Games Animation Forum

返回   Games Animation Forum > 其他 > 學術文化綜合研討區

主題工具 顯示模式
舊 09-20-04, 12:40 PM   #501
Zaku
The One

註冊日期: Jul 2002
偶像: 黃玉郎/胡紹權.....
Zaku 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-04, 12:53 PM   #502
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

註冊日期: Dec 2001
仲要有三圍...唉......真係老婆至讚成得多....

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
《左思•魏都賦》矞雲翔龍,澤馬亍阜。
《顏延之•赭白馬賦》纖驪接趾,秀騏齊亍。 
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
亍 ◣ 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-20-04, 04:50 PM   #503
Leong
Crazy Gamer

註冊日期: Sep 2002
引用:
作者: M-eye
飛哥快做神仙了....另外竟然死郝長亨......算幾意外...
但我覺得劇情緊湊左....
冇之前咁悶...
下一期我估聶天環臨死前會叫高彥照顧小白雁, 咁小白雁之戀應該完啦, 好嘢

希望快d開始鹽城之戰啦
Leong 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-04, 10:09 AM   #504
單眼皮男孩
Game Master

註冊日期: Oct 2003
有冇人知 大唐修訂本既封面人物
係邊個打邊個??
單眼皮男孩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-04, 12:06 PM   #505
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: 小伙子
有冇人知 大唐修訂本既封面人物
係邊個打邊個??

有關係的咩 ?
佢d書封面就好似台灣愛情 書咁求其畫個美眉出黎算

《唐韻》《集韻》丑玉切,音梀。小步也。左步爲彳,右步爲亍,合之則爲行字。又稍停也。
又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-21-04, 05:54 PM   #506
cccc
Crazy Gamer

註冊日期: Jan 2004
XBox Live Gamertagsteplcy
引用:
作者: jaVaj ◣
打完釘

點講呢.....除左飛哥又升lvl之外.......其他內容都好似冇咩進展突破.......只是將之前的延續下去.......
小飛飛 好神呀~~~~
幾時先 破碎虛空 , 白日飛升呢..........

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
專用 + 角 = 三倍速 !!!
cccc 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-04, 06:39 PM   #507
單眼皮男孩
Game Master

引用:
有關係的咩 ?
佢d書封面就好似台灣愛情 書咁求其畫個美眉出黎算
唔係嘛
第一期果個 分明宇文化骨黎
單眼皮男孩 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-21-04, 07:42 PM   #508
cccc
Crazy Gamer

引用:
飛哥快做神仙了....另外竟然死郝長亨......算幾意外...
但我覺得劇情緊湊左....
冇之前咁悶...
終於快返了~~~大戰一觸即發!!!
小亨亨慘死.....><|||.......真係多臥底呢.........

上期仲估黃生會整死屠當家添.........

「對於不喜歡的人,我沒有必要去討好他,不了解我的人,我也不必非要他了解我不可。」
「如果有標準答案的範本,請給我看看好嗎?我想先了解一下各位心目中期待的答案是甚麼。」

G KERO~~~~
舊 09-21-04, 07:43 PM   #509
cccc
Crazy Gamer

引用:
作者: GUSTAV
邊荒已入手

睇左一半
燕生已到神既級數到底本野幾時變中國神話呢||

不過反而明瑤同"拓拔漢"之間既結局我覺得幾好......起碼我睇完有一樣語欲無言既感覺
真係估佢唔到呢 , 事情咁就解決左..........
邪帝會唔會就咁就無戲唱.............

G KERO~~~~
舊 09-21-04, 10:42 PM   #510
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
作者: cccc
真係估佢唔到呢 , 事情咁就解決左..........
邪帝會唔會就咁就無戲唱.............

邊有咁快....首先而家冇好幾個可同飛哥打成一片的
易大師一定唔會咁容易放手

佢o既將來都應該不外乎加入邊荒...之後升lvl....再同飛哥切礎.....中間再有覺悟...再苦思 ....再打.....再升lvl............................

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-21-04, 11:01 PM   #511
cccc
Crazy Gamer

引用:
邊有咁快....首先而家冇好幾個可同飛哥打成一片的
易大師一定唔會咁容易放手

佢o既將來都應該不外乎加入邊荒...之後升lvl....再同飛哥切礎.....中間再有覺悟...再苦思 ....再打.....再升lvl............................
估計下期應該有唔少篇幅講 小亨亨點死...........
跟住 聶天還 應該走得甩........至少死前見到小飛飛佢地.........

