Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-14-18, 09:11 PM   #41576
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

註冊日期: Sep 2004
3DS Friend Code4897 6540 2372
PSN  IDKYOK12JP
引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
亦有可能係朝早
不過事實係 我唔信mor係mom
以クリス既性格 就算真係アン落手都唔會捨得告發
mo「ther」既可能性⋯

Fate/GO ID 335,820,884
GN00508771 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-18, 09:30 PM   #41577
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

註冊日期: May 2004
3DS Friend Code3695 1429 8736
PSN  IDSatoulingJP
XBox Live GamertagSatouLing
引用:
作者: GN00508771 查看文章
mo「ther」既可能性⋯
咪一樣

ペルソナ5
2016/09/15 ON SALE
さあ、はじめるとしよう。貴方の心をいただこう!

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新
鈴蘭 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-18, 09:59 PM   #41578
digiharuka
God of Gamer

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDdigi_haruka
有無想過 最前的 m 字是後加的? 要是真的過了一晚, 最開頭的起筆還會有那麼多血, 還不已流去木縫了?

再誇張, 最後海邊的其實是ハリエット?
digiharuka 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-14-18, 11:01 PM   #41579
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 鈴蘭 查看文章
咪一樣
母親既話唔會多左變化?
親生 繼母 甚至盡d未來岳母?w

舊 05-14-18, 11:51 PM   #41580
Toriya
Senior Gamer

註冊日期: Nov 2006
仲以為蘭斯不倫,原來佢戴綠帽 XD
芬恩上過似大姐既女人
大河打 GD 應該係以為佢殺左小貝
------------------
四日三夜旅行,三晚分別係 5月7,5月8,5月9
但係滿月應該係 5月10
唔知係佢地玩多左一日,定係有人食左一日

此篇文章於 05-15-18 05:08 AM 被 Toriya 編輯。
Toriya 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 02:31 AM   #41581
the fool
Insane Gamer
永遠的愚者

註冊日期: Jun 2008
引用:
咁樣死兩件 雖然其中一個無得證實係其本人⋯

睇埋今日個劇情 我開始喜歡上大姐@@

我要睇後續呀wwww
雖然大姐面紅好可愛,但諗起果個唔係ステンノ,真係差d比左結晶佢
引用:
作者: gingq7 查看文章
大姐有CG, 這太犯規了吧
營運可不可以順便認真強化一下大姐呀...

小莫條屍我十分有保留, 無法100%辨認的屍體在大多數推理作品中都不是本人
估唔到有CG
大姐素毆其實算大力,但寶具殘廢真係無計
小莫條屍有可疑+1,我覺得會係クリス
引用:
另外その5由中國人變成東洋人係單純既文字變更定有玄機呢、因為呢點後輩都有提出疑問
再另外我開始覺得芬恩同2姐有路
文字變更,大偵探有解釋,不過新宿殺算唔算破左戒
引用:
雖然好似冇關係、但犯罪時間係咪真係23:25呢
睇大偵探同教授都無特別提,應該唔係犯罪時間,我覺得係得虎姐先知o既暗號,而mom就係叫GD搵佢
(雖然我覺得唔係寫mom而係要反轉睇,但教授俾左Tips咁應該我估錯)
引用:
作者: Toriya 查看文章
四日三夜旅行,三晚分別係 5月7,5月8,5月9
但係滿月應該係 5月10
唔知係佢地玩多左一日,定係有人食左一日
幾時有提過滿月係10日無留意,但見大偵探咁重視滿月呢點,應該係好重要o既線索

此篇文章於 05-15-18 02:38 AM 被 the fool 編輯。
the fool 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 05:08 AM   #41582
Toriya

滿月 10 日要自己上網查 XD
更正
迦勒底 5月7
虛月館三晚分別係 5月8,5月9,5月10
所以福爾急急忙忙應該係趕住打電話搵美國芬恩,之後會同教授飛過去
---------------
血字旋轉 180 度會變成蘿莉 lowrie

此篇文章於 05-15-18 09:11 AM 被 Toriya 編輯。
舊 05-15-18, 09:17 AM   #41583
大破人間

註冊日期: Sep 2007
3DS Friend Code1564 3069 5250
引用:
滿月 10 日要自己上網查 XD
更正
迦勒底 5月7
虛月館三晚分別係 5月8,5月9,5月10
所以福爾急急忙忙應該係趕住打電話搵美國芬恩,之後會同教授飛過去
---------------
血字旋轉 180 度會變成蘿莉 lowrie 筆順會更自然

教授應該會留在迦勒底. 照咁睇虛月館不請自來的偵探多數就是老福本尊

血字雖然low都講得通但當時個種情況應該不會倒寫吧....

