Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 05-31-05, 09:57 AM   #651
kingtin1
God of Gamer

註冊日期: Nov 2003
PSN  IDkingtin1
XBox Live Gamertagkingtin1
雖然唔係大唐2,但相信係不久既將來,實會有~到時主角應該會係小陵仲掛.........

仲有,想問下有無人知道而家大唐既漫畫講到邊?老跋打左畢玄未?

此篇文章於 05-31-05 10:02 AM 被 kingtin1 編輯。
kingtin1 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-05, 10:00 AM   #652
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
漫畫?
而家去到天刀vs散手八撲了.......睇黎今年摺得的傳言應該可以成真........

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-05, 10:09 AM   #653
kingtin1

引用:
作者: jaVaj ◣
漫畫?
而家去到天刀vs散手八撲了.......睇黎今年摺得的傳言應該可以成真........
謝了....
估唔倒去得咁快.....可能佢為左等新書可以快D出~
舊 05-31-05, 11:31 AM   #654
Stephen
Crazy Gamer

註冊日期: Apr 2003
我only睇大唐漫畫,無睇小說
我想問之後仲有邊幾場大戰呀?

舊 05-31-05, 12:05 PM   #655
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
有冇最新消息會出邊本??
幾時出??
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 05-31-05, 01:18 PM   #656
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
作者: 是但
終於都完左
邊荒 我追左8期就斷左~.~
我都唔記得自己睇左邊幾期
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-05, 12:38 PM   #657
fatraymond
期待~~

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: Zaku
幾時出??
黃大師現在嘆世界中
要慢慢等喇

舊 06-02-05, 12:42 PM   #658
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
幾時出??
你唔係等佢出吧
我就冇咁神心了

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-02-05, 01:15 PM   #659
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: Stephen
我only睇大唐漫畫,無睇小說
我想問之後仲有邊幾場大戰呀?
寇仲 vs 傅??-奕劍大師(唔記得個名)
徐子陵 vs 石之軒
寇仲 vs 畢玄
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-02-05, 01:19 PM   #660
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: Leong
寇仲 vs 傅??-奕劍大師(唔記得個名)
徐子陵 vs 石之軒
寇仲 vs 畢玄
仲有兩三場戰爭....

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-03-05, 12:00 PM   #661
Zaku
The One

引用:
你唔係等佢出吧
我就冇咁神心了
等佢出有乜問題?? a
舊 06-03-05, 09:09 PM   #662
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
等佢出有乜問題?? a
覺得佢唔值o者
出就睇,唔出都唔會期待

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-18-05, 10:21 PM   #663
kingtin1

引用:
仲有兩三場戰爭....
仲有2,3場?邊2,3場?
據我記得,天刀係此戰之後,返左去養傷,跟住李世文就同仲少化敵為友啦喎~~

仲有,有無人記得結局既時候,小陵仲幾歲?之前都仲係bb,但到結局既時候已經識同人玩
舊 06-19-05, 09:44 PM   #664
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: kingtin1
仲有2,3場?邊2,3場?
據我記得,天刀係此戰之後,返左去養傷,跟住李世文就同仲少化敵為友啦喎~~

記錯左....以為世文仲未將寇仲打到就死

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 06-27-05, 04:19 AM   #665
T.K.
Advance Moderator
很黃很暴力

註冊日期: Mar 2002
PSN  IDsrwtk
唔記得攻邊個城時,仲少死唔少人在李世文手中,之後話聯手就聯手,睇到火都黎,仲有仲少對仙子,殺烈暇同楊虛彥

各位預訂貨物,請入賑到恆生銀行755-012903-882cheung tsz kin
並將入數紙寫上貨物名稱後,pm給本人
行貨半訂,日本貨全訂
1KG $65or長x闊x高[cm]/6000x$65[2者均須連送貨紙箱計算]
現貨
T.K. 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 06-27-05, 10:50 AM   #666
kingtin1

引用:
作者: T.K.
唔記得攻邊個城時,仲少死唔少人在李世文手中,之後話聯手就聯手,睇到火都黎,仲有仲少對仙子,殺烈暇同楊虛彥
我諗你所講既係慈澗之戰~話聯手果度,雖然係遲早都會發生,但真係好兒戲~
至於你話"仲少對仙子,殺烈暇同楊虛彥"依句,唔係好明你想講咩~~??
舊 11-13-05, 12:39 PM   #667
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

推一推啦....漫畫仲有幾期就完......
唉.....最終都係<s>姣婆</s>守唔到寡....之前一路都守到跟足原著......結果最尾玄武門之變都要.......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-13-05, 12:43 PM   #668
kingtin1

引用:
推一推啦....漫畫仲有幾期就完......
唉.....最終都係<s>姣婆</s>守唔到寡....之前一路都守到跟足原著......結果最尾玄武門之變都要.......
我無睇漫畫~~
即係改成點??
舊 11-13-05, 12:58 PM   #669
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

完冇門之前,子陵同青璇已經私定終生..邪王亦已經頓悟了......唔好比我睇死佢最後仲會出場......

而家進入左完冇門之變...
原本係仲少圍人地...而家變左人地企係完冇門等秦王同子陵......仲少變成伏兵......
師仙子去左李淵....同白清兒打........
傷風寒就同筆鉛打......

睇黎之後同塞外打o個場都冇埋架啦.......

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 11-13-05, 01:19 PM   #670
kingtin1

可能玉郎見多人話個結局唔好,所以幫佢收靚d~
咁影子宜家又如何?
舊 11-13-05, 06:53 PM   #671
Zaku
The One

推番個 post 上黎又不期然令我想起.......

小說有新消息未??
舊 11-13-05, 08:42 PM   #672
Gashapon™

註冊日期: Dec 2003
引用:
推番個 post 上黎又不期然令我想起.......

小說有新消息未??
以為有消息先推番上黎...
Gashapon™ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-13-05, 09:42 PM   #673
Zaku
The One

引用:
作者: Gashapon™
以為有消息先推番上黎...
我都意為係~
舊 11-13-05, 10:21 PM   #674
fatraymond
期待~~

見到個post仲好興奮咁入0黎睇
以為有新書出
點知空歡喜一場

舊 11-15-05, 05:13 PM   #675
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
作者: fatraymond
見到個post仲好興奮咁入0黎睇
以為有新書出
點知空歡喜一場
我都以為係............
點知係.......港漫...........

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 11:02 AM

手機版 | APP版