Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-26-06, 04:50 AM   #1
Assassin
Insane Gamer
鳥巢驚魂

註冊日期: Sep 2003
求遊戲名稱

我記得細個個陣玩過一隻game
係ps1既rpg
內容係講一開頭男主角係到畫畫
之後就結婚
然後想去個醫生到借相機影相
但係返黎個時見到有人襲擊男主角住既村
突然男主角感覺到有部機械人好似係到叫佢咁(係呢刻插播一段動畫男主角見到自己上左去
部機械人到,機艙就閂個陣露出邪惡既笑容,相信呢隻game之前係有動畫的)
之後佢就坐上架機械人到打走班人
但係錯手殺左自己老婆
因為咁就比人趕左出村
之後就發生一段故事

呢隻game好好玩
我記得係回合制既,有時會用人有時用機械人
戰鬥時候禁唔同制既組合會有唔同招出
例如圓圈,三角,三角咁
仲有得上機械人到打
我記得去到中段有個獨眼既沙漠海盜,用鞭既~,佢有一架係沙漠用既潛艇
後期架潛艇仲可以變機械人
打完野有錢可以去買機械人既裝備或者人物用既裝備
可以用既角色我記得大約有5個
男主角,醫生,女主角,監犯,沙漠海盜
男主角係劇情到有時會變成第二個人(變成紅色頭髮,連機械人都會變型,但係係冇得用既)
而且遊戲中不時會插播動畫,應該是有這一套漫畫的
p:s我仲記得既細節就係咁多
可能有d1999
不過我真係好想玩返呢隻game或者睇埋佢套動畫
希望呢到有人幫我

前方就會有一個難以置信的世界在等你
Assassin 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 04:52 AM   #2
steve
God of Gamer

註冊日期: Aug 2002
係咪 Xenogear ?
steve 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 05:00 AM   #3
Assassin
鳥巢驚魂

引用:
作者: steve
係咪 Xenogear ?
YES~!
我記得個名既拚音好似係咁讀架~
我想問下佢有冇出動畫架?

舊 07-26-06, 05:30 AM   #4
大懶財
Ultimate Gamer

註冊日期: Apr 2006
PSN  IDJACKYSIN
引用:
作者: Assassin
好想玩返呢隻game............
前幾日「買賣專區」有人賣呢隻game

啱聽嘅說話,就係金石良言....相反就當你透明.
(  ̄ー ̄)人(゚д゚;)

此篇文章於 07-26-06 08:47 PM 被 大懶財 編輯。
大懶財 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 05:31 AM   #5
大懶財

delete

此篇文章於 07-26-06 05:39 AM 被 大懶財 編輯。
舊 07-26-06, 05:32 AM   #6
大懶財

delete

此篇文章於 07-26-06 05:39 AM 被 大懶財 編輯。
舊 07-26-06, 05:35 AM   #7
大懶財

Sorry......上兩個同呢個post係噤錯掣

此篇文章於 07-26-06 05:42 AM 被 大懶財 編輯。
舊 07-26-06, 12:35 PM   #8
司狼神威
Game Master
我懶故我在

註冊日期: Jan 2003
XBox Live GamertagDerekLaw
ps 版 xenogears 要買應該唔難買,因為出過 book one 定 best 版
呢隻係我其中日 / 美版我有的 game 之一 重有邪道中文版

曹操會消滅之,孫權會讓人過之,劉備會引人隨之...
司狼神威 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-06, 04:27 PM   #9
Assassin
鳥巢驚魂

引用:
作者: 司狼神威
ps 版 xenogears 要買應該唔難買,因為出過 book one 定 best 版
呢隻係我其中日 / 美版我有的 game 之一 重有邪道中文版
咁請問可以係邊到買到?
價錢又幾多左右?
仲有冇攻略買的?

論壇跳轉

現在的時間是 02:08 AM

手機版 | APP版