Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-27-11, 01:06 PM   #601
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
好似好好玩咁,如果唔係要5點起身我都或者會去

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 01:08 PM   #602
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
引用:
作者: 豆腐 查看文章
我諗大家都訓得好好XD
尤其俾老野按完個批

下次唔好咁早走
如果今日唔駛返工的話當然唔會咁早走啦
但而家即使返工都唔駛做野,但又要被迫返工,都真係好SOSAD.....

此篇文章於 08-27-11 01:14 PM 被 sunhikari 編輯。
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 01:12 PM   #603
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
仲有我呢個做accounting同financial management既專業人仕!
得啦!全場你最把炮

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 01:25 PM   #604
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
引用:
作者: 才子 查看文章
得啦!全場你最把炮
你咪搞佢呀!小心冇綜援批呀

舊 08-27-11, 01:26 PM   #605
才子
量地總監

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
你咪搞佢呀!小心冇綜援批呀
係worrrrrrrrrrr
我星期一要去填Form

(`・ω・´)
舊 08-27-11, 01:26 PM   #606
下雪邊界

引用:
得啦!全場你最把炮
咁你星期一係咪真係諗住走嚟幫襯我?
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 01:32 PM   #607
才子
量地總監

引用:
咁你星期一係咪真係諗住走嚟幫襯我?
你太遠啦, 我冇錢搭車, 去最近屋企果間算

(`・ω・´)
舊 08-27-11, 01:38 PM   #608
下雪邊界

引用:
你太遠啦, 我冇錢搭車, 去最近屋企果間算
無錢,不過有車
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 01:40 PM   #609
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
無錢,不過有車
通常揸車既都係無錢

舊 08-27-11, 01:41 PM   #610
綾小路雷太

引用:
無錢,不過有車
車要油
油要錢

舊 08-27-11, 01:47 PM   #611
Godfather教父
Senior Gamer

註冊日期: Apr 2009
綾小路雷太:唔洗理人點睇、唔好上心;我支持你,作為業餘搞手,你已hold得好好,大家也好開心;下次可叫埋Dreamer. Bo 幫手,佢8-9年前GAF搞開3-40人meeting,可以幫到你 =)
Godfather教父 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 01:54 PM   #612
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
下次版聚,希望可以係一個更寬闊既場搞就真
因為我之前去過Tc2,所以係少數投銅鑼灣既人

大家尋晚幾點散band?
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 01:55 PM   #613
Godfather教父

引用:
作者: 滅龍士 查看文章
/

是晚聚版總分:10分/100分

食物飲品全部都係放心落肚型。上次個灘凍唔變味意粉,今次可以轉型做半冷熱有汁嚼蠟味,係一個幾突破o既新開始。

係一個好成功o既回歸原點聚。大前年睇住芭比開半外掛,狼落街做萌狼同沖水唔濕腳,雷太被高腰褲呢D往事成功變做個人專享腦內回味file。

改將正常爆笑卡game放o係正檯面版友眼前,都可以無損廿六個版友吹水興緻,專心一致有講有笑,我都放心打道回府打感想。

文畢,goodnight
尋晚嘅美中不足就係玩唔到你個糟糕card game~~~~ 希望之後有機會一齊玩~~~~
舊 08-27-11, 02:04 PM   #614
綾小路雷太

引用:
作者: Godfather教父 查看文章
綾小路雷太:唔洗理人點睇、唔好上心;我支持你,作為業餘搞手,你已hold得好好,大家也好開心;下次可叫埋Dreamer. Bo 幫手,佢8-9年前GAF搞開3-40人meeting,可以幫到你 =)
多謝
引用:
作者: Deviantnip 查看文章
下次版聚,希望可以係一個更寬闊既場搞就真
因為我之前去過Tc2,所以係少數投銅鑼灣既人

大家尋晚幾點散band?
點半...但分批送埋人,我同盲鬼差唔多兩點幾先等車,三點先返到屋企

舊 08-27-11, 02:07 PM   #615
Godfather教父

食物方面,其實不算太差太差;只是欠點味道、賣相同技術:

-炸魚的炸粉適中、亦不難入口
-炸芝士用錯牌子,如用安佳及水牛芝士混合再炸會更香口
-腸仔是差在選錯牌子,如用"金妹牌"會不錯、"双滙"不適合"煎"、較適合"炒"
-煙肉配雞是味道不夾,換作香煎火腿扒釀雞翼會好正 ^^

我係F&B,下次我煮(說笑);作為成人聚會,欠了支紅酒,下次我拎支葡萄酒來,大家喝少少吧 ^^
舊 08-27-11, 02:07 PM   #616
綾小路雷太

另外,要特別鳴謝一下
餐單係由俺公司的MARKETING GRACE小姐在我百忙中抽閒決定
多得佢幫我分擔我先減輕少少負擔....