因為睇返血字張圖, "mol" 的血跡是用深到淺, 畢竟是用咬手指頭的血寫的
"m"字沾血最多, 寫到"l"就血跡就快沒了
所以筆順我覺得是"mol"/"wol"而不是"low"

此篇文章於 05-15-18 09:23 AM 被 大破人間 編輯。
大破人間 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 10:07 AM   #41584
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

係ローリー架啦,前面擺明同你講兩扮緊傻
由手機版發出
舊 05-15-18, 04:22 PM   #41585
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
主角係咪二重人格而且得佢自己唔知?
冇理由成日訓醒就去左第二度
訓醒去左沙灘?響沙灘突然訓左比一個女仔搬返旅館?
亂估,呢個人格係鍾意大姐,純粹唔想見佢嫁比其他人而下殺手

光明頂講左膠
女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 04:45 PM   #41586
LordofNightmare
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2014
咁獄門島嘅
LordofNightmare 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 05:18 PM   #41587
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

答案感覺已經呼之欲出

此篇文章於 05-15-18 05:46 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 05-15-18, 05:32 PM   #41588
大破人間

引用:
作者: 女裝少年 查看文章
主角係咪二重人格而且得佢自己唔知?
冇理由成日訓醒就去左第二度
訓醒去左沙灘?響沙灘突然訓左比一個女仔搬返旅館?
亂估,呢個人格係鍾意大姐,純粹唔想見佢嫁比其他人而下殺手

每次訓醒都有人認頭睇著佢一直訓或將佢搬來搬去

例如日頭沙灘個次係伍夾手夾腳抬佢去沙攤, 晚上是大小姐拖佢返虛月館
舊 05-15-18, 06:33 PM   #41589
大破人間

引用:
答案感覺已經呼之欲出
小貝死個晚太多人有時間證人
商會,雙子,兩個當主和主角已經可以排除掉是兇手。
今日劇情又幫兩個細路漂白和矛頭直指mom。

我買哈里特一票

除非同我講最有能力和沒有不在場證明的老福係兇手。
舊 05-15-18, 07:33 PM   #41590
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

引用:
作者: 大破人間 查看文章
小貝死個晚太多人有時間證人
商會,雙子,兩個當主和主角已經可以排除掉是兇手。
今日劇情又幫兩個細路漂白和矛頭直指mom。

我買哈里特一票

除非同我講最有能力和沒有不在場證明的老福係兇手。
我就偏向ドロシー了

佢係海邊話10點一訓訓天光
但之後又話起過身搵兩個細路⋯
11:20分搵到 行兇時間係11:25

戈5分鐘夠唔夠時間去クリス間房呢⋯?

此篇文章於 05-15-18 07:39 PM 被 GN00508771 編輯。
舊 05-15-18, 07:57 PM   #41591
GN00508771
The One
我係早見廚~有意見嗎

題外(?)話

第一回同炎川一齊食牛扒大會 開幕

舊 05-15-18, 08:32 PM   #41592
細路翔
The One

註冊日期: Sep 2003
引用:
題外(?)話

第一回同炎川一齊食牛扒大會 開幕
牛排對炎川黎講只係廁紙

唔係用黎食架

完全同感

英國說大家抱團死
細路翔 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 08:59 PM   #41593
Toriya

好彩搵犯人唔難,可以慢慢估動機
小貝 11 點 5 附近死
賴光話紫媽 11 點前瞓左
金媽話 10 點同金蘿一齊瞓左
梅菲話 11 點 4 同金蘿躲係空房,有大人可以證明呢件事
有人講大話!
舊 05-15-18, 09:43 PM   #41594
gingq7

註冊日期: May 2008
總之先燒死芬恩, 再燒死蘭斯, 一定錯不了
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 09:50 PM   #41595
大破人間

