Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-15-16, 02:55 PM   #1051
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
p-bandai又黎HGBF 1/144 GHOST JEGAN F/M兩隻.......

幾時先到炮IM.....
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-20-16, 05:29 PM   #1052
sunhikari
Crazy Gamer

炮IM突然係香港P-BANDAI現身
舊 06-20-16, 05:51 PM   #1053
ゆり
God of Gamer

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: sunhikari 查看文章
炮IM突然係香港P-BANDAI現身
同期冇咩好訂

一隻算

舊 06-20-16, 06:26 PM   #1054
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

註冊日期: Jul 2002
Wii U IDangelsky
3DS Friend Code4957 6769 7414
PSN  IDangelsky
XBox Live Gamertagangelskyhk
唔敢入impulse,梗係覺得會被bandai出RG背刺

舊 06-20-16, 09:04 PM   #1055
唔知叫咩名
Junior Member

註冊日期: Jan 2015
引用:
作者: angelsky 查看文章
有排都未輪到佢啦...?
唔知叫咩名 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-21-16, 10:15 AM   #1056
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
引用:
作者: 唔知叫咩名 查看文章
有排都未輪到佢啦...?
RG剛準備出新安洲,即係之後到獨角地獄
相信有排都出唔到其他機住

舊 06-22-16, 09:21 AM   #1057
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: ゆり 查看文章
同期冇咩好訂

一隻算
有無野訂,睇你自己架姐

你睇下我張港PB訂購LIST就知發生乜事......

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
RG剛準備出新安洲,即係之後到獨角地獄
相信有排都出唔到其他機住
好難講,之前出GP01又唔見佢出埋GP02同03?!

我只能夠講笨大出模型全無章法,但唔否認的係impulse一定短期內唔會出RG住
因為都過晒SEED-D REMASTER個期,而家咁出無電視加持一下等同作死行為

此篇文章於 06-22-16 09:26 AM 被 sunhikari 編輯。
舊 06-22-16, 09:33 AM   #1058
ゆり

引用:
有無野訂,睇你自己架姐

你睇下我張港PB訂購LIST就知發生乜事......

我主力唔係玩模型
由手機版發出
ゆり 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-22-16, 02:04 PM   #1059
Gundam MK-2
The One
↘真人相↘

註冊日期: Oct 2002
Nintendo Switch ID050897379389
3DS Friend Code1118 0515 1117
PSN  IDTommyLauHK
引用:
好難講,之前出GP01又唔見佢出埋GP02同03?!

我只能夠講笨大出模型全無章法,但唔否認的係impulse一定短期內唔會出RG住
因為都過晒SEED-D REMASTER個期,而家咁出無電視加持一下等同作死行為
重點係同一骨架
GP系列3部都唔同

不過無章法都有少少認同
或者咁講,笨大睇嘅都係睇日本市場為先,我地睇唔明睇唔透唔出奇

舊 06-22-16, 02:17 PM   #1060
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Gundam MK-2 查看文章
重點係同一骨架
GP系列3部都唔同

不過無章法都有少少認同
或者咁講,笨大睇嘅都係睇日本市場為先,我地睇唔明睇唔透唔出奇
其實咁講,笨大睇的唔係單係日本巿場(需然都會)
仲會睇研發時間、受歡迎程度、製作及開發成本等所左右

基本上獨角獸系列無技術突破的話,要RG 1/144做完全變型會慘死過Z
而RG Z正正係變型MS的試辦,變得太勁的機體暫時對笨大黎講都仲係心理關口,如果唔變分兩隻又同HG無分別,所以獨角獸出RG係有好大的難度的

而開發成本過高的機體,都係好少有新版,單係MG EX-S同THE-0都唔見出2.0,先唔講受歡迎程度,單係大細同結構都令人容易卻步,能否回本都成問題

而基本上,製作及開發成本較低,但受歡迎程度成疑的,就好大機會變成P-BANDAI貨
但可惜而家P-BANDAI的貨出親都可以引起咁大回響,真係連笨大都唔知比乜反應好.....
舊 06-23-16, 11:49 AM   #1061
nds新手
Insane Gamer

註冊日期: Jan 2006
有關EVA模型想請教
本身N年前砌過
http://www.1999.co.jp/10014549
最舊呢款初號機

1/http://www.1999.co.jp/10114202
呢隻新版同舊版用同一舊模定新模?
2/同壽屋出果D EVA模型,邊隻較好?

thx

PS:諗住素組+消光,唔會上色
nds新手 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 11:56 AM   #1062
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
睇外型個人覺得壽記好啲,但壽記啲件部份做得麻麻
素組的話自身要求唔高都ok嘅
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 11:59 AM   #1063
ゆり

