Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 06-03-18, 03:24 PM   #426
JoJo
Insane Gamer

註冊日期: May 2002
Wii U IDGiogioLeung
PSN  IDGiogioLeung
XBox Live GamertagG i o g i o
買左switch 版 感想:好難chok 好難chok
點解唔執執先出 上隻x 都得 點解這隻唔得
炒冷飯唔緊要 比多些少誠意都得呱

此篇文章於 06-03-18 03:28 PM 被 JoJo 編輯。
JoJo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-18, 04:04 PM   #427
kathy0724
Junior Member

註冊日期: Dec 2011
引用:
作者: JoJo 查看文章
入面咁多集都是難 Chok?
kathy0724 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-18, 04:23 PM   #428
ComeLOLoh
God of Gamer

註冊日期: Apr 2007
PSN  IDChun-li
唔係lobby個邊,普通quick match Online打完一場,都可以選繼續一齊打多次,呢點幾好。

如果個Input lag唔係Filter lag既話,咁Input lag係咩?唔係好明。

舊 06-03-18, 04:58 PM   #429
JoJo

引用:
作者: kathy0724 查看文章
入面咁多集都是難 Chok?
Sf3 比較正常
舊 06-03-18, 05:27 PM   #430
陸奧 貴志
The One
橋本かわいいよ橋本

註冊日期: Apr 2002
3DS Friend Code4811 8001 2935
PSN  IDTKamui
XBox Live GamertagTMutsu
引用:
emu又點會同你搞咁多丫.....

☆野郎は誰だ 誰だ 誰だ 彼はジョンイル(正日) ジョンイルだ ジョンイルだ
トラブルメーカーの名を受けて 恥を捨てて たたかう野郎
ジョンイルアローは 毒舌 ジョンイルイヤーは 空耳
ジョンイルウィングは とんずら使い ジョンイルビームは 口砲
キムチの力身につけた 偽善の野郎 ジョンイルだ ジョンイルだ
陸奧 貴志 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-03-18, 05:30 PM   #431
JoJo

引用:
作者: 陸奧 貴志 查看文章
emu又點會同你搞咁多丫.....
唉 太衝動 明明諗住唔買 手痕又下載左
當買個教訓吧
舊 06-04-18, 06:40 AM   #432
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
你用 Joystick?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 08:40 AM   #433
holsety
Ultimate Gamer
http://www

註冊日期: Oct 2003
引用:
唉 太衝動 明明諗住唔買 手痕又下載左
當買個教訓吧
我procon 都唔敢買

舊 06-04-18, 08:48 AM   #434
JoJo

引用:
作者: 八仙果 查看文章
你用 Joystick?
Joycon joystick就唔會chok得咁慘
主要出昇有困難 好多時變左出波
依家都係用d儲氣角開心下
舊 06-04-18, 09:32 AM   #435
wing
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: ComeLOLoh 查看文章

如果個Input lag唔係Filter lag既話,咁Input lag係咩?唔係好明。
果個係set online時的input lag的frame數. 網絡最順時越低越好, 同一lan甚至可以set 做0. 但基本上....一般user唔set都冇所謂. 反正網絡好時會順, 同對手連線差就點set都lag.

俾呢個冇乜大用的option, 但就連網絡品質filter都冇, 感覺上係本末倒置, 即係你去食拉面, 俾你選對筷子係紅色定黑色, 但冇得選湯底同麵質囉.

此篇文章於 06-04-18 11:47 AM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 11:33 AM   #436
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
一早知係咁...所以我轉買左ps4版...
joycon十字真係玩死人...點chok呀...
ps4十字都難chok但起碼出升出波沒問題....
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 11:34 AM   #437
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: holsety 查看文章
我procon 都唔敢買
真心...我唔會用個成4百幾蚊procon玩呢個game...
本身佢個十字都麻麻地...唔想玩sf玩到壞...
舊 06-04-18, 11:41 AM   #438
charcsc2000
J神哥

遲d或者睇下hori個十字製幾錢再決定是否買NS版SF...
舊 06-04-18, 11:49 AM   #439
wing
格鬥低手

引用:
usf2係當年360/ps3的ssf2t HD remix的加強版, 呢個版的操控好似一早已經執過, 之後ns再專登調到易出d....

