Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > <<繼續談情>>

主題工具 顯示模式
舊 09-18-14, 01:01 AM   #51
sonic
Game Master

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: 犬夜叉 查看文章
2先至係最棘手但又無從入手嘅問題
社交圈子太窄,到而家都仲未諗得到可以點解決
所以而家對親戚介紹,speed dating呢啲野都已經變得冇咁抗拒
咁唯有多參加團體先得例如義工,教會咁
比人講壞話其實好小事,你成功到擦火花,咩衰野都會變成小缺點
sonic 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 09:45 AM   #52
藍莓咖啡
守護天使
輔助系

註冊日期: Feb 2004
一講義工即刻有︰

樂施會毅行者義工,趕快申請吧。
FORM都搵埋比你啦,唔好話冇時間,大把TIME SLOT比你揀

http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/o...W2014_form.pdf

Lost In Paradise
藍莓咖啡 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 09:54 AM   #53
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

註冊日期: Jan 2002
PSN  IDhigurash66442088
引用:
連gathering都少先出事
返學就........雖然識左個腐, 關係亦算唔錯, 上唔到戀人關係, 但還keep住友達.........
即係有異性熟人,又何來唔識應付呢?其實只係識得少而已

sugihara 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 11:43 AM   #54
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

註冊日期: Jan 2004
引用:
作者: sugihara 查看文章
即係有異性熟人,又何來唔識應付呢?其實只係識得少而已
因為有2個條件成立左
共同話題(動漫)
性格(講野有點粗魯)

公式

超絕可愛+賣萌+天然呆+冒失娘+短髮=本田翼
紅字為重點

本王決定中日開戰之時會去做漢奸
犬夜叉 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-18-14, 12:27 PM   #55
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
因為有2個條件成立左
共同話題(動漫)
性格(講野有點粗魯)
咁個個人都唔同性格,真係唔夾0既就算男人都係唔識應對架啦
況且粗魯/中意acg女仔通街都係,只係講緊夾唔夾,根本唔係問題黎...

覺得唔識應對可能係太在意異性呢個pt
認真,第一眼唔過電就唔好太care,唔係好易變厹

舊 09-18-14, 07:54 PM   #56
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
況且粗魯/中意acg女仔通街都係,只係講緊夾唔夾,根本唔係問題黎...

有心"造就"下, 厹已經鍊成
今次總算吸取教訓, 唔係度食都好, 痾之前都要諗下先, 由其係你人品唔好的話

公式

紅字為重點

此篇文章於 09-18-14 07:59 PM 被 犬夜叉 編輯。
舊 09-18-14, 10:18 PM   #57
尼路
The One

註冊日期: Dec 2002
引用:

我覺得樓主講個個係令佢意識唔到佢係異性個種,因為我都試過有d完全意識唔到佢係異性的女生(直d就唔當佢係女人),嚴重的識左一段時間但佢唔入廁所都唔知佢係女的……

舊 09-18-14, 10:58 PM   #58
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: 尼路 查看文章
我覺得樓主講個個係令佢意識唔到佢係異性個種,因為我都試過有d完全意識唔到佢係異性的女生(直d就唔當佢係女人),嚴重的識左一段時間但佢唔入廁所都唔知佢係女的……
咁又未去到呢個地步

阿腐佢本身都係一個好注重外表既女仔
只係有時講野會嚇你一跳, 令我忍唔住吐佢槽

引用:
作者: 藍莓咖啡 查看文章
一講義工即刻有︰

樂施會毅行者義工,趕快申請吧。
FORM都搵埋比你啦,唔好話冇時間,大把TIME SLOT比你揀

http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/o...W2014_form.pdf
10月正值返新工.....真係冇時間

此篇文章於 09-18-14 11:12 PM 被 犬夜叉 編輯。
舊 09-19-14, 09:41 AM   #59
sonic
Game Master

引用:
咁又未去到呢個地步

阿腐佢本身都係一個好注重外表既女仔
只係有時講野會嚇你一跳, 令我忍唔住吐佢槽

10月正值返新工.....真係冇時間
咁你講到要返新工咁忙,逼唔到時間真係無人幫到你喎...
舊 09-19-14, 10:44 AM   #60
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

引用:
我知丫,我第1次拍拖都係以為對方係男人先傾到熟

其實大把人見到女神就硬晒(講緊全身呀)架啦,不自覺下變厹,或者盲鍾鍾收咭,好平常
特別係對於我地呢d毒L黎講,反而好多時就係d本身唔當係女人既無啦啦就一齊左
所以話雖則最緊要係隨緣,但你同女女連計都唔傾既,邊樹搵緣你隨

此篇文章於 09-19-14 10:47 AM 被 sugihara 編輯。
舊 09-19-14, 10:51 AM   #61
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: sonic 查看文章
咁你講到要返新工咁忙,逼唔到時間真係無人幫到你喎...
唔敢講好忙,但連返幾點都未知的話真係唔敢講去到

