Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > GAF區 > 電視遊戲討論版

主題工具 顯示模式
舊 05-11-17, 12:24 PM   #12201
wing
God of Gamer
格鬥低手

註冊日期: Mar 2004
引用:
作者: Dyhalt Rushifar 查看文章
在下勉強都叫有打開格GAME,不過成千蚊一個大掣真係咪話唔貴…
又唔係月入幾萬…
2隻game的價錢囉...但一個可用幾年, 仲算Ok.

舊 05-11-17, 12:45 PM   #12202
charcsc2000
J神哥

註冊日期: Jan 2006
Nintendo Switch IDcharcsc2000
PSN  IDcharcsc2000
引用:
作者: wing 查看文章
又講真, 1000蚊個手掣好似好貴, 但對於玩開格鬥同車game果D.........好多人真係2k買枝te2或者再貴D買軚盤都面不改容. 但呢D人都未必係年年追新電話law. 個個人總有唔同價值觀, 最重要係銀行存款個銀碼唔同.
係呀...我只係想指出個手制係貴...咁確實係1/2 ps4價錢, 又唔係我老吹...
唔明做咩比人話我雪櫃iphone囉....
講都唔比人講..仲要比人話
charcsc2000 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 12:46 PM   #12203
charcsc2000
J神哥

引用:
在下勉強都叫有打開格GAME,不過成千蚊一個大掣真係咪話唔貴…
又唔係月入幾萬…
好睇你買黎玩咩game....
我fd之前為左有街機感覺...買左個大制係為玩z高達vs高達...
就係想有童年回憶...呢d無價既...
舊 05-11-17, 12:47 PM   #12204
charcsc2000
J神哥

引用:
唔係喎...ps4而加正常game係2xx咋...有d仲係1xx...
係3aaa大作先400...
舊 05-11-17, 01:15 PM   #12205
wing
格鬥低手

引用:
作者: charcsc2000 查看文章
唔係喎...ps4而加正常game係2xx咋...有d仲係1xx...
係3aaa大作先400...

唔計arcade 級dl game.....1xx/ 2xx果D係特價game或者等一年的價錢la....好多新game係4xx / 5xx基本版la.

舊 05-11-17, 01:23 PM   #12206
wing
格鬥低手

引用:
好睇你買黎玩咩game....
我fd之前為左有街機感覺...買左個大制係為玩z高達vs高達...
就係想有童年回憶...呢d無價既...

G vs ZG呢類, 我又覺得joyapd都handle到.
不過用棍有D機舖feel, "童年" 回憶真係無價.

舊 05-11-17, 01:30 PM   #12207
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
不過家陣一年在下用得幾日

舊 05-11-17, 02:20 PM   #12208
wing
格鬥低手

引用:
不過家陣一年在下用得幾日
咁頽?

舊 05-11-17, 02:26 PM   #12209
安安

註冊日期: Jan 2002
https://www.youtube.com/watch?v=Kss1-nRFoHk PS4 Lineup Musical
引用:
安安 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 02:31 PM   #12210
Dyhalt Rushifar
神人ではない!新人だ

註冊日期: Jun 2003
PSN  IDDyhalt
XBox Live GamertagDyhalt
引用:
咁頽?
原本就只係得ARCSYS一擇,家陣連ARCSYS既都跟唔上,應該格GAME好快唔再關在下事

舊 05-11-17, 03:37 PM   #12211
IDGAF
The One

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: 八仙果 查看文章
in-game 沒選項就應該冇得改,
我到 VR game 都係,有隻用簡單中文,
仲要講國語,最後都係用返英文好過。
引用:
有d game係咁, 沒得選擇...
之前我玩ps3隻lara croft and the guardian of light都係咁...
佢日英文, 我用繁體中文...入game會變做日文...一定要英文介面先可以出英文......
引用:
唸起初初rise tomb raider得中文講國語, 好多ching中伏...
係囉…
經過PS4版Rise of the Tomb Raider及XBOX ONE Dead Rising 4,
兩隻香港行版GAME首發時只提供國語配音及簡體中文字幕事件比玩家鬧爆唔尊重香港地區之後,
估唔到宜家連HK PS+送GAME都仲會有類似情況出現…