隻30週年版係當年街機模擬器合集, 個操控最原汁原味. 代工果間Digital Eclipse根本懶到出汁, 根本係求其拿個MAME + GGPO plugin再compile下然後加D artwork就算, 個training mode同vs mode都係之後好多fans要求先加番.....依家好多bug未除(lobby bug令好多人連唔到, sf3得單聲, etc), 好多基本功能又冇(冇連線質素過濾搞到好多人連歐美鬼咁lag, option又唔齊, 連3p/3k按掣都冇), UI設計又差, 指示唔清楚, 萬九幾人唔知按touch pad來start game同點改個別game的難度/速度

PS4版係睇佢有得online同送sf4同的份上先至買.

ns版? 一早出左usf2, 又冇sf4, 好難買得落手喎. 我果D全機種制霸朋友多數都係買ps4版唔買ns版.

Digital Eclipse之前已經幫capcom代工整左隻合輯, 好似係rockman, 我見D鬼佬一早已經插到間野上天花板....一試隻30週年版, 真係冇鬧錯.

如果你咁啱有一兩個朋友可以online 玩, 而又玩到, 咁恭喜你, 如果連到線入到game, 個online真係好順 (因為當年ggpo個netcode寫得好), 兩舊幾水完全值回票價.

此篇文章於 06-04-18 12:01 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 12:28 PM   #440
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: wing 查看文章
usf2係當年360/ps3的ssf2t HD remix的加強版, 呢個版的操控好似一早已經執過, 之後ns再專登調到易出d....

隻30週年版係當年街機模擬器合集, 個操控最原汁原味. 代工果間Digital Eclipse根本懶到出汁, 根本係求其拿個MAME + GGPO plugin再compile下然後加D artwork就算, 個training mode同vs mode都係之後好多fans要求先加番.....依家好多bug未除(lobby bug令好多人連唔到, sf3得單聲, etc), 好多基本功能又冇(冇連線質素過濾搞到好多人連歐美鬼咁lag, option又唔齊, 連3p/3k按掣都冇), UI設計又差, 指示唔清楚, 萬九幾人唔知按touch pad來start game同點改個別game的難度/速度

ns版? 一早出左usf2, 又冇sf4, 好難買得落手喎. 我果D全機種制霸朋友多數都係買ps4版唔買ns版.

Digital Eclipse之前已經幫capcom代工整左隻合輯, 好似係rockman, 我見D鬼佬一早已經插到間野上天花板....一試隻30週年版, 真係冇鬧錯.

如果你咁啱有一兩個朋友可以online 玩, 而又玩到, 咁恭喜你, 如果連到線入到game, 個online真係好順 (因為當年ggpo個netcode寫得好), 兩舊幾水完全值回票價.
非常同意....但SONY仲未比CODE我, 頂佢...追緊佢...
NS隻rockman 合集1+2都係Digital Eclipse...但佢做得幾好...多左個L制做BACKWARD超級屈機...呢點係其他版本沒既...
舊 06-04-18, 02:42 PM   #441
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
小弟有PS4同NS。係咪買PS4版會比較好?chok招PS4版係咪易d?

舊 06-04-18, 02:52 PM   #442
JoJo

引用:

當年隻360 HD都係難chock 反之上隻比人插毫無誠意 unsf2 真係有做過野 大頭公仔
調校chok招 不論HD及原版 用joycon話出昇就出昇 仲有個2打1Mode 新加人物龍及ken 體感
誠意滿滿 我都係諗住手機得閑chok兩局過下癮先買 點知就瀨野
舊 06-04-18, 03:12 PM   #443
mario0606
The One
G101一ノ瀬はじめ

註冊日期: Oct 2006
3DS Friend Code4553 9940 3673
PSN  IDedward_hk2011
個人覺得PS4版唔比用PS3制好扣分
SFV都做比你,今集只係冷飯反而唔傚

2000:F91、Strike、紅渣
1000:電池、V仔、黑MK2、IJ(拉克絲)
PSN ID:edward_9105

曼聯迷M群:group659819@msnzone.cn
歡迎曼聯迷進入討論

**舊有成員請轉Skype入新群,ID:mario910502
mario0606 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 03:22 PM   #444
wing
格鬥低手

