Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 日本動漫畫討論版

主題工具 顯示模式
舊 07-22-08, 09:43 PM   #101
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
之前鋪排左咁多(全明星訓練,姪魔老豆,聖十字石丸活躍)

今場應該無咁易會輸
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 10:39 PM   #102
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
作者: Tururu 查看文章
同意, 對王城個場絕望得黎有一線生機, 睇住漫畫都覺得緊張

但對帝黑完全輸到無癮, 越睇越無心機
咁個作者都算成功,敵人總是一個比一個強,比賽總是一場比一場絕望 ............... 有冇心機睇就另一回事,我睇到絕望都可以好有心機,因為我仲想知泥門可以做到啲咩
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-22-08, 10:50 PM   #103
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

註冊日期: Dec 2001
Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
引用:
作者: 上大仁 查看文章
咁個作者都算成功,敵人總是一個比一個強,比賽總是一場比一場絕望 ............... 有冇心機睇就另一回事,我睇到絕望都可以好有心機,因為我仲想知泥門可以做到啲咩
我覺得作者寫到的強是每人都唔同,要交過手先知勝負,如果作者係高橋陽一,當日阿含必定被大和秒殺

舊 07-23-08, 11:27 AM   #104
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
我覺得帝黑呢場個問題係
根本好似冇對策咁
進係完美球員 大和都係
但蛭魔係中場休息既時候 非常有型地去講"冇球員係完美既"然後利用19分鐘既時間去研究打敗進既方法
係 的確唔可以下定論住 我都有信心之後會好睇
但中場休息提都唔提 咁順攤就落左去下半場
我寧願上半場輸夠預告分...或者預告分低d
然後係中場休息再作出對應
都總好過而家咁樣 睇佢地俾人屈機然後蛭魔好似消失左咁
0對應
even赤羽都講過哂 以前狂追既方法全部都行唔通
但除左聖十字架 應該仲有啊!?
而家我覺得唔好睇既原因 最主要係期望愈大失望愈大..

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 11:58 AM   #105
神龍
Banned Banana
↘大家比d掌聲

註冊日期: May 2005
3DS Friend Code3780 9311 2412
PSN  IDMalcolm_Shum
"泥門惡魔蝙蝠隊有沒有這麼想的死廢柴!?"

舊 07-26-08, 12:22 PM   #106
fiendray
God of Gamer
未来は僕らの手の中

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch ID8526-5981-1889
3DS Friend Code0860 3263 4537
破蛋反擊的開始...
fiendray 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 12:26 PM   #107
ahleung
The One
Bannnned

註冊日期: Jun 2002
引用:
作者: 王龍 查看文章
我覺得帝黑呢場個問題係......
(skip)
我諗作者唔想拖太耐, 想儘快開始 "最後10分鐘狂追35分" 呢段戲碼
ahleung 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 01:15 PM   #108
issac92354
Crazy Gamer

註冊日期: Jun 2007
Wii U IDissac923
Nintendo Switch ID1782-7939-0391
3DS Friend Code3566 1501 6317
PSN  IDissac923
...
咁遲先反擊
但突然好期待下集21號牌
唔係戰術,咁會係咩呢....

issac92354 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 07:24 PM   #109
12號四分衛
Game Master

註冊日期: Jan 2006
XBox Live Gamertagqbgabe12
好波,竟然接下來個十分鐘都打No Huddle戰術!

打No Huddle可以大大增加攻擊時間。另一方面,No Huddle有效減低防守一方的能力,讓對方沒有時間做substitute以及研究防守戰術。

在這個情況下,人肉電腦蛭魔和雪光可以大派用場。

此篇文章於 07-27-08 11:33 PM 被 12號四分衛 編輯。
12號四分衛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-26-08, 07:30 PM   #110
龍寶寶
天才兒童訓練營
明天會更好

Wii U IDbobogaf
Nintendo Switch ID4565-6477-0890
3DS Friend Code2793 0561 7788
PSN  IDbobogaf
XBox Live Gamertagbobogaf
我覺得作者已經技窮,可能真係要完啦

舊 07-26-08, 10:59 PM   #111
HEAD_HUNTER
Ultimate Gamer
月圓下之銀狼

註冊日期: Nov 2004
引用:
作者: 龍寶寶 查看文章
我覺得作者已經技窮,可能真係要完啦
未必既,
我覺得作者似係想輔排下年再戰

我的雜談小屋
dream304.mysinablog.com
HEAD_HUNTER 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 12:05 PM   #112
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: issac92354 查看文章
...
咁遲先反擊
但突然好期待下集21號牌
唔係戰術,咁會係咩呢....
應該又係靠瀨那做危險野
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 02:27 PM   #113
wykaegis
Insane Gamer
無情

註冊日期: Jun 2007
引用:
作者: Kain 查看文章
應該又係靠瀨那做危險野
都會係....

佢點都係21 號....

不過三兄弟又唔係力量型.....

點解會聽得明小結講MUD ....