公式

紅字為重點

舊 09-21-14, 10:36 PM   #62
不死game神
Ultimate Gamer
任天堂絕命之使者

註冊日期: Jun 2004
PSN  IDWONG_FAMILY
XBox Live GamertagNintendo
其實依家d正女成日都有仔,但最終find out女神d仔通常係其貌不揚,,學歷唔好,人工唔夠自己高既肥仔,何解依d男仔會夠膽死去追依d女仔,佢地唔會諗自己究竟有咩本錢去追人,人地又會受果下先死,如果佢地唔出手,去追返d同自己差唔多質素既女仔,市場就會多d

任天堂是唯一可以能夠帶你們進入創意無限的遊戲國度,讓你們體會電視遊戲的真正樂趣。雖然我們人數不多,而且四面受敵,但我們絕不氣餒,我們的大門隨時願意為你們打開,墮進電玩遊戲冥界的人喔,趕快回頭是岸唷!
阿們
老任皇者之收藏庫:N64遊戲(over100),GC遊戲(over300),NDS遊戲(over300),Wii日版遊戲(全部)
用手機,識貨之人梗係會用NOKIA啦
打TV同手提game,係路o既人實玩任記o既
不死game神 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-24-14, 12:55 AM   #63
綾小路雷太
God of Gamer

註冊日期: Aug 2005
刨完個文,第一個諗法係:

又係時候搞下大聚吸人氣鳥
等夜叉可以識下囡囡都好

舊 09-24-14, 07:19 PM   #64
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

等夜叉可以識下囡囡都好
你你你你你你你你你你~~~

公式

紅字為重點

舊 09-24-14, 10:19 PM   #65
尼路
The One

引用:
作者: 不死game神 查看文章
其實依家d正女成日都有仔,但最終find out女神d仔通常係其貌不揚,,學歷唔好,人工唔夠自己高既肥仔,何解依d男仔會夠膽死去追依d女仔,佢地唔會諗自己究竟有咩本錢去追人,人地又會受果下先死,如果佢地唔出手,去追返d同自己差唔多質素既女仔,市場就會多d
好想講兩個字……不過無乜資格講。只能引用別人的話,一日重有呢種想法一日搵到另一半先出奇。

舊 09-25-14, 01:23 PM   #66
sonic
Game Master

引用:
好想講兩個字……不過無乜資格講。只能引用別人的話,一日重有呢種想法一日搵到另一半先出奇。
反而自大更容易追到XD
不停的自我價值降低,女仔要你先其
舊 09-25-14, 01:25 PM   #67
sonic
Game Master

引用:
作者: 不死game神 查看文章
瘦田無人耕,耕開有人爭
如果佢地唔出手,去追返d同自己差唔多質素既女仔,市場就會多
你估資源係平均分配既咩
舊 09-25-14, 01:26 PM   #68
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
我又引用下其他人說話:
自己都睇唔起自己,點可以其望其他人睇得起你
引用:
作者: 綾小路雷太 查看文章

等夜叉可以識下囡囡都好
上次去陰陽失衡喎
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 01:59 PM   #69
尼路
The One

引用:
作者: sonic 查看文章
反而自大更容易追到XD
不停的自我價值降低,女仔要你先其
自大、自信同提子係兩回事啦……自大、自信個d根本唔會去理個女仔身邊係乜料……
因為我坐我對面個個就係呢種唔怕無女的,有呢種強大的渾然天成的力場先唔會去比較點解我好佢咁多點點點……佢地只會反問女要追的咩?然後用行動話你知半餐飯就可以令啤酒妹自己俾電話……

舊 09-25-14, 02:37 PM   #70
sonic
Game Master

引用:
自大、自信同提子係兩回事啦……自大、自信個d根本唔會去理個女仔身邊係乜料……
因為我坐我對面個個就係呢種唔怕無女的,有呢種強大的渾然天成的力場先唔會去比較點解我好佢咁多點點點……佢地只會反問女要追的咩?然後用行動話你知半餐飯就可以令啤酒妹自己俾電話……
所以唔好再學電視,ACG方法啦,跟本誤人子弟
舊 09-25-14, 03:26 PM   #71
sugihara
真奈美たん萌え
show仔

其實講得出市場分配,如果係真心0既,只係證明佢想啪唔係想拍而已
同集郵王有咩唔同?咪一個有餐開,一個無囉,本質無分別~

舊 09-25-14, 05:48 PM   #72
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: 真!DC 查看文章
我又引用下其他人說話:
自己都睇唔起自己,點可以其望其他人睇得起你

上次去陰陽失衡喎
由手機版發出
有陰陽失衡過咩?
根本只係得陽

公式

紅字為重點

舊 09-25-14, 06:05 PM   #73
真!DC
Banned User
奉行我道

註冊日期: Jan 2003
唔係有一位女性咩XD
由手機版發出
真!DC 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-25-14, 09:38 PM   #74
犬夜叉
Game Master
徇眾要求改下先啦

引用:
作者: 真!DC 查看文章
唔係有一位女性咩XD
由手機版發出
唔理啦!! 拉打!! 等你做野!!

公式

紅字為重點

舊 09-25-14, 09:44 PM   #75
sonic
Game Master

引用:
唔理啦!! 拉打!! 等你做野!!
做攪手容易拎到電話架喎

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 07:34 AM

手機版 | APP版