Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 01-29-15, 09:49 PM   #276
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
【店舗特典絵柄公開】 SHIROBAKOのBD&DVDの店舗特典の絵柄の線画を公開いたしました!皆さん大変お待たせいたしました! http://t.co/MkdFShKTqV #musani めがね

BD DVD總銷量

*8,509 SHIROBAKO

此篇文章於 01-30-15 02:32 AM 被 money 編輯。
money 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-15, 06:25 AM   #277
神秘過客
God of Gamer
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
今集好有趣, ゴスロリ様

舊 01-30-15, 10:59 AM   #278
利家
Game Master

註冊日期: Apr 2005
今集又有驚喜
眼鏡馬尾! ゴスロリ様!( ノ > < ) ノ

其實平岡講那套係正確.....可惜冇人理佢

絵麻你可唔可以唔好咁....會中毒的....

舊 01-30-15, 12:05 PM   #279
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
ゴスロリ様

以前 雙馬尾+眼鏡屬性

而家 中二病全開 = 畫工更上一層樓+棒球神級選手

仲要係同小弟一樣係左撇子 (不過畫畫就用返右手)

難怪井口亦有樣學樣著上和服

絵麻跳舞

佢同宮森著歌德蘿莉服亦非常搶眼

此篇文章於 01-30-15 12:08 PM 被 Kinny Riddle 編輯。
Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-15, 01:35 PM   #280
leungky1
Ultimate Gamer

註冊日期: Jul 2009
男新人作用應該係反映真實做法吧
諗緊佢嗰種cool可唔可以堅持到最後

感覺監督本來都好識將生活經驗投射落畫面度
只係唔識講

宮森腦補又進化左
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-15, 05:32 PM   #281
money
◆.西野司命.◆

舊 01-30-15, 06:44 PM   #282
野良猫
肥倫

註冊日期: Feb 2008
引用:
作者: 利家 查看文章
今集又有驚喜
眼鏡馬尾! ゴスロリ様!( ノ > < ) ノ

其實平岡講那套係正確.....可惜冇人理佢

絵麻你可唔可以唔好咁....會中毒的....
我…重睇咗三次

除咗跳舞仲有一字馬
野良猫 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-30-15, 11:53 PM   #283
東條希
Game Master
青春色の波紋疾走

註冊日期: May 2005
地味少女變身歌德蘿莉
睇來歌德蘿莉大人社內地位都好高,可能僅次總務
繪麻舞好萌好羞恥

有樣野唔係好明
一套作品要動畫化應該係出版社,投資方相關同製作公司磋商
而且作品版權應該屬於出版社,原作者居然有咁大權限一句說話turn down成個製作過程?

四十九年一睡夢,
一期栄華一盃酒。

TSUMUGI RHYME 薄桜鬼中毒中 今期1番好きな曲 希deきしめ
大好きって言うなら、大大好きって返すよ
忘れ物もうないよね? ずっと永遠に一緒だよ
東條希 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-15, 12:11 AM   #284
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
天台o個場舞

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-15, 01:14 AM   #285
KENSNAKE
╮(╯_╰)╭

註冊日期: Feb 2005
哥德蘿莉大人實在太強。神級。連渡邊先生被教訓到都抬唔起頭,社內地位異常高。

動畫作品果然一貫女性超强。
KENSNAKE 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-15, 01:34 AM   #286
leungky1

註冊日期: Jul 2009
引用:
作者: 東條希 查看文章
地味少女變身歌德蘿莉
繪麻舞好萌好羞恥

有樣野唔係好明
而且作品版權應該屬於出版社,原作者居然有咁大權限一句說話turn down成個製作過程?
咁緊係唔會間間公司都寧死唔行歪路
某小學館嘅漫畫部門更加係堅持行歪路咁滯

而其實原作者都係入左數碼年代
先可以同粉絲多番些少話語權
leungky1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-15, 02:30 AM   #287
Kewellma
Game Master

註冊日期: Mar 2005
水島努係咪睇住福田黎食架,岩岩上話福田玩本作插其他作品既梗,今話白箱就黎料,而且認真同融入本作程度好太多w
等睇nico d人剪體操果段出黎loop
已經有ww
http://www.nicovideo.jp/watch/sm25455915

