Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 手機平板遊戲討論版

關閉主題

主題工具 顯示模式
舊 11-12-10, 10:26 PM   #1
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
Android 系統/手提 討論區 (小蜜蜂..嗡嗡嗡...)((阿波羅雪糕特約.....))

好似冇一個專講關於呢個機械人仔o既topic?就好似置頂pocket PC個topic...

呢兩日講得最火應該係Nexus S的消息吧....?(所以三叔講冇Nexus 2是沒有錯的 )

系統2.1 2.2 2.3又係一頭霧水....

=====================================
官網

http://www.android.com/

情報網站

http://www.android-hk.com
http://www.androidnoodles.com/

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 12-29-10 01:06 PM 被 KTN 編輯。
亍 ◣ 目前離線  
舊 11-12-10, 10:31 PM   #2
艾域斯
Senior Gamer

註冊日期: Dec 2008
Nintendo Switch ID7058-2299-0993
3DS Friend Code5412 9855 0760
有個集中講手機的topic在影音版

http://gaforum.org/showthread.php?t=200949&page=17
艾域斯 目前離線  
舊 11-12-10, 10:37 PM   #3
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

o個個主要係講手機,咩系統都講.....我諗以android開一個獨立topic都冇問題....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線  
舊 11-12-10, 11:48 PM   #4
laurance
Insane Gamer
~

註冊日期: Nov 2005
3DS Friend Code1891 1504 8314
我都等緊呢部
之前想買nexus one,但錯過左個online store,又唔想買2手
所以疊埋心水等後繼機
(唔知點解對非親生仔冇咩興趣)
laurance 目前離線  
舊 11-13-10, 12:15 AM   #5
Fio
God of Gamer

我都係buy android
個個都iphone(其實近排見galaxy s都多o左d),市場上可以多d競爭都係好事~
Fio 目前離線  
舊 11-13-10, 12:25 AM   #6
Suda

註冊日期: Sep 2008
Wii U IDsuda316
3DS Friend Code1075 0690 1475
PSN  IDhiku316
引用:
作者: Fio 查看文章
我都係buy android
個個都iphone(其實近排見galaxy s都多o左d),市場上可以多d競爭都係好事~
我都buy Android,依家儲緊錢換Galaxy S9000
睇落比iPhone正好多

Nintendo3DS
Suda 目前離線  
舊 11-13-10, 12:59 AM   #7
irismong
Goo ◕ ω ◕

註冊日期: May 2008
3DS Friend Code5198 2379 5456
XBox Live GamertagiRis MonG
用緊XT701, 想換機= =

On-going games (?!):
PS3+MOVE: Tokyo Jungle, Harry Potter, Basara 3 + 3宴, L.A. Noire
XBOX360 + KINECT: TROPICO 3, Red Dead Redemption, GTA 4 Liberty City Stories
Wii: [封塵中]
閃綠+粉紅3DS: マリオカート7, Monster Hunter Tri-G, Mario 3D Land
MHP限定3000 X2+紅色3000PSP: [閒置中]
MIKU PSV+BLACK PSV: 初音ミク Project DIVA f, 塊魂ノ・ビ~タ, 真三國無雙NEXT

PSV的日本PSN ACC: devil_hyde
PS3的香港PSN ACC: iRis_MonG
irismong 目前離線  
舊 11-13-10, 01:08 AM   #8
anyone
The One
↘嫁

註冊日期: Jan 2005
PSN  IDRitsuZui
不如就咁講andriod os啦
頹等archos 101返貨中

anyone 目前離線  
舊 11-13-10, 02:21 AM   #9
李某人
Game Master
初心者

註冊日期: Jun 2004
九月時買了 Nexus One...
如果下年年頭出後繼機, 真是十五十六...

人類因為別人幸福而自己也感到幸福這種事,只不過是望梅止渴而已。
李某人 目前離線  
舊 11-13-10, 09:05 AM   #10
Hunter

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: irismong 查看文章
用緊XT701, 想換機= =
我其中一部想買既Android機, 有咩缺點搞到要換機?

Hunter 目前離線  
舊 11-13-10, 10:25 PM   #11
clie

XPERIA係咪唔值得期待?
我知至今有好多用家失望
但我咁多年都係用sony機
黎緊又想買android系
clie 目前離線  
舊 11-13-10, 10:51 PM   #12
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

http://www.android-hk.com/news/hk-xp...id-2-1-update/

睇佢up左上2.1好似唔係太得??

觀望下先啦....

=====

有冇提供多D Android網站?好做個資源區...

又《廣韻》中句切
音駐。義同。

此篇文章於 11-13-10 10:55 PM 被 亍 ◣ 編輯。
亍 ◣ 目前離線  
舊 11-13-10, 10:59 PM   #13
たまご
Insane Gamer

註冊日期: Dec 2008
PSN  IDTamagoHK
引用:
作者: Hunter 查看文章
我其中一部想買既Android機, 有咩缺點搞到要換機?
用緊720, 啱啱搞到佢可以接受

不過個usb 蓋爛左

xxx さんの発言 (11:44): 前日改xlr線,之前買落之辣雞好頹..... 但靚雞又三佰銀起跳
Tamago さんの発言 (11:45): 痴線 有錢人係唔同d, 我呢d 用辣雞都係廿蚊果d 黎
xxx さんの発言 (11:45): 一分錢一分貨
Tamago さんの発言 (11:45): 咪又係咁用 三舊水熱風槍都買到啦
たまご 目前離線  
舊 11-14-10, 12:07 AM   #14
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
用緊MS1....等佢下年升埋2.2都好夠用了....
等有3.0先換機....

