Default Style 註冊帳號
Games Animation Forum

不顯示圖片
第一 ... 41 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 61  ... 最後
飲食版>M記討論區 Vol.6
jason_kasim 12:59 PM 06-05-16
當食50-60蚊荼記都有伏的風險時
32蚊黎講風險算低左
T.K. 07:40 PM 06-05-16
32買飯,而家旺區有難度
martinnitram 09:22 AM 06-07-16
當舊式街市同工廠大廈飯堂都成 $35 起跳, $32 當試新o野(雖然係翻炒) 都 OK 啦
言若~ 05:12 PM 06-08-16
飯堡好油 不過食完好飽 食唔落薯條
滅龍士 03:00 PM 06-09-16
牛飯堡烈士食後感:仲凍過+乾過+難食過雞飯堡。

茄汁+牛肉*2+蛋+飯超唔夾,冇雞飯堡咁油淋淋不過勁乾身,摸落+食落仲要一d都唔熱。唯一平到雞飯堡o既就係飽肚感差唔多

D薯格雖然又係凍,不過起碼食落仲脆過薯片。以上
W!LL 03:15 AM 06-10-16
作者: 滅龍士:

茄汁+牛肉*2+蛋+飯超唔夾,冇雞飯堡咁油淋淋不過勁乾身,摸落+食落仲要一d都唔熱。唯一平到雞飯堡o既就係飽肚感差唔多

竟然連窩蛋牛肉飯都有, 相信麥記干炒牛河指日可待
凍包? 學唐記啲亞姐講, 水滾蒸佢8分鐘就得架喇
JMi 06:00 PM 06-10-16
我覺得牛好過雞少少
塊牛都係平時孖芝咁乾 可能我OK喜歡茄 個組合我覺得無咩大問題
LR猫 10:59 AM 06-11-16
作者: 滅龍士:

似係你去果間伏,乜都凍
Iro 11:24 PM 06-11-16
唔想試 覺得唔計個醬 兩塊牛加蛋好濟 食唔晒都似
小草 12:43 AM 06-12-16
作者: W!LL:
竟然連窩蛋牛肉飯都有, 相信麥記干炒牛河指日可待
凍包? 學唐記啲亞姐講, 水滾蒸佢8分鐘就得架喇
其實炒面漢堡包又唔係咩新野
牛河包其實我覺得有得做
不過先決伍唔好打算將河粉壓做一塊
Iro 02:40 AM 06-12-16
作者: 小草:
其實炒面漢堡包又唔係咩新野
牛河包其實我覺得有得做
不過先決伍唔好打算將河粉壓做一塊
唔使夾硬加包啦 好似以前賣飯咁一兜過
LR猫 01:19 PM 06-22-16
今日終於食咗個牛飯堡
1. 個人覺得好食過雞堡,仲要好幾多下
2. 一打開個包以為我叫咗走醬,啲茄醬少到,不過我唔好蕃茄
3. 中空新地食得多,中空煎蛋真係第一次見識到,即係週界有約10mm厚,中間得返1~2mm厚
4. 牛肉係乾,但至少食得出牛同蛋
5. 薑嘅存在感無咁大

另,個薯片有幾塊痴埋咗做一舊嘢,中間嘅位置仲有啲未炸脆仲淋嘅地方
然後其他正常嘅就好碎好細塊
安安 08:40 PM 06-22-16
麥當勞售中港特許權收六標書
http://news.now.com/home/finance/player?newsId=183365
作者: :
據《路透》報道指,多家內地企業包括北京首旅、三胞集團及中國化工已向麥當勞遞交標書,競購其中港特許經營權。

( ゚ω゚)? 06:57 AM 06-23-16
呢間勁!化工級漢堡

作者: :
中國化工已向麥當勞遞交標書

fami~yan 12:04 PM 07-11-16
飯堡惡夢終於完,番出蝦堡
fami~yan 01:09 PM 07-11-16
作者: fami~yan:
飯堡惡夢終於完,番出蝦堡
更新:岩岩食完,蝦堡同上次一樣質素,香橙特飲冇橙味是常識...檸蜜雞翼非常雷
J+1 11:52 AM 07-26-16
http://imgur.com/gallery/g4EIWsO
由手機版發出
草薙さん 04:25 PM 07-27-16
作者: J+1:
http://imgur.com/gallery/g4EIWsO
由手機版發出
十幾層layer...
vjoose 05:21 PM 07-27-16
老麥d ev 餐越出越伏
都係食返廿三蚊餐最安全
無期望所以無失望wwe
由手機版發出
rhmy348 12:16 AM 07-28-16
蝦堡無咩問題呀 XD
harakuma 07:52 PM 07-28-16
想問下你地食開既店,

有冇預先做好D包e.g. 魚柳/豬蛋/蝦包, 擺响度, 等有人order就即攞比你, 而唔洗即叫即砌,

我樓下間m記就係咁, 做好晒d包, 幾個款式十幾個包排响度, 但個包可能係半個鐘之前做起.

攪到我成日要走芝士/多醬/走醬嚟變相要佢即時砌包.

有次我叫多醬, 佢居然攞返個唔知做好咗幾耐既包, 睇著佢打開個包落返多醬, 包返好比我.

當然啦, 個包同個肉係少溫偏涼.
KUTAR# 10:04 PM 07-28-16
其實, 以前一向都係咁
做定D包
一個包架keep warm

係而家先開始 made to order
JMi 10:22 PM 07-28-16
你樓下剛好係商業區?
其實仲會係整定既舖我見通常都係LUNCH人流超多先焗住咁做
BTO係時間長但COST CONTROL好D
harakuma 10:25 PM 07-28-16
作者: KUTAR#:
其實, 以前一向都係咁
做定D包
一個包架keep warm

係而家先開始 made to order
我明,

以前鈄鈄地鋼架, 做完個包會SIR落嚟,

收錢果位賣到咁上下, 會叫XX靜二, 靜一,

然後入面個職員會做包補貨.

但我呢個店.......因為無個鋼架, 做完D包十幾個擺埋一邊又無保溫.
harakuma 10:28 PM 07-28-16
作者: JMi:
你樓下剛好係商業區?
其實仲會係整定既舖我見通常都係LUNCH人流超多先焗住咁做
BTO係時間長但COST CONTROL好D
NO, 係屋村

中午有, 夜晚6-7都有,

我覺得係做包個位哥仔係唔想長時間STANDBY, 做定十幾個常賣款, HEA住先. 而經理半默許.
第一 ... 41 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 61  ... 最後

返回主題版面