BTW...係咪好似有人對飯餸不滿?係既出黎同我講!

引用:
作者: Godfather教父 查看文章
食物方面,其實不算太差太差;只是欠點味道、賣相同技術:

-炸魚的炸粉適中、亦不難入口
-炸芝士用錯牌子,如用安佳及水牛芝士混合再炸會更香口
-腸仔是差在選錯牌子,如用"金妹牌"會不錯、"双滙"不適合"煎"、較適合"炒"
-煙肉配雞是味道不夾,換作香煎火腿扒釀雞翼會好正 ^^

我係F&B,下次我煮(說笑);作為成人聚會,欠了支紅酒,下次我拎支葡萄酒來,大家喝少少吧 ^^
我都有諗過好唔好拎酒黎,不過大家表示唔係太想掂酒,另外有人明言唔掂得酒,所以費事。
其實我都懷疑係咪我叫左廚唔落酒烹調所以味道有分別。

此篇文章於 08-27-11 02:09 PM 被 綾小路雷太 編輯。
綾小路雷太 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 02:11 PM   #617
才子
量地總監

引用:
鷹派式陣壓

(`・ω・´)
舊 08-27-11, 02:25 PM   #618
綾小路雷太

引用:
鷹派式陣壓
總之就是飯餸問題的話,就係對佢唔滿意,亦代表係dou個圈對我本人唔滿意(明白箇中含意就明,唔明就算
明唔滿意就直接講,我擺明就係陣壓D dou圈的,如何?!

舊 08-27-11, 02:34 PM   #619
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
總之就是飯餸問題的話,就係對佢唔滿意,亦代表係dou個圈對我本人唔滿意(明白箇中含意就明,唔明就算
明唔滿意就直接講,我擺明就係陣壓D dou圈的,如何?!
其實螺絲麵沙律都幾好食啊~
我like呢個

舊 08-27-11, 02:35 PM   #620
Godfather教父

引用:
另外,要特別鳴謝一下
餐單係由俺公司的MARKETING GRACE小姐在我百忙中抽閒決定
多得佢幫我分擔我先減輕少少負擔....

我都有諗過好唔好拎酒黎,不過大家表示唔係太想掂酒,另外有人明言唔掂得酒,所以費事。
其實我都懷疑係咪我叫左廚唔落酒烹調所以味道有分別。
乖,即係好似我D客甘,一定有好、亦有差,我已看化晒。仲有,set menu其實不用太就一個人的(除非果一個人有價值,e.g.美女) or 二人世界,你可以set 1-2款冇酒比佢 =)
廚唔落酒烹調
>>>油也是好重要1 part,下次我拎罐橄欖油比妳,妳試下配魚/面包也好好吃的=)
舊 08-27-11, 02:36 PM   #621
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
搞次嘆紅酒聚會啦!
亀雷

舊 08-27-11, 02:37 PM   #622
綾小路雷太

引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
搞次嘆紅酒聚會啦!
亀雷
tasting,你想試?我下次去朋友度taste帶埋你去囉。

舊 08-27-11, 03:04 PM   #623
Diana
Insane Gamer

註冊日期: Aug 2002
引用:
作者: >>>>>劉伯<<<<< 查看文章
搞次嘆紅酒聚會啦!
亀雷
給你一個讚
Diana 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 03:07 PM   #624
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
紅酒會好wo ,

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-27-11, 03:07 PM   #625
>>>>>劉伯<<<<<
The One
業餘歌手

註冊日期: Apr 2004
PSN  IDlauhenry
XBox Live Gamertaglauchai
引用:
tasting,你想試?我下次去朋友度taste帶埋你去囉。
淺嘗?NO WAY
我要豪飲

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 02:34 AM

手機版 | APP版