可能因為ABZU名義上係免費送,而且又唔係在大熱人人有興趣玩的作品所以無人出聲,
佢一直無更新修正啦…

舊 05-11-17, 03:54 PM   #12212
IDGAF
The One

引用:
咁成千蚊個手制真係貴嘛.....又關雪櫃iphone咩事...
引用:
有D人總以為個個都係一出iphone就幾千蚊換新, 唔知道好多人仲係用緊兩三年前an機.
引用:
又唔係月入幾萬…
平貴睇個人擔負擔能力啦。

不過,可能GAF老年化問題,多咗好多叔父輩土豪式炫富,
好似之前落下NS個主題,講緊4月果期NS主機炒賣問題時,
居然有有版友留言問人出咗糧未,有錢買未…甚麼loser論之類都有。
但其實部機本身定價都係$2340,個價本身係平民嘢,
唔知早買咗有幾威,因為當時未買的其實都係討論緊係咪要咁笨用炒價去買…

手掣方面,其實幾年前XBOX果邊搞HALO新作的試玩會時,
有請到美國果邊打MLG的高手嚟同本地玩家切磋一下,
有本地玩家就係帶埋有線的靚掣駁落大會部XBOX 360度玩,
但最後其實都係輸比個阿高手,而佢當時其實都係用大會提供的XBOX 360手掣去玩…
證明有實力贏就係羸,同個手掣係無關的果下勁~!

舊 05-11-17, 10:36 PM   #12213
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
Nacon 個價好合理喎,Razer 就不嬲都overpriced 啦
Xbox 隻 Elite 制正價都1040,各人有各人喜好
不用嘈 or 答乜都打小說嘅

Update :Nacon revolution direct buy $598 番左貨
Razer raiju 約1200

Nacon 有買襯手,係direct buy 特別平
窮人要周圍搵嘢特價貨真係慘

此篇文章於 05-11-17 10:40 PM 被 Hello MiMi 編輯。
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 10:52 PM   #12214
izumo

註冊日期: Mar 2005
PSN  IDizumo000
如果programmable 俾D 白金獵人用來刷白金都OK GE

不過我呢D 弱弱唔會買就係啦
izumo 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-11-17, 10:56 PM   #12215
Hello MiMi
Game Master

註冊日期: Nov 2011
引用:
作者: izumo 查看文章
如果programmable 俾D 白金獵人用來刷白金都OK GE

不過我呢D 弱弱唔會買就係啦
其實鐘意xbox one layout 嘅已經可入手
好過Hori 隻公公制太多
Hello MiMi 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 11:47 AM   #12216
シェンムー
Moderator
ドリームキャスト

註冊日期: Jul 2006
Wii U IDbb.729
Nintendo Switch IDSW-3362-5797-5988
3DS Friend Code3909 7471 5185
PSN  IDhideki_asaki
XBox Live Gamertaglapplay
Pro入手, 都係等唔到gt先買
早排用係ps4個3TB 外置hdd 可以係新機即插即用

而家初版ps4 放出去$6,700有無人要?

Sent from my iPhone using Gaforum

舊 05-12-17, 11:49 AM   #12217
草薙さん
The One

註冊日期: Dec 2003
舊版都有1000瓜...?

メモリはプライスレス
My Trophy Road
草薙さん 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 12:35 PM   #12218
IDGAF
The One

引用:
作者: シェンムー 查看文章

Sent from my iPhone using Gaforum
有多一部留嚟做Blu-ray、影片播放器、睇Netflix/youtube/直播,
及「外置HDD」算啦…

或者放上網借比人玩,做共享主機有意義過拎返$700…

好似影片1:42果個玩家咁:
https://youtu.be/DAZc0xjcBMg?t=1m42s

《視點31》共享經濟在香港與港人公德【我視點】(RTHK31: 9/5/2017)
https://www.youtube.com/watch?v=DAZc0xjcBMg

舊 05-12-17, 01:12 PM   #12219
IDGAF
The One

唔夠位或者有升級需要可以參考下。

淨係用過HGST外置HDD落XBOX ONE,
PS4主機本身有1TB,加上玩完PS+送的GAME就即剷,
(反正個模式只是租借並非永久擁有使用權)
暫時呢年之內都應該都夠駛夠用了吧?

PS4 External USB Drive Loading Time Tests - Upgrade Options Compared!

