Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後
日本動漫畫討論版>真島ヒロ「Fairy Tail」アニメ ファイナルシリーズ 放送中
ayato 11:43 AM 02-17-10
新一話
路茜最強!!!
怪盜小G 11:46 AM 02-17-10
作者: ayato:
新一話
路茜最強!!!
當所有對手都失去參賽資格時,你就是第一名了
白薔薇騎士 11:52 AM 02-17-10
新一話
路茜最強!!!
2個路茜
個鐘真係好駛好用好屈機
ayato 12:23 PM 02-17-10
其實路茜用到星靈魔法,係唔係因為d 星靈key 係魔法item,所以可以響另一個世界用??
pet3 12:44 PM 02-17-10
其實路茜用到星靈魔法,係唔係因為d 星靈key 係魔法item,所以可以響另一個世界用??
你可以這樣想

有3個世界
原世界,世界中空氣本身已經有魔力 ,所以只要人本身有體力就能一直出魔法
異世界,只有魔水晶 有魔力,所以只是附加在道具 使用
星靈世界,這世界應該也是充滿著的魔力,這世界的人擁有穿透世界的能力,能使用召喚使的魔力也可以用自己的魔力

3173(反正樣子一樣)能用星靈魔法是因為星靈由星界穿越過來,就算得不到3173補魔力, 他們也能使用自身魔力,用完時回去星界補給就可以了

叫洛奇清場吧~
ayato 01:49 PM 02-17-10
作者: pet3:
你可以這樣想

有3個世界
原世界,世界中空氣本身已經有魔力 ,所以只要人本身有體力就能一直出魔法
異世界,只有魔水晶 有魔力,所以只是附加在道具 使用
星靈世界,這世界應該也是充滿著的魔力,這世界的人擁有穿透世界的能力,能使用召喚使的魔力也可以用自己的魔力

3173(反正樣子一樣)能用星靈魔法是因為星靈由星界穿越過來,就算得不到3173補魔力, 他們也能使用自身魔力,用完時回去星界補給就可以了

叫洛奇清場吧~
i see~
甘樣最強路茜都係可以清雜魚ja wor,始終星靈戰鬥力有限,對艾麗莎個d應該唔夠打
怪盜小G 01:51 PM 02-17-10
i see~
甘樣最強路茜都係可以清雜魚ja wor,始終星靈戰鬥力有限,對艾麗莎個d應該唔夠打
應該無人寄望過露茜可以嬴到another艾露莎
pet3 02:36 PM 02-17-10
作者: 怪盜小G:
應該無人寄望過露茜可以嬴到another艾露莎
洛奇的定位是怎樣啦

之前幾年沒補魔力
也已經是很強路人

現在回復真正100% 力量
應該有姆吉卡 級的實力才對
比卡SP 06:02 PM 02-17-10
話說漫畫而家呢篇真係突然好睇左好多

不過都係期待主角可以用返本來既魔法
表演比呢個世界既人睇下
封印魔劍神式 06:44 PM 02-17-10
i see~
有隻近乎無敵既雙子星靈喎 應該打得下既
怪盜小G 07:33 PM 04-06-10
戲碼來啦

艾露莎 VS 艾露莎
pet3 07:35 PM 04-06-10
作者: 怪盜小G:
戲碼來啦

艾露莎 VS 艾露莎
他們點出到黎的...........
Terrier 08:03 PM 04-06-10
作者: pet3:
他們點出到黎的...........
唔好唔好記個偽極克都係妖尾的一員...
我覺得係佢救左

最大問題...點解用到魔法?
唔會真係「個心覺得用唔到魔法,就會用唔到」呀
(雖然真島的設定一向都好大路)
pet3 08:15 PM 04-06-10
作者: Terrier:
唔好唔好記個偽極克都係妖尾的一員...
我覺得係佢救左

最大問題...點解用到魔法?
唔會真係「個心覺得用唔到魔法,就會用唔到」呀
(雖然真島的設定一向都好大路)
設定好像改了

之前是說 (故事人物說)
原世界的空氣 充滿魔力,所以大家能無限地用魔法
異世界空氣沒魔力,所以不能使用

現在是 原世界的人 自己身體有魔力
就好像貓一樣,所以能用魔法

所以也可能是 故事人物都唔知掛
埃及使者 09:34 PM 04-06-10
佢兩個點走出黎?
但出左黎就入返戲肉
睇兩位女王對決..
翼空靈士 12:51 PM 04-08-10
作者: 埃及使者:
佢兩個點走出黎?
但出左黎就入返戲肉
睇兩位女王對決..
我都好好奇 點解得佢地2個走返出尼?走到出尼?
stcdavidhk 05:36 PM 04-12-10
今話連十威奇襲槍都出埋
Terrier 05:45 PM 04-12-10
說好的「鐵龍小貓」呢aaaaaaaaa

作者: stcdavidhk:
今話連十威奇襲槍都出埋
唔奇...
Gray條項鍊都係RAVE黎
似乎真島好喜歡將堆既人物同物件過黎客串
[CpSs]crabcrab 10:03 AM 04-13-10
今話連十威奇襲槍都出埋
艾爾莎唔通係哈魯後人
白薔薇騎士 02:50 PM 04-13-10
作者: Terrier:
說好的「鐵龍小貓」呢aaaaaaaaa

唔奇...
Gray條項鍊都係RAVE黎
似乎真島好喜歡將堆既人物同物件過黎客串
鐵龍出左小貓未出
埃及使者 06:41 PM 04-13-10
哈魯既招遲早出齊
Eternal Wind 07:14 PM 04-13-10
今話連十威奇襲槍都出埋
第十槍會係咩
stcdavidhk 07:16 PM 04-13-10
作者: Eternal Wind:
第十槍會係咩
好問題,我連原十劍係乜都唔記得晒
pet3 07:26 PM 04-13-10
聖x世界
就是一把基本劍 但有聖系屬性
u864999 07:29 PM 04-13-10
鐵之劍,爆裂之劍,音速之劍,封印之劍,雙龍之劍,真空之劍,重力之劍,太陽之劍,羅剎之劍,聖石世界
(無記錯的話
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 15  ... 最後

返回主題版面