Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 影音館

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 06-09-14, 12:08 AM   #376
kawai
Senior Gamer

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
D優惠咁隱藏既

其實CKMK同埋IM03邊隻好評D?

本身有隻TF10,
想試下唔同口味

簡單搜尋過資料
IM03係三鐵,CKMK係圈,
構造上IM03同TF10接近
但好似話CKMK都係樂器塞,
咁即係風格上CKMK又係同TF10差唔遠

求意見
小弟係新手, 以前買的耳機都唔會超過$600.......只係試過下IM02同埋Sony H1, H3, 要靠其他師兄了....

今次可以話係一步到位
kawai 目前離線  
舊 06-09-14, 10:36 AM   #377
teealpha
Ultimate Gamer

註冊日期: Dec 2011
3DS Friend Code0989 1805 2498
PSN  IDteealpha852
ATH-CKM1000香港一直都唔賣得,D人多數都係搵返舊野CK100或者CK100PRO

如果真係想搵ATH入耳圈機的話等佢隻CKR10肯賣街,試埋先再考慮啦(行到左成半個月都唔肯正式賣街)
teealpha 目前離線  
舊 06-09-14, 01:51 PM   #378
kawai

IM03已經轉回正價了.....

唔通真係amazon jp 落錯價? 尋晚發現到真係好好彩.....
kawai 目前離線  
舊 06-09-14, 04:03 PM   #379
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
間唔中會有呢類sale
不過大插水8x% off果之後d就大機會cut

anyone 目前離線  
舊 06-09-14, 05:16 PM   #380
HAKAIDER
God of Gamer
neet 人生~~~

註冊日期: Jun 2002
XBox Live GamertagHAKAIDER 99
引用:
作者: kawai 查看文章
IM03已經轉回正價了.....

唔通真係amazon jp 落錯價? 尋晚發現到真係好好彩.....
你放心............

amazon jp 己經canal 曬所有IM03 order

/O/
    (
  <\
 ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄
貴介公子 一刀兩斷
HAKAIDER 目前離線  
舊 06-09-14, 06:54 PM   #381
kawai

訂單被取消了

都好, 最近先買咗Sony的1RMK2 ($1,440 送給$400 現金卷, 日本都無減價, 唔知點解香港可以賣咁平....), 所以我原本無諗過再買耳機的, 反正出街我用f880原配降燥的.....

但咁樣攪一攪依家又想入隻入耳的.....
kawai 目前離線  
舊 06-09-14, 07:03 PM   #382
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: kawai 查看文章
訂單被取消了

都好, 最近先買咗Sony的1RMK2 ($1,440 送給$400 現金卷, 日本都無減價, 唔知點解香港可以賣咁平....), 所以我原本無諗過再買耳機的, 反正出街我用f880原配降燥的.....

但咁樣攪一攪依家又想入隻入耳的.....
sony個送400超市卷promote真係吸引
我都想入隻H3, 扣完卷只要1550,平過水貨
但有amp推的話im03係好聲d
X&Y 目前離線  
舊 06-09-14, 07:11 PM   #383
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
入左對ATH IM50 玩玩粗用XD

舊 06-09-14, 07:12 PM   #384
大山椒魚
......

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: teealpha 查看文章
ATH-CKM1000香港一直都唔賣得,D人多數都係搵返舊野CK100或者CK100PRO

如果真係想搵ATH入耳圈機的話等佢隻CKR10肯賣街,試埋先再考慮啦(行到左成半個月都唔肯正式賣街)
明白,

唔怪得香港行價同定價差咁遠
原來有價冇市系列

┃ ┃ ┏━┛┗━┓┃┃┏┓┏┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃ ┗┓┃┃┃┃┃
┗┓┗┓┣┳┓┏━┛┃┃┣┛┗┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃ ┏┛┃┗┻┻┛
 ┗┓┗┫┗┻┻━┓┗━┻┓┏━┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┛┏┳┳┓
  ┗━┻━━━━┛   ┗┛  ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗━┛ ┗┻┻┛
大山椒魚 目前離線  
舊 06-09-14, 07:17 PM   #385
lazy0913

註冊日期: Oct 2006
引用:
作者: 大山椒魚 查看文章
明白,

唔怪得香港行價同定價差咁遠
原來有價冇市系列
CK100pro用家路過
應該因為間廠鐵出名過圈, 但見得最多鐵三角係低階配色好誇張果類款
lazy0913 目前離線  
舊 06-13-14, 11:35 PM   #386
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

註冊日期: Sep 2004
咦?amazon jp買audio technica啲嘢可以寄海外?
定還是都係要搵代購?
ビスケット 目前離線  
舊 06-14-14, 01:56 AM   #387
money
Advance Moderator
◆.西野司命.◆

註冊日期: Mar 2002
引用:
作者: ビスケット 查看文章
咦?amazon jp買audio technica啲嘢可以寄海外?
定還是都係要搵代購?
要搵代購
CD/DVD/BD/本先寄海外

舊 06-14-14, 08:38 AM   #388
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

引用:
作者: money 查看文章
要搵代購
CD/DVD/BD/本先寄海外
thx~
最算唔係跳樓價有好多嘢搵代購都平過香港
如果肯寄海外的話平得仲多
ビスケット 目前離線  
舊 06-14-14, 10:30 AM   #389
teealpha

如果俾佢直寄到香港的話真係行代理唔駛做都似

話時話,聽舖講SHURE轉左行貨代理,會係SHURE自己做埋,咁之後D貨價真係唔知會點…
舊 06-17-14, 09:00 PM   #390
HAKAIDER
neet 人生~~~

