊 03-20-13, 11:56 PM   #83
飛機王
フィーナ~大好き~

註冊日期: Jun 2004
引用:
作者: Squaresoft 查看文章

我4月2係東京, 應該未落晒掛...
飛機王 目前離線  
舊 03-21-13, 09:51 AM   #84
ammms
渣根懦夫

如果東京開哂
可以搭新幹線北上或者過關西
兩邊都遲過東京
ammms 目前離線  
舊 03-21-13, 12:22 PM   #85
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
我都係第一次去日本打算睇櫻花...4月3先到, 到時會吾會已經落晒...
另想問多句, 我想係amazonJP訂野去酒店, 佢咁覆我
•フロントにてチェックインまでお預かりいたします。チェックイン日とご予約名のフルネームをお書き添え下さい。着払いならびに代金引換については承っておりません。
係吾係佢會代收, 但吾會幫我俾任何額外費用?
斯羅 目前離線  
舊 03-21-13, 12:37 PM   #86
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
睇櫻花出發前一定要睇住櫻花情報啦

舊年去睇櫻花~
我直情要今晚去改聽日景點咁樣

記得舊年出發前一星期~個櫻花期都仲match到我行程架~
點知出發前幾日忙得濟唔記得睇櫻花情報~
結果我day 1 & 2早上行程 乃晒野~原來前幾日刮大風吹鬼晒d櫻花~得番d殘花敗柳有d仲已經變左綠葉
如果我記得睇情報我一定改地方...

於是拿拿臨day 2夜晚改day 3&4行程~先至在其他景點睇到滿開咋

Hitomi 目前離線  
舊 03-21-13, 02:39 PM   #87
ammms
渣根懦夫

引用:
作者: Hitomi 查看文章
睇櫻花出發前一定要睇住櫻花情報啦

舊年去睇櫻花~
我直情要今晚去改聽日景點咁樣

記得舊年出發前一星期~個櫻花期都仲match到我行程架~
點知出發前幾日忙得濟唔記得睇櫻花情報~
結果我day 1 & 2早上行程 乃晒野~原來前幾日刮大風吹鬼晒d櫻花~得番d殘花敗柳有d仲已經變左綠葉
如果我記得睇情報我一定改地方...

於是拿拿臨day 2夜晚改day 3&4行程~先至在其他景點睇到滿開咋
你上年邊個區睇?
因為你講開橫風橫雨我都有印象
但我記得上年我 4 月頭去
打完大風東京 d 櫻花仲開得好勁
ammms 目前離線  
舊 03-21-13, 02:56 PM   #88
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: ammms 查看文章
你上年邊個區睇?
因為你講開橫風橫雨我都有印象
但我記得上年我 4 月頭去
打完大風東京 d 櫻花仲開得好勁
我5月頭
日本東北~本來諗住去晒東北三大賞櫻名所~角館+北上展勝地+弘前城
我個期本來應該係睇櫻吹雪GE(呢d時間尾尾地d花好脆弱)~~
臨出發前一個至個半星期櫻花預想正常
點知臨到步前好似唔知打風定咩~總之刮大風啦~去到(已角館+北上展勝地)經落晒
(舊年版友P同我同日出發都係上左東北睇櫻花乃左野 )

於是拿拿臨夜晚改行程cance弘前城(見到情報話已落晒)
改左去青森其他地區補睇滿開~~

所以各位出發前一晚真係要望多兩眼情報~準備定PLAN A/B/C...

Hitomi 目前離線  
舊 03-21-13, 03:21 PM   #89
ammms
渣根懦夫

我上年都係O係香港睇完櫻前線就行
今年可能要早一晚 check 多次
而家日本三月尾至四月好似熱左 d
我記得上年 4 月仲有 d 凍
ammms 目前離線  
舊 03-21-13, 04:27 PM   #90
Paptimus

今年預去群馬同長野
依家改左去官城同山形, 酒店hold起晒, 到時出發前再決定

舊 03-21-13, 04:28 PM   #91
Paptimus

引用:
我5月頭
日本東北~本來諗住去晒東北三大賞櫻名所~角館+北上展勝地+弘前城
我個期本來應該係睇櫻吹雪GE(呢d時間尾尾地d花好脆弱)~~
臨出發前一個至個半星期櫻花預想正常
點知臨到步前好似唔知打風定咩~總之刮大風啦~去到(已角館+北上展勝地)經落晒
(舊年版友P同我同日出發都係上左東北睇櫻花乃左野 )

