Games Animation Forum  

返回   Games Animation Forum > 其他 > H-GAMEの部屋

主題工具 顯示模式
舊 11-29-09, 11:38 PM   #426
GGGG
Game Master
我是玻璃心

註冊日期: Feb 2007
總算完左姊線,very hard既真都幾易打
但very hard既神父似乎無未有其他新招之前好難打

打四腳爬爬時玩very hard打到無晒敵人出仲要打到隻四腳爬爬無晒HP,出得一句60%之後等左1分鐘無反應重來算

目前very hard對我來說有好多關都要set返hard或normal先會易打d....
但大部份既boss前用very hard都無問題

記憶遡行好似無得savea

開發衛星雷射要既流星腳真係幾難練a

明天收工回來繼續(不過多數要OT....)
GGGG 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-09, 02:38 PM   #427
GGGG
Game Master
我是玻璃心

睇完nico片原來姊線既真個場真係會stealth,點解我打個時未見過佢stealth gaa
係nico片度仲見到可以用夠3次FC技
再睇埋2ch,某招係init後可以做到2千dam
2ch真係好多達人

今晚都係唔邊練武器邊玩劇情,VE爆晒劇情後某plugin可助快速練武
有無人會試下將大分灣既combo放係大佛度睇下傷害有無變
舊 11-30-09, 04:11 PM   #428
nakakula
God of Gamer

註冊日期: Apr 2003
Wii U ID
PSN  ID
XBox Live Gamertag
引用:
作者: leotam3 查看文章
你冇心打?
除左有一場, 打2隻黃色大野同一隻炮仔要拉之外, 其他都係樂勝

d結他手好煩, 攪到我normal都要retry左3次
唔係冇心打, 而係d hp扣好多+佢俾的埋身combo 唔安全, 搞到要拉遠打
最煩係d會飛的圓柱物体 , 成日打唔到佢

引用:
作者: GGGG 查看文章
睇完nico片原來姊線既真個場真係會stealth,點解我打個時未見過佢stealth gaa
係nico片度仲見到可以用夠3次FC技
再睇埋2ch,某招係init後可以做到2千dam
2ch真係好多達人

今晚都係唔邊練武器邊玩劇情,VE爆晒劇情後某plugin可助快速練武
有無人會試下將大分灣既combo放係大佛度睇下傷害有無變
出個combo後放個煙花再係下面放本鹹書 都已經有4千幾 ,不過會扣自己hp咁解

想問下 真mode :
1)打"毛好"果度有個隱藏item 係邊個位架 ?
2)打自己 要點先為之幸勝 ? 我瀕死打死佢都係當我壓到性利

望解答

此篇文章於 11-30-09 04:18 PM 被 nakakula 編輯。
nakakula 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 11-30-09, 04:40 PM   #429
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
作者: nakakula 查看文章
出個combo後放個煙花再係下面放本鹹書 都已經有4千幾 ,不過會扣自己hp咁解

想問下 真mode :
1)打"毛好"果度有個隱藏item 係邊個位架 ?
2)打自己 要點先為之幸勝 ? 我瀕死打死佢都係當我壓到性利

望解答
nico有兩段片係3FC wo,你指邊條先a
暫看2ch似乎已經定出穩定高傷害combo:ハーベスター同放射+init就可以過5千到6千

我都係尋晚先爆左姊√,真同空既√我都未開始打
我今晚應該最多都係完左個回憶ja...
モホ個item唔係空√先有咩?,空√既話2ch係話「中央の池に1000ダメージ与えるとか」

sm8963378
我哭了

此篇文章於 11-30-09 06:20 PM 被 GGGG 編輯。
舊 11-30-09, 07:33 PM   #430
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
nico有兩段片係3FC wo,你指邊條先a
暫看2ch似乎已經定出穩定高傷害combo:ハーベスター同放射+init就可以過5千到6千

我都係尋晚先爆左姊√,真同空既√我都未開始打
我今晚應該最多都係完左個回憶ja...
モホ個item唔係空√先有咩?,空√既話2ch係話「中央の池に1000ダメージ与えるとか」

sm8963378
我哭了
3個FC冇睇過 , 我指要4千用新果d fc 會得。

7千幾果個佢最後果個fc係咩黎 ? 火炎同iai冇用過 , 見佢冇乜威力........

