Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 08-15-10, 04:09 PM   #1
sunhikari
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2009
PSN  IDHikariLeung
XBox Live Gamertagsunhikari
去好?唔去好?點入手好.....?求各位指教.......

小弟做野的地方可以話係服務市民的地方(詳細野唔講了)
但都會接待一D公司職員的大批申請(那些人我地稱為代辦)

咁話說小弟有幸識左個幾靚女的代辦,幾和善
而且我出聲時佢都好友善咁應我,但因為工作時間關係唔可以對太耐,所以都係一句起兩句止
亦因為咁試過比同事拿呢件事玩到謝左....
而前日因為有同事走,歡送人食晚飯
咁我問另一位同事,先知原來公司好早之前都有職員同代辦拍拖,仲結埋婚
佢知我對人有野,就叫我去馬,唔會有利益沖突問題

但難題係......我唔知點入手好
見實有機會見,但問題係點拿人電話等呢D埋手手段都唔知點入手好
而且之前傷過好多次,唔想又找牆去撞....
點先知佢對我有無好感呢?同埋點埋手好

希望各位高手能回題一下
sunhikari 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 04:44 PM   #2
才子
Ultimate Gamer
量地總監

註冊日期: Jun 2006
PSN  IDMr_Bean9060
扮野mode: "喂, 我冇左你電話......"

(`・ω・´)
才子 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 05:00 PM   #3
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Beanhoho 查看文章
扮野mode: "喂, 我冇左你電話......"
都無拿過點會有......
係人都知乜事吧......
舊 08-15-10, 05:04 PM   #4
斯羅
God of Gamer
aloha~

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsanger1986
XBox Live GamertagSanger1986
直接問佢有無玩fb個d game
之後傾傾下直接問佢拎個id

我之前都係咁樣拎fb同msn
斯羅 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 05:07 PM   #5
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
作者: sunhikari 查看文章
小弟做野的地方可以話係服務市民的地方(詳細野唔講了)
但都會接待一D公司職員的大批申請(那些人我地稱為代辦)

咁話說小弟有幸識左個幾靚女的代辦,幾和善
而且我出聲時佢都好友善咁應我,但因為工作時間關係唔可以對太耐,所以都係一句起兩句止
亦因為咁試過比同事拿呢件事玩到謝左....
而前日因為有同事走,歡送人食晚飯
咁我問另一位同事,先知原來公司好早之前都有職員同代辦拍拖,仲結埋婚
佢知我對人有野,就叫我去馬,唔會有利益沖突問題
呢d唔係方程式,一單還一單 ,講黎無意思喎...
引用:
但難題係......我唔知點入手好
見實有機會見,但問題係點拿人電話等呢D埋手手段都唔知點入手好
而且之前傷過好多次,唔想又找牆去撞....
點先知佢對我有無好感呢?同埋點埋手好

希望各位高手能回題一下
既然你撞左咁多次...唔差在撞埋呢次...
點入手?你知架...一切由"大班朋友"開始囉

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 05:07 PM   #6
才子
量地總監

引用:
都無拿過點會有......
係人都知乜事吧......
想溝佢, 比佢知有咩問題先
比個心理準備佢, 總好過我個朋友咁, 暗溝一輪人地當佢係哥哥

(`・ω・´)
舊 08-15-10, 05:13 PM   #7
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Busconcamp 查看文章
呢d唔係方程式,一單還一單 ,講黎無意思喎...
無人話有意思
佢的意思係話咁樣溝女係無問題,唔會對份工有利益沖突關係而已
你要明白,打工就煩係有可能會有「利益沖突」
引用:
作者: Busconcamp 查看文章

既然你撞左咁多次...唔差在撞埋呢次...
點入手?你知架...一切由"大班朋友"開始囉
唔想又撞死呀.......
舊 08-15-10, 05:16 PM   #8
才子
量地總監

引用:
無人話有意思
佢的意思係話咁樣溝女係無問題,唔會對份工有利益沖突關係而已
你要明白,打工就煩係有可能會有「利益沖突」
ot: 有利益沖突更加要溝, 擺個卧底係人地公司, 老細更加愛你

(`・ω・´)
舊 08-15-10, 05:22 PM   #9
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
ot: 有利益沖突更加要溝, 擺個卧底係人地公司, 老細更加愛你
我係係政.....(消音)到做
咁做某程度同自殺無疑.....
舊 08-15-10, 08:43 PM   #10
Norm
=_="""""

註冊日期: Sep 2002
首先你要拎到msn先....

舊 08-15-10, 10:08 PM   #11
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: Norm 查看文章
首先你要拎到msn先....
一黎到對的時間唔多
會唔會高難度左D?
舊 08-15-10, 10:17 PM   #12
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
不如你講多0的你同佢工作上有咩接觸先
唔係都唔知點俾意見你

一係就話大家見左咁多次都冇食過飯,不如搵日一齊食個飯啦
佢應該都會話好
到時你咪話咁不如你俾你msn/電話我,睇0下幾時就到時間啦

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 10:22 PM   #13
才子
量地總監

引用:
一黎到對的時間唔多
會唔會高難度左D?
就係冇咩時間先要儘快講出個重點...

