Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 02-05-08, 11:33 PM   #926
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
引用:
作者: chunmanx 查看文章
買了dir-2000c
我估我用了個較貴的價錢入
但我真的不見之前提過的價錢
不過店員講解都充足
當比番d服務費

但有兩個問題想問下
1.好似冇普通電腦speaker輸入端子?咁若果用電腦的話點駁?
2.出pro-logic2的信號係咪只可以靠白紅線傳?用埋光纖得唔得架?
thz!!!
1...電腦用的話..要買張音效片呢...出光纖...

2...你意思..是不是wii..的白紅線..轉光纖?..如果不用其它硬件的話...是不能的...

買了幾錢...在那買?
MR WONG 目前離線  
舊 02-06-08, 11:11 PM   #927
chunmanx
God of Gamer
我ge代號係風

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDndswii
引用:
作者: MR WONG 查看文章
1...電腦用的話..要買張音效片呢...出光纖...

2...你意思..是不是wii..的白紅線..轉光纖?..如果不用其它硬件的話...是不能的...

買了幾錢...在那買?
1.若果我只是想聽2.0,咁有是否都一定要用光纖?
2.若果ps2呢,有些game行pro logic 2 (e.g. dmc3,god hand),可否用光纖代替?
在友城那棟樓內買,$3350送埋隻火牛

JUS/chunmanx/0902 8082 1037
大亂鬥/STAN/4983-4349-6279
chunmanx 目前離線  
舊 02-07-08, 10:05 AM   #928
bb RoY
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
新年前個晚即係年三十, 即時獻3千大洋,買左個 UE 10 PRO . 一聽之下,無野好講. 即科水. 單元始終係單元,動圈冇得比. 希望大家係新一年有新開始.買返一個正野.
bb RoY 目前離線  
舊 02-07-08, 10:14 AM   #929
DQGUNDAM

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID4752 8991 7789
3DS Friend Code3308 4518 9604
PSN  IDDQGUNDAMHK
XBox Live GamertagDQGUNDAM
引用:
作者: bb RoY 查看文章
新年前個晚即係年三十, 即時獻3千大洋,買左個 UE 10 PRO . 一聽之下,無野好講. 即科水. 單元始終係單元,動圈冇得比. 希望大家係新一年有新開始.買返一個正野.
3千係Triple fi 10 pro,UE 10 PRO要7/8千

做人要有責任,衰左要認,錯左要道歉

做人要有品德,不要強詞奪理,生安白做

動森夢番地:3600-0295-3743
DQGUNDAM 目前離線  
舊 02-07-08, 12:27 PM   #930
bb RoY

一時興奮,打錯左. 總之正LA
真係夠皮LA.
bb RoY 目前離線  
舊 02-07-08, 01:40 PM   #931
野孩子

註冊日期: Jan 2005
引用:
單元始終係單元,動圈冇得比.
動圈既澎湃低音, 彈跳力收放速度下沉深度節奏感, 單元冇得比.
野孩子 目前離線  
舊 02-07-08, 02:03 PM   #932
メソウサ
The One

註冊日期: Oct 2003
3DS Friend Code5069 4259 0235
未煲就話正

舊 02-07-08, 10:18 PM   #933
bb RoY

OKOK.
動圈有動圈好,單元有單元好.
就當我膚淺.一般見識吧.
其實我係想同大家分享我的喜悅.
如果因為我一時興奮0既說話而影響到大家,唔好意思呢^^

此篇文章於 02-07-08 10:25 PM 被 bb RoY 編輯。
bb RoY 目前離線  
舊 02-07-08, 11:05 PM   #934
HAKAIDER
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
OKOK.
動圈有動圈好,單元有單元好.
就當我膚淺.一般見識吧.
其實我係想同大家分享我的喜悅.
如果因為我一時興奮0既說話而影響到大家,唔好意思呢^^
其實嘛............自己聽得開心就可以

正如有人會用數千元的耳機配itouch也可以樂在其中

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 02-08-08, 05:13 PM   #935
源光寺曉

註冊日期: Nov 2007
想問下各位大大...

我可以係邊度搵到呢隻外型既耳機(顏色可以不同)~

有既大約幾錢到?

非常感恩(Sorry好像有少少OT了= =)

Blazblue
你冇得贏既原因就係你冇跟聲優一齊叫!

源光寺曉 目前離線  
舊 02-08-08, 05:44 PM   #936
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: 源光寺曉 查看文章
想問下各位大大...

我可以係邊度搵到呢隻外型既耳機(顏色可以不同)~

有既大約幾錢到?