舊 11-30-09, 07:55 PM   #431
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
3個FC冇睇過 , 我指要4千用新果d fc 會得。

7千幾果個佢最後果個fc係咩黎 ? 火炎同iai冇用過 , 見佢冇乜威力........
sm8951522<-5千dam
sm8952961<-6千dam
唔用新個d fc都得,3FC其實都係2FC,不過其中一招FC用兩次JE,而且呢兩個唔係咁實用....

顏文字主要係駁技,但本身傷害都唔低。
火炎係唔知有bug定點,好似話熱量加唔少咁lo,實際要我開發左之後再試試。
7千都只係用左一次init....

sm8965291<-sm8963378的應用

此篇文章於 11-30-09 11:40 PM 被 GGGG 編輯。
舊 12-01-09, 08:41 AM   #432
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
中央冇池呀 ...............

睇唔到幅圖

有冇人可以幫我save幅圖再upload?

此篇文章於 12-01-09 09:46 AM 被 nakakula 編輯。
舊 12-01-09, 12:42 PM   #433
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
中央冇池呀 ...............

睇唔到幅圖

有冇人可以幫我save幅圖再upload?
■空√モホークステージ隠しアイテム
画面左下あたりの川に1000ダメージ。
ミサイル乱発してれば、当たり判定で場所が分かる。

又睇完d片,又想唔OT返屋企打添
睇左2ch同某壇既文,似乎我已經被neta晒d劇情

話說目前收集到既特典武已有4個...

此篇文章於 12-01-09 01:23 PM 被 GGGG 編輯。
舊 12-01-09, 04:27 PM   #434
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
■空√モホークステージ隠しアイテム
画面左下あたりの川に1000ダメージ。
ミサイル乱発してれば、当たり判定で場所が分かる。

又睇完d片,又想唔OT返屋企打添
睇左2ch同某壇既文,似乎我已經被neta晒d劇情

話說目前收集到既特典武已有4個...
都係搵唔到呀,我已經係d樹林同條河果度亂fer , 但都冇反應

舊 12-01-09, 04:45 PM   #435
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
都係搵唔到呀,我已經係d樹林同條河果度亂fer , 但都冇反應
個幅圖無左ga啦
建議你都係係河度慢慢射,射到有障礙物先,見到有旗出左就叫做成功ga啦。
舊 12-01-09, 08:02 PM   #436
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
請問有第2集wiki未??
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-01-09, 08:44 PM   #437
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
請問有第2集wiki未??
都係原本果個 , 但D plugin 冇清楚講點拎

舊 12-01-09, 11:30 PM   #438
leotam3

註冊日期: Oct 2003
就快爆真線/
聽日應該可以衝空線

最新school days mad誕生~\/
http://youtube.com/watch?v=d8_pUM-DKQA

全新舊18x game特價拍賣中
http://www.gaforum.org/showthread.ph...611&highlight=

あやかし陰陽録討論區
http://www.gaforum.org/showthread.php?t=222911
leotam3 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 08:28 AM   #439
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
個survival mode 打到由140開始去到210層都冇野拎既

舊 12-02-09, 09:11 AM   #440
stcdavidhk

註冊日期: Dec 2006
引用:
都係原本果個 , 但D plugin 冇清楚講點拎
求原本果個條link
stcdavidhk 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-02-09, 09:22 AM   #441
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: stcdavidhk 查看文章
求原本果個條link
http://wiki.livedoor.jp/baldr_force/...d4%b9%b6%ce%ac

舊 12-02-09, 11:26 AM   #442
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
我感到無比的性快樂*

*性快樂是什麼 ? 它是FFVII的boss , 名叫性快樂 。性快樂的背景音樂名叫性病の天使

舊 12-03-09, 01:38 AM   #443
C@T
伊達と酔狂で・・・

註冊日期: Apr 2002
請問只釣這幾件特典會欠哪些武裝? a
代碼:
Omake(BALDR SKY Dive2“RECORDARE” 初回特典CDx3+TG追加武装Patch)
バルドスカイ-BALDR SKY- Dive2“RECORDARE” 初回版 予約特典 MATERIAL DISC
バルドスカイ-BALDR SKY- Dive2“RECORDARE” 初回版 Sofmap特典 追加武装キリングレイジ

p.s. 1.03己經出來了

此篇文章於 12-03-09 01:47 AM 被 C@T 編輯。
C@T 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 08:13 AM   #444
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
作者: C@T 查看文章