引用:
好彩搵犯人唔難,可以慢慢估動機
小貝 11 點 5 附近死
賴光話紫媽 11 點前瞓左
金媽話 10 點同金蘿一齊瞓左
梅菲話 11 點 4 同金蘿躲係空房,有大人可以證明呢件事
有人講大話!
雙子妹是說忘了紫媽是10點還是11點就進房睡了

但子女和父母並不是同房,紫爸一直在和其他人打牌,所以紫媽其實完全沒有時間證人她一直留在房內。
舊 05-15-18, 09:52 PM   #41596
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

犯行時刻11點25分
mor=mom

GD當時睡眠中
ホーソーン、アン、アダムスカ由10點到凌晨3點都一齊玩緊poker
伍一齊睇到12點
ジュリエット同エヴァ一齊
ハリエッド10點~11點左右已經就寑
ドロシー同ローリー10點後就寑 (ドロシー證言)
ローリー本人無問不在場證據
ケイン11點4剛剛好與ローリー玩完捉迷藏,有大人可以證明

消去法底下似乎ドロシー必然係講左大話,但細心一想ドロシー係一個多疑而且性急既人,可能會因為唔想被懷疑而講大話
而ケイン既證言其實亦證明到ドロシー既不在場證明
老福最後都提你一句佢地個樣未必同現實一樣,有點伏
ハリエッド又正如上面師兄所講 無人證明到佢真係訓左
ハリエッド犯人說應該比較大

ペルソナ5

黑名單︰kennnz LEGOCAPTOR nakakula
隨時更新

此篇文章於 05-15-18 10:02 PM 被 鈴蘭 編輯。
舊 05-15-18, 10:01 PM   #41597
gingq7

註冊日期: May 2008
來來去去只得兩個mon - 二姊 / 瑪莉 (大河係小貝母親完全係大家腦補),
雖然我唔明點解小貝要用人地老母來當死者留言, 但老福話係mon就係mon啦, 不用想太多

(不過計我話最可疑既就係一口咬定mor係mon,而且完全無不在證明的: 老福
不過今次應該唔會玩呢d咁超展開既野掛 )
gingq7 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 10:04 PM   #41598
鈴蘭
The One
↘今日はもう寝ようぜ

引用:
作者: gingq7 查看文章
來來去去只得兩個mon - 二姊 / 瑪莉 (大河係小貝母親完全係大家腦補),
雖然我唔明點解小貝要用人地老母來當死者留言, 但老福話係mon就係mon啦, 不用想太多

(不過計我話最可疑既就係一口咬定mor係mon,而且完全無不在證明的: 老福
不過今次應該唔會玩呢d咁超展開既野掛 )
小貝黎緊要同人地個女結婚
果個的確係佢義母

ペルソナ5

隨時更新
舊 05-15-18, 10:16 PM   #41599
FURIMUKI
ニアちゃん抱きまくら

註冊日期: Aug 2006
可能クリスo係ハリエッド身上感受到バブみ呢
即刻講通晒

(´・ω・`)「Evansが47ならサイバーガガクは46でいい。マジで。」

( ;゚Д゚)「お、おお…」
FURIMUKI 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-15-18, 10:46 PM   #41600
sagitis

註冊日期: Feb 2012
我比較在意莫德雷得之死, 老福評莫德雷得對人疑心很重的.

那為何在弟三節莫德雷在有殺人犯的孤島上還冒險一人隻身出外散步? 還訂屬其他人不要部他.
若有人叫小莫一人出來大概是瑪利或二姊吧?
sagitis 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
FGO, 歐洲人, 非洲人

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
代購 Fate/grand order material I, II, III h0104788 買賣專區 0 10-12-17 12:08 AM
[代購] Fate/Grand Order material I & II 各HKD 140 h0104788 買賣專區 0 11-22-16 07:23 AM
[SELL] Fate/Grand Order account Toshi 買賣專區 0 01-20-16 01:08 PM
Fate Grand Order FGO 120石 初始, 低進度 黑Saber acc, 事前 bigv 買賣專區 3 09-24-15 11:16 AM
出售 Fate/Grand Order 帳號(60貞德/60Saber/33阿提拉) isumi2613 買賣專區 1 08-14-15 08:48 PM

現在的時間是 06:42 PM

手機版 | APP版