Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 收藏品討論版

主題工具 顯示模式
舊 08-26-14, 09:13 AM   #701
ammms
God of Gamer
渣根懦夫

註冊日期: May 2007
我由 4E 開始玩
基本上之後 d core set 都冇咩點抽
更加唔會爆盒
都係定位問題
如果佢夠膽 reprint fetchland 或者其他炒貴左嘅咭
你估冇人會買咩

舊 08-26-14, 10:33 AM   #702
HM

M13開始有咁做,不過除左化形地,印一張跌一張囉
HM 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-14, 04:34 PM   #703
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

註冊日期: Feb 2003
推薦各位有時間睇maro 個tumblr
Blogatog

雖然唔多但都有提下
之後每年pw數量
冇左core set 係邊度reprint 野...
將會有product 是target 新手的..(starter 3? portal 4?)

新structure 贊成同反對ge 人都唔少...
不過maro 驚訝有咁多人欣賞改變

===
第三set 有成功的例子..
roe / avr 都好成功
maro 自己都提過 好多人買avr 的booster

問題應該係佢地開發第三set 個陣比個前提掣肘
要有關聯又要有新意真係好難...

===
我個人覺得core set
佢地唔再做 主要原因係冇人爆lol

不過冇左core set 同第三set 唔一定係壞事
多d 時間開發第一第二set
又會將之前平均分布在3set 的強卡集中在2set (前提是要有強卡...)

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
Cancer 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-14, 04:36 PM   #704
keijoey
Ultimate Gamer
桐乃 x MIX

註冊日期: Aug 2010
PSN  IDmeruruplay
XBox Live GamertagMeruruplay
引用:
作者: Cancer 查看文章
推薦各位有時間睇maro 個tumblr
Blogatog

雖然唔多但都有提下
之後每年pw數量
冇左core set 係邊度reprint 野...
將會有product 是target 新手的..(starter 3? portal 4?)

-skip-
modern master 2, 3, 4, 5, 6

Divine gate (打蛋Gate): 174,720,000
Puzzle and dragon (ありがとうガンホー): 192,998,723

[3DS] 新絵心教室 pixiv

此篇文章於 08-26-14 04:53 PM 被 keijoey 編輯。
keijoey 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-26-14, 04:58 PM   #705
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: keijoey 查看文章
modern master 2, 3, 4, 5, 6

modern master 2實會出

打後個d 我諗都係...
不過standard 用唔到orz

「snake」+「devil」+「madness」= 「soulless beast」
舊 08-28-14, 12:25 AM   #706
女裝少年
Game Master
おねーちゃん大好き~

註冊日期: Dec 2007
但係而家standrard最多有8set咭
所以覺得佢新制都有8set會好d

Chasm Skulker

tokens

女裝少年 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-28-14, 06:33 PM   #707
HM

見到網上討論,無咩人擔心平衡度(出弱卡的話大家一齊弱就ok, 3分出快攻第一隻獸的話7分掃場好合理), 係擔心強度太低out左set變晒廢紙XDD
由手機版發出
舊 08-29-14, 01:51 AM   #708
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

太弱的確係一個問題
不過新rules 下太強的話(例如warp 左個format)
18個月就會走..

我諗wizards 可以大膽d 整強卡
不過可以不等同會...lol

salvation 有人說...wizards 好像有心降低強度..

起碼還有一年才知道新rules的影響..

舊 08-29-14, 11:54 PM   #709
mgsyfw
Insane Gamer

註冊日期: May 2010
PSN  IDmgsyfw
XBox Live Gamertagmgsyfw
引用:
太弱的確係一個問題
不過新rules 下太強的話(例如warp 左個format)
18個月就會走..

我諗wizards 可以大膽d 整強卡
不過可以不等同會...lol

salvation 有人說...wizards 好像有心降低強度..

起碼還有一年才知道新rules的影響..
一set就快rotate,如果再加強卡本身強度,就會好似zendika同ravnica一樣卡一走價就暴昇,都可能會係問題,總之所有format既卡都會相當更貴
但遲下名義上冇左core set唔代表佢一定少翻印舊卡 XD
mgsyfw 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-31-14, 02:15 PM   #710
mgsyfw

有消息Onslaught fetchland重印
舊 08-31-14, 04:11 PM   #711
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
有消息Onslaught fetchland重印
貪心d..
我覺得下set/下下set 有機會reprint zendikar 個d...