G KERO~~~~
舊 09-22-04, 12:46 AM   #512
M-eye
Black Hearted Moderator
菜鳥蛋

註冊日期: Apr 2004
引用:
估計下期應該有唔少篇幅講 小亨亨點死...........
跟住 聶天還 應該走得甩........至少死前見到小飛飛佢地.........
我都估呀老聶應死前可多見白妹妹一面...

舊 09-22-04, 01:35 AM   #513
GUSTAV
The One
poor

XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
我都估呀老聶應死前可多見白妹妹一面...
其實我想黃生快d整死佢令故事更有起伏

唔知係唔係呢排睇得太多溫瑞安a

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 12:59 PM   #514
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: GUSTAV
其實我想黃生快d整死佢令故事更有起伏

唔知係唔係呢排睇得太多溫瑞安a
溫瑞安d書你是唔可以用常理猜測的, 神洲奇俠及說英雄是英雄都是好例子

講真邊荒比起大唐, 覆雨翻雲及尋泰記, 真是唔係咁好睇, 我諗黃易應該都知, 所以想快完咗邊荒傳奇, 加快劇情, 寫過個新故事
舊 09-22-04, 06:40 PM   #515
M-eye
菜鳥蛋

引用:
作者: Leong
溫瑞安d書你是唔可以用常理猜測的, 神洲奇俠及說英雄是英雄都是好例子

講真邊荒比起大唐, 覆雨翻雲及尋泰記, 真是唔係咁好睇, 我諗黃易應該都知, 所以想快完咗邊荒傳奇, 加快劇情, 寫過個新故事
小弟最憎睇溫X安的小說....

舊 09-22-04, 09:46 PM   #516
亍 ◣
 ◥ jaVaj
神的4小時

引用:
我諗黃易應該都知, 所以想快完咗邊荒傳奇, 加快劇情, 寫過個新故事
加怏都可能寫多5,6年 (我認為呢本一定長過大唐 )

又《廣韻》中句切
音駐。義同。
舊 09-22-04, 09:48 PM   #517
M-eye
菜鳥蛋

引用:
我就估同大唐差唔多.....

舊 09-22-04, 09:49 PM   #518
GUSTAV
The One
poor

XBox Live Gamertag邊有錢 傻的嗎
引用:
點解a
================================

我覺得會長過大唐\

それが王者の戦いというものだ
GUSTAV 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 09-22-04, 11:41 PM   #519
cccc
Crazy Gamer

引用:
我就估同大唐差唔多.....
agree , 應該都係果個長度............

G KERO~~~~
舊 09-23-04, 01:45 AM   #520
M-eye
菜鳥蛋

引用:
agree , 應該都係果個長度............
只係個人推測....

舊 09-23-04, 02:48 PM   #521
Leong
Crazy Gamer

引用:
其實溫瑞安都有唔少作品幾好睇的, 咁多人抄佢橋, 就知有一定吸引力

講返邊荒, 我都覺得應該同大唐差不多長度, 最後燕飛做咗除子陵既的角色, 劉裕同拓拔珪平分天下
舊 09-23-04, 02:56 PM   #522
Zaku
The One

但而家大方向淨番小飛 vs 孫恩/慕容垂
唔會又黎 vol. 6x 掛!!!
舊 09-23-04, 03:00 PM   #523
Zaku
The One

引用:
5,6 年...... 即係出多 6,70 期..... \\
突破 100?!! //
舊 09-23-04, 03:00 PM   #524
Leong
Crazy Gamer

引用:
作者: Zaku
但而家大方向淨番小飛 vs 孫恩/慕容垂
唔會又黎 vol. 6x 掛!!!
但係佢又加入咗魔門的因素入去, 都唔知玩到幾時
舊 09-23-04, 03:06 PM   #525
Zaku
The One

引用:
但係佢又加入咗魔門的因素入去, 都唔知玩到幾時
係喎.... 印象中好似記得史實係桓玄先入主建康, 然後再比劉裕做瓜~ (唔想知史實進程可唔睇~ )

可能真係寫多幾十期都唔定~

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 04:05 PM

手機版 | APP版