於是拿拿臨夜晚改行程cance弘前城(見到情報話已落晒)
改左去青森其他地區補睇滿開~~

所以各位出發前一晚真係要望多兩眼情報~準備定PLAN A/B/C...
上年我去弘前城大雨, 花係晒護城河度, 好彩plan b芦野公園重有

舊 03-21-13, 10:00 PM   #92
Squaresoft
Crazy Gamer
皇冠琵琶

註冊日期: Nov 2002
引用:
作者: 斯羅 查看文章
我都係第一次去日本打算睇櫻花...4月3先到, 到時會吾會已經落晒...
另想問多句, 我想係amazonJP訂野去酒店, 佢咁覆我
•フロントにてチェックインまでお預かりいたします。チェックイン日とご予約名のフルネームをお書き添え下さい。着払いならびに代金引換については承っておりません。
係吾係佢會代收, 但吾會幫我俾任何額外費用?
Amazon 可以係lawson 自取. 方便d.

舊 03-21-13, 11:06 PM   #93
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
請問o係 jalan 訂左個優惠但唔符合條件點算?
檢查 email 時發現揀左個 check-in 日子要係生日先有優惠

此篇文章於 03-21-13 11:11 PM 被 carychow 編輯。
carychow 目前離線  
舊 03-21-13, 11:22 PM   #94
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: carychow 查看文章
請問o係 jalan 訂左個優惠但唔符合條件點算?
檢查 email 時發現揀左個 check-in 日子要係生日先有優惠
CANCEL再BOOK

Hitomi 目前離線  
舊 03-21-13, 11:29 PM   #95
carychow
Crazy Gamer
自定頭銜

註冊日期: Dec 2006
Nintendo Switch ID4912 7594 2308
3DS Friend Code1693 0391 8181
PSN  IDcarychowhk
XBox Live Gamertagcarychow
引用:
CANCEL再BOOK
咁…要放棄同一間, 查過冇位.

舊 03-21-13, 11:54 PM   #96
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

引用:
作者: carychow 查看文章
咁…要放棄同一間, 查過冇位.
直接EMAIL問酒店唔要優惠的話幾銀?

Hitomi 目前離線  
舊 03-21-13, 11:58 PM   #97
怪盜小G
しゃろとも

註冊日期: Jan 2004
試左用agoda

佢d限時優惠+hsbc折真係平過哂日本d酒店網

而且佢地星期六日一唔會好似日本咁要加錢

怪盜小G 目前離線  
舊 03-22-13, 07:36 AM   #98
謎之天音
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
引用:

引用:
作者: 小草 查看文章
http://www.jalselect.com.hk/upload/p...8071177727.pdf

你可以打去問下有無,係香港買的
http://www.jalselect.com.hk/park-ticket.php

應該無咩機喇

我就係見咁易full,已經買左5月中o既飛
謎之天音 目前離線  
舊 03-22-13, 10:57 AM   #99
westpat
Jayjey

PSN  IDwestmead
岩岩問左ana
原來係narita轉機等上機個時,可以出外,正!!

ana個servcie幾好,尋晚出email問,今朝就覆我

舊 03-22-13, 11:00 AM   #100
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

0係隔離Discuss見到呢個消息 @o@
停售JR East pass~~驚訝 @o@

不過7月後會推新野~唔知會係咩呢

http://www.jreast.co.jp/tc/eastpass/...tml#category04

JR東日本通票(5天通票、10天通票及4天機動通票)的海外銷售於2013年3月31日截止。

※ 上述商品於日本國內可銷售至6月30日止。4月之後如仍欲購買,可於抵達日本後,向指定銷售點洽購。
※ 在3月31日以前於海外旅行社或線上購買者,4月以後也可繼續於本公司兌換點兌換(兌換期間至6月30日為止)。請於E-ticket或換票證發行日起3個月內兌換完畢。

萬分感謝各位長期以來,對「JR東日本通票」的支持。 「JR東日本通票」預計自2013年7月1日起,推出全新改版的新商品。因此目前銷售的「JR東日本通票」種別商品,將於2013年3月31日終止海外銷售。新商品的內容與銷售方式目前正在企劃中,決定後將立即告知。 而期間限定的「JR東日本通票SPECIAL」(3天機動通票),則至6月14日止,都可於海外線上購買,請多加利用。 詳細情況如下。感謝各位的支持。

Hitomi 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
11/7 11/8 Kalafina Special LIVE in Hong Kong 2015開催決定!丨梶浦由記総合THREAD Vol.2 神秘過客 日本動漫畫討論版 790 05-31-23 06:40 PM
[漫畫] 八木教広「CLAYMORE」13年の歴史に幕 Vol.2丨 鳳熾魂 日本動漫畫討論版 767 02-14-15 05:16 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.4 Hitomi ~清談館~ 1004 03-10-13 12:15 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 01:19 PM

手機版 | APP版