Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 攻略及心得交流區

主題工具 顯示模式
舊 04-03-18, 10:15 AM   #201
Sar8
The One

註冊日期: Feb 2009
PSN  IDOrzAR8
XBox Live GamertagOrzAR8
F91以初期來講叫做好用架啦,低耗打得遠自帶H&R,兩點ExC就開VSBR,西布克本身能力精神又唔錯
G-Self成日迴避都唔夠穩,buddycomplex唔連結精神又難夾,F91已經係實用既代表

當然係兩個綠川光特別廚先覺得F91唔夠好用

舊 04-03-18, 10:15 AM   #202
iu fu pig
Ultimate Gamer
塵埃...

註冊日期: Jul 2004
今集啲迴避率好OG2(GBA)
明明得1x%都喺咁比人打中

高迴避嘅機成日比人兩下就爆
由手機版發出
iu fu pig 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 11:00 AM   #203
ultimawk
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2010
PSN  IDmichaelswk
XBox Live Gamertagmichaelswk
香港版唯一進步係終於見返鐵甲萬能俠
魔神冇飛雲玩落都係唔過癮
ultimawk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 12:34 PM   #204
pet3
The One

註冊日期: Oct 2007
引用:
作者: qwe 查看文章
指定位於週遭 4 格內的我方 1 個單位,使其 ExC(額外指數)上升 2。
不是這個

你是說使用教條的lv3 身邊4格exc+1吧

但商店開不到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
pet3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 12:50 PM   #205
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
唔覺聖戰士同龍王丸唔好用, 佢地攻擊都幾高掉入敵陣1-2 TURN清場, 建議裝完美反擊減少被打機會
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 12:54 PM   #206
ShinDou
God of Gamer

註冊日期: Apr 2006
拎埋馬士文,佢個玫瑰part好正加20氣,第3隻手俾幻神丸用都好正,lock5500攻飛標

我從使用 Tapatalk 的 LG-H930 發送
ShinDou 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 01:17 PM   #207
大覺屋師真
The One

註冊日期: Jan 2002
3DS Friend Code3626 0454 6975
PSN  IDShinMusyaMNG
XBox Live GamertagShinMusyaMNG
引用:
作者: iu fu pig 查看文章
今集啲迴避率好OG2(GBA)
明明得1x%都喺咁比人打中

高迴避嘅機成日比人兩下就爆
由手機版發出
係lor, 我1x%連續兩次被打中真係O左嘴

引用:
作者: ultimawk 查看文章
香港版唯一進步係終於見返鐵甲萬能俠
魔神冇飛雲玩落都係唔過癮
還我超能加爾同飛雲
根本得好少係真港譯

引用:
作者: ryvius123 查看文章
唔覺聖戰士同龍王丸唔好用, 佢地攻擊都幾高掉入敵陣1-2 TURN清場, 建議裝完美反擊減少被打機會
係lor,都幾勁啦. G-self我都覺得意外地好用
反而隻nu覺得好廢, 一入嚟我武器4改, 未開psycho frame啲攻擊力打卒都咁鬼弱嘅?用左兩關雪左

當然,其實依家機戰咁易打, 除非hard mode 0改姐,否則有愛嘅話咩都可以好用
我隻葛蘭坦克都改到可以衝入敵陣清場(打到28話only)
最後結論,集集用阿寶用到悶唔想再用

相薄
大覺屋師真 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 01:21 PM   #208
ShinDou

Nu要130氣先勁,開頭冇咁易夠氣啦又冇歌唱,又冇咩人識激勵,寶少又冇氣合,要grade6拎左全場加十氣,ace埋,裝下氣力part先好d

近幾集其實nu都係咁set,但有歌唱,氣根本唔係問題啦

舊 04-03-18, 01:24 PM   #209
Sar8
The One

引用:
作者: pet3 查看文章
不是這個

你是說使用教條的lv3 身邊4格exc+1吧

但商店開不到
命令係戰艦專用
有個命令係用艦3點ExC 幫機體+2點ExC

舊 04-03-18, 01:28 PM   #210
Sar8
The One

引用:
作者: ShinDou 查看文章
Nu要130氣先勁,開頭冇咁易夠氣啦又冇歌唱,又冇咩人識激勵,寶少又冇氣合,要grade6拎左全場加十氣,ace埋,裝下氣力part先好d

