Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 11-21-05, 06:57 AM   #676
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
死!!唔斷氣........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-21-05, 10:35 AM   #677
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
引用:
作者: jaVaj ◣
死!!唔斷氣........
老黃又會比佢地咁畫....
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-05, 09:08 PM   #678
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

老榮發火

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-22-05, 05:09 AM   #679
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
我又玩野一推

樓下覆雨翻雲同人映像作品區真係好笑b

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-22-05, 10:01 AM   #680
fatraymond
God of Gamer
期待~~

註冊日期: Sep 2002
其實tvb要挑戰呢本就係難度高
點解唔改大劍師,起碼可以拍練功場面先啦
d 都係d唔重要的位(除左last boss)
而且呢本唔算太好,就算改到七彩都唔會有咁多人話ma

舊 12-22-05, 11:38 PM   #681
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
作者: fatraymond
其實tvb要挑戰呢本就係難度高
點解唔改大劍師,起碼可以拍練功場面先啦
d 都係d唔重要的位(除左last boss)
而且呢本唔算太好,就算改到七彩都唔會有咁多人話ma
覆雨翻雲 呢套野差唔多 集集都 翻雲覆雨架喎..............
點拍呀???
一改又係衰哂..............
套野有幾個主角 , 幾條線咁發展..........
又俾人整衰一套喇...........

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-26-05, 11:25 AM   #682
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

淑妮個.....女.......
睇黎最後一定畫蛇添足寫到明明白白

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 12-26-05, 01:31 PM   #683
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
作者: jaVaj ◣

淑妮個.....女.......
睇黎最後一定畫蛇添足寫到明明白白

...........
umm........乜婠婠咁樣衰o既..............

我唔睇港漫的.........d 顏色封面 令我完全無意慾去睇...........
我想問........究竟係個作者 (已經唔係黃易作架喇......) 覺得d 讀者蠢 , 要講故仔講得白d ..........
定係 班友唔識講故仔呢???

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!

此篇文章於 12-26-05 01:33 PM 被 cccc 編輯。
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-27-05, 12:02 PM   #684
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

其實原本一路都忍到手跟足原著...係完冇門之變突然發神經開始獄郎式創作

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-05-06, 10:10 PM   #685
Leong
Crazy Gamer

黃易果然趁住無線播劇,覆雨翻雲出修訂版,全套十二冊,第一期優惠價$30

因為我原本嗰套開始甩頁,忍唔住買咗,又要比佢掙多一次錢
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 02:23 PM   #686
fatraymond
期待~~

引用:
作者: Leong
黃易果然趁住無線播劇,覆雨翻雲出修訂版,全套十二冊,第一期優惠價$30

呢本知唔知有無改野??

舊 01-07-06, 07:41 PM   #687
~雪風~
Senior Gamer

註冊日期: May 2004
XBox Live Gamertagcyruslee159
引用:

我今日行商務搵唔到
我之前已經想買,但又搵唔到,頭先又見到細本版第一期
報攤有冇得賣ga
~雪風~ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-07-06, 08:17 PM   #688
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: ~雪風~
我今日行商務搵唔到
我之前已經想買,但又搵唔到,頭先又見到細本版第一期
報攤有冇得賣ga
各大書報攤有售

我嗰本都仲未開封,因為上年年尾先重睇完,唔會睇住
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-06, 12:18 AM   #689
wongpo2005
Banned
藍潔瑛

註冊日期: Jul 2005
tvb而家成日做黃易d小說d戲
wongpo2005 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-06, 01:14 AM   #690
GUSTAV
The One
poor

註冊日期: Oct 2003
XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
有冇人睇完修定版?
想知改得勁唔勁
雖則完全冇期待

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-08-06, 11:55 AM   #691
~雪風~

買左lu
唔知幾奈出一期呢

p.s 我覺得今次修訂本個封面好金庸feel
舊 01-08-06, 12:00 PM   #692
遊戲人間
Ultimate Gamer
"oui"

註冊日期: Aug 2003
XBox Live Gamertagark0811
引用:

有D興趣買.
想知道第二期開始幾多錢?thx~

舊 01-08-06, 01:06 PM   #693
~雪風~

引用:
作者: 遊戲人間
有D興趣買.
想知道第二期開始幾多錢?thx~
應該$60
舊 01-10-06, 11:15 PM   #694
dc999

註冊日期: Sep 2004
引用:
作者: wongpo2005
tvb而家成日做黃易d小說d戲
因為黃易依家已經係本土年輕一派最出名既作家...

舊 01-11-06, 07:31 AM   #695
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

可以仲因為黃大師唔介意人地強暴佢d作品

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-11-06, 07:31 AM   #696
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-11-06, 07:32 AM   #697
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 01-11-06, 12:11 PM   #698
vov430
黑色疾風丸

註冊日期: Apr 2002
XBox Live Gamertagvov430
你都唔洗一連強佢3次架~~~~

tvb今次真係太過了
係想作古仔0既就唔好用人排頭

就算係改都比d新意
而家真頭係crossover倚天

我還不想長大, 對!是我不負責任
今天是好日子嗎?
a little better, never perfect
PLAY HARD, WORK HARD, DIE HARD
這就是縲旋的力量嗎?真是不得了的東西啊!
vov430 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-06, 11:11 PM   #699
電車
Crazy Gamer
無錢用

註冊日期: Aug 2002
黃易有無話幾時出新小說?
電車 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 01-12-06, 11:24 PM   #700
是但
Game Master

註冊日期: Aug 2002
PSN  IDseedown
我見到覆雨翻雲修訂版好似比之前大唐細本好多咁?

2014 FTCL Approved!!

BLOG

此篇文章於 01-12-06 11:45 PM 被 是但 編輯。
是但 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 12:39 PM

手機版 | APP版