Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 09-26-18, 09:40 AM   #251
AKIRA桑
Senior Gamer
Splatoon中

註冊日期: Mar 2018
Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
https://youtu.be/TkllXk7MXBE

超人學院都係咁,應該唔會有乜改善

從我的iPad使用Tapatalk 發送
AKIRA桑 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 09:59 AM   #252
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
畫面上已跟到ps4 若連loading時間都睇齊
Ps4仲洗出黎揾食
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 10:24 AM   #253
MultiPASS
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2004
老實講,買得NS版都係貪可以出街隨時玩,
(利申:我先入PS4版再買NS版...肉痛)
所以大家包容一下啲小不足啦,反正最緊要係玩得開心啫,
硬要比較令到自己心中有條刺做乜呢?

此篇文章於 09-26-18 01:22 PM 被 MultiPASS 編輯。
MultiPASS 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 10:35 AM   #254
Dyhalt Rushifar
God of Gamer
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
作者: rinxlun 查看文章
想問吓
除左兩位藍毛同21號之外
其他果D角色係咪都要買DLC架??
係,呢個成為咗在下棄GAME既要因之一,冇DLC冇得自閉練對策,DLC又冇龜仙人…
…雖則主因係本身在下就唔太適合打格GAME

舊 09-26-18, 10:46 AM   #255
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
算係咁啦
你地感受下呢隻
ng cd冇得講喇

舊 09-26-18, 10:58 AM   #256
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: 強化人間ですの~★ 查看文章
算係咁啦
你地感受下呢隻
呢隻嘢我係星星買成6舊, 無計, 想玩, 也是比較後悔買既GAME, 雖然佢有得校Sample mode, 佢會關掉d動畫過場直接load對打, 但loading time直係好耐, 重要lose咗後選回同一人物都會重load過, 唔會快返d.

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 11:03 AM   #257
wing
格鬥低手

引用:
作者: harakuma 查看文章
呢隻嘢我係星星買成6舊, 無計, 想玩, 也是比較後悔買既GAME, 雖然佢有得校Sample mode, 佢會關掉d動畫過場直接load對打, 但loading time直係好耐, 重要lose咗後選回同一人物都會重load過, 唔會快返d.
ng cd根本係一部整古人的家用機

舊 09-26-18, 12:07 PM   #258
harakuma
Game Master

註冊日期: Mar 2007
引用:
作者: wing 查看文章
ng cd根本係一部整古人的家用機
唉~又唔可以咁講既, 又要早, 又要無限接近原汁原味, 又要係家用, 又要平d,

咁多個好處就伴隨一個大壞處, 算係咁. 後期出個cdz叫好dd咁多

校花1號, 始的妻子之一
老師, 始的妻子之一
人妻, 始的妻子之一
校花2號, 始的妻子之一
你究竟有幾多個老婆呀??
harakuma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 12:19 PM   #259
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
如果咁都叫耐...
相信大部份人都沒玩過ps, psp年代既game...

講真我唔識咩技術野...
ps4本身係裝係hdd...
ns係讀卡...
簡單睇已經沒可能夠快啦...
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 12:24 PM   #260
wing
格鬥低手

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
如果咁都叫耐...
相信大部份人都沒玩過ps, psp年代既game...

講真我唔識咩技術野...
ps4本身係裝係hdd...
ns係讀卡...
簡單睇已經沒可能夠快啦...

ns讀卡個速度係快過ps4本身隻sata2+5400rpm 爛鬼hd

不過似乎ps1玩kof個讀碟都仲快過ng cd

舊 09-26-18, 12:29 PM   #261
charcsc2000
J神哥

引用:
ns讀卡個速度係快過ps4本身隻sata2+5400rpm 爛鬼hd
其實好睇game....
我只能講...感受過以前ps年代load 碟...
今個世代個d所謂叫load就算吧啦....

ps新機戰個load碟真係load到媽媽聲...
舊 09-26-18, 12:30 PM   #262
charcsc2000
J神哥

引用:

不過似乎ps1玩kof個讀碟都仲快過ng cd
會不會因為ps1係簡化???
ng cd係跟單原rom???
舊 09-26-18, 12:33 PM   #263
AKIRA桑
Splatoon中

Nintendo Switch IDSW-4660-5409-0901
ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》情報區 Vol. 2 | 2.5D 格鬥︱Switch版已售

引用:

NG CD係最舊既speed x1,PS1個CD-ROM 係2x

舊 09-26-18, 12:36 PM   #264
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: rinxlun 查看文章
想問吓
除左兩位藍毛同21號之外
其他果D角色係咪都要買DLC架??
真心要買隻game一定買究極版....
舊 09-26-18, 12:36 PM   #265
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章
NG CD係最舊既speed x1,PS1個CD-ROM 係2x

原來係咁....真係好少人買....
舊 09-26-18, 12:37 PM   #266
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
計慢...PS2有隻肋肉人...LOAD一次OVER60秒...