引用:
當年隻360 HD都係難chock 反之上隻比人插毫無誠意 unsf2 真係有做過野 大頭公仔
調校chok招 不論HD及原版 用joycon話出昇就出昇 仲有個2打1Mode 新加人物龍及ken 體感
誠意滿滿 我都係諗住手機得閑chok兩局過下癮先買 點知就瀨野
360隻HD版我覺得ok woo, 因為重新畫過哂大量HD圖像真係好花人力物力, 而且佢仲有調校過D招式性能(調得好唔好就見仁見智, 至少佢俾你有得選).
usf2可選hd同舊畫面都好正, 不過佢兩隻新人物太屈了, 離哂譜.

舊 06-04-18, 03:23 PM   #445
wing
格鬥低手

引用:
作者: mario0606 查看文章
個人覺得PS4版唔比用PS3制好扣分
SFV都做比你,今集只係冷飯反而唔傚
因為間外判商真係太hea.....................莫講話ps3 joystick, 好多更重要的feature同bug fix都冇做好.

舊 06-04-18, 03:25 PM   #446
wing
格鬥低手

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
小弟有PS4同NS。係咪買PS4版會比較好?chok招PS4版係咪易d?
街霸係6個掣的game, 佢仲冇得set hot key一按3鍵, 你要按複合掣(如老so轉轉轉或者 sf zero 1出level 3超必要3鍵)的話, 用ps4 joypad一樣會好痛苦, 不過ps4多格鬥game, 預左你有買棍玩..........

舊 06-04-18, 03:31 PM   #447
yuhon

註冊日期: Feb 2005
引用:
作者: charcsc2000 查看文章
非常同意....但SONY仲未比CODE我, 頂佢...追緊佢...
NS隻rockman 合集1+2都係Digital Eclipse...但佢做得幾好...多左個L制做BACKWARD超級屈機...呢點係其他版本沒既...
黎緊仲有只 SNK 40th Anniversary Collection
yuhon 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-04-18, 03:32 PM   #448
wing
格鬥低手

引用:
作者: yuhon 查看文章
黎緊仲有只 SNK 40th Anniversary Collection
最近有隻sega mega drive合輯, 聽講個online又係一塌糊塗.

舊 06-04-18, 03:35 PM   #449
Garnet_Crow

註冊日期: Oct 2007
引用:
街霸係6個掣的game, 佢仲冇得set hot key一按3鍵, 你要按複合掣(如老so轉轉轉或者 sf zero 1出level 3超必要3鍵)的話, 用ps4 joypad一樣會好痛苦, 不過ps4多格鬥game, 預左你有買棍玩..........

https://search.yahoo.co.jp/image/sea...v+fighting+pad

早前我買以上呢款格game用手掣,見$150就買左黎玩KOF 14
呢款掣chok招理應冇問題吧

舊 06-04-18, 03:37 PM   #450
wing
格鬥低手

引用:
作者: Garnet_Crow 查看文章
https://search.yahoo.co.jp/image/sea...v+fighting+pad

早前我買以上呢款格game用手掣,見$150就買左黎玩KOF 14
呢款掣chok招理應冇問題吧
fighting pad chok招真係見仁見智, 不過至少佢面板有6粒掣, 易用過dual shock

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] FIFA 19︱PS4/XB1/NS/PC 安安 電視遊戲討論版 12 10-18-18 07:38 AM
[多機種] V-Rally 4︱PC/PS4/XB1/NS 安安 電視遊戲討論版 7 09-08-18 03:24 AM
[多機種] Nine Parchments︱NS/PS4/XB1/PC 安安 電視遊戲討論版 3 06-08-18 07:31 AM
[PS2/XB]Street Fighter Anniversary Collection (XB版支援 XboxLive) neo2046 電視遊戲討論版 52 04-19-06 07:36 AM
請問 xbox Street Fighter Anniversary Collection 見街未 ? 何金水 - 阿水 電視遊戲討論版 3 09-28-04 02:27 PM

現在的時間是 09:52 AM

手機版 | APP版