Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 12-18-09, 12:08 PM   #26
loser
Game Master
......

註冊日期: Jun 2004
做兵做得開心咪得囉.

舊 12-18-09, 12:09 PM   #27
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

註冊日期: Mar 2006
引用:
作者: Middle 查看文章
你唔見人地問點先可以走出困局咩...... ~__~
拿, 如果佢真係想知走出困局既方法
其實真係好簡單架ja wor!!
自己有決心,狠下心斬情絲, k.o!!

middle大, 你同我都唔係第一次o係度見到呢d 求教想"摵甩"呢d唔清唔楚既兵status架啦
次次我地個個講好多野, 但總會俾人舉一反三
第一句就難以自拔....唉....見到有d心灰lo

此篇文章於 12-18-09 12:12 PM 被 Seppie 編輯。
Seppie 目前離線  
舊 12-18-09, 12:16 PM   #28
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
作者: Seppie 查看文章

middle大, 你同我都唔係第一次o係度見到呢d 求教想"摵甩"呢d唔清唔楚既兵status架啦
咁有多d 過來人分享經驗,係會容易d 諗得通o既,
有時身邊d friend 越鬧自己、死叫自己放開手,
反而會聽唔入耳嘛,因為會覺得外人唔明白自己有咩感受。
同理,係人都知遇著壞人就應該要放手,
但通常都會係難以自拔,咁到時就叫人地一係狠心斬情絲、一係就咩都唔好講?
如果可以咁簡單,呢個世界就太平好多喇............

又,有時大家唻想有人俾意見,
但唔係成日唻開追post 嘛,係咁架喇。 ~ ~

又其實,樓主出完頭post 之後都暫時無其他回應(可能唔得閒卦? ),
佢又唔一定唔聽勸,大家俾多少少諒解喇? =)

My BlogFacebook微博

此篇文章於 12-18-09 12:20 PM 被 Middle 編輯。
Middle 目前離線  
舊 12-18-09, 12:20 PM   #29
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
咁有多d 過來人分享經驗,係會容易d 諗得通o既,
有時身邊d friend 越鬧自己、死叫自己放開手,
反而會聽唔入耳嘛,因為會覺得外人唔明白自己有咩感受。
同理,係人都知遇著壞人就應該要放手,
但通常都會係難以自拔,咁到時就叫人地一係狠心斬情絲、一係就咩都唔好講?
如果可以咁簡單,呢個世界就太平好多喇............

又,有時大家唻想有人俾意見,
但唔係成日唻開追post 嘛,係咁架喇。 ~ ~
算啦
今次又睇下樓主會點RE 我地啦

舊 12-18-09, 02:59 PM   #30
mihimaru GT
Ultimate Gamer

註冊日期: Sep 2006
PSN  IDSEAMO
引用:

依句係重點
seppie姐其實暗示樓主要準備一把武器,向下斬

多謝上天賜我一幅咁樣衰既面孔,我會好好利用佢影響市容
mihimaru GT 目前離線  
舊 12-18-09, 03:23 PM   #31
ayato
God of Gamer
ʕ‧ᴥ‧ʔ

註冊日期: Mar 2007
唔好再做兵la,將來睇番你會覺得曬左自己好多時間ga......
如果你地本身唔係一定會見到(即係唔係同事or同學果d)
甘就狠心d 唔好再搵佢,佢有事都唔好理,
佢試多幾次見你無回應,佢就唔會再搵你 ga la
不過,如果你自己本身無其他目標,你右做兵做得甘心ge話甘就繼續la....

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線  
舊 12-18-09, 03:25 PM   #32
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: loser 查看文章
做兵做得開心咪得囉.
做兵做得開心安於現狀 = 無大志!!!

舊 12-18-09, 03:35 PM   #33
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

引用:
做兵做得開心安於現狀 = 無大志!!!
有大志就會去搶個女仔番黎,就唔會做兵la
所以觀音兵9成都係和平主義者

NINTENDO FDCODE:4098 5464 9475
ayato 目前離線  
舊 12-18-09, 03:46 PM   #34
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
作者: ayato 查看文章
有大志就會去搶個女仔番黎,就唔會做兵la
所以觀音兵9成都係和平主義者
收兵既9成都係後宮主義者
XDDDDD

舊 12-19-09, 05:02 PM   #35
綾小路雷太

註冊日期: Aug 2005
引用:
你唔見人地問點先可以走出困局咩...... ~__~
中,其實呢個POST既分類好矛盾
你話佢係抒發咩?但係佢又有問題拋左出黎
你話佢係問問題咩?佢一起首就話俾我抒發一下。

到底呢個post算係求助抑或舒發,我相信當時人有必要去解話,免得大家既討論氣氛再因為討論核心含糊而一直惡化落去。

當然,無論佢係抒發好抑或問問題好,
小弟已經係第一個post講出左自己既睇法。

答案既關鍵,旨在於樓主願唔願意去面對現實,接納現實者。
只要佢可以承認並接納自己所看到的情景及承擔其選擇所帶來的後果,所有野都可以迎刃而解。

樓主,我明白要去面對及接受你所擁有的認知,確實係一件唔容易既事
但係,係呢一度(甚至係現實生活)可以確實幫到你自己脫離現時窘境的,就只有你自己了
有甚麼你看不通的,雖然可以儘力告知我們實況讓我們為你集思
可是真正可以讓你撐起身繼續向前走的,就只有你自己嘛,不是嗎?