舊 07-27-08, 03:08 PM   #114
魚伕
Moderator

註冊日期: Jan 2002
引用:
作者: HEAD_HUNTER 查看文章
未必既,
我覺得作者似係想輔排下年再戰
應該唔會再有下年啦~
無蛭魔0既IC21 會無左一半吸引力~
唔通蛭魔會留級咩~
魚伕 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 03:12 PM   #115
wgzc
Game Master
rofl

PSN  IDJC_XD
輸左
然後話.....
其實係 3盤2勝
wgzc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 03:45 PM   #116
王龍
Game Master
天気

註冊日期: Jun 2005
PSN  IDRED_Kaito
去到呢刻
忽然又好睇返

今日係到翻睇全部ic21..
東京大賽暫且不提 賽事編排其實唔係太特別
進入關東大賽 原來全部都有所呼應
雖然只係小小感言 如果覺得太過細路既 抱歉

1.神龍寺戰=元老三人打破過去 創造第一回既奇蹟
2.王城戰=由一開始既約定 去到b區決賽成就既決戰 係完成左門太對櫻庭 瀨那同既進既宿命對決
3.白秋戰=原來係一開始 粟田初識蛭魔既時候 粟田就幻想係關東大賽既決戰係對上一個恐龍既攻防線 並且因為自己而打贏

這一刻 最重要的事
是屬於你 最小的事

山窮水盡疑無路 柳暗花明又一村
王龍 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-27-08, 03:55 PM   #117
naruto2320
Crazy Gamer

註冊日期: Dec 2003
IC 21最好睇既地方就係突然之間會令到你有莫名既感動
呢一話番黎喇

有沒有這樣想的死廢材!!!!

舊 07-28-08, 12:08 AM   #118
上大仁
Crazy Gamer
Riccian

註冊日期: Oct 2004
3DS Friend Code1075 0689 4521
XBox Live Gamertagmilkin2007
引用:
作者: naruto2320 查看文章
IC 21最好睇既地方就係突然之間會令到你有莫名既感動
呢一話番黎喇

有沒有這樣想的死廢材!!!!
有時要信個作者,以前有既感動,去到某一刻又返嚟,吾好諗到期期都必定要超精彩就得

有沒有這樣想的死廢材!!!!: -------- 呢句係作者講比這樣想的讀者聽,我勁有這種感覺,之前幾多人話打破 0 分就是結局,中哂計。
上大仁 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 07-30-08, 04:00 PM   #119
Tururu
Senior Gamer
Gunners!

註冊日期: Oct 2005
始終都係有蛭魔先最好睇!

但整體張力都前三場都係唔夠...

不過門太同鷹鬥個段幾好睇

舊 08-01-08, 05:54 PM   #120
alger
Senior Gamer

註冊日期: Feb 2007
終於得分!之前馬騮出絕招也敗也是一個伏著。
有得追才好看!
alger 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-01-08, 06:10 PM   #121
拓飛
Game Master

註冊日期: Aug 2003
睇雜誌漫畫30期動漫節出
拓飛 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-08, 02:47 AM   #122
lwl

註冊日期: Feb 2006
PSN  IDlwlworld
XBox Live GamertagLWLWORLD
引用:
作者: alger 查看文章
終於得分!之前馬騮出絕招也敗也是一個伏著。
有得追才好看!
yeah~!
真係好興奮
得分成功

舊 08-02-08, 04:59 PM   #123
Shadow 神
混沌與光明的創造者

註冊日期: Nov 2006
PSN  IDShadowNel
泥門搶到分後,會唔會有人轉軚覺得泥門會贏??

PSN: ShadowNel
wii friend code: 3580 5742 2557 1699
Shadow 神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-08, 06:12 PM   #124
Kain

註冊日期: Dec 2005
PSN  IDkain_jpn
引用:
作者: Shadow 神 查看文章
泥門搶到分後,會唔會有人轉軚覺得泥門會贏??
起碼鬥到差一球
門太挑完之後一定到瀨那挑大和
其實都幾公式
Kain 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 08-02-08, 11:34 PM   #125
Eternal Wind
Game Master

註冊日期: Apr 2005
3DS Friend Code1521 7330 2785
引用:
作者: Kain 查看文章
起碼鬥到差一球
門太挑完之後一定到瀨那挑大和
其實都幾公式
可能係石丸挑大和

雖然今次成功達陣,但門太仍未羸到鷹
Eternal Wind 目前離線   回覆時引用此篇文章

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.7 Hitomi ~清談館~ 1001 01-09-15 12:40 AM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.5 Hitomi ~清談館~ 1001 09-16-13 07:21 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.3 Hitomi ~清談館~ 1004 11-15-12 11:18 PM
[漫畫] One punch-man [原作/ONE 作畫/村田雄介] 信長 日本動漫畫討論版 1 07-19-12 11:01 PM
日本47都道府県観光 総合THREAD Vol.2 Hitomi ~清談館~ 1014 06-16-12 09:32 AM

現在的時間是 12:49 PM

手機版 | APP版