非常感恩(Sorry好像有少少OT了= =)
前排搭地鐵見過個女仔戴住對類似的~
粉紅色,中間有粒星,但見唔到牌子,亦唔知邊度有賣~
/\
ビスケット 目前離線  
舊 02-10-08, 09:34 PM   #937
Rabbidas
Administrator
頹圈頹鏡

註冊日期: Jul 2002
3DS Friend Code0000 0000 0000
PSN  IDRabbidas
XBox Live GamertagYui GAF
乜唔係動圈同動鐵咩..單元只係Unit..如雙動鐵其中一粒就叫單元

有錯請指正

Rabbidas 目前離線  
舊 02-22-08, 09:35 PM   #938
MR WONG
Insane Gamer

註冊日期: May 2006
3DS Friend Code0774 4213 6312
PSN  IDalvin
XBox Live Gamertagalvinkk
最近去日本時..

想買sony.新出的.7.1.耳筒..

但聽了後..最好的原來已擁有.dir-2000c

MR WONG 目前離線  
舊 02-23-08, 01:25 AM   #939
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
想買一個支持A2DP,藍芽立體聲耳筒,
用手機(SE的P1i)嚟聽MP3同接電話。
睇中咗SONY的DR-BT21G/BM見外型幾靚。
係MK的sonystyle見賣$640,唔知大家覺得佢的音質同接聽電話的功能又點?
我係sonystyle粗略試過聽MP3/用藍芽聽CD音質都OK,又夠大聲。(因為快到關門時間…)
不過,就未試埋個通話質素。

http://www.sonystyle.com.hk/ss/produ...n/dr_bt21g.jsp

‧ 掛耳式藍芽立體聲耳筒
‧ 30毫米﹝直徑﹞耳筒推動器
‧ 可摺合式設計,方便携帶
‧ 可用搖控器操作基本功能﹝播放/停止/暫停/快速前進/快速倒後﹞
‧ 內置可充電式鋰電池
‧ 接收器內置收音咪
‧ 適用於:A2DP, AVRCP, HFP, HSP
‧ 電池可使用時間:11小時﹝播放音樂時間﹞;100小時﹝通話時間/備用時間﹞
‧ 重量:約65克
‧ 配件:變壓器

舊 02-23-08, 07:14 AM   #940
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: 機場美少年 查看文章
想買一個支持A2DP,藍芽立體聲耳筒,
用手機(SE的P1i)嚟聽MP3同接電話。
睇中咗SONY的DR-BT21G/BM見外型幾靚。
係MK的sonystyle見賣$640,唔知大家覺得佢的音質同接聽電話的功能又點?
我係sonystyle粗略試過聽MP3/用藍芽聽CD音質都OK,又夠大聲。(因為快到關門時間…)
不過,就未試埋個通話質素。
用得藍芽就唔好太期待音質,仲要係for 手電

不過Sony style 會員有8.5折................買個方便or玩下都抵啦

不過半年前見觀塘某手電鋪掉貨................around $400

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 02-23-08, 03:26 PM   #941
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
我都有少少興趣~不過果mic位係果度...
收音會唔會唔好??

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線  
舊 02-24-08, 08:00 PM   #942
Chris皇

PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
hi,

最近想為部ipod nano 第2代 8G 換副earphone,

本身用開Audio-technica 的 ATH-ON3,

性能不錯(以$145來說),但由於是耳筒,漏音都幾利害,

故換副耳塞式耳機,$400左右

本人有2個候選:

Audio-technica ATH-CK6

Denon AH-C351

大家有咩意見? (本人聽開Jpop,低音和高音各佔50:50)
Chris皇 目前離線  
舊 02-24-08, 08:35 PM   #943
Tdot
Game Master
(っ-_-)っT.™

註冊日期: Aug 2004
Nintendo Switch IDSW3674-4571-8996
3DS Friend Code0259 0316 2233
PSN  IDt__________chk
引用:
作者: Chris皇 查看文章
hi,

最近想為部ipod nano 第2代 8G 換副earphone,

本人有2個候選:

Audio-technica ATH-CK6

Denon AH-C351

大家有咩意見? (本人聽開Jpop,低音和高音各佔50:50)
ATH最強的是中音

舊 02-24-08, 11:02 PM   #944
FOKKIT
Banned

註冊日期: Apr 2002
想問下SQ5用黎聽Rock,Band果d適唔適合?
佢個樣真係好吸引

>>>Denon AH-C351
我用緊,低音開頭麻麻,但好耐左會好左,實返

Dexter
My Favorite Drama
FOKKIT 目前離線  
舊 02-25-08, 07:43 AM   #945
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: FOKKIT 查看文章
想問下SQ5用黎聽Rock,Band果d適唔適合?
佢個樣真係好吸引

>>>Denon AH-C351
我用緊,低音開頭麻麻,但好耐左會好左,實返
唔適合..................