近幾集其實nu都係咁set,但有歌唱,氣根本唔係問題啦

氣力今集都冇問題
艦用零件直上10格ExC任你分配
尼莫兩野決心又比10點ExC你任加

再唔係用ExC+1比架艦殺一隻就6 ExC,又係比你任砌

舊 04-03-18, 01:29 PM   #211
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: HONDA 查看文章
無敵勇者招合體技之後有冇得用
冇人答我

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 01:32 PM   #212
ShinDou

係喎唔怪得佢有決心啦,原來係幫人加氣用,1路都冇用過添,用下先 XD

舊 04-03-18, 01:37 PM   #213
ryvius123
Game Master
↗預言C10帝↗

註冊日期: Oct 2005
因為NU改造可以1拖2我改爆佐, 換HI-NU果版我配合阿寶再攻擊單機清場, 佢係D招用殘彈所以連補給都唔使, 打完果關先記得沒留人頭比馬沙, 反而HI-NU D招幾食EN用落唔係咁順手

引用:
冇人答我
如果係火車連結果招的話有得用
ryvius123 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 02:16 PM   #214
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
作者: 大覺屋師真 查看文章
係lor, 我1x%連續兩次被打中真係O左嘴

還我超能加爾同飛雲
根本得好少係真港譯

係lor,都幾勁啦. G-self我都覺得意外地好用
反而隻nu覺得好廢, 一入嚟我武器4改, 未開psycho frame啲攻擊力打卒都咁鬼弱嘅?用左兩關雪左

當然,其實依家機戰咁易打, 除非hard mode 0改姐,否則有愛嘅話咩都可以好用
我隻葛蘭坦克都改到可以衝入敵陣清場(打到28話only)
最後結論,集集用阿寶用到悶唔想再用
玩到中段二十幾話,剛拿到凱撒以及成功提前解禁雙皇擊的話,應該能拿到一個對聖戰士來說非常好用的零件-因果律操作裝置

這個裝置...命中率70%或以上時所有攻擊一擊命中,敵人命中率30%或以下時一定閃...

這鬼東西某程度來說..和聖戰士超合~XD

舊 04-03-18, 02:21 PM   #215
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
係喎唔怪得佢有決心啦,原來係幫人加氣用,1路都冇用過添,用下先 XD

戰艦有40sp 既決心係好過份
配埋回sp既強化部件可以令5格內既機再動幾次
Ace bonus bluewater加護範圍又變5格
X&Y 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 02:24 PM   #216
ALEX CHOW
AUDI SPORT

註冊日期: Feb 2003
PSN  IDALEX_201225
引用:
作者: wang2009hk 查看文章
玩到中段二十幾話,剛拿到凱撒以及成功提前解禁雙皇擊的話,應該能拿到一個對聖戰士來說非常好用的零件-因果律操作裝置

這個裝置...命中率70%或以上時所有攻擊一擊命中,敵人命中率30%或以下時一定閃...

這鬼東西某程度來說..和聖戰士超合~XD
我拎唔到……

站(2024/03/30)!!!!!
第71屆澳門格蘭披治大賽車!!!!!
少女時代,
Jessica, TWICE, 宇宙少女, 請夏!!!
F1 2024討論區
ALEX CHOW 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 02:28 PM   #217
斯羅
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
引用:
作者: X&Y 查看文章
戰艦有40sp 既決心係好過份
配埋回sp既強化部件可以令5格內既機再動幾次
Ace bonus bluewater加護範圍又變5格
反而我覺得2個EXC既指揮疊多幾次仲屈:P
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 02:44 PM   #218
ShinDou