It works brilliantly, but what are the best ways to use PS4's extended storage feature? Tom runs through the merits of buying a sizeable 4TB external drive versus a smaller SSD (inserted into a USB enclosure). The results are surprisingly promising all round.

https://www.youtube.com/watch?v=ypQTC6Rt0jk

舊 05-12-17, 01:25 PM   #12220
八仙果
youtube 頻道

註冊日期: Mar 2002
Wii U IDeightsin88
Nintendo Switch ID3414-6520-7624
3DS Friend Code1762 2635 0638
PSN  IDeightsin88
XBox Live Gamertageightsin88
wink

引用:
係黃金m記, 唔知仲有沒貨, 我個時$438...
老實講幾低嫁....
謝謝回覆,請問黃金 M 記是?

引用:
唸起初初rise tomb raider得中文講國語, 好多ching中伏...
哈哈,我都記得,
仲要遲人成年先出,
現在是否 update 後可以改到?

引用:
呢隻唔係慢慢玩......係睇一次ga ja woo..
我見好多評語係睇多過玩,
所以都有個底,
總可以 save 多次慢慢「睇」吧?

[ 歡迎讚好 八仙果遊戲頻道,只要跟 TV games 有關的,都想跟大家分享,多多指教 ]
fb:https://www.facebook.com/myTVgames/
Youtube:https://www.youtube.com/channel/UCoF...bwIuJXg/videos

PSN ID 收集區:[這裡]
| Switch ID 收集區:[這裡] | Xbox One ID 收集區:[這裡]
八仙果 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 01:28 PM   #12221
wing
格鬥低手

引用:
作者: 草薙さん 查看文章
舊版都有1000瓜...?
我信有, 或者會有人想買部平二手機來玩gundam vs

此篇文章於 05-12-17 01:30 PM 被 wing 編輯。
wing 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 02:33 PM   #12222
charcsc2000
J神哥

引用:
作者: 八仙果 查看文章
謝謝回覆,請問黃金 M 記是?

哈哈,我都記得,
仲要遲人成年先出,
現在是否 update 後可以改到?

我見好多評語係睇多過玩,
所以都有個底,
總可以 save 多次慢慢「睇」吧?
黃金m記即係寶x側邊....你搵下就見到, 但唔知賣哂未...
舊 05-12-17, 02:45 PM   #12223
wing
格鬥低手

引用:
原本就只係得ARCSYS一擇,家陣連ARCSYS既都跟唔上,應該格GAME好快唔再關在下事
哦.... 我玩tk同sf, 就算水皮都仲繼續玩.

依家tk同sf 在操作方面的門檻其實都低左, 我呢D手殘老餅暫時都仲叫做玩到. 依家再唔玩, 再過幾年反應再慢D就真係好難玩了.

舊 05-12-17, 02:46 PM   #12224
rokuna
Crazy Gamer

註冊日期: Jul 2002
Razer 呢個牌子 賣$1400 傻既先買

佢d QC 差到無人有

Nacon $598 算係咁喇 起碼好渣手過原裝手制

d game 唔好一齊出好冇.??
rokuna 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-12-17, 03:03 PM   #12225
HI_Ricky
深山人士

註冊日期: Sep 2009
PSN  ID封左塵....
XBox Live Gamertag封左塵....
引用:
作者: シェンムー 查看文章

淨機乜都沒5-600 我收 :)

http:/www.machouse.hk
https://www.facebook.com/machouse2004/
另回收/維修各類特殊,開發,除錯 用途主機,可以PM 我
寵物用品 零售 http://www.applecare.com.hk
HI_Ricky 目前離線   回覆時引用此篇文章

標籤
PlayStation 4, 綜合情報

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

相似的主題
主題 主題作者 版面 回覆 最後發表
[PS4] PlayStation 4 情報總合 01 | 2013年年末商戦に発売 neo 電視遊戲討論版 1009 06-29-13 11:55 PM
[XBLA,PSN]The Simpsons Arcade Game(XBLA版Feb 03,2012)(美PS+會員07/02-29/02免費) IDGAF 電視遊戲討論版 18 09-05-12 04:32 AM
[演唱會] "左麟右李演唱會2009" 01/02/09~14/02/09 香港體育館 Busconcamp Neo Music UNIVERSE 42 04-14-09 01:48 AM
[TVB] "耳分高下" 主持:哈林,Honey鄧 & 眾閒角Sing之天使 02/02/09~13/03/09 星期一至五 22:35~23:05播映 Busconcamp Neo Entertainment TREND 157 03-30-09 12:24 PM
拳皇02 單眼皮男孩 街機遊戲討論版 1 03-30-05 05:39 AM

現在的時間是 08:39 PM

手機版 | APP版