Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 體育版 > 國家隊討論區

主題工具 顯示模式
舊 05-06-06, 06:03 PM   #1
某F
God of Gamer
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
ENGLAND陣容討論 (8強飲恨出局)

我覺得而家踢442好似唔係發揮到g4同林8既中場威力...
係時候放棄碧咸啦...

糟糕 高字 swp
林8 柏加 g4
a.cole terry 查 加利佬
羅賓信

ps:
英隊都係唔好比d主力射12碼

此篇文章於 07-02-06 01:55 AM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-06, 08:43 PM   #2
Rse9
Ultimate Gamer

註冊日期: Nov 2004
----------Owen------------------
------------------Gerrard---------
Downing------------------Joe Cole
-------Lampard----Parker---------
----------------------------------
A.Cole--------------------G.Neville
--------Terry---Carragher---------
-------------Robinson-------------

Winning陣

DUNGEONS & TAKAFUMIS
鷹文は100人いる!ヽ(∀゚ )人(゚∀゚)人( ゚∀)ノ
Rse9 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-06, 10:17 PM   #3
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
碧咸近期跌watt真係跌得幾勁....
我係fans都幫佢唔落.....
不過佢都應該仲有存在價值

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-06, 10:18 PM   #4
POISON

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRayson-GAF2
引用:
作者: 某F
我覺得而家踢442好似唔係發揮到g4同林8既中場威力...
係時候放棄碧咸啦...

糟糕 高字 swp
林8 柏加 g4
a.cole terry 查 加利佬
羅賓信

我總覺得林佰=謝4
一個場有兩個相同既球員係度總係唔夾
前就
科拿搭Owen搭高洛治
中場就
祖高搭林佰搭碧咸
後防就
A高搭Terry搭李奧搭加利仔

龍門請用占士(個人特別喜好)bbbb

舊 05-06-06, 10:50 PM   #5
綱之小子
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2004
PSN  IDjoybe
引用:
作者: POISON
我總覺得林佰=謝4
前就
科拿搭Owen搭高洛治
中場就
祖高搭林佰搭碧咸
後防就

我個人唔係咁信高洛治.......
我覺得祖高打前都ok+科拿........
中埸就林佰+謝4再+碧咸.....
後就都係A高搭Terry搭李奧搭加利仔......
龍門我個人覺得羅賓信好d........

無左朗利......
綱之小子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-06, 11:10 PM   #6
Rse9

引用:
我總覺得林佰=謝4
前就
科拿搭Owen搭高洛治
中場就
祖高搭林佰搭碧咸
後防就

咁既話中場就0防守力架啦喎

舊 05-06-06, 11:12 PM   #7
POISON

引用:
作者: 月舞
咁既話中場就0防守力架啦喎
反正占士做既工作就係俾人入波a
不如攻多幾粒仲好過(反正個教練都最後一次..博埋佢啦)bb

林佰係偽防中

舊 05-06-06, 11:18 PM   #8
某F
我的歌聲裡

引用:
我總覺得林佰=謝4
前就
科拿搭Owen搭高洛治
中場就
祖高搭林佰搭碧咸
後防就

車仔咪一樣有艾辛+林8
遲下仲有波歷克

我選呢條中場係因為個個都攻守兼備+重炮
g4負責中路突破
林8中場keyman,協調比賽節奏
柏加掃蕩

ps:
糟糕最強都係free role,在戰術上我個陣可以變化多端

此篇文章於 05-06-06 11:21 PM 被 某F 編輯。
某F 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-06-06, 11:52 PM   #9
POISON

引用:
作者: 某F
車仔咪一樣有艾辛+林8
遲下仲有波歷克

我選呢條中場係因為個個都攻守兼備+重炮
g4負責中路突破
林8中場keyman,協調比賽節奏
柏加掃蕩

ps:
糟糕最強都係free role,在戰術上我個陣可以變化多端
糟糕最強係飄bb
可以今場做救世主.下場就罪人不斷輪住黎做
艾辛唔同林8
艾辛係猛野防守a
林8係放冷箭用bb

舊 05-07-06, 12:34 AM   #10
DevilElvis
The One
還我香港!!