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 12:41 PM   #267
charcsc2000
J神哥

大家都係老鬼黎喎....
以前loading time...仲會跟據部機個磁頭損耗...
會越load越耐...最後load死埋要換機或修理...
舊 09-26-18, 12:45 PM   #268
zzzdx
↘三一龍娘之超極衝擊

註冊日期: Sep 2008
3DS Friend Code0088 0093 0096
PSN  IDMamiTomoeDX
XBox Live GamertagDouble Zeta Gundam
引用:
大家都係老鬼黎喎....
以前loading time...仲會跟據部機個磁頭損耗...
會越load越耐...最後load死埋要換機或修理...
呢度仲邊有年輕人

2500:FA-ZZ、イクス-エクリプス、イクス-アイオス
2000:試作1号機、ガナーザク、デュナメス、ゴールド天
2000:スローネドライ、ギャン、ガイア、ブルー2L
1000:アレックス、ガンイージ、∞ジャスティス(ラクス搭乗)
zzzdx 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 12:54 PM   #269
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
你唔可能用以前load得慢就去話而家load得慢都OK黎做藉口架嘛
我小學夠接受到真說侍魂武士道烈傳,係咪代表而家佢出隻一樣打雜魚戰都load 3分鐘可以接受?

然後都係果句,真係覺得好玩有心操機既,玩PS4版啦.........
香港有心操果班全部都PS4,你玩NS版基本上就已經代表無得同人玩......除非你一賭NS版會好多新player一齊玩仲要真係認真打操機既同你一齊成長既可能性
NS版又無包DLC角,變相隻game個作用就係叫做返工可以試下野......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 12:58 PM   #270
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你唔可能用以前load得慢就去話而家load得慢都OK黎做藉口架嘛
我小學夠接受到真說侍魂武士道烈傳,係咪代表而家佢出隻一樣打雜魚戰都load 3分鐘可以接受?

然後都係果句,真係覺得好玩有心操機既,玩PS4版啦.........
香港有心操果班全部都PS4,你玩NS版基本上就已經代表無得同人玩......除非你一賭NS版會好多新player一齊玩仲要真係認真打操機既同你一齊成長既可能性
NS版又無包DLC角,變相隻game個作用就係叫做返工可以試下野......
咁又唔係呀....佢地話睇片load好耐, 但我睇都係load果幾秒...
你明唔明玩一局load60秒個感受係點....

我意思就係...玩過以前load60秒個班....相對於而加所謂load幾秒叫耐既人就算吧啦....
舊 09-26-18, 12:59 PM   #271
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: zzzdx 查看文章
呢度仲邊有年輕人
咁又係....過左幾年個個都係阿叔阿伯...
舊 09-26-18, 01:07 PM   #272
wing
格鬥低手

引用:

ng cd係單倍速, ps1個讀碟速度係快過ng cd的.
不過真實loading time仲視乎好多野, 例如前提過, 仲有解壓之類... 同埋真係要讀入去的資料size都可能唔同.

舊 09-26-18, 01:09 PM   #273
wing
格鬥低手

引用:
作者: AKIRA桑 查看文章

不過實際讀讀諜速度唔單只係視乎cd機轉速, 最好例子係ng cd z, 轉左佣2x cd-rom, 但讀碟唔係快一倍.

舊 09-26-18, 01:12 PM   #274
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
咁又唔係呀....佢地話睇片load好耐, 但我睇都係load果幾秒...
你明唔明玩一局load60秒個感受係點....

我意思就係...玩過以前load60秒個班....相對於而加所謂load幾秒叫耐既人就算吧啦....
你都仲係唔明我意思,我都知以前玩過load 60秒,真說侍魂load一場3分鐘都係咁玩啦係咪?
但問題係而家呢個年代唔應該接受呢D野架嘛,佢講緊長PS4版4倍以上.......

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-26-18, 01:18 PM   #275
AKIRA桑
Splatoon中

ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》情報區 Vol. 2 | 2.5D 格鬥︱Switch版已售

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
你都仲係唔明我意思,我都知以前玩過load 60秒,真說侍魂load一場3分鐘都係咁玩啦係咪?

但問題係而家呢個年代唔應該接受呢D野架嘛,佢講緊長PS4版4倍以上.......

同意,正如你而家唔會接受用iphone4上網,但當年你會用nokia部smartphone 上網,仲好得意咁睇,更加唔駛講傳說中56k固網電話線上網。

此篇文章於 09-26-18 01:20 PM 被 AKIRA桑 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[NS] Splatoon 2 情報區 Vol.2 信長 電視遊戲討論版 324 03-15-19 11:24 AM
[多機種] ドラゴンボール ファイターズ《DRAGON BALL FighterZ》| 2.5D 格鬥/ASW︱Switch版發售預定 安安 電視遊戲討論版 998 06-13-18 11:11 AM
[PS4] [強國產] Hidden Dragon: Legend | 2.5D Action Platformer ( ゚ω゚)? 電視遊戲討論版 2 07-11-17 11:07 AM
[XB1] Xbox One 情報區 Vol. 1 (請移玉步 Vol 2) ahleung 電視遊戲討論版 1187 07-02-13 09:31 AM
ドラゴンボール タップバトル Dragon Ball Tap Battle ShanTou 手機平板遊戲討論版 14 04-11-13 08:13 AM

現在的時間是 08:56 AM

手機版 | APP版