Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 06-26-08, 03:06 PM   #1
MO
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
點樣同一個"臭脾氣"既另一半相處?

另一半發脾氣或鬧情緒既時候,你地會點處理?
MO 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 03:13 PM   #2
圖騰製作中

註冊日期: Dec 2005
笑笑口唔出聲~

偶爾的話就會體諒,經常的話就免了~

狼 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 03:20 PM   #3
大情大性武大帝
世嘉電子娛樂集團總裁

註冊日期: Nov 2003
無架喇!!!!飛得架喇!!!!!!

「臭」牌氣無得忍!!!!!真係臭都無得忍喇!!

舊 06-26-08, 05:01 PM   #4
豆腐
無間豆

註冊日期: May 2002
3DS Friend Code5112 3637 7002
PSN  IDKOUKEN_84
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章

不過如果好個時對你非常好
壞個時對你發臭脾氣

你會點應付?

舊 06-26-08, 05:20 PM   #5
MO

大家發唔發覺其實"臭脾氣"係有兩種︰
一種係發自內心既脾氣暴燥/刁蠻任性。
另一種係裝出黎, 一種相處角力既技考, 以爭取兩人關係既主導權或用黎測試自己既重要性。

第一種應該可以話係無得救,
第二種你地會點拆招?
舊 06-26-08, 05:21 PM   #6
管家婆
Game Master
wow

註冊日期: Jun 2003
家陣我都發脾氣中
等緊佢乙水返我中

舊 06-26-08, 05:28 PM   #7
MO

引用:
作者: 管家婆 查看文章
家陣我都發脾氣中
等緊佢乙水返我中
佢唔氹你既話, 你有乜打算..
舊 06-26-08, 05:32 PM   #8
管家婆
Game Master
wow

引用:
作者: MPS 查看文章
佢唔氹你既話, 你有乜打算..
無..........打比佢 話佢做乜唔打比我 做乜唔理我 煩佢一輪

舊 06-26-08, 05:36 PM   #9
MO

引用:
無..........打比佢 話佢做乜唔打比我 做乜唔理我 煩佢一輪
都得既,
不過哩招唔好用太多, 同埋睇準時間, 因為對方都有脾氣架
我怕萬一到時係佢扯真火,到時變咗要你氹返佢...
舊 06-26-08, 05:41 PM   #10
管家婆
Game Master
wow

引用:
都得既,
不過哩招唔好用太多, 同埋睇準時間, 因為對方都有脾氣架
我怕萬一到時係佢扯真火,到時變咗要你氹返佢...
咁睇下乜事啦
會唔會唔鍾意女朋友喊?

舊 06-26-08, 05:53 PM   #11
MO

引用:
咁睇下乜事啦
會唔會唔鍾意女朋友喊?
你問我?緊係唔鍾意啦
睇下乜嘢情況,
成日用淚功用得太多, 又或者對啲心腸硬既人係無乜效,
甚至會有反效果...

歌仔都有得唱︰"抓緊愛侶只靠寬容不靠淚水.."
舊 06-26-08, 06:11 PM   #12
Middle
Moderator
K歌之王

註冊日期: Oct 2003
引用:
大家發唔發覺其實"臭脾氣"係有兩種︰
一種係發自內心既脾氣暴燥/刁蠻任性。
另一種係裝出黎, 一種相處角力既技考, 以爭取兩人關係既主導權或用黎測試自己既重要性。

第一種應該可以話係無得救,
第二種你地會點拆招?
如果係第二種,
我諗我多數會做d 無聊o野或講爛gag 去引返佢笑......
因為佢都只係扮嘛,
其實本身一樣、有少少遊戲心態 =p

My BlogFacebook微博
Middle 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 06:44 PM   #13
liverwan
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2004
會詐唔知去tum佢lo

跟本拗交o既問題唔係重點
liverwan 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 06:44 PM   #14
Hitomi
Moderator
♥♥♥♥♥♥♥♥

註冊日期: Apr 2002
我自問是很火爆的人~惡死野蠻的人~
連我屋企人都幫我男友口~叫我唔好對佢咁惡同成日發脾氣

男友是忍耐力極高的人~
都會好有耐性地用說話(很寬容的樣子)+少少身體語言(輕輕踏肩膀攬腰)呵番我~
然後不久我就會心軟~~~

我媽話呢個世界上得佢先可以容忍我的臭脾氣

Hitomi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 07:41 PM   #15
singsingjai
Crazy Gamer

註冊日期: Aug 2003
引用:
作者: A HoManTin Work 查看文章

[ot]r u from sjc?[/ot]

i love toys
i love you!
singsingjai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 09:23 PM   #16
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
每當佢發脾氣果陣我就會挨埋去攬實佢啜佢塊面
如果仲係惡我就會撒嬌「唔准咁狼!唔鍾意你哇~」

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 09:30 PM   #17
滅龍士
MHWs↓

註冊日期: Sep 2006
Nintendo Switch IDSW-0379-3311-1331
3DS Friend Code0362 0082 7760
PSN  IDMETSU_RYU_SHI
甜言蜜語佢先,佢脾氣仲係咁臭o既話就俾個SUPRISE佢,包佢靜過圖書館睇書o既人
(請大家絕對放心!一定唔會係傷人o個隻suprise!)
滅龍士 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 09:42 PM   #18
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
啱啱又嘈完....又話我今朝態度唔好,最後我認衰啦,佢又話我唔識氹佢,擺明試探我...即刻話好眼訓要收線....

舊 06-26-08, 10:06 PM   #19
紫色螢火蟲
討厭雨天~_~

註冊日期: Aug 2003
等佢自己冷靜,唔好同佢講野.

舊 06-26-08, 10:13 PM   #20
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
引用:
作者: 滅龍士 查看文章
甜言蜜語佢先,佢脾氣仲係咁臭o既話就俾個SUPRISE佢,包佢靜過圖書館睇書o既人
(請大家絕對放心!一定唔會係傷人o個隻suprise!)
我想問下係咁即係咩surprise呢?

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-26-08, 10:19 PM   #21
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Norm 查看文章
啱啱又嘈完....又話我今朝態度唔好,最後我認衰啦,佢又話我唔識氹佢,擺明試探我...即刻話好眼訓要收線....
女人是總是令男人,有不少無奈..............
那其實男人算不算是一個女人發洩用的替代品/工具

舊 06-26-08, 10:25 PM   #22
Norm
=_="""""

引用:
作者: darkvolver 查看文章
女人是總是令男人,有不少無奈..............
那其實男人算不算是一個女人發洩用的替代品/工具
試探完...最後佢打番俾我...我又氹一氹佢,冇事發生

舊 06-26-08, 10:32 PM   #23
wykaegis
Insane Gamer
無情

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: 豆腐 查看文章
不過如果好個時對你非常好
壞個時對你發臭脾氣

你會點應付?

一個願攻

一個願受ge 姐

個個唔同ge..

舊 06-26-08, 10:34 PM   #24
darkvolver
頹冗

註冊日期: Oct 2005
PSN  IDhwong909
引用:
作者: Norm 查看文章
試探完...最後佢打番俾我...我又氹一氹佢,冇事發生
你的情況
足夠令很多小情人講分手

舊 06-26-08, 10:45 PM   #25
Norm
=_="""""

引用:
作者: darkvolver 查看文章
你的情況
足夠令很多小情人講分手
都係架...20樓下果啲...可能嘈兩句已經話分手.....容易得到也容易失去...

論壇跳轉

現在的時間是 06:27 AM

手機版 | APP版