出沒地:里斯本總部發呆中
大航海時代V id: 坂井悠二 lv:已登陸
暫時HR SR R バスX船,歡迎借用

日服戰國IXA 1-16 坂井悠二

並不是由法律保護人,而是要人去遵守法律

此篇文章於 01-31-15 02:46 AM 被 Kewellma 編輯。
Kewellma 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-15, 02:50 PM   #288
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 東條希 查看文章
地味少女變身歌德蘿莉
繪麻舞好萌好羞恥

有樣野唔係好明
咁原作的確係有咁權利的,就算版權係出版社,都要睇原作面色吧,佢一陣好似井上咁咪……
絵麻今集各種賣萌……歌德蘿莉大人進化史……
最後個段我重以為剩識打麻將個兩位好勇,重以為會溶左個責編

舊 01-31-15, 09:21 PM   #289
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
謎之技術

==============

有人tag左去呢首
元祖?

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 01-31-15 10:15 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-15, 11:00 PM   #290
事丫娃些
京アニに祈りを

註冊日期: Apr 2004
事丫娃些 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-02-15, 05:40 PM   #291
事丫娃些
京アニに祈りを

P.A.WORKSが冬コミで販売した「SHIROBAKO1期お疲れ様本」 アキバでも販売開始
舊 02-03-15, 04:12 PM   #292
money
◆.西野司命.◆

BD DVD2
7741 白箱

舊 02-06-15, 12:16 AM   #293
money
◆.西野司命.◆

BD DVD1總銷量

*9,322 SHIROBAKO

舊 02-06-15, 03:45 AM   #294
Kinny Riddle
Game Master

註冊日期: Jun 2006
連續兩話神回,吉田鈴子越戰越勇。

本田你未免減肥得太厲害掛?

兩個新女制作萌度全開,直逼5位主角。

繪麻究竟係點樣聽得明新畫師嘅咿咿哦哦?係咪因為同自己一樣都係內向所以知佢諗咁乜?

Kinny Riddle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-06-15, 06:16 AM   #295
神秘過客
★生ける伝説 ⑦★

註冊日期: Oct 2002
みゃーもり有馴獸能力, 絵麻有同小動物溝通能力....兩個都不是常人

預告入面隻小動物居然會講野, 嚇親絵麻

舊 02-06-15, 09:01 PM   #296
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
繪麻會係好媽媽?
點解個責編重未被人炒……
太郎就來重衰過新人……

舊 02-07-15, 12:16 AM   #297
野良猫
肥倫

上次就自家太郎同其他事務搞獲粥
今次就責編搞粥俾武藏食,仲越嚟越"杰"

繪麻媽媽

紅毛繼續儲EXP等升LV
舊 02-07-15, 03:32 AM   #298
大笨象
Senior Gamer

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDtouchris
PA同shaft齊齊食流水麵
繪麻作監上身
現實制作動畫真係會搵真樂器錄音?
由手機版發出
大笨象 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-07-15, 02:52 PM   #299
野良猫
肥倫

引用:
作者: 大笨象 查看文章
PA同shaft齊齊食流水麵
繪麻作監上身
現實制作動畫真係會搵真樂器錄音?
由手機版發出
唔係啲背景BGM、戰鬥BGM點嚟?

瑪車啲背景BGM都係搵管弦樂團去錄,有埋片睇
舊 02-07-15, 04:30 PM   #300
事丫娃些
京アニに祈りを

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[動畫] 「凪のあすから」総合THREAD丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 358 10-04-19 04:35 PM
[動畫] 「グラスリップ」第11話「ピアノ」丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 209 03-07-19 10:23 PM
[動畫] 「true tears」総合THREAD丨P.A.Works制作 money 日本動漫畫討論版 548 12-16-17 08:13 PM
[動畫] 綾辻行人「Another2001」10月連載開始丨P.A.WORKS制作 money 日本動漫畫討論版 791 05-21-17 04:28 AM

現在的時間是 07:39 AM

手機版 | APP版