因果律我俾左主角,暫時30話主角都仲係0改,裝左落去就好易保命,而家主角都係拎黎用教條,幫人氣迫魂好正,不過唔知係咪寫錯﹖又話包含自己既﹖自己好似冇效﹖回SP果個就有時加埋自己有時唔加,係咪BUG﹖
舊 04-03-18, 02:51 PM   #219
pet3
The One

引用:
冇人答我
你出哂勇者系列就有

我玩到39 dlc 系統強制全系列出來

之後用到

2月2日 P3R,2月29日 FF7-2 ,3月8日 聖獸之王, 3月22日 浪人崛起,6月法環DLC

日期未定 ,PS5 SYNDUALITY , 暗喻幻想, 龍珠Z Sparking! ZERO, 界之軌跡,高達創壞者4
FGO 目標預算
4月 獸尼綠(寶二),獸提媽(情況下寶二),7月 術摩根,8月水妖藍(寶二),水術呆,1月大和武尊
舊 04-03-18, 02:51 PM   #220
pet3
The One

引用:
因果律我俾左主角,暫時30話主角都仲係0改,裝左落去就好易保命,而家主角都係拎黎用教條,幫人氣迫魂好正,不過唔知係咪寫錯﹖又話包含自己既﹖自己好似冇效﹖回SP果個就有時加埋自己有時唔加,係咪BUG﹖
包含自己是指你可以選自己

FGO 目標預算
舊 04-03-18, 02:53 PM   #221
ShinDou

原來係咁,仲以為加人連自己都有 XD
舊 04-03-18, 03:08 PM   #222
X&Y
Game Master

註冊日期: Jul 2005
Nintendo Switch ID5965-4236-9786
PSN  IDakitoxy
XBox Live GamertagXanYZ
引用:
作者: 斯羅 查看文章
反而我覺得2個EXC既指揮疊多幾次仲屈:P
近年啲機戰慣左追SR被迫住要快攻

依家路痴場場都行晒成條戰線
用ExC 必重擊,之後配戰艦再動玩cyflash 放題之後其他各自執雞
X&Y 目前線上   回覆時引用此篇文章
舊 04-03-18, 03:09 PM   #223
pet3
The One

這集做得最唔好的地方就是出擊人數太少

我想用 聯結機啊

但無位比3個人出

我已經連魯路修和勇者系列都沒出

FGO 目標預算
舊 04-03-18, 03:12 PM   #224
wang2009hk
Game Master

註冊日期: Nov 2009
3DS Friend Code2750 1121 2042
PSN  IDWang2008hk
XBox Live Gamertagwang2007hk
引用:
我是把主角和正樹改滿~XD

這兩台去那條線都要出..改滿方便
而且主角機也算暴力
(不過全改滿9000HP被ZERO摸一下沒了8960HP時我是傻眼了一下...)

舊 04-03-18, 03:13 PM   #225
ShinDou

尼冇船長1開波15exc收晒d機返黎再加速衝刺都好正,唔駛晒1turn行前又打唔到人

基本上自z2開始單機既機戰都勁多機出唔晒架啦,又唔出番小隊 twin系統果d,可能太多人唔鍾意小隊,咁多集得小隊既先會出得晒

標籤
スパロボX, スーパーロボット大戦X, 機戰X

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[多機種] スーパーロボット大戦V | PS4 PSV | 攻略吹水區(所有隱藏條件已更新)(劇透請spoil)(手機app無得spoil請慎入) Gundam MK-2 攻略及心得交流區 621 12-20-19 06:48 PM
賣 PS4/PSV 遊戲 hokhin 買賣專區 7 10-25-16 08:04 PM
[徵] PS4/PSV 蘇菲的鍊金工房 中文典藏版 7Ya 買賣專區 1 03-10-16 06:25 PM
[多機種] みんなでスペランカーZ PS4/PSV 武藤遊戲 電視遊戲討論版 19 08-05-15 08:20 AM
香港人, 機會黎啦 ! 歌絲˙暮斯 ~清談館~ 8 02-24-15 05:15 PM

現在的時間是 06:07 PM

手機版 | APP版