Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 01-24-12, 10:19 PM   #1
s2001154
Crazy Gamer
~酒田~

註冊日期: Dec 2006
PSN  IDSakata2014
哈哈 折斷癡心長情劍既感覺原來都幾好~

以前自己真是個好單純既人
對於選擇女朋友都好像瀑布咁全力去灌注感情
由追求到相處都是一樣

本身在某論壇認識
見過幾次面
後來開始共事見面多左
對話多左 了解多左
講D好無聊既野都可以好開心
可以聊到天光
於是我開始追求佢了

但是無論我用怎樣既方法
都是失敗
但我未放棄 相信自己能用毅力打動
不過後來因為圈子中好多人閒言閒語
都是因為自己太易信人 以為講比那些人聽會有多點成功率
影響到佢覺得煩
變成不單止追不到 連朋友關系都變得惡劣

嘗試過很多保救
係保救到
不過不久後就又惡劣返
反反複複

對我說話變得粗聲粗氣
當我耳邊風
心想 點解佢會變成咁?

到到最後一次msn對話
果時心裡覺得 偶然說一話講下野應該無乜野
得到既回應都是見到就覺得心裡又多條刺
都不知是第幾次同自己講唔"好多心 係佢口直心快jeh~!"
不過最後 我決定把所有刺在我心上既刺都拔走
不會在把她留在心裡
最後一句no next time 就結束對話

事後無論什麼有關佢既野都唔想理
那幾個人係咪狗公都唔重要了
跟她立那些約定都是忘記佢吧

今天起我要活得比佢好

(其實成件事跨越左2~3年咁長 好多位都輕輕帶過 純粹寫出來當給自己一個解脫 睇到一頭煙既朋友唔好意思XD)
s2001154 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 10:39 PM   #2
Norm
God of Gamer
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
一開始點解拒絕你?愛情係盲目但係都要有分析....發覺冇可能都係早些放手較好

舊 01-24-12, 10:40 PM   #3
BOYBOYBOY
Ultimate Gamer

註冊日期: Jun 2011
同女人既角力唔需要訓身
你好似釣魚咁放長線先釣(X)到

舊 01-24-12, 10:53 PM   #4
( ゚ω゚)?
Volks初音已接收

註冊日期: Dec 2010
其實由追嗰刻開始半年至一年都無進展就應該放棄,追過第二件好過,即時EXP up

\(^o^)/オワタ (;´Д`) ヽ(; ゚д゚)ノ ( ̄∀ ̄) (´・ω・`) ∠(゚Д゚)/ キタ━━(゚∀゚)━━ !!!!(´๑•ω•๑`) (๑*д*๑) (˘ω˘)zZ ( ゚ω゚ ) ∞ヾ(´д´)ノ ก็ʕ•͡ᴥ•ʔก้ (¯ 3 ¯)(◕‿◕✿) ('A`)(・ิω・ิ) (´д`) <( ̄ω ̄・)> 〆(・ω・`*) (´༎ຶД༎ຶ`)淚目 (๑•̀ㅂ•́)و✧掂 +×(ง⌐□ل͜□) 退休啦! (ง︡'-'︠)ง┗( _)┛(ʘдʘ)
EA-y( ̄Д ̄)。o :game怪有咁勁得咁勁,裝備有咁屎得咁屎,咪等啲友玩得咁舒服,玩完嗱嗱聲pay-to-win.抽loot box有咁難得咁難,box有咁罕有放咁罕有,啲課長咪啫聲抽完抽過第二次囉.
( ゚ω゚)? 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-24-12, 11:13 PM   #5
lancersea
Senior Gamer

註冊日期: Oct 2011
老老實實
真心覺得係你既女, 係唔洗用力去追的
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 01:55 AM   #6
JMi

註冊日期: Feb 2011
追兩三年都唔放棄
我諗係對方角度睇係叫STALKER行為多過痴心情長囉
JMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 01:54 PM   #7
二伍

註冊日期: Sep 2002
電影橋段係唔會發生架
係冇feel就冇feel
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-25-12, 08:25 PM   #8
keijoey
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
溫馨提示: 下次追女仔之前, 唔好講自己有幾癡心長情...

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-26-12, 12:14 AM   #9
某F
我的歌聲裡

註冊日期: Jun 2002
人兄,考慮下對方感受啦....