特別係下下set..
佢地講過..1 個block 想盡量做到有10張地...(整個cycle,原因想盡量做到支援每個color combination)

仲有就係下下set 係大set...
這個block 頭2set rotate 佢都仲會留係度..
新環境用..enemy fetchland 好似都合理

舊 08-31-14, 04:51 PM   #712
mgsyfw

引用:
貪心d..
我覺得下set/下下set 有機會reprint zendikar 個d...

特別係下下set..
佢地講過..1 個block 想盡量做到有10張地...(整個cycle,原因想盡量做到支援每個color combination)

仲有就係下下set 係大set...
這個block 頭2set rotate 佢都仲會留係度..
新環境用..enemy fetchland 好似都合理
印齊都好,起碼可以一次降低個價,唔會令另外果5張暴升,(希望)真係可以鼓勵到多d人玩modern或者其他format
舊 08-31-14, 04:56 PM   #713
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: mgsyfw 查看文章
印齊都好,起碼可以一次降低個價,唔會令另外果5張暴升,(希望)真係可以鼓勵到多d人玩modern或者其他format
我覺得modern 個問題始終係
個2隻2分獸...

reprint地只係令門檻降低少少..

btw 我見有人話..reprint 舊fetch land
zendikar 個d 會冇咁貴..

究竟會係平左定越來越貴..?

舊 08-31-14, 05:07 PM   #714
HM

耶夫同親信無問題喎,唔係必須品之餘落場之後既對應方法都多
由手機版發出
舊 08-31-14, 05:23 PM   #715
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

引用:
作者: 平山深雪 查看文章
耶夫同親信無問題喎,唔係必須品之餘落場之後既對應方法都多
由手機版發出
==
一諗到affinity 都落gofy...
就覺得可怕..

單一張gofy 就係win con= =

bob 仲好d..
gofy 我覺得個對策係..你都要有gofy lol

另外..係的確有唔少deck 唔洗bob/gofy
但冇佢地亦有好多deck 冇得玩

舊 08-31-14, 08:20 PM   #716
HM

直接送佢一支殺不就ok嗎?(你抽到先算囧)
由手機版發出
舊 09-07-14, 10:54 PM   #717
Cancer
Crazy Gamer
我係嘍囉,我係下等

星期六有冇人出~?
lc 3點...

舊 09-07-14, 11:16 PM   #718
HM

引用:
星期六有冇人出~?
lc 3點...
come呀
舊 09-08-14, 09:09 AM   #719
孫伯符
Senior Gamer

註冊日期: Jul 2011
引用:
星期六有冇人出~?
lc 3點...
收6點,7點左右會到。
孫伯符 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-08-14, 11:29 AM   #720
HM

http://magiccards.info/m15/tw/145.html

個價上緊去
舊 09-10-14, 11:16 AM   #721
ammms
渣根懦夫

新 set 有堆 common 三色餅幾好
啱哂 EDH 用

舊 09-10-14, 07:14 PM   #722
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
http://promos.wizards.com/chooseyourclan/
今次的勢力測試
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-11-14, 10:57 AM   #723
ammms
渣根懦夫

你屬於阿布贊!

你很珍惜身旁的情誼,只要族人在身邊,你就能忍受逆境。

舊 09-11-14, 10:56 PM   #724
HM

http://mysticzonetw.blogspot.hk/2014/09/blog-post.html
舊 09-12-14, 11:09 PM   #725
孤鎗客

註冊日期: Dec 2011
XBox Live GamertagSENTINEL1080
某一晚和某人打完一局之後的感想
「浪費人生」
可見我不是唯一一個有這種想法的人…

此篇文章於 09-12-14 11:13 PM 被 孤鎗客 編輯。
孤鎗客 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
Magic: The Gathering 討論交流區 turn8 ~M14 發售中~ Cancer 收藏品討論版 1001 09-20-13 12:06 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn7 簡.. 收藏品討論版 1002 04-07-13 09:36 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn6 簡.. 收藏品討論版 1000 09-21-12 11:29 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn5 簡.. 收藏品討論版 1000 06-11-12 10:45 PM
Magic: The Gathering 討論交流區 turn4 簡.. 收藏品討論版 1000 03-17-12 02:35 PM

現在的時間是 08:38 PM

手機版 | APP版