註冊日期: Aug 2002
3DS Friend Code5386 8293 2357
PSN  IDDevilElvis
碧咸坐陣,係英格蘭取勝關鍵 (不過就千祈唔好叫佢射十二碼 )

所謂的自由,就是被別人討厭。有人討厭你,正是你行使自由、依照自己的生活方針過日子的標記。為什麼人一直無法改變?為什麼我們總是活在別人的期待之下?為什麼無法真實感受到幸福?或許是因為,我們缺少了被別人討厭的勇氣.....
DevilElvis 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 01:21 AM   #11
Iro
魔法學園學生

註冊日期: Aug 2003
FW: Owen (Rooney也傷了 真是沒其他世界級前鋒......)
MF: J.Cole Lampard Gerrard Parker Beckham
DF: A.Cole Terry R. Ferdinand G. Neville
GK: Robinson

先搶贏中場 再徐圖進取
Iro 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 01:23 AM   #12
Lycnnee
Crazy Gamer

引用:
作者: DevilElvis
碧咸坐陣,係英格蘭取勝關鍵 (不過就千祈唔好叫佢射十二碼 )
請佢都唔射啦

列基美正式宣布退出國家隊..
Lycnnee 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 01:58 AM   #13
啤梨王子
The One
過氣萬人迷

註冊日期: Mar 2003
PSN  IDPear_Prince
引用:
作者: Lycnnee
請佢都唔射啦
咪係,佢都講到明唔再射啦

Waiting around for somebody to change your life for you is a loser's game.
If you want a great friend, you've got to be a great friend; if you want a great partner,you've got to be a great partner.
啤梨王子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 02:07 AM   #14
victorsky
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
可惜柏加已經收左咧, 唔明點解大力神唔用佢....佢打紐記打得超好, 又主力做防守
其實林伯同謝四同場時, 好明顯見到謝四係移後就林伯的, 不過發揮始終唔係太好
其實可以考慮下打4-5-1, 前場擺高治 (最o岩係擺朗尼, 又key到波, 可惜.....)
左至右 祖高, 謝四, 夏格維斯, 林伯, 碧咸
夏格維斯企o係兩個中堅前掃波, 謝四主力放長波(佢吊長傳準過林伯), 佢同林伯輪流上, 一個上時另一個協防
後防 a高/布歷治 泰利 李奧 加利仔
龍門 羅賓遜
前鋒唔用奧雲係因為佢key唔到波, 佢係需要供應才能入波既球員, 唔識單打獨鬥.....況且佢打皇馬時已經話俾大家聽佢既速度打後備仲殺食, 擺高治係因為england中場得分能力更高於前鋒, 倒不如叫高治set俾中場炮手好過
但係如果唔用碧咸改用胡禮, 就反而可以改用奧雲, 拍埋祖高打三箭, 三匹快馬拍門, 你都咪話唔驚

舊 05-07-06, 02:41 AM   #15
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
反正占士做既工作就係俾人入波a
不如攻多幾粒仲好過(反正個教練都最後一次..博埋佢啦)bb

林佰係偽防中
你叫占士守龍,姐話唔駛討論前面點擺姐,入極都唔夠占士敗la~~~b

舊 05-07-06, 03:37 AM   #16
大粒星
Crazy Gamer
貧窮積分工作者

註冊日期: Aug 2003
Winning 陣~~

奧雲
糟糕
朗尼
林柏特
碧咸
謝四
A.高爾 加利佬
泰利 12萬

羅賓遜

我覺得糟糕可以打前d~因為佢d擾攘能力唔錯~\/

舊 05-07-06, 03:37 AM   #17
暴走蟹

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: victorsky
夏格維斯企o係兩個中堅前掃波, 謝四主力放長波(佢吊長傳準過林伯), 佢同林伯輪流上, 一個上時另一個協防
:

謝四D長傳
講真好鬼難接應
下下猛虎射球咁款...
又快又有勁
接應到都好難控到.....

分波同補位都係交比林八做好過
而家無朗尼
奧雲狀態未明
謝四都係係前場做入球重心

關鍵入球重任仲唔係靠佢

缺席左一次歐洲盃一次世盃
仲唔一次過爆發
謝四~~~在德國燃燒小宇宙吧................