舊 01-26-12, 12:45 AM   #10
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
只係睇你寫都FEEL到你有幾煩 ="=
真係辛苦哂個女仔

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-12, 12:39 AM   #11
安已不

註冊日期: Apr 2009
佢係對你有好感既, 你以上做既野其實冇問題, 重會好ENJOY添
相反? 米好似你衣家咁LOR
安已不 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-12, 12:48 PM   #12
柚原このみ

註冊日期: Oct 2002
真係想知佢同你有無單獨出過街

柚原このみ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-12, 12:57 PM   #13
BOYBOYBOY

似係兵仔多D

次次D兵仔想進一步就要收皮

舊 01-27-12, 03:06 PM   #14
irismong
Goo ◕ ω ◕

係唔係真係做到兵先?
樓主乜資料都無乜, 就咁睇表面佢講既野
佢連兵都唔係wor

PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

舊 01-27-12, 03:56 PM   #15
BOYBOYBOY

連兵都不如咪即係路人

舊 01-27-12, 04:04 PM   #16
LonelyBlue

註冊日期: Dec 2001
3DS Friend Code3652 0501 5654
PSN  IDChho_eadgbe
引用:
作者: 名無しさん 查看文章
其實由追嗰刻開始半年至一年都無進展就應該放棄,追過第二件好過,即時EXP up
老老實實, 人地話追一個月唔得都放棄
其實我覺得現實係更加殘酷
我直覺覺得女人響初相識既幾分鐘甚至幾秒已經感覺到你係咪可以發展
第一印象唔好,根本係冇得改變

除非你係讀梗中學成日見面, 仲可以做好多野
否則你可以做係識更多更多既人
創造更多第一印象
人大個左我就覺得呢個只係一個數字遊戲~
LonelyBlue 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-27-12, 04:34 PM   #17
irismong
Goo ◕ ω ◕

引用:
作者: LonelyBlue 查看文章
我直覺覺得女人響初相識既幾分鐘甚至幾秒已經感覺到你係咪可以發展

創造更多第一印象
指既係錢?
即係一見到個女人最好就show身家?

舊 01-27-12, 08:57 PM   #18
lancersea

註冊日期: Oct 2011
引用:
作者: LonelyBlue 查看文章

創造更多第一印象
Ya...子華哥都講過~
又唔係show身家,我覺得是:眼緣~
不過如果是拜金女,可能又會唔同
lancersea 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-31-12, 01:01 AM   #19
Rotagen
Game Master

註冊日期: Jul 2008
情長劍 X
救世劍 O

舊 01-31-12, 07:04 PM   #20
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
又未到情比金堅, 以1敵眾必然先死, 事已過去恭喜開心面對~

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk

此篇文章於 01-31-12 07:18 PM 被 HI_Ricky 編輯。
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 02-01-12, 01:22 PM   #21
Vice
抓娃人

註冊日期: Jan 2003
3DS Friend Code5198 2375 5776
PSN  IDsmileyvice2010
XBox Live Gamertagsmileyvice
感情係講雙方面的
單一的努力未必有結果...
一切都平常心好了...

仲有一樣要同樓主講的係個女仔未追到手都唔好同人講你喜歡佢的事...
基本上咁樣會令大家無彎轉之餘...
又會o向大家的common friend 前好尷尬...
失敗機會大增... = ="

舊 02-01-12, 06:00 PM   #22
Number Two
Crazy Gamer

註冊日期: Oct 2009
PSN  IDBe-a-copycat
XBox Live GamertagDummyThejackass
引用:
作者: lancersea 查看文章
老老實實
真心覺得係你既女, 係唔洗用力去追的
引用:
作者: 二伍 查看文章
電影橋段係唔會發生架
係冇feel就冇feel
不能同意更多...

舊 02-01-12, 08:52 PM   #23
Seakduaddy
Junior Member
Brooke

註冊日期: Jan 2012
Re: 一個問題 ...

現在我明白了,這是不難的。

我想以後的登錄,它是根據“查看活躍的主題” 。

;-)
Seakduaddy 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[飲食討論] 娃哈哈... Orphan 飲食版 2 06-09-07 09:43 AM
哈哈哈.....鑽石能量水越描越黑!! Coolam ~清談館~ 21 08-16-06 01:16 PM
GAF 照相館 PHOTO CHALLENGE #1 「笑」(2005.08.25-2005.09.09) winner: DCIP「轉死你!!!! 哈哈哈哈....」 KKH 照相館 101 09-10-05 10:32 PM
哈哈哈,我終於都買?蘴ame Cube喇!!!! DevilElvis 電視遊戲討論版 36 04-25-04 04:53 PM
哈哈哈哈哈哈! --> 政府:參加遊行僅7600 !! CoolMan ~清談館~ 12 04-14-04 11:16 PM

現在的時間是 05:18 PM

手機版 | APP版