一部の技で無限にヒットする場合がある不具合を修正。

やめてーーーーーーーーーー

舊 12-03-09, 09:15 AM   #445
sun-rance
Senior Gamer

註冊日期: Aug 2003
3DS Friend Code0473 7834 1912
引用:
我感到無比的性快樂*

*性快樂是什麼 ? 它是FFVII的boss , 名叫性快樂 。性快樂的背景音樂名叫性病の天使
請問可唔可以PM給我???

sun-rance 目前離線   回覆時引用此篇文章
舊 12-03-09, 09:34 AM   #446
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
作者: C@T 查看文章
請問只釣這幾件特典會欠哪些武裝? a
代碼:
Omake(BALDR SKY Dive2“RECORDARE” 初回特典CDx3+TG追加武装Patch)
バルドスカイ-BALDR SKY- Dive2“RECORDARE” 初回版 予約特典 MATERIAL DISC
バルドスカイ-BALDR SKY- Dive2“RECORDARE” 初回版 Sofmap特典 追加武装キリングレイジ
藍字為目前我已左既特典
Dive2追加武装(全8種)
  • 『シャイニングドリル』:Dive2予約特典 追加武装(FC近接)
  • 『エアリアルマシンガン』:Dive2初回特典 追加武装 (遠隔)
  • 『キリングレイジ』:ソフマップ店舗特典 追加武装 (FC近接)
  • 『スライドボム』:メッセサンオー店舗特典 追加武装 (遠隔)
  • 『スカイハイトローグ』:げっちゅ屋店舗特典 追加武装 (FC遠隔)
  • 『モーニングスター』:ラオックス店舗特典 追加武装 (近接)
  • 『バトルロッド』:メディオ店舗特典 追加武装 (近接)
  • 『サンダーボルトビット』:テックジャイアン 2010年1月号付録特典 追加武装 (遠隔)
就係到而家都唔覺初回特典出左

1.03暫時都唔關我事,反正連真線都未爆,新武又等爆空線既scene jump去練...
舊 12-03-09, 10:59 AM   #447
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
引用:
藍字為目前我已左既特典
Dive2追加武装(全8種)
  • 『シャイニングドリル』:Dive2予約特典 追加武装(FC近接)
  • 『エアリアルマシンガン』:Dive2初回特典 追加武装 (遠隔)
  • 『キリングレイジ』:ソフマップ店舗特典 追加武装 (FC近接)
  • 『スライドボム』:メッセサンオー店舗特典 追加武装 (遠隔)
  • 『スカイハイトローグ』:げっちゅ屋店舗特典 追加武装 (FC遠隔)
  • 『モーニングスター』:ラオックス店舗特典 追加武装 (近接)
  • 『バトルロッド』:メディオ店舗特典 追加武装 (近接)
  • 『サンダーボルトビット』:テックジャイアン 2010年1月号付録特典 追加武装 (遠隔)
就係到而家都唔覺初回特典出左

1.03暫時都唔關我事,反正連真線都未爆,新武又等爆空線既scene jump去練...
ost 果個エアリアルマシンガン 都唔知點開 , 先唔到有updatefile wiki話好似係DVD rom的問題

引用:
作者: sun-rance 查看文章
請問可唔可以PM給我???
你想要d咩野 ? 如果係全開的話冇update到特典data都係唔會有件武器

舊 12-03-09, 11:29 AM   #448
GGGG
Game Master
我是玻璃心

引用:
ost 果個エアリアルマシンガン 都唔知點開 , 先唔到有updatefile wiki話好似係DVD rom的問題

你想要d咩野 ? 如果係全開的話冇update到特典data都係唔會有件武器
乜原來係OST果度
今晚試試...
check返原來係wav檔,即係我既版本唔會有T_T

今晚都唔知更唔更新1.03好

此篇文章於 12-03-09 07:03 PM 被 GGGG 編輯。
舊 12-03-09, 01:11 PM   #449
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
1.03load快左 , 但我之前1.02佢都有話loading修正,我唔覺有快到

原來個Q版公仔等一陣唔郁自己會講野
好可惜冇巫女版真的Q版公仔

舊 12-03-09, 01:54 PM   #450
nakakula

Wii U ID
PSN  ID
-del-

此篇文章於 12-06-09 09:51 AM 被 nakakula 編輯。

主題工具
顯示模式

論壇跳轉

現在的時間是 01:44 AM

手機版 | APP版