Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 11-29-13, 09:18 AM   #3376
nami_tamaki999
Ultimate Gamer
僕は夢を見てる?

註冊日期: Apr 2008
PSN  IDHarrison_Tang96
引用:
作者: X&Y 查看文章
抱歉我又有新問題
除左PSVITA 只可以單一A/C外
PS3/PS4 都可以多重PSN A/C
咁PS3/4 如果在美服psn 買左野或下載左野, 可唔可以在日服a/c login 玩的? (或者倒轉)
因為我歐美系games又玩, 日系games又玩

p.s. 今日black friday 美服ps plus USD 29.9而已
以我過去唔多既經驗, 咁樣係無問題的
我試過隻GRID 1, 係英國DL咗DLC Cars, 之後用返港服都無問題玩到, 相信日服都玩到

不過有冇可能日服DL, 其他PSN玩唔到就要其他版友解答, 但一般就都會玩到的
nami_tamaki999 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 09:18 AM   #3377
whassupbun
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2010
PSN  IDwhassupbun
XBox Live Gamertagwhassupbun
PlayStation UK Provides Hundreds of Gamers in Line for a PS4 With Blankets and Pizza
http://www.dualshockers.com/2013/11/...ets-and-pizza/
引用:
Can’t say that Sony doesn’t take care of its customers. The PS4 is less than four hours away from its UK launch and the local branch of Sony Computer Entertainment is making sure that the hundreds of gamers orderly lined up in London aren’t left without food and warmth.
The company provided custom PlayStation “This is For the Players” blankets, and partnered with the local branch of Domino’s to deliver Pizza to the people in line, carried to the event on a Driveclub-inspired Mercedes Benz supercar.

whassupbun 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 09:30 AM   #3378
普通人一個
God of Gamer
NEO ZEON萬歲

註冊日期: Aug 2003
PSN  IDjackasukaHK
XBox Live Gamertagjackasuka
咁識做生意,真係想用盡方法趕絕XBOX ONE

『等價交換』
普通人一個 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 09:49 AM   #3379
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2005
Wii U IDInman-hk
3DS Friend Code7271 0303 4540
PSN  IDInmanchu
XBox Live GamertagInmanchu2004
原來唔係所有歐版機都made in Japan , 豈不有抽獎feel

http://www.gamepur.com/news/12940-ru...ased-proo.html
1515 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 10:25 AM   #3380
taikin0901
Crazy Gamer

註冊日期: Nov 2011
Wii U IDtaikin0901
PSN  IDTAIKIN_CHAN
XBox Live GamertagTAIKIN
USD35蚊買左BF4 , 抵 . 有興趣快啲去US AMAZON
taikin0901 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 10:52 AM   #3381
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
引用:
作者: taikin0901 查看文章
USD35蚊買左BF4 , 抵 . 有興趣快啲去US AMAZON
amazon us有冇得寄黎香港?
未買過野, 同埋運費點計?
我想買定knack, lego~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 11:35 AM   #3382
lamdog123
Junior Member

註冊日期: Feb 2012
宜家水機幾多錢??

定係等多兩個星期港版好????
lamdog123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 11:39 AM   #3383
rorimoe
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2005
引用:
作者: 卡柏 查看文章
Amazon 部分game 會寄香港
不過佢個價一定貴過香港
香港買game平過好多地方
(上面35$係digital版)
由手機版發出
rorimoe 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 11:41 AM   #3384
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: lamdog123 查看文章
宜家水機幾多錢??

定係等多兩個星期港版好????
美版已經幾星期了
當然是玩港版

現在玩美版又做唔到新有玩拍照開箱

還是玩貴200元的港版比較方便,現在藍色店應該仲有一些組合可以訂
拿機日再是但買隻遊戲都有價值300元的追加一年保養

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 11:52 AM   #3385
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: 卡柏 查看文章
我買PS3 DOWNLOAD版 ,直接攞CODE再係PS STORE比10蚊UP做PS4
舊 11-29-13, 12:06 PM   #3386
Alpha
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2012
英國,德國

Alpha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 12:17 PM   #3387
Hello MiMi
Game Master

點解香港仲未出 PS3 > PS4 升級 plan
當佢 $100 都好過我買過3 隻game 成千幾蚊
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 12:22 PM   #3388
pet3
The One

引用:
作者: Hello MiMi 查看文章
你竟然對港服有期待?