[[以上絕不是以利迷立場來說 ]]
暴走蟹 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 10:04 AM   #18
Bleed Saga
Free Lance

註冊日期: Nov 2002
點排都好
但踢落反正果陣都會邊左龜陣:

fw奧雲(假設賭壇孖寶只可出一個 )
mf大咸(必然正選 )
df林伯, 謝拉,淫利, 30m(瑞典人喜好)及另執四件
gk正選和副選好像沒甚分別

YOU WILL NEVER WALK ALONE!!!

聖人教甚麼 你就學甚麼
現實教甚麼 你領悟甚麼
有時候 真理跟真實 總是分道揚鑣
Bleed Saga 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 11:42 AM   #19
syncmaster
六番隊副隊長

註冊日期: Dec 2002
引用:
作者: 暴走蟹
謝四D長傳
講真好鬼難接應
下下猛虎射球咁款...
又快又有勁
接應到都好難控到.....
以國家隊既情況來講,謝四D長傳只有Owen先接到

佢兩個合拍程度就如DB7同加利佬一樣

是緣是情是童真還是意外
有淚有罪有付出還有忍耐
syncmaster 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 12:06 PM   #20
t-cup
Moderator
CD-ROM

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code4511 1485 9506
PSN  IDtcuphk2
XBox Live Gamertagtcuphk
整個 4-3-1-2 好似幾好

龍: Robinson
DF (左至右): 李奧, 泰利, 加歷查, 加利仔
MF (左至右): 祖高, 謝拉特, 碧咸
MF (1 果個位): 林柏特
FW: 高治, 奧雲

如果有 Rooney, 我揀 高治 + Rooney

t-cup 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 12:10 PM   #21
Jamie
バンブラ小職人

註冊日期: Apr 2003
XBox Live GamertagJaMieGAF
其實林伯季尾已經有點疲態
我有點質疑他能否於世盃發揮實力... ^^

男は__で勝負!!
[NICO] 實況 KY 彈幕 外語 自重 [/NICO]
Jamie 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-07-06, 12:17 PM   #22
無賴男
復仇勇者

註冊日期: Mar 2002
XBox Live Gamertagsteve ng714
引用:
作者: Jamie
其實林伯季尾已經有點疲態
我有點質疑他能否於世盃發揮實力... ^^
射十二碼no problem~

舊 05-07-06, 12:42 PM   #23
某F
我的歌聲裡

引用:
作者: t-cup
整個 4-3-1-2 好似幾好

龍: Robinson
DF (左至右): 李奧, 泰利, 加歷查, 加利仔
MF (左至右): 祖高, 謝拉特, 碧咸
MF (1 果個位): 林柏特
FW: 高治, 奧雲

如果有 Rooney, 我揀 高治 + Rooney
晒左謝拉特既攻擊力...
林8就係無佢個種殺出重圍既突破能力

舊 05-07-06, 12:53 PM   #24
Rse9

都係出DB7+謝4長傳
Owen入涉接應
1-0就9-0-1拖到完場吧

舊 05-07-06, 03:25 PM   #25
柴崎幸
The One
車仔蕃薯

引用:
作者: 無賴男
射十二碼no problem~
總之唔會再俾DB7射就OK...\
見親佢射都有D怕怕...
另外,同樓上一D網友意見一樣,其實唔駛同時將林柏特及謝拉特一齊出場,因為我本身都覺得佢地作用同踢法差唔多,實在有少少疊位之嫌。
最好每人各出半場,對手防守起黎就辛苦囉...

28/12/2008:華東之旅:杭州、烏鎮、蘇州、無錫、上海。
9/8/2009:首爾之旅:雪嶽山、驪州、南山、新村梨花女子大學、明洞、南大門。
1/8/2010:北海道之旅:札幌、大通、すすきの、富良野、中富良野、上富良野、美馬牛、美瑛、函館、五稜郭。
31/7/2011:歐洲之旅:英國倫敦、意大利羅馬、梵蒂岡、佛羅倫斯、威尼斯、米蘭、瑞士琉森、德國海德堡、法蘭克福、科隆、荷蘭阿姆斯特丹、華倫丹、比利時布魯塞爾、布魯日、法國巴黎。
柴崎幸 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:07 PM

手機版 | APP版