財大氣粗一向都係大陸機一灌風格

不過小白依偏文真係錶左好多大陸/ 泡菜耳擴同MP3 機

http://blog.sina.com.cn/s/blog_4e2a04300102e8f1.html

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-22-14, 05:20 PM   #391
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
友人超友情價讓左對HD700俾我
聽到個價諗都唔諗就接收左佢(完全無諗過自己D器材無力推佢)
依家接收左, 真係出普通聲
同之前試HD700+HDVA600推出黎係兩回事

想指教一下5K內有沒有AMP可以推得佢似樣少少?
X&Y 目前離線  
舊 06-28-14, 02:45 PM   #392
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

註冊日期: Mar 2004
鐵三角D around$4XX嘅headphone食咗屎呀,和以前SQ系列D聲無得比,完全downgrade到另一個層次。

我乃賤格人人知 中意加腳和鞭屍
我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

我は無敵なり、我が屈技にかなうものなし、我が一撃は無敵なり
mikemike 目前離線  
舊 06-30-14, 11:28 AM   #393
teamkiller

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: mikemike 查看文章
鐵三角D around$4XX嘅headphone食咗屎呀,和以前SQ系列D聲無得比,完全downgrade到另一個層次。
因為聽開幾十蚊既人升左級....佢地聽開呢D....
依家要買近一千既......
基本上位家D耳筒係整體地貴左.....三千零蚊係買唔到對正常野既.....一上就要五六千甚至近萬

舊 06-30-14, 12:20 PM   #394
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
引用:
作者: teamkiller 查看文章
因為聽開幾十蚊既人升左級....佢地聽開呢D....
依家要買近一千既......
基本上位家D耳筒係整體地貴左.....三千零蚊係買唔到對正常野既.....一上就要五六千甚至近萬
完全downgrade到另一個層次 > X

SQ系列基本係ATH 另一個層次 > O

基本上EW9 / EM9D / EM9R / SQ5 / SJ5 都係相約價位既奇物

當年有人mod 改SQ5 後可以同未mod 改AKG K701 打平手

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-30-14, 03:01 PM   #395
teealpha

引用:
作者: HAKAIDER 查看文章
完全downgrade到另一個層次 > X

SQ系列基本係ATH 另一個層次 > O

基本上EW9 / EM9D / EM9R / SQ5 / SJ5 都係相約價位既奇物

當年有人mod 改SQ5 後可以同未mod 改AKG K701 打平手
SQ、SJ個價位都同EW、EM系有段距離下喎…SQ/SJ兩者差唔多價位就真
MOD隻SQ5個價貴到呢…又麻煩,再講MOD完啱唔啱聽又係各人聽感,不如直接拎舊錢買對K701冇咁麻煩啦
舊 06-30-14, 03:38 PM   #396
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
作者: teealpha 查看文章
SQ、SJ個價位都同EW、EM系有段距離下喎…SQ/SJ兩者差唔多價位就真
MOD隻SQ5個價貴到呢…又麻煩,再講MOD完啱唔啱聽又係各人聽感,不如直接拎舊錢買對K701冇咁麻煩啦
我當然係指各自既相約價位

至於mod SQ5 vs K701 我當時係某壇都質疑過

不過SQ5 個單元的確係好出色, 只計速度返應比Denon D1001 黎得更高

但底音既量就要靠耳罩補求了

.....................原來mod SQ5 已經係09 年既事

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷

此篇文章於 06-30-14 05:49 PM 被 HAKAIDER 編輯。
舊 06-30-14, 04:54 PM   #397
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
我當然係指各自既相約價位

至於mod SQ5 vs K701 我當時係某壇都質疑過

不過SQ5 個單的確係好出色, 只計速度返應比Denon D1001 黎得更高

但底音既量就要靠耳罩補求了

.....................原來mod SQ5 已經係09 年既事
SQ5當然的確好平靚正,SQ5仙遊之後買了SQ505,已經比SQ5差了一點,到現在就......

我好淆底............世上最可怕的就是無聊人和白痴仔

舊 06-30-14, 05:56 PM   #398
HAKAIDER
neet 人生~~~

引用:
SQ5當然的確好平靚正,SQ5仙遊之後買了SQ505,已經比SQ5差了一點,到現在就......
SQ505 未玩過, 但睇moble 01 開箱話加多左底音, 所以人聲受影響無SQ5 噤突出

/O/
    (
  <\
貴介公子 一刀兩斷
舊 06-30-14, 07:12 PM   #399
mikemike
The One
風見みずほ萬歲!!

引用:
SQ505 未玩過, 但睇moble 01 開箱話加多左底音, 所以人聲受影響無SQ5 噤突出
我是用來聲歌
SQ5比SQ505好上20%
比較之下505好似有一層嘢隔住咁

舊 07-01-14, 07:34 PM   #400
ビスケット
Moderator
にゅうタイプ

最近身痕買返呢兩對黎玩
以前有聽過CM7Ti同EC700Ti印象非常好
諗住呢兩個系列衰極有個譜
EC707煲咗一排...唔包耳棉還好,一包咗耳棉低音又多又散,極難聽
CM707冇乜煲過但冇EC707咁離譜,不過啲聲我覺得都係太硬
唔入耳嘅Earphone從此玩完了/\
ビスケット 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
請教如何煲喇叭/耳機 十一月 影音館 3 11-20-15 09:24 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (03)「どんと来い、医者よ」 Jonney 影音館 1004 05-15-09 11:34 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (02) HAKAIDER 影音館 1000 01-11-09 04:31 PM
[主題公園] 耳筒/耳機/耳擴/配件討論專區 (01) Viorate 影音館 1001 03-17-08 09:14 PM
AUDIO-TECHNICA, ATH-W5000 / AT-HA5000, 耳機 / 耳機擴音機 Kenji少 影音館 4 12-01-05 01:18 AM

現在的時間是 02:50 AM

手機版 | APP版