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 11-29-13, 12:28 PM   #3389
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
香港連STORE都未開放 , 同埋唔同STORE都有唔同GAME可以UPGRADE , R洲可以UP NBA2K14
舊 11-29-13, 12:30 PM   #3390
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
作者: X&Y 查看文章
抱歉我又有新問題
除左PSVITA 只可以單一A/C外
PS3/PS4 都可以多重PSN A/C
咁PS3/4 如果在美服psn 買左野或下載左野, 可唔可以在日服a/c login 玩的? (或者倒轉)
因為我歐美系games又玩, 日系games又玩

p.s. 今日black friday 美服ps plus USD 29.9而已
我而家有三隻GAME都係US STORE DOWNLOAD , 一樣可以用香港AC玩到
舊 11-29-13, 12:32 PM   #3391
Hello MiMi
Game Master

引用:
作者: pet3 查看文章
你竟然對港服有期待?
引用:
作者: taikin0901 查看文章
香港連STORE都未開放 , 同埋唔同STORE都有唔同GAME可以UPGRADE , R洲可以UP NBA2K14
我諗我隻 COD:G 可以up 到
但係隻 BF4 同 AC4 就真係未知

BF4 打左大半,都無咩所謂 (只玩單機)

但AC4 真係唔知開唔開好

我得隻 KZ4 咋
如果佢無得upgrade, 我拎機時就買多幾隻game
如果佢有得upgrade , 慳番多少也無妨

但佢唔講, 就真係好難攪囉...

btw 人地機都未出已經有個program 比人揀了
http://us.playstation.com/digitalupgrade/

Supported game 正正就係我個三隻 (已經忍住唔開了, 其實好想開 AC4 黎玩)

remark : btw BF4 我唔覺佢有個 digital upgrade code 係盒入面
即係睇黎港行都係凶多吉少了

此篇文章於 11-29-13 12:35 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 12:43 PM   #3392
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
bf4 我予左冇得up,順手訂左ps4版了

返而想買刺客,不過得英文……

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 01:55 PM   #3393
taikin0901
Crazy Gamer

引用:
我諗我隻 COD:G 可以up 到
但係隻 BF4 同 AC4 就真係未知

BF4 打左大半,都無咩所謂 (只玩單機)

但AC4 真係唔知開唔開好

我得隻 KZ4 咋
如果佢無得upgrade, 我拎機時就買多幾隻game
如果佢有得upgrade , 慳番多少也無妨

但佢唔講, 就真係好難攪囉...

btw 人地機都未出已經有個program 比人揀了
http://us.playstation.com/digitalupgrade/

Supported game 正正就係我個三隻 (已經忍住唔開了, 其實好想開 AC4 黎玩)

remark : btw BF4 我唔覺佢有個 digital upgrade code 係盒入面
即係睇黎港行都係凶多吉少了
AC4我買左實體版
舊 11-29-13, 02:13 PM   #3394
DC 97
The One

註冊日期: Jun 2003
Nintendo Switch ID3334-6659-7010
PSN  IDDC97
即系COD或BF4可以系 PSN買P3 VER
加錢可以系P4玩?

DC 97 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 02:16 PM   #3395
pet3
The One

引用:
作者: DC 97 查看文章
即系COD或BF4可以系 PSN買P3 VER
加錢可以系P4玩?
如果是支援的話

實版也可以(好像會有一條dlc 是升級用)

不過你記得
港版遊戲的code 只能港服用
港服支不支援是一個問題

FGO 目標預算
舊 11-29-13, 02:18 PM   #3396
Pandahahaha
釈由美子の死忠者

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagpandahahaha
bf4 行貨一定冇呢個code,所以冇得up……

Pandahahaha 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 02:27 PM   #3397
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
原則上呢個service一d用都無
站在game廠立場班友咁有米咪等佢地俾多份錢買多隻囉,洗咩益佢地

定係可以同得ps3既fd夾份?

此篇文章於 11-29-13 02:31 PM 被 Kain 編輯。
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 02:33 PM   #3398
pet3
The One

引用:
作者: Kain 查看文章
原則上呢個service一d用都無
站在game廠立場班友咁有米咪等佢地俾多份錢買多隻囉,洗咩益佢地

定係可以同得ps3既fd夾份?
唔得

之前講過
實版用code dl 回來的ps4版
和普通ps4版不同

要讀住ps3版隻先進到遊戲

當然psn版如果可以一個帳戶比到2部ps4登入就可以夾

FGO 目標預算
舊 11-29-13, 02:42 PM   #3399
卡柏

註冊日期: May 2004
PSN  IDpalfong
XBox Live Gamertagkapal
希望真係有upgrade plan啦...
不過bf4冇都唔緊要, 我依家特登唔買就係為左玩ps4版~~~

另外, 今日問左樂富蘇寧依家訂機有冇得12月17日拎機, 佢答我"我答你唔到"...
well, 我等出果日去試下運氣睇下有冇得walk-in買啦唯有~~~
卡柏 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-29-13, 03:45 PM   #3400
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
PS4 Launch Event in Rome at Castel Sant’Angelo

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 09:05 AM

手機版 | APP版