Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 08-28-17, 10:56 AM   #126
滅龍士
God of Gamer
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
引用:
作者: carychow 查看文章
請問上位同G級初期應該整咩裝過渡?
上位後整套皮革S升到lv4打HR6已經痛到頂唔順.
想博有人帶升到G級都唔好意思坐咁多貓車
萬能d就黑炎王,玩大劍就荒鉤爪同黑塊黑龍裝,要多d護石同報酬就寶纏
P.S.一到打螳螂解HR就集中火力整螳螂裝
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 11:06 AM   #127
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

註冊日期: Sep 2003
引用:
作者: sunhikari 查看文章
因為玩完MHP2G後就完全跳坑,3都係玩左少少就唔玩
係而家XX先自玩返

情況同我好似
我都好掛住條村
可以自己種野
唔駛出去搵咁麻煩
lunn 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 11:10 AM   #128
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
萬能d就黑炎王,玩大劍就荒鉤爪同黑塊黑龍裝,要多d護石同報酬就寶纏
P.S.一到打螳螂解HR就集中火力整螳螂裝
皮革s去打黑炎荒鉤1~10問題仲大過打hr6
我以前上位好似係整斬龍s/鎌蟹

舊 08-28-17, 01:17 PM   #129
yuhchan5
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2008
PSN  IDmartinchan1986
XBox Live GamertagMrMidatumn
引用:
作者: rinxlun 查看文章
情況同我好似
我都好掛住條村
可以自己種野
唔駛出去搵咁麻煩
而家唔係有個貓農場(?)咩?
可以種(?)野wo~~~
yuhchan5 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 01:30 PM   #130
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
作者: yuhchan5 查看文章
而家唔係有個貓農場(?)咩?
可以種(?)野wo~~~
我唔知呀,玩左都唔係好多次,有架咩?? 響邊個位架??
我只係知可以派D貓出去搵野咋
舊 08-28-17, 02:19 PM   #131
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
我唔知呀,玩左都唔係好多次,有架咩?? 響邊個位架??
我只係知可以派D貓出去搵野咋
右手邊
可以派貓種嘢
有啲素材要種完等派彩先有
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 03:29 PM   #132
忍者

註冊日期: Oct 2002
PSN  IDchanryo
XBox Live Gamertagchanryo
引用:
作者: sunhikari 查看文章
因為玩完MHP2G後就完全跳坑,3都係玩左少少就唔玩
係而家XX先自玩返

宜家係叫貓出去幫你交易返黎

石就..自己去火山啦

舊 08-28-17, 07:56 PM   #133
滅龍士
MHWs↓

Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331

Live過

此篇文章於 08-28-17 09:43 PM 被 滅龍士 編輯。
舊 08-28-17, 10:15 PM   #134
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
G2 老山龍,有無人有興趣打?
35-0512-6739-5818
由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-17, 10:21 PM   #135
滅龍士
MHWs↓

引用:
作者: enishi 查看文章
G2 老山龍,有無人有興趣打?
35-0512-6739-5818
由手機版發出
升HR緊急?
舊 08-28-17, 10:25 PM   #136
enishi

註冊日期: Apr 2005
Wii U IDtsuiwil
3DS Friend Code1461 6149 1247
PSN  IDtsuiwil_jp
引用:
升HR緊急?

由手機版發出
enishi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 10:01 AM   #137
Eking

註冊日期: Feb 2006
想問重弩整左盾後係點樣擋?

舊 08-29-17, 10:09 AM   #138
blackpighk
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2006
XBox Live Gamertagblackpighk
引用:
作者: Eking 查看文章
想問重弩整左盾後係點樣擋?
直接面向攻擊企定 , 唔可以開槍/蹲射
受 擋格強化/性能 影響
blackpighk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 10:31 AM   #139
blackpighk
Crazy Gamer

貓探險warning / rare 有乜特別?

貓既lv/屬性/裝備 有冇影響?
定係搵 x5 既就可以?

唔係好識/冇乜時間練貓...

