Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 娛樂興趣區 > 照相館

主題工具 顯示模式
舊 11-22-07, 01:34 AM   #1
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
小心有毒

M眼的思前戀後....

...分擔妳的淒慘如像醫生要看症,忘掉自己的心事是這樣難...
...仍舊能被依重...願妳也心動...相擁一下大慨便成功...
...今朝天氣這麼涷...若然敢觸碰...要吻妳似擦過微風...
...但求懂得跟他不同...這麼真心怎會斷送...~~~~

1) - 因為諗到D300遲一點買可能會平一點...
2) - 加上睇下用家意見...
3) - 而且都係好想等5D後繼機...
4) - 暫時決定放棄中判機...等遲一點先入手...
5) - 諗過曬相的方便性...
6) - 加上我下個月再儲旅費一樣可以去旅行(只要忍到手不再買野..=.=)
7) - 計過暫時冇咁多錢玩M系的鏡頭...遲些再入M6...

不算是請大家來一齊吸毒吧...

舊 11-22-07, 01:48 AM   #2
M-eye
菜鳥蛋

不過覺得那位老闆實在有點吹水唔抺咀....
仲夠胆同我講這個係原裝鏡頭蓋...
真係當我小朋友(睇落似?!?! )

我知有地方有這支鏡同鏡頭蓋...
不過我也懶得去再入一個蓋了...
加上我看過幾個地方,也看過差唔多十支0.95
收回來這支不論入塵度...鏡片保養...變黃情況...花痕跡...殘舊度...
都係我見過的最滿意...
我唔排除有保存得更好的0.95
但不竟有47年了....有點殘舊是難免....
回家後抺機抺鏡都搞了兩個幾鐘...
=.=

今係我玩canon的G2後首次再去買菲林...

舊 11-22-07, 08:05 PM   #3
KKH
Anti-audiophile
你聽到了空氣的聲音嗎

註冊日期: Dec 2001
好文彩!

恭喜~ 賀喜~ M爺果然不是好人~

睇落 condition 真係幾好咁喎~
KKH 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 01:39 AM   #4
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: KKH 查看文章
好文彩!

恭喜~ 賀喜~ M爺果然不是好人~

睇落 condition 真係幾好咁喎~
個coupler我朋友唔講都唔知係非常少有的物品...
我最初都唔知係好野....
因為7s已經加上了熱靴位....所以這個coupler只用在canon 7上

現在仲多埋支俄仔木星12...35 / 2.8

有件事好特別...

我帶回去同同事影相...大家見到都哇哇聲(實在係虛榮滿載)
我上司都借來玩...(我上司正正係用M6的)

就然連一向對攝影同相機不感興趣的女友都話很喜歡部機同支鏡...
(佢話覺得好靚喎...我都唔知靚咩... )
問我要借佢玩...

放工時去萬成為支0.95配個72mm的新canon蓋同72mm鏡片...
竟然給萬成的伙記們拿去傳看(又再虛榮 )
(為我配鏡頭蓋的那位還好興奮的大叫...0....0.95?!?!?!?! 哇...)

跟住為了找底蓋...去旺角皆旺三樓的舊相機二手舖...
佢地都拿住勁把玩一輪...其中一個仲話佢聽就聽得多...第一次見實物
.....
看來0.95真係一個幾令人興奮的光圈值...個個睇到都有點驚喜...

支鏡咁貴收回來...
都值得...齋睇不用都抵....

此篇文章於 11-23-07 03:41 AM 被 M-eye 編輯。
M-eye 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-23-07, 01:41 PM   #5
KTN
Banned 0.95 Century Moderator
~♡

註冊日期: Mar 2002
0.95,未見識過
幾時有機會出來比我見識下mm

舊 11-23-07, 11:42 PM   #6
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: KTN 查看文章
0.95,未見識過
幾時有機會出來比我見識下mm
你都有興趣入番支?????

舊 11-25-07, 12:18 PM   #7
KTN
~♡

無興趣,不過係見識下

引用:
作者: M-eye 查看文章
你都有興趣入番支?????

舊 11-25-07, 02:50 PM   #8
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: KTN 查看文章
無興趣,不過係見識下
好有手感的....

舊 11-25-07, 02:53 PM   #9
KTN
~♡

你不如買支3(-消音-)1.(-消音-)來毒我算啦

引用:
作者: M-eye 查看文章
好有手感的....

舊 11-25-07, 02:56 PM   #10
M-eye
菜鳥蛋

昨天收工時出去為支木星12同Canon 7 配番39mm的底蓋同相機蓋...
總算不用下下出去都帶住支俄仔木星.....

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:42 PM

手機版 | APP版