引用:
作者: nds新手 查看文章
有關EVA模型想請教
本身N年前砌過
http://www.1999.co.jp/10014549
最舊呢款初號機

1/http://www.1999.co.jp/10114202
呢隻新版同舊版用同一舊模定新模?
2/同壽屋出果D EVA模型,邊隻較好?

thx

PS:諗住素組+消光,唔會上色
1同2睇落去唔同模

2壽屋野始終冇笨大野好 包括價錢同質素

舊 06-23-16, 12:07 PM   #1064
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
壽記嘢唯一好處係唔駛去銳化啲角

P.s
壽記eva條腰較粗,比較接近電影版造型

此篇文章於 06-23-16 12:15 PM 被 野良猫 編輯。
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-23-16, 12:21 PM   #1065
ゆり

引用:
作者: 野良猫 查看文章
壽記嘢唯一好處係唔駛去銳化啲角

P.s
壽記eva條腰較粗,比較接近電影版造型
壽屋D尖位真係插死人

舊 06-28-16, 03:57 PM   #1066
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

http://p-bandai.jp/item/item-1000105173/

PB新野 Impulse Gundam Blanche

呢隻有興趣!

舊 06-28-16, 04:21 PM   #1067
fami~yan
Game Master

註冊日期: Nov 2009
Nintendo Switch ID302513154147
PSN  IDfami-yan
引用:
http://p-bandai.jp/item/item-1000105173/

PB新野 Impulse Gundam Blanche

呢隻有興趣!
我只覺得呢隻係上次果隻噴左底灰未上好色...

FGO 009 862 141
非洲人...
fami~yan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-28-16, 05:44 PM   #1068
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: fami~yan 查看文章
我只覺得呢隻係上次果隻噴左底灰未上好色...
其實呢隻經多人研究過應該係同之前隻命運脈衝R係同一個模,但改左配色,所以如果識上色的話,基本上可以還原做命運脈衝R或自改成最初代的命運脈衝

係水貼唔同

但睇相係背包支炮長短上似有唔同
舊 07-07-16, 09:27 AM   #1069
ゆり

http://p-bandai.jp/item/item-1000105594/

一大早比人打面系列

舊 07-07-16, 09:47 AM   #1070
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
點解無乳豬跟埋嘅

舊 07-07-16, 11:42 AM   #1071
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: ゆり 查看文章
http://p-bandai.jp/item/item-1000105594/

一大早比人打面系列
如果佢唔出強化套件即係又要焗我要買多一隻新的......
舊 07-07-16, 01:37 PM   #1072
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

隻周身刀仔一開就無,算點

UPDATE: 啱啱又有批貨放出來,成功訂購

此篇文章於 07-07-16 01:53 PM 被 angelsky 編輯。
angelsky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-07-16, 07:19 PM   #1073
Rance
The One
ガハハ

註冊日期: Dec 2001
PSN  IDRance1219
XBox Live GamertagRance1219
今次D新貨開得咁快。。驚無人要?

舊 07-08-16, 09:09 AM   #1074
sunhikari
Crazy Gamer

http://p-bandai.hk/hobby/item-1100004636/

http://p-bandai.hk/hobby/item-1100004635/

今次完全被打面.........
前日晚上日本開賣,香港個邊就昨晚賣,都係遲日本一個月派貨
呢次突襲真係估佢唔到

我兩款都只係訂一盒算了..........
舊 07-08-16, 10:34 AM   #1075
angelsky
Crazy Gamer
CL&L

http://gundamguy.blogspot.hk/2016/07...4-sinanju.html

P-Bandai Exclusive: RG 1/144 Sinanju Expansion Set

http://gundamguy.blogspot.hk/2016/07...ull-armor.html

MG 1/100 Full Armor Gundam Ver Ka [Gundam Thunderbolt] Weapon & Armor Hanger Expansion Set

此篇文章於 07-08-16 10:37 AM 被 angelsky 編輯。
angelsky 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Bandai 模型討論區 Vol.25丨ついにMG ガンダムXが発売決定! money 收藏品討論版 1333 10-21-14 11:54 AM
曼聯躉紅魔鬼地帶 VOL.25 [ 請到VOL.26繼續發言! ] 啤梨王子 球會討論區 1001 03-28-07 03:28 AM
Bandai 模型討論區 Vol.9 ~~ kog 收藏品討論版 1024 01-14-06 12:30 AM
[PS2]Bandai咸蛋超人新作Ultraman Nexus預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 05-10-05 10:08 AM
[PS2]Bandai 戰艦動畫改編新作ジパング預定5月26日發售 神祕人1號 電視遊戲討論版 11 03-26-05 12:38 AM

現在的時間是 09:21 PM

手機版 | APP版