選ANDROID唔要IOS係因為ANDROID個介面正太多...
近排DL埋LAUNCHERRO PLUS個介面超正...好似玩埋HTC SENCE甘XD

舊 11-14-10, 12:30 AM   #15
破戒僧

註冊日期: Nov 2003
3DS Friend Code3523 2002 7295
PSN  IDLeifeiPatrick
XBox Live Gamertagfpatrick
引用:
作者: clie 查看文章
XPERIA係咪唔值得期待?
我知至今有好多用家失望
但我咁多年都係用sony機
黎緊又想買android系
唔急就唔好換住, 直上Xperia X12...
http://gaforum.org/showpost.php?p=8838951&postcount=406

無論你多接近神, 都依然係一個凡人, 別以為自己很了不起
破戒僧 目前離線  
舊 11-14-10, 01:25 AM   #16
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
再嚟多次電阻式mon玩殘大家a

舊 11-14-10, 01:44 AM   #17
破戒僧

引用:
作者: 神龍 查看文章
再嚟多次電阻式mon玩殘大家a
X10都係電容式(督mon係冇反應的), 別因為佢冇multitouch就以為佢係電阻式...

引用:
作者: jaVaj ◣ 查看文章
有冇提供多D Android網站?好做個資源區...
News:
http://www.androidcentral.com/
http://androidcommunity.com/
http://phandroid.com/
http://www.engadget.com/
http://www.android-hk.com/

Market
http://www.appbrain.com/

其他:
http://forum.xda-developers.com/

此篇文章於 11-14-10 02:09 AM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線  
舊 11-14-10, 01:48 AM   #18
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
X10都係電容式(督mon係冇反應的), 別因為佢冇multitouch就以為佢係電阻式...
http://www.youtube.com/watch?v=2AodFEPI27U

電阻, 只係用咗硬身mon, 摸落去似係電容
電容mon用硬身筆無可能有反應

此篇文章於 11-14-10 01:52 AM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線  
舊 11-14-10, 01:51 AM   #19
神龍
↘大家比d掌聲

官方寫電容我都唔會信

http://static.youku.com/v1.0.0131/v/...did=-&showAd=0

舊 11-14-10, 01:55 AM   #20
破戒僧

引用:
官方寫電容我都唔會信
我o岩o岩試左女友o個部...唔得喎, 點督都冇反應a
(我用X1支筆...)

此篇文章於 11-14-10 01:59 AM 被 破戒僧 編輯。
破戒僧 目前離線  
舊 11-14-10, 01:59 AM   #21
神龍
↘大家比d掌聲

大力da
link入面2段都幾大力, 有聲
我去旺角瘋擇上面間sony shop玩部野用筆得嘅, 都好大力

你女友一出即買?
唔係頭批用電阻, 後面d電容咁過癮下化

舊 11-14-10, 02:01 AM   #22
破戒僧

引用:
你女友一出即買?
唔係頭批用電阻, 後面d電容咁過癮下化
係第一批...行貨都炒貴$500 o個批...

破戒僧 目前離線  
舊 11-14-10, 02:01 AM   #23
神龍
↘大家比d掌聲

引用:
作者: 破戒僧 查看文章
係第一批...行貨都炒貴$500 o個批...
咁就唔知喇, 我都係親身玩過嘅

同埋sony d升級速度實在太令人感動
點都唔會納入選擇

舊 11-14-10, 02:03 AM   #24
破戒僧

引用:
同埋sony d升級速度實在太令人感動
點都唔會納入選擇
呢個100%認同...
而且仲唔係用OTA update, update女友o個部攪左我成晚...bbb

破戒僧 目前離線  
舊 11-14-10, 02:06 AM   #25
神龍
↘大家比d掌聲

另外好多人彈moto記部ms升得慢
但個個都唔記得ms一出個陣2.0. 升2.1除咗n1親生仔最快就係佢,
第2次升得慢有幾奇? 我都想睇下有邊部係連續兩次有得快update嘅a

701同720呢d先叫不該

此篇文章於 11-14-10 02:13 AM 被 神龍 編輯。
神龍 目前離線  
關閉主題

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
BlackBerry 系統/手提/玩書 討論區 (一) ZlWS 手機平板遊戲討論版 40 12-08-14 12:25 AM
Android 系統/手提/平板 討論區 (三) KTN 手機平板遊戲討論版 1009 09-23-11 02:56 PM
Android 系統/手提 討論區 (二) KTN 手機平板遊戲討論版 1001 06-23-11 09:12 PM
招Android手機遊戲vampires live玩家 豬級狩獵者 ~清談館~ 0 10-25-10 10:00 PM
Google Android: the Gphone mobile OS riceball 手機資訊/電腦軟硬討論 30 10-10-08 05:24 PM

現在的時間是 07:43 AM

手機版 | APP版