SQ5 音質偏淡但勝在高/中/低音平均................低音有"質"但沒有"量"

聽有小提琴/鋼琴伴奏的流行曲/Jpop 不錯的

不過香港水貨價$680,我叫FD 係日本買寄返香港約$450

如果聽Rock,Band...............比多少少上ES7 ($880)

引用:
hi,
本人有2個候選:
Denon AH-C351 慢用....................

另想耳筒隔音好大可以買全罩的

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 02-25-08, 09:51 PM   #946
nemomemo

註冊日期: Dec 2004
請問除了 x軒, 還有什麼地方有 Sennheiser HD 25 SP出售?!
因為 x軒個 markup太高, 高出差不多 ~30%
nemomemo 目前離線  
舊 02-26-08, 12:26 AM   #947
Chris皇

PSN  IDPanzerRaptor
XBox Live GamertagRaptorReaper
結果去左Mingo度試....

Denon AH-C351 音色細膩,清,但感覺上推力細左d......會否受input power影響..?

而CK6就四平八穩....

仲試埋ATH-CKM50,但可惜戴上時感覺上不太舒服.....

最後選了CK6

SQ-5 紅色好吸引,但可惜我冇咩場合用得上......
Chris皇 目前離線  
舊 02-26-08, 01:31 AM   #948
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
用得藍芽就唔好太期待音質,仲要係for 手電

不過Sony style 會員有8.5折................買個方便or玩下都抵啦

不過半年前見觀塘某手電鋪掉貨................around $400
有得減15%~!!!!
點先算係Sony style 會員?
我有My Sony ID,佢又成日寄d e-mail比我…

另外,藍芽立體聲耳筒嚟講sony出品的,係咪算係比較好了?
因為其他牌子都無得試聽,
呢對DR-BT21G/BM,我係MK的sonystyle試過用有WiFi的HiFi聽過CD音質都OK,
當然就一定唔及有線好。

不過,我主要都係用嚟係手機聽MP3多。
而且,價錢算平同個設計真正係無線,
其他都係藍芽立體聲接收器+3.5MM耳筒的設計。

引用:
作者: 啤梨王子 查看文章
我都有少少興趣~不過果mic位係果度...
收音會唔會唔好??
我都想知,明天可能會去再試&買。不過,應該唔會太差吧。

舊 02-26-08, 04:20 AM   #949
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
有得減15%~!!!!

另外,藍芽立體聲耳筒嚟講sony出品的,係咪算係比較好了?
因為其他牌子都無得試聽,
呢對DR-BT21G/BM,我係MK的sonystyle試過用有WiFi的HiFi聽過CD音質都OK,
當然就一定唔及有線好。

不過,我主要都係用嚟係手機聽MP3多。
而且,價錢算平同個設計真正係無線,
其他都係藍芽立體聲接收器+3.5MM耳筒的設計。

我都想知,明天可能會去再試&買。不過,應該唔會太差吧。
試完記得寫返個報告~

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線  
舊 02-26-08, 07:26 AM   #950
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: nemomemo 查看文章
請問除了 x軒, 還有什麼地方有 Sennheiser HD 25 SP出售?!
因為 x軒個 markup太高, 高出差不多 ~30%
Sennheiser 好多街貨的..............有無去德發商場?

引用:
結果去左Mingo度試....

Denon AH-C351 音色細膩,清,但感覺上推力細左d......會否受input power影響..?

引用:
有得減15%~!!!!
買過Sony 產品再網上登記保養就己經係會員

網上訂購時先登入就可以,現場買要先問售貨員

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 02-26-08 07:28 AM 被 HAKAIDER 編輯。
關閉主題

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本大搜查線 FILE02 Janus ~清談館~ 1006 12-03-15 09:22 AM
我們的醫療紀錄[官方浮誇敗家紀錄] (請看調整了的規矩!) KKH 照相館 44 09-06-13 09:35 PM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.33 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1059 03-30-08 03:17 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.32 [ ~CLOSED~ ] 啤梨王子 球會討論區 1052 02-17-08 07:20 AM

現在的時間是 04:18 PM

手機版 | APP版