舊 12-19-09, 05:44 PM   #36
Middle
Moderator
K歌之王

抒發同問問題,本身可以無矛盾呀

Middle 目前離線  
舊 12-20-09, 02:44 AM   #37
綾小路雷太

引用:
抒發同問問題,本身可以無矛盾呀
正常情況下,我好同意你既見解
可惜,呢度係GAF既情版,而我相信,情版既熟客對於「抒發」同「問問題」既處理方法應該會有好大差別。重點就是在此。

舊 12-20-09, 03:38 AM   #38
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章
正常情況下,我好同意你既見解
可惜,呢度係GAF既情版,而我相信,情版既熟客對於「抒發」同「問問題」既處理方法應該會有好大差別。重點就是在此。
其實抒發 + 有野問而開題,我覺得無問題。
唔會因為討論入面有抒情成份、就要只當成抒情類,
同埋始終都要睇返實際情況而考慮。
另,再講落去,就off topic 了。

Middle 目前離線  
舊 12-20-09, 01:29 PM   #39
House
里村★紅葉

PSN  IDHouse544
我用左差唔多3個月苦戰之後脫離左喇
樓主加油b

Get

グリザイアの果実 ED SONG+OST

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 12-20-09, 01:31 PM   #40
二階堂青丸
Game Master
世界和平

註冊日期: Dec 2002
樓主不如北望神州,上去冶遊一下.做人見識多d,就會放開一d.
有人做死一世兵佢唔知世界上仲有更多更好既觀音.

二階堂青丸 目前離線  
舊 12-20-09, 01:56 PM   #41
Middle
Moderator
K歌之王

引用:
作者: House 查看文章
我用左差唔多3個月苦戰之後脫離左喇
樓主加油b
咦,替你開心 =)

Middle 目前離線  
舊 12-20-09, 06:16 PM   #42
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: 二階堂青丸 查看文章
樓主不如北望神州,上去冶遊一下.做人見識多d,就會放開一d.
有人做死一世兵佢唔知世界上仲有更多更好既觀音.
講得好.做兵都要搵個好觀音.
或者同時間做幾個觀音既兵
咁就包無悶場
雷火武 目前離線  
舊 12-20-09, 06:40 PM   #43
赤武神
The One
多多指教!

註冊日期: Jan 2002
Nintendo Switch ID5684-2538-5787
3DS Friend Code3222 5528 5405
搵另一個觀音/目標

-------
大亂鬥X:赤武神/MOSIN/3995-5703-0958
孖車wii:赤武神/Dannie/1160-9987-0415
US ACWW[DS]:名: Dannie 村:MOSIN 招牌果:APPLE Fc code:3479-5305-1039
US ACCF[Wii]:名: Mosin 村:BLACKSUN 招牌果:車里子 Fc code:2664-5630-1186
赤武神 目前離線  
舊 12-20-09, 06:50 PM   #44
ayato
ʕ‧ᴥ‧ʔ

引用:
作者: Deviantnip 查看文章
咁就包無悶場
做幾個觀音既兵...好繁忙

ayato 目前離線  
舊 12-20-09, 07:05 PM   #45
綾小路雷太

引用:
咁就包無悶場
如果同時做幾個觀音既兵,咁拍拖既真義係咩?

抱歉,我是來亂的。

舊 12-20-09, 07:26 PM   #46
House
里村★紅葉

引用:
咁就包無悶場
真係好悲哀
點解做人要做到咁賤

Get

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 12-21-09, 03:44 AM   #47
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
即係點先.我都係提出一個可能性姐

點解觀音可以收好多兵
兵唔可以搵多幾個觀音先

做唔做到咁係另一回事
雷火武 目前離線  
舊 12-21-09, 04:48 AM   #48
House
里村★紅葉

引用:
即係點先.我都係提出一個可能性姐

點解觀音可以收好多兵
兵唔可以搵多幾個觀音先

做唔做到咁係另一回事
感覺上做兵係賤過做觀音..
做一個已經慘
仲要做幾個
同發情既狗公有咩分別

Get

Get 周防天音!

House 目前離線  
舊 12-21-09, 08:55 AM   #49
Seppie
TOMOSUKE最高
中女S

引用:
做一個已經慘
仲要做幾個
同發情既狗公有咩分別
你講得好岩ar~!
所以我一直都睇唔起做兵既男人

舊 12-21-09, 09:24 AM   #50
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
做一個已經慘
仲要做幾個
同發情既狗公有咩分別
狗公都仲有得你幾時聽過觀音(ry

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線  
關閉主題

論壇跳轉

現在的時間是 03:19 AM

手機版 | APP版