(`・ω・´)
舊 08-15-10, 10:26 PM   #14
Busconcamp
The One
紅魔鬼閃耀GAF

註冊日期: Jan 2003
引用:
就係冇咩時間先要儘快講出個重點...
[金仔名句]我對妳有d好感

流胃兄x民賤聯.無恥黨x禮義廉......
250311.3975.12363
Busconcamp 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 10:31 PM   #15
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: jlai 查看文章
不如你講多0的你同佢工作上有咩接觸先
唔係都唔知點俾意見你

一係就話大家見左咁多次都冇食過飯,不如搵日一齊食個飯啦
佢應該都會話好
到時你咪話咁不如你俾你msn/電話我,睇0下幾時就到時間啦
基本上我是就櫃枱服務的
佢係代人搞手續的公司的職員
佢接左手的手續會交上黎比我地搞,搞好左佢比返D客
咁講會唔會明D?
但問題係我地個邊係成日都多客,唔可以係佢身上花太多時間......
比老頂見到咁實唔多高興,比市民見到比人投訴我仲煩
舊 08-15-10, 10:35 PM   #16
才子
量地總監

唔多掂wor, 又想溝又要驚
我諗佢都認得你架啦, 下次佢黎趁唔係太多人, 一野就問佢拎contact, 拎到先再打算

(`・ω・´)
舊 08-15-10, 10:37 PM   #17
jlai
下一站 南美....

註冊日期: May 2006
引用:
基本上我是就櫃枱服務的
佢係代人搞手續的公司的職員
佢接左手的手續會交上黎比我地搞,搞好左佢比返D客
咁講會唔會明D?
但問題係我地個邊係成日都多客,唔可以係佢身上花太多時間......
比老頂見到咁實唔多高興,比市民見到比人投訴我仲煩
所以囉,你工作上面根本就冇接觸
攞左contact先講啦

你留意0下佢既衣著/工作/談吐
是旦搵樣野打開話題之後扮請教佢,而由於時間既關係,你話不如都係留個contact慢慢傾

你連呢步都行唔到,之後果幾步根本就唔洗傾
一個唔覺意人地轉工你就想問都冇得問

jlai 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 10:39 PM   #18
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
唔多掂wor, 又想溝又要驚
我諗佢都認得你架啦, 下次佢黎趁唔係太多人, 一野就問佢拎contact, 拎到先再打算
所以我咪好煩lo......
實認得tim......基本上我近乎坐死一個櫃枱,好難唔認得
而且個埋黎唔一定埋黎我個位
總之....到時睇情勢做人好
但我d同事好似想做愛神咁,但求幫忙多過搞事好.......
舊 08-15-10, 10:41 PM   #19
sunhikari
Crazy Gamer

引用:
作者: jlai 查看文章
所以囉,你工作上面根本就冇接觸
攞左contact先講啦

你留意0下佢既衣著/工作/談吐
是旦搵樣野打開話題之後扮請教佢,而由於時間既關係,你話不如都係留個contact慢慢傾

你連呢步都行唔到,之後果幾步根本就唔洗傾
一個唔覺意人地轉工你就想問都冇得問
對,所以我都想做野,唔好比自己後悔
舊 08-15-10, 11:51 PM   #20
雷火武
ワールド・エンド

註冊日期: Feb 2005
那去吧
GOGOGO
雷火武 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-15-10, 11:56 PM   #21
二伍

註冊日期: Sep 2002
傾多幾次計,拎電話號碼就好自然架啦
二伍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 03:14 AM   #22
下雪邊界

註冊日期: Apr 2002
聽你咁講,工作上佢交完文件應該就要到下一個,你可以同佢溝通到既機會應該好少

不過話時話,你知唔知道佢工作既公司/地點?近唔近你番工果度?

如果成日工作上見面,咁o岩響街撞到的話,應該唔難打開話題……
下雪邊界 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 08:47 AM   #23
frankylui
Crazy Gamer

註冊日期: Mar 2005
3DS Friend Code1461 6155 5034
PSN  IDfrankylui
XBox Live Gamertagfrankylui
樓主唔好諗咁多喇
鐘意就大膽d直接問人啦!
唔係到時見唔到佢就後悔喇

「if you find this suitcase, please take it to our daughter.」
frankylui 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-16-10, 08:55 AM   #24
拉迪-史加羅
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2006
引用:
作者: 下雪邊界 查看文章
聽你咁講,工作上佢交完文件應該就要到下一個,你可以同佢溝通到既機會應該好少

不過話時話,你知唔知道佢工作既公司/地點?近唔近你番工果度?

如果成日工作上見面,咁o岩響街撞到的話,應該唔難打開話題……
X 2
樓主要進取D先得,你唔行第一步就永遠原地踏步

舊 08-16-10, 09:08 AM   #25
麥C
專業R水吹

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDmaxcmwong
寫自己msn or fb 係紙仔比佢囉
叫佢add你.....................lol

論壇跳轉

現在的時間是 10:44 PM

手機版 | APP版