太耐冇玩 肉質表係咪 數值越大傷害越高?
舊 08-29-17, 10:31 AM   #140
blackpighk
Crazy Gamer

https://sites.google.com/site/pingsdex/pingsmhxxdex

超級神器...
舊 08-29-17, 10:52 AM   #141
滅龍士
MHWs↓

知唔知邊間game鋪仲有非炒價嘅MHXX限定Switch賣?硬食兩三隻game都冇問題當部行機$2520一部,食包埋MHXX嗰4隻game,齊頭賣$4000係可接受範圍
舊 08-29-17, 11:16 AM   #142
Eking

註冊日期: Feb 2006
就算食都唔會係平GAME, 你預過4000好D, 不過除左大型電器店, 基本上都冇可能唔抄, 但係佢地應該冇限定機吧

舊 08-29-17, 12:29 PM   #143
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
知唔知邊間game鋪仲有非炒價嘅MHXX限定Switch賣?硬食兩三隻game都冇問題當部行機$2520一部,食包埋MHXX嗰4隻game,齊頭賣$4000係可接受範圍
4000蚊有難度喎
舊 08-29-17, 12:55 PM   #144
nomezero
Game Master

註冊日期: Jul 2004
PSN  IDnome0818
引用:
作者: blackpighk 查看文章
貓探險warning / rare 有乜特別?

貓既lv/屬性/裝備 有冇影響?
定係搵 x5 既就可以?

唔係好識/冇乜時間練貓...

太耐冇玩 肉質表係咪 數值越大傷害越高?
warning代表個場有亂入怪
古龍,麒麟,金獅,恐暴都只會亂入出
rare代表有隱藏區域限定道具
有d裝要用,例如中二死神裝

lv只影響最大心情,有可以×5就已經冇關係
裝備完全冇關
屬性同色區域可以攞2格
×1~5只影響貓肉砲彈彈性(?
用慣知道彈幾多就全部×1都得

舊 08-29-17, 02:01 PM   #145
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

岩岩轉用空戰Style
想問吓騎龍有冇咩技巧架??
依家只係騎上去之後狂撳X同A
有時好快就比D怪Fing返落黎…
舊 08-29-17, 02:08 PM   #146
blackpighk
Crazy Gamer

引用:
岩岩轉用空戰Style
想問吓騎龍有冇咩技巧架??
依家只係騎上去之後狂撳X同A
有時好快就比D怪Fing返落黎…
一路咁實R ,
紅/橙色龍頭時候都唔可以禁 x , 除非你覺得可以快過佢滿bar
舊 08-29-17, 02:14 PM   #147
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
一路咁實R ,
紅/橙色龍頭時候都唔可以禁 x , 除非你覺得可以快過佢滿bar
同埋轉左style之後,平日D攻擊連招都唔同晒,假設騎低左隻怪
應該點樣用連技打先會有最大既輸出呢??
舊 08-29-17, 02:36 PM   #148
neo2046
Advance Moderator
(<ゝω・)綺羅星~

註冊日期: Dec 2001
《Monster Hunter XX》6招脫離新手階段!- 3iGame遊戲新聞
https://youtu.be/THVxW7o61BA

引用:

neo2046 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-29-17, 02:46 PM   #149
blackpighk
Crazy Gamer

引用:
同埋轉左style之後,平日D攻擊連招都唔同晒,假設騎低左隻怪
應該點樣用連技打先會有最大既輸出呢??
最大既輸出 唔單至講點連技... 仲要玩肉質/屬性
慢慢黎啦...
舊 08-29-17, 02:51 PM   #150
lunn
Crazy Gamer
GAUZE62045

引用:
最大既輸出 唔單至講點連技... 仲要玩肉質/屬性
慢慢黎啦...
或者咁講啦,轉左STYLE後,唔跳起就無得儲力斬,咁係咪用返跳起儲力斬會好過原地斬幾刀呢??

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] Monster Hunter Double Cross(MHXX)攻略+網連+面聯約戰討論區:Vol.1 滅龍士 攻略及心得交流區 1002 08-12-17 12:53 PM
[PSP] Monster Hunter P2ndG Vol.4 [已售] 滅龍士 手提遊戲機討論版 688 06-10-14 07:57 PM
Monster Hunter 3 (tri) G 屠龍攻略篇 cknjoshua 攻略及心得交流區 1135 03-19-13 10:51 AM
[PSP] Monster Hunter Portable 3rd - Vol.6 ist 手提遊戲機討論版 1179 03-10-12 02:02 PM
青文官方攻略本 - MONSTER HUNTER KIM 電視遊戲討論版 16 08-20-04 02:43 PM

現在的時間是